Eş-İş-Çocuk?

kahvetelvesi

Nirvana
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2011
13.832
28.702
Öyle gelişine yazmak istiyorum.
Daldan dala atlayabilirim, uzun yazabilirim.
Hiç düşünemeyeceğim, sadece biraz rahatlamaya ihtiyacım var.

Annemler geldiler sabah, bizim tarafta işleri vardı.
Çok yoğunlar bugünlerde, üstüste gelen işler.
"Yemeği de burda yesek." dedi annem, atladım tabii kaç gündür dinlenmediler, bizde dinlenirler diye.
Uğraşma beraber yaparız dedi, çıktılar işlerini halletmek için.

Onlar yokken bi çorba yapabildim(3 saatte), bu bile başarı benim için.
Oğlum 11 aylık.
Özellikle bu aralar sabahtan akşama kadar bağırıyor.
Annemler geldi, otursunlar istedim ama ne mümkün.
Babam çocuğa baktı, ben bi yemek bi çocuk koşturdum, annem de öyle yaptı bir şeyler işte.
Kimse dinlenemedi, kimse oturamadı.
Bütün gün ne kucakta oturdu, ne kucakta gezdi, ne yürütülmek istedi, ne oturup oynamak istedi, uykudan bahsetmiyorum bile onu genelde reddeder.
E ne istedi bu bebe?
Dayanamadım, oğlum ne istiyorsun sen diye yükseldi sesim, yüzüme baktı "nennennennenneeee lüllüllüüü dıgım dıgım" diye daha yüksek bi sesle cevap verdi, küfretmemiştir inşallah.
Duyarlı anne kasmayacağım, zaten el kadar bebe daha ne kadar vakit geçirdik ama hiç bağırmadım bugüne kadar.
Ki hep zor bi bebekti, en rahat günlerim aslında, gittikçe düzelen bir grafik çiziyoruz her anlamda.
Ama bugün elim ayağım dolaştı, hiçbir şeye yetişemedim, sanki evdeki her eşya da benim ayağıma dolaşmaya yeminliydi.
Bu çocuk bugün sinirimi bozuyor dedim en sonunda, her zamanki haliydi aslında.

Bir de noldu, babam dışarı çıktı, markete uğramasını istedim.
Bi rahatladım markete gitmekten kurtulduğum için, çünkü çocuğu da uyutmam lazım bir şekilde.
Babam elleri boş geldi cüzdanı unutmuş.
Babam ya anahtarını unutur, ya telefonunu, ya cüzdanını veya şarjı biter, kaybettiği gözlük ve şemsiye sayısı iki basamaklı.
Dağınıktır çok eskiden beri.
Babamı göndermedim tekrar çok sıcak diye, ben çıktım ama nasıl ağlıyorum.
Tamam size basit geliyor ama benim için Afrikada susuzluk çözülecekmiş de biri taş koymuş son anda olmamış gibi bir şeydi.
Eşimi aradım ağlaya ağlaya, ona döktüm içimi neden bi işim rast gitmez diye.
Dünyanın bütün yükünü omuzlarında taşıyan İsmail Abi gibi söylendim.
Durumun ciddiyetsizliğinin farkındayım yani.

Sıkılan varsa daha devam edicem sanırım bi bu kadar daha.

Şimdi önce bu çocuk neden bu kadar çok bağırıyor bilmiyorum, her konuda kendimi o kadar çok sorguladım ki bir de bu konuda sorgulayamayacağım.
Sıcak ve diş birleşince çocuğun ayarları bir tık daha bozuldu, farkındayım.
Çocuğu karşıma alıp "oğlum sana sıcaksa bana da sıcak, dünya senin etrafında dönmüyor" demem saçmaydı, dünya onun etrafında dönüyor elbette.

