Eş-İş-Çocuk?

Evet annem uğrastırdık evimizde yiyip geçseydik dedi ona da canım sıkıldı biraz.
Gerçi o benden dolayı değil, çocuk durmuyor diye dedi.
Bağırmak da sayılmaz benimki, ses tonu yükseldi.
Ama sinirlendiğimi söyledim açık açık.

Buna hiç tahammülüm yok, benim terlemeyen yerim kalmamış keyif yapacak zaman mı?
Ben bireysel vakit geçiremiyorsam eşiminki hayal olmalı, keyif rafa kalktı birsüre, bayılmıyoruz biz de böyle olmasına.

Benim hassas noktamda ev işi ve yemek. Nefretlik işler bencede cidden. Ütüyü söylemiyorum bile.
Ama burda elektiriğiniz çok tatlı gözüküyor:)
Ah o elektrik beni çarpıyor, tersim düzüm karışıyor :)

Annem bakıcıya hiç yanaşmıyor, ben bakarım diyor.
Ben de evde düzen olsun, hem çocuk evde bakılsın hem ev işi olsun istiyorum, ama gökten zembille inmezse yok öyle biri etrafımızda.
Kreş seneye başlayalım dedik çok tepki aldım açıkçası.
3 yaşını doldurduğunda kesinlikle kreş düşünüyorum.

Maşallah size.
Ben bu kadar güçlü değilim,ama benim şartlarımda daha güçlü ve pozitif olmak zorundayım.
Öyleyim de zaten de ara ara olan patlamalarım birkaç günümü yiyor, bütün gün hasta gibiydim bugün mesela ama bir şeyim yok.

Eşinin işi bırakması yerine eve bi yardımcı almak daha mantıklı değil mi?
Çok mantıklı ama istediğim eşimin desteği aslında tam olarak.

Eşin işten ayrılırsa yeniden is bulması zor olmayacak mı?
Bir iki aylık izin alsa aslında daha iyi olabilir.
Ama ben olsam yardimci düşünürdüm eşimin işi bırakmasıni göze alamazdim sanırım.

Eşin işten ayrılırsa yeniden is bulması zor olmayacak mı?
Bir iki aylık izin alsa aslında daha iyi olabilir.
Ama ben olsam yardimci düşünürdüm eşimin işi bırakmasıni göze alamazdim sanırım.
Büyük ihtimalle aynı yere girer, olmazsa da benzer bir iş yapar, o çok sıkıntı olmaz gibi geliyor.
Bir iki ay bile iyi gelecek kabul etse.

Bir an ben yazdim sandim
Geçen sene bu zamanlar ben boyleydim.
Su an yuzde 90 hersey rayında. Inanin calismak cok iyi geliyor.
Ise geri donmenizi oneririm, beni bunalim ucurumunun kenarından aldi ✌
Bebeğim 2 yaşında ve artik bağırmayan, aglamayan, kendi derdini anlatabilen biri oldu. Oysa 18 ay bagirdi ve agladi.. ve mujdemi isterim, 6 aydir uyuyor
Bence desteksiz de atlatabilecek kadar kendi icinize inebilen kuvvetli bir kadinsiniz.
Ihtiyaciniz esinizin yaninda olmasi ise cekinmeden dile getirin. Erkekler düz varlıklardır ima degil direkt konusmak bire bir cozecektir.
Güneşli günler yakin

Ne güzel bir dusunce ve keşke eşiniz uygulasa. Ben de çok bunaldim 8 aylık bebeğim ama kimse yok etrafımda çocukla dışarı çıkıyorum falan ama kesmiyo artık. Ben sizin önerinizi arttiriyorum ve Şöyle diyorum yaz bitmeden 2 ay bi yazlık kiralasak tatil yapsak uzun uzun sabahtan denize girsek kahvaltı sonra bi uyku sonra esim çocuğa baksa ben tekrar denize girsem sonra yemek hazırlasak falan yan komşumuz olsa bi çay içsek akşamüstü imkansız değil böyle şeyler ama bana ulaşılmaz geliyo iste. Yani eşimle birlikte şöyle kenarda para olsa da 2 ay offf off

Calismaya alisiksan evde ve cocuktan bunalmissin bence...calismak insani yorsada belkibi duzen ve kendine guven veriyor...surekli evde olup yemek bulasik zor.. bence madem corba yapmissin stres yapmiycaktin.. yanina disardan pude lahmacun alicaktin.. yanina ayran salatasi zaten hazir olur.. birde kavun karpuz mis gibi aksam yemegi.. bosa telas ettin.. dert o degil anladim gerci., dedim ya calismaya basla bence..

