- 14 Ekim 2016
- 7.068
- 47.630
- 548
- Konu Sahibi SevgiAybars
-
OhaGeçtiğimiz yıl arkadaşıma gitmiştim bebeğini ve onu ziyarete, bebeği ve kendi çok perişandı yorgunluktan,yemek vs yapamamış.. Yemek yaptım ona hemen süt yapacak şeyler, yemek pişerken eşi geldi işten, dışarıdan KENDİNE yemek almış, oturdu bir güzel yedi karısının karşında davar. Arkadaşım sadece gözleri dolu dolu bana baktı. Öyle üzüldüm ki onun o kırgınlığına. Onun o bakışları şuan sizin burada anlattığınız herşey. Aynı öyle üzüldüm şuan size.
Ben bugünden sonra artık takimi koymak zorundayım ütüsğnü hiç bir şekilde yapmayacağım zaten bebeğimin kıyafetleri bana yetiyor. Taşınmadan önce 4 aylık bebeğimi ana kucağına koyup yemeği hep yapıyordum buraya taşınınca market alışverişi de yapmadı doğru düzgün ben sürekli bulup buluşturup çok iyi olmayan yemek yapabiliyorumEsiniz insan lisanı konusmuyor, bebekten uzak kaldigi icin nasil yordugunu bilmiyor. Esinizin izin gunlerinde cocugu ona birakin, buyuk islerinizi halledin. Ayrica 7 aylik bebekle beraber en azindan kendiniz icin basit birseyler hazırlayabilirsiniz, aç kalmayin. Cocugu mama sandalyesine koyup yaniniza getirin, eline kepce, cezve vs verip oyalanmasini saglayin bu arada yemek yapabilirsiniz, benim bebegimde bensiz durmaz bu sekilde yemek yapiyorum. Camasirlari biriktirmeden yikayin, asmak ve katlamak daha kisa sürüyor. Yapabildigimi yapiyorum, yapamadigim kaliyor en son ne zaman ütü yaptigimi hatirlamiyorum. 2 gunde bir salon ve mutfağı ustunkoru supuruyorum, yoksa bebegim buldugu herseyi agzina atiyor. Sizin bebeginizde yakinda ayni seyi yapmaya baslar bu yuzden bazi ev islerini bebeginiz icin yapmak zorundasiniz, kendinize bir plan yapin onu uygulamaya calisin. Esinizi de duymayin, memnun degilse utusunu kendisi yapsin
Buraya yazdığımı kayınvidme de yazdım aramız onunla iyi taşınırken bana yardıma geldi. Bu yazılanları daha okumadı okuyunca oğluna ne der bilmiyorum bu arada eşimin annesi ile babası o 10 yaşındayken boşanmışSiz kendi bebeğinize bakın, kvdeniz kendi bebeğine.
Belli ki daha eğitilecek, öğretilecek çok şeyi var.
Diyeceğimi demiştim ama nafile. Arkadaşım 'Kemalim yapmaz' gillerden. O yüzden artık eski arkadaşımOhadahası olamaZ zannettikce dahası geliyor. Daha şaşırmam diyorum gene şaşırıyorum.
Hadi Allahtan korkmadın hayvan oğlu hayvan kuldan da mı utanmadın? Bunu sormalıydınız
Arkadaşınız keşke bu şeyi, bir çocuğa "baba" yapmasaydı . Daha koca bile olamayan bu şeylere babalık çok çok fazla.
İnanır mısınız olsun diye o kadar uğraştık ki 4 tane düşük yaptım bu bebekten önce.. O kadar ilgiliydi ki diğer arkadaşların bebekleri ile o kadar ilgileniyor ki ben böyle olacağını hiç tahmin bile etmedim.Üstelik iki de bir bana çalışmamı söylüyor bebeği bakıcı bakacakmış yarı yarıya maaşlardan bakıcıya para verecekmişizmaaş hesapları olsun başka banka hesaplarının şifrelerini de gizliyor hiçbir şekilde vermiyor tam nereye borç var az çok biliyorum ama hepsini net bilmiyorum bna karışma deyip duruyor o kadar değersiz hissediyorum ki kendimi biran önce kreşe gidecek yaşa gelsin istiyorum ben bekarken hep çalıştım 3 senedir çalışamadım çocuk istemi olunca o yüzden parasal konular açılıp karışma deyince hiç para kazanmamış gibi hissediyorum
Ay deli midir nedir. Neden market alisverisi yapmiyormus? Sizi ise baslatmak icin yildirmaya calisiyor olabilir mi?Ben bugünden sonra artık takimi koymak zorundayım ütüsğnü hiç bir şekilde yapmayacağım zaten bebeğimin kıyafetleri bana yetiyor. Taşınmadan önce 4 aylık bebeğimi ana kucağına koyup yemeği hep yapıyordum buraya taşınınca market alışverişi de yapmadı doğru düzgün ben sürekli bulup buluşturup çok iyi olmayan yemek yapabiliyorum
Buraya yazdığımı kayınvidme de yazdım aramız onunla iyi taşınırken bana yardıma geldi. Bu yazılanları daha okumadı okuyunca oğluna ne der bilmiyorum bu arada eşimin annesi ile babası o 10 yaşındayken boşanmış
Aynen böyle söylüyorum ben atanamamış bir öğretmenim o astsubay çok okurum hayata bakışım vizyonum var o okumuyor eski erkekler gibi çok eskide kalmış tabularla yaşamaya çalışıyor. Ben aynen öyle söyledim o yine anlamıyor. Yapacağım işe bile karışıyor evde çağrı merkezi işi yapacakmışım bakıcı da gözümün altında olurmuşmuşEşinize : "Bebeğimizi, kendim büyütmeye karar verdim; işe başlamayı, çocuğun okul çağı gelince düşünüyorum." demenizi öneririm. Vereceği cevaplