Eşimin iş durumu ve köyde yaşama fikri

Merhaba hanımlar, eşim de ben de memuruz. Daha çocuğumuz yok 1 buçuk yıllık evliyiz. İkimiz de farklı memleketliyiz. Ailelerimizden uzakta farklı bi şehirde görev yapıyoruz. Eşim işinden memnun değil ileri vadede istifa falan düşünüyor. Sürekli saçma saçma iş fikirleriyle geliyor ortada sermaye yok bişey yok… Her neyse bunlara tamam deyip geçiyorum artık fakat dün ağzından köyde (ailesi orada) yaşamak ile ilgili bişeyler çıktı ben de devamını sorunca ne diyeceğini bilemedi yok işte şimdi değil de ilerde bilmem ne diye zırvaladı . Ki ben evlenirken konuşmuştum bunu ikimizin de memleketinde yaşamak istemediğimi. Ayrıca ailesiyle problemliyim düğünüm zehir oldu kaynanamla tartıştık 9 ay konuşmadık ailelerimiz falan küstü eltim ve eşiyle(kaynım) küsüm. Sadece kaynanamla yeni yeni konuşuyoruz. Siz olsaydınız ne yapardınız ben hem orada çalışıncam hemde köyde kaynana elti görümce çekicem ilerde olsa bile… bu tarz şeyler beni çocuk yapmaktan soğutuyor. Bu yıl yapma seneye yapma ilerde illaki olacak çocuğumuz hadi o zaman köy diye tutturursa ne yapıcam arkadaşlar bana bi akıl verin
Bu arada onun o benimle konuşmayan kardeşi de köyde eltimle birlikte ben orayı bilmem etmem hiç bi çevrem yok onun çevresi orada kesin beni çocukla evde bırakıp bırakıp arkadaşlarıyla çıkar
bu kişiyle mutlu olacağını sanmıyorum asla çocuk yapma

Merhaba hanımlar, eşim de ben de memuruz. Daha çocuğumuz yok 1 buçuk yıllık evliyiz. İkimiz de farklı memleketliyiz. Ailelerimizden uzakta farklı bi şehirde görev yapıyoruz. Eşim işinden memnun değil ileri vadede istifa falan düşünüyor. Sürekli saçma saçma iş fikirleriyle geliyor ortada sermaye yok bişey yok… Her neyse bunlara tamam deyip geçiyorum artık fakat dün ağzından köyde (ailesi orada) yaşamak ile ilgili bişeyler çıktı ben de devamını sorunca ne diyeceğini bilemedi yok işte şimdi değil de ilerde bilmem ne diye zırvaladı . Ki ben evlenirken konuşmuştum bunu ikimizin de memleketinde yaşamak istemediğimi. Ayrıca ailesiyle problemliyim düğünüm zehir oldu kaynanamla tartıştık 9 ay konuşmadık ailelerimiz falan küstü eltim ve eşiyle(kaynım) küsüm. Sadece kaynanamla yeni yeni konuşuyoruz. Siz olsaydınız ne yapardınız ben hem orada çalışıncam hemde köyde kaynana elti görümce çekicem ilerde olsa bile… bu tarz şeyler beni çocuk yapmaktan soğutuyor. Bu yıl yapma seneye yapma ilerde illaki olacak çocuğumuz hadi o zaman köy diye tutturursa ne yapıcam arkadaşlar bana bi akıl verin
Bu arada onun o benimle konuşmayan kardeşi de köyde eltimle birlikte ben orayı bilmem etmem hiç bi çevrem yok onun çevresi orada kesin beni çocukla evde bırakıp bırakıp arkadaşlarıyla çıkar
Hazır ikinizde memursunuz mesleğiniz var ama o saçmasapan hayaller kuruyor mantık sıfır. Üzgünüm yıllar geçsede bu saçmalaması devam edecek .O yüzden dikkatli ol.

Bu tarz adamlar ömür tüketir.
Kimse hobisi olan işi yapmiyor, ama ekmek parası deyip sahipleniyor.
Şu an kaç yüz bin kisinin hayali belki yaptigi memurluk.
Aynen ömür törpüsü böyle kişiler olgunlaşmamış çocuk gibiler .Bugün istifa edeceğim köyde yaşayacağım der o biter yarın saçma başka bir fikirle daha gelir değişmezler yorucu kişilikler maalesef

ay benim de öyle bir yakin akrabam var. köpek beslememistir hayvancilik yapacagim dedi, babasini tonla zarara soktu beceremedi. yine hayvanlarla ilgili bir gida isine girdi, beceremedi babasini zarar soktu. bir baska ise girdi - o işin sahiplileri varmış (mafya gibi bir sey) onu barindirmadilar. yine babasini zarara soktu
neredeyse torun sahibi olacak hala koyle ilgili bir şeylerin ticaretini yapip köşeyi dönme hayalinde.
onun arkasinda devamli bir şeylerini satan babasi var, ona guveniyor. demek ki sizinki de karisinin memur maasina güveniyor
zarardan başka birşey değil

Benim babam ezelden beridir dogal hayat diye tutturuyordu, sonra annem bir gun ansizin ikna oldu :rolleyes:

Hala nasil ikna olduguna dair bi fikri yok kadincagizin.

