Eşimin iş durumu ve köyde yaşama fikri

Eşim merkezde büyümüş ama daha önce mandaları falan varmış köyde. Çocukluğunda kaçıp kaçıp köye gidiyomuş. Bana emekli olunca yapsak sütte falan baya para var işte yaparız diye bişey söyledi bende bak ben İstanbul'da doğmuş büyümüş bi insanım anlamam öyle yok mandaymış ahırmış yapamam zaten daha 20li yaşlarımda fıtık gibi bazı sorunlarım var benden hiçbişey bekleyemezsin ben gidip köyde yaşamam dedim. Daha lafını bile açmadı. Ben tamam desem belki şimdi dükkanını bırakıp yapacak ama yok arkadaş benden olmaz yani. Böyle saçma sapan şeyler nerden geliyo akıllarına hayret ediyorum ya.

Sende net olmalısın gerekirse lafı ağzına tık verdiğiniz sözü hatırlat, ailesiyle aranda geçenleri hatırlat ben böyle bi ortamı kabul etmem de. Seviyorsun anlıyorum ama duygu düşüncelerine saygı duyulan bi evliliği hakediyorsun sonuçta. Böyle bi karar iki kişiliktir bi kişiyle olmaz. Bu fikirden vazgeçmezse evliliğinizin bitebileceğini hissettir. Vazgeçilmez olduğunu, eninde sonunda dediklerine uyum sağlayacağını düşünmesin.

Merhaba hanımlar, eşim de ben de memuruz. Daha çocuğumuz yok 1 buçuk yıllık evliyiz. İkimiz de farklı memleketliyiz. Ailelerimizden uzakta farklı bi şehirde görev yapıyoruz. Eşim işinden memnun değil ileri vadede istifa falan düşünüyor. Sürekli saçma saçma iş fikirleriyle geliyor ortada sermaye yok bişey yok… Her neyse bunlara tamam deyip geçiyorum artık fakat dün ağzından köyde (ailesi orada) yaşamak ile ilgili bişeyler çıktı ben de devamını sorunca ne diyeceğini bilemedi yok işte şimdi değil de ilerde bilmem ne diye zırvaladı . Ki ben evlenirken konuşmuştum bunu ikimizin de memleketinde yaşamak istemediğimi. Ayrıca ailesiyle problemliyim düğünüm zehir oldu kaynanamla tartıştık 9 ay konuşmadık ailelerimiz falan küstü eltim ve eşiyle(kaynım) küsüm. Sadece kaynanamla yeni yeni konuşuyoruz. Siz olsaydınız ne yapardınız ben hem orada çalışıncam hemde köyde kaynana elti görümce çekicem ilerde olsa bile… bu tarz şeyler beni çocuk yapmaktan soğutuyor. Bu yıl yapma seneye yapma ilerde illaki olacak çocuğumuz hadi o zaman köy diye tutturursa ne yapıcam arkadaşlar bana bi akıl verin
Bu arada onun o benimle konuşmayan kardeşi de köyde eltimle birlikte ben orayı bilmem etmem hiç bi çevrem yok onun çevresi orada kesin beni çocukla evde bırakıp bırakıp arkadaşlarıyla çıkar
Yanlış anlamazsanız eşiniz Asker mi ? Çünkü genelde bu performans onlardan çıkıyor da

Ay hastayım bu erkeklerin evlendikten sonra kariyer değiştirme sevdasına 🥸 çok istiyorsa evlenmeden anasının evindeyken istifa edip ticarete atılıp işini oturtup öyle evlenseymiş! Analarına babalarına yük olmak zor gelir eşin maaşına güvenerek yeni iş hayalleri kurar! Herkeste bir ticaret merakı zaten he canım he herkes tacir 🤭 bende memurum çevremde memurlardan oluşuyor. Memur evli erkeklerin çoğu ek iş yapıyor. O kadar sıkıldıysa yeni bir şeyler denemek istiyorsa işinden istifa etmeden denesin önce. Memuriyet saatleri de elverişli e-ticaret falan denesin bakalım. O zaman da bu akılsız herif bir sürü borç yapar yine giden sizden gider. Şu zamanda kaç insanın hayali memuriyet. Rahat batmış adama. Boş vakitten ne yapacağını şaşırmış

Merhaba hanımlar, eşim de ben de memuruz. Daha çocuğumuz yok 1 buçuk yıllık evliyiz. İkimiz de farklı memleketliyiz. Ailelerimizden uzakta farklı bi şehirde görev yapıyoruz. Eşim işinden memnun değil ileri vadede istifa falan düşünüyor. Sürekli saçma saçma iş fikirleriyle geliyor ortada sermaye yok bişey yok… Her neyse bunlara tamam deyip geçiyorum artık fakat dün ağzından köyde (ailesi orada) yaşamak ile ilgili bişeyler çıktı ben de devamını sorunca ne diyeceğini bilemedi yok işte şimdi değil de ilerde bilmem ne diye zırvaladı . Ki ben evlenirken konuşmuştum bunu ikimizin de memleketinde yaşamak istemediğimi. Ayrıca ailesiyle problemliyim düğünüm zehir oldu kaynanamla tartıştık 9 ay konuşmadık ailelerimiz falan küstü eltim ve eşiyle(kaynım) küsüm. Sadece kaynanamla yeni yeni konuşuyoruz. Siz olsaydınız ne yapardınız ben hem orada çalışıncam hemde köyde kaynana elti görümce çekicem ilerde olsa bile… bu tarz şeyler beni çocuk yapmaktan soğutuyor. Bu yıl yapma seneye yapma ilerde illaki olacak çocuğumuz hadi o zaman köy diye tutturursa ne yapıcam arkadaşlar bana bi akıl verin
Bu arada onun o benimle konuşmayan kardeşi de köyde eltimle birlikte ben orayı bilmem etmem hiç bi çevrem yok onun çevresi orada kesin beni çocukla evde bırakıp bırakıp arkadaşlarıyla çıkar
Yapmayin, kabul etmeyin. Hic yumusaklik vermeyin yoksa ustunuze gelir. Asla kabul etmeyin.

Millet köylerden kaçar şehirlere gider. Eşiniz neden köy hayalini kuruyor ne varmış orda? Ayrıca ticaretle uğraşmak kendi işini yapmak herkesin harcı değil. Çok batan var iyi düşünsün. Şimdiden önünü kapayın ki ilerisini düşünmesin

X