Daha önceki konularımdan bilen olur belki.. Eşim ve babam birlikte çalışıyorlar. Eşimle ilk evlendiğimizde eşim güzel bir işte çalışıyordu. Fakat babam düzeni daha iyi olsun, şartları daha iyi olsun, bana daha fazla vakit ayırsın diye farklı vaatlerde bulunup birlikte çalışmayı teklif etmişti.
Çok düşündük, değerlendirme kararı aldık ve 2 yıldır eşimle babam aynı işte çalışıyor..
Gel gelelim babam verdiği hiçbir vaati yerine getirmedi. Elemanlarla aynı maaşı eşime verdi. Tek farkı kiramızı babam ödüyordu. (Ödeme sebebi de verdiği maaş kiramız kadar olduğu için, geçinemeyeceğimizi biliyordu)
Bu 3-4 aydır babam yine eşimle yeni bi işe atılmak istediğini söyleyip planlar yaptı. Planlarını sürekli bizimle paylaştı. Bunu da ‘sizin geleceğiniz için’ adı altında yaptığını söylüyordu hep.
Fakat bugün beklenmedik bir olay gelişti ve eşimin eski patronu aradı. Çok iyi bi maaş teklifinde bulundu. Primleri vs olacak. Gıdamızı karşılayacak (sektörü gereği).
Eşime bi araba verecek (iş gereği ama araba hep bizde kalacak)..
Kiramızı ve yaşam standartlarımızı kesinlikle zorlamayacak bi maaş verecek.
Babamla yarın gidip konuşacağız. Eşimin daha fazla babamın boyunduruğu altında kalıp ezilmesini istemiyorum. Ömür boyu da babamın eline bakıp geçinemeyiz.
Başta çoğu şeyi düşünemedik ama işin içine girince de çok farklı şeyler yaşadık.
Sizlere sormak istediğim şu;
Babamın yaptığı planlar karşısında, eşimin işten ayrılış konuşması yapması babamda ‘beni yüz üstü bıraktı’ düşüncesi oluşturur mu?