Kotu bi fikir cunku zmnla esinde sklcak ve birbirinize saracaksiniz

Buna hiç tahammülüm yok, benim terlemeyen yerim kalmamış keyif yapacak zaman mı?
Ben bireysel vakit geçiremiyorsam eşiminki hayal olmalı, keyif rafa kalktı birsüre, bayılmıyoruz biz de böyle olmasına.

Benim de tahammülüm yok. Hayır, kendi de diyor ben işte bu kadar yorulmuyorum diye. Madem öyle gel yardım et. Zaten sabahtan akşama dışarıdasın. Güneş var diye evde kapalı kalıyoruz akşama kadar. Çocuktan önce zaten ağzımı açıp tek laf etmiyordum. Demek ki benim derdim senin arkadaşlarınla görüşmen değil. Ama bunu anlamıyor neyse ben şu an sessiz ve sakin bekliyorum. Nasıl olsa kasım gelecek tercihler başlayacak.

Moral oldu, en çok da 6 aydır uyuyor kısmıyla ilgilendim :)
Uykusunu alsa çok şeker oluyoruz ikimiz de, tadımızdan yenmiyoruz.
Ayda birkaç defa oluyor bu.
Ama önceye göre iyi durumda yine uykusu, daha da düzeleceğini umuyorum.

Ya o kadar rahatlatıyor ki düşüncesi bile.
İçimi huzur kaplıyor ne güzel br hayal.
Yılda 3 günlüğüne tatile çıkıyoruz da onda bile ne vakit geçirdik be diyoruz, 2 ay uçurur beni.

Orda sorun yetiştirememek değil de uğraşıyorum uğraşıyorum iş ilerlemiyor, ona daraldım.
Aynı yere çıkıyor tabii.
Ama temelde sorun bu değil.
Kolaylaştırmak lazım, büyük oranda kolaylaştırdım hayatımı ama eş sürekli işte olunca evin alışverişi ıvırı zıvırı bana bakıyor.
Onu da arkadaşın dediği gibi internetten halledebilirim.

Erkeklerin cogu boyle.. madem bu kdr arkadas duskunuydun onlarla evlenseydin beni niye harcadin? Onu bunu bilmem bizim kulturumuzde cogu anne yanlis yetistiriyor oglunu ceremesini karilari kizlari cekiyor

Tatlim alisverisi esin yapsin ya da ikiniz.. marketler 5 te kapanmioki.. hersey gececek zaman lazim

Benimki eve 8-9 gibi geliyor, bir de arkadaşlarla buluşucam dese hiç zahmet etme eve kadar derim.
Sakin değilim bu konuda.
Oğlunu da alsın istediği yere gitsin :)
Sanki konuşma/farklı yüzler görme ihtiyaçları işte karşılanmıyor.
Benimkinin karşılanıyor en azından.

Tatlim alisverisi esin yapsin ya da ikiniz.. marketler 5 te kapanmioki.. hersey gececek zaman lazim
Çok acil bir şey varsa eşime söylüyorum da standart alışverişi ben yapmaya çalışıyorum.
Geç geliyor, daha yemek yenecek oluyor, çocuğun uykusu geliyor, geldiği saatte 15 dakika bile kıymetli oluyor.
Bahane sıralar gibi oldu :)

Aa, ne iyi ne iyi.
Anneliğin pişme bölümü efem.
Aklın varsa delireceksin yani.

Hem olur öyle yav, aralarda, olur yani, niye olmasın?
Düzelecek, düzelecek.

İşten çıkmasa dahi izin alıp sizinle vakit geçirmesi şaaart.

Normal olduğumu kanıksadım, Allah'a şükür kimse anormalsin demedi, aynen devam :)
İzin alamıyor mu almıyor mu bi emin olsam çökücem tepesine adamın ama alamıyor büyük ihtimal.
Anca başkalarının izni için patronla kavga ediyor, kendisine yok bir şey.

Esiniz isten cikmasin, bir daha ayni konumda ayni maasta is bulabilcek mi?
Bunalmissiniz bence guzell bir tatile ihtiyaciniz var kafa dinlemek icin...
Bulur muhtemelen ama ben aynı konumda iş bulmasını da istemiyorum açıkçası.
Daha az çalışsın, daha az kazansın.
Harcayacak vaktimiz yok, ne yapayım öyle parayı.
Yatırım için çalışmak hiç bana göre değil :)

Çocuğum olursa bu hale gelirim diye korkuyorum ne istediğini anlamamak derdine çare olamamak beni ne hale getirir düşünmek bile istemiyorum

Anliorumda canim evin eksigi bitmiyorki zaten.. pazar gunu sabah ilk is esimi yollarim ya da bos bir gununde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…