Benim neyim var derdim bu.
Dudaklarım yara oldu bugün ısırmaktan.
Şu ana kadar 3-5 defa bu hale gelmişimdir.
Marketten dönüşte poşetler sinirimi bozduğu için yere atıp üzerinde tepinmek istedim, mutfakta tabakları yere atmak istedim, daha vahimi araba kullanırken bildiğin duvara toslamak istedim.
Ben çocuğumla sakin bi paylaşım yapmak için ücretsiz izne ayrıldım, oldu da, hiçbir yere yetişmeye çalışmadığımız için strese girmedik, evden çıkmak bazen 2 saatimizi aldı ama problem olmadı.
Ama bugün korkunç bir ruh halindey(d)im.
3-5 defa bu hale geldim ama ben ev işi az yaparım, genelde özene bezene yemek yapmak istediğimde böyle oluyorum, bilirsiniz pilavın altını bile kırk kez kapatmak gerekir bazen.
Yani bir de adam gibi iş yapsam infilak mı edeceğim?

Sorun ne?
Gerçekten hiç iyi değilim.
Berbat hissediyorum.
Psikoloğa mı ihtiyacım var?
Olmasın, çünkü öyle bir vaktim yok, gidemem.
Normalim bence ama birkaç ay önce gecenin bir yarısı elimdeki bardağı yere fırlatıp eşime görmüyor musun hastayım ben hasta deyip durmuştum defalarca.
Eşimi ağlarken en fazla 3 kez görmüşümdür, biri o geceydi.
O gün de iyiydim ama gece noldu bilmiyorum.
Gün içinde gülüşmeler, oynaşmalar, depresif değilim hiç.

Sorunumu çözemesem de kendimce bir önerim var.
Eşimle konuşmayı düşünüyorum.
Bu konuşmadan sonra beni muhtemelen direkt hastaneye yatırmaya götürür :)
Eşime işten ayrılmasını söyleyeceğim.
3 ay 5 ay, baktık her şey yolunda 9 ay en fazla, büyük ihtimalle aynı yere döner sonra.
Eşim evde olduğunda daha iyiyim, çocuğun yükünü de beraber paylaşınca hiç sıkıntım kalmıyor.
Yani bunu kısa süreli tecrübe ettik sadece ama bana iyi gelecek sanki.
Ev kredimiz var.
İki arabamız var, birini satarız, çocuğun altınlarını benim üç beş altınımı bozarız, krediyi kapatırsak benim maaşım yeter.
Bu arada çalışmaya başlayacağım yakında.
Bu ara tek hayalim bu.
Bence o kadar saçma değil ya.
Hem çocuğa o bakar bu sene.
Keşke kabul etse.
Hiç oluru yok mu bu düşüncenin sizce?

Bu stres sanki her hücreme işledi.
Yarın güne sakin başlayabileceğimi düşünmüyorum
Noluyor bana ya.
Olumlama ve telkinlerde bulunsan kendine, bir de şu var ki; annenin ruh hali çocuğa da sirayet eder, sen mutlu, sakin, huzurlu ol ki bebeğin de sakimleşsin. Gez hava al biraz oksijen iyi gelir

Olumlama ve telkinlerde bulunsan kendine, bir de şu var ki; annenin ruh hali çocuğa da sirayet eder, sen mutlu, sakin, huzurlu ol ki bebeğin de sakimleşsin. Gez hava al biraz oksijen iyi gelir
Yok yok sakinim ben genelde.
Ama çocuk değil :)
Geziyoruz da yarım saatte evdeyiz, en fazla bir saat, yetmiyor.
Sıkılgan çocuğum.

Eşimin işi bırakması çok mu kötü fikirdi ya ona değinen yok.
Bana neden aşırı mantıklı geliyor.

Esiniz calismaya devam etsin siz de bi yardimci tutsaniz ?
Haftada 3 gun yada hafta ixi yarim gun gelse ve coxukla ilgilense siz de kafa dinleseniz?
Ben sizin kadar bunalmis olsam boyle yapardim
Ama eşime ihtiyacım var, çok hem de.
Söylediğiniz kesinlikle değerlendirebileceğim bir fikir, eşim de teklif edip duruyor ama eşime ihtiyacım var benim gerçekten.