Neyse o zaman ikisi de memur, emekliliklerine de 10 sene falan var, babam bir akrabasinin icinde tarihi bir ev olan buyukce bir araziyi satisa cikardigini duydu.

Evin alt kati sadece direklerden ibaret, ust kat kapali dort duvar baska hicbir sey kalmamis, nasil olduysa biz burayi satin aldik, 3 kurus paraya.

Babam her yaz gitti, yillik izinlerinde o evi yaptirdi.
Sonra emekli oldu, ciddi bir para gomdu oraya.

Gecen sene durduk yere alici cikti, annem satalim burayi cekip cevirmek cok zorlasti dedi, sonra kuzulardan (gercek kuzu) biri annemin dizlerine dolanmis, ben yavrularimi birakamam diye mustakbel aliciyi evden sepetlemis.

Niye anlattim?

Kaynana yuzunden onyargilisiniz ve cok haklisiniz ama koy askiyla yanip tutusan bir adam, o aşki bir gun gerceklestirir, siz doga insani olamam diyorsaniz yolunuzu buna gore çizin. Ama ben sizin esinizden Hallederiz Feridun vibe'i aldim, sanki surekli plan, proje peşinde olup da yapmayanlardan gibi geldi bana.
konuyu okur okumaz benimde gözümün önüne hallederiz kadir geldi 🤣

Acı gerçekleri söylediniz
Çok haklı .Eşiniz olgunlaşamamış çocuk gibi hayal dünyasında yaşıyor sorumluluk almak istemiyor muhtemelen köye gitmek istemesinin asıl sebebide anasının dizinin dibinde oturmak.Manipülasyon yaparakta seni etkileyip isteklerini gerçekleştirmek istiyor.Yok yanında olmalıymışsın yoksa gitmeliymişsin vs .😡Senin ona olan sevgini zaafını kullanıyor.Gözünü dört aç.Bu aşkın bittiğinde ben niye onu dinledim niye dinledim diye pişman olacağın şeyler yapma.

Keşke hiç evlenmeseymiş ya da köyden çalışmayan bir kadın alsaymış.

Ay aman sakın ha sakın. Ben böyle birinden boşandım. Battı batırdı yine kuru icralı maaşına kaldı. Bana da istersen işini bırak derdi. Hiç oralı olmadım. 2 çocuğumla yoluma bakıyorum. Dikkat et sakın maddi manevi güvenme
kendine zarar ettiği gibi senide batıracak kımıl zararlıları bunlar😡 iyiki onu dinleyip işini bırakmamışsın

Kesinlikle…. ben atandım ilk senemdi kendini tanıdığımda evlilik gibi bi düşüncem de yoktu benim aklımı çeldi 2. Ay ailesine söyledi beni. İşi gücü yerinde kendini bilen ağır başlı biri gibi gördüm 7 ay içinde annesi nikahımızı kıydırdı apar topar gurbette ikinizsiniz nikahınız olsun diye. Şimdi de bozmaya çalışıyor . Böyle düşünceleri olduğunu bilseydim kuran çarpsın evlenmezdim zaten…
Memur öğretmen kızı bulmuşlar daha gözüde açılmamış hemen nikahlayalım demişler

Seni sömürür hayatını karartır bu aile .Elin büyümemiş çoçuğunu senmi adam edeceksin o değişmez

çalışmak zor geliyor galiba, anasının dizinin dibinde olmak istiyor sanıyorum.
E bırakın gitsin ne hali varsa görsün. Çocuk yokken ayırın yolları bence, kafasına koymuş köye gidemese bile çalışıp çocuk sorumluluğu alacak karaktere sahip mi iyi düşünün. Yoksa tüm yük sizde mi olacak?

Evli bir insan istifa kararını tek başına veremez. 18 yaşında değilsek, evlendiğimiz kişinin maddi durumuna da bakarak karar veriyoruz evliliğe. Kim ipsiz sapsız bir adamla bir ömür geçirmek ister? İkiniz de aynı işi yapıyorken, onun sıkılıp istifa etmeye hakkı yok. Bence çocuk fikrinden önce alın karşınıza konuşun. Tek başına bir karar alıyorsa, sonuçlarına da tek başına katlasın.

X