Inanin bunlarin hepsini carpi iki yasiyorum ilk oglum 19 ikincisi 4 aylik bazen birakiyorum bagirsin aglasin diye nasil bizim ihtiyacimiz oluyorsa onlarinda aglamaya ihtiyaci oluyordur diye dusunuyorum bazen benimde boyle bunaldig im anlar oluyo ve birini babalarina birakip digerie parka falan gidiyorum 1 cocuk hic cocuk diye evime geri donuyorum ve sanirim soylenecek tek sey zaman sadece birazcik zaman gecici bu ofke bu hirs bu ihtiras :)))

Biraz da derdim şu, adam bana cinnet geçirtecek kadar çok çalışıyor, her sene bir öncekinden daha fazla çalışıyor.
Ve ben bununbiraz da eşimin işgüzarlığı olduğunu düşünüyorum, tahammülüm azalıyor.
Bu sene ücretsiz izindeyim ne gezeriz be dedim, adam haftalık izin bile arada kullandı.
Bu sene de o evde dursun da çocukla görsün gününü istiyorum :)

Eşimin işi bırakması çok mu kötü fikirdi ya ona değinen yok.
Bana neden aşırı mantıklı geliyor.
Çoğu kadının dile bile getiremediği en güzel hayallerden biridir; "Kocacim sen işi bırak, evinin erkeği, çocuklarimin babasi ol, ben size çalışır bakarım
Sizi bu konuda cesaretinizden dolayı tebrik etmekten öteye gidemiyciğim

Ahh evde olunca ne olacak saniyosunuz ki izne ciktim dinlenmek istiyorum deyip ya tv karsisinda yada elinde telefonla yatacaklar cunku onlar calisiyor biz evde oynuyoruz hemde 2 bebeyle :))))

Geçecek biliyorum, gittikçe kolaylaşıyor ve güzelleşiyor her şey ama ben niye saçmalıyorum böyle.
Birkaç gün kendime gelemiyorum bugünkü gibi bi stres yaşadıktan sonra.
Biri 19 biri 4, ben kesin takardım huniyi :)

Valla bende annem yemeğe kalmaya falan gelecekse böyle oluyorum. Millete içli köfteler yapan kaç aileyi ağırlayan ben şapşal, kendimi öğrenci evinde yaşayan 20 lik kızdan hallice hissediyorum.
E tabi böyle olunca herşey birbirine giriyo hiç yetiştiremiyorum.
Günlük normal gelen herşey sinirimi bozuyo bi wc ye bile vakit bulamıyorum sanki.
Bide annem beğenmeyecek yada layıkıyla ağırlayamayacağım korkusu tabii ki... ve saçma sapan herşeye ağlama duygusu...

Annem biraz eleştirmeyi ve herşeyi dört dörtlük görmek ister.
Güzel bi sofra ( tadının önemi yok özenilsin yeter)
Temiz ev
Edepli terbiyeli döküp saçmayan çocuklar
Dıdısının dıdısına kadar soracak bir eş.... vs işte

Haliyle ben açık vermeyeyim derken, herşeyi beğensin düşüncesinden hiç birşeyi tam yapamıyorum. ( şehir dışında yılda bir iki gelir)

Yapamıyordum aslında, bu sene amaaan dedim beğenmezse beğenmesin millet neler yaşıyo otursun şükretsin mutlu bi hayatı var kızımın diye dedim, bu sefer herşey tam yolunda gitti inanmazsın
Umarım eski manyak hallerime dönmem :)

Ben bi tık ileri taşıyıp ilk fırsatta eşime açıp ağzımın payını almayi düşünüyorum :)

Ahh evde olunca ne olacak saniyosunuz ki izne ciktim dinlenmek istiyorum deyip ya tv karsisinda yada elinde telefonla yatacaklar cunku onlar calisiyor biz evde oynuyoruz hemde 2 bebeyle :))))
İflahını keserim adamın.
Kahvem nerde benim ulennn diye bağırmak istiyorum :)

Ama esiniz sizin yaptiklarinizi yapmayacak ki
Erkeklerde bizdeki icgudu yok maalesef emin olun 2 gun sonra kendini disari atar
Esime ihtiyacim var demissiniz de hangi bakimdan var ihtiyac? Cocuk bakimiysa dedigim gibi esinize degil bir yardimxi kadina ihtiyaciniz var
Sizin kendi kisisel ihtiyaciniz varsa berabee vakit gecirmek , konusmak , dertlesmek vb bunun cozumu de adamin isi birakmasi degil , alin karsinoza oturtup konusun ve anlatin ihtiyaclarinizi o da size vakit ayirsin
Yani hepsinin cozumu baska seyler ama esin isi birakmasi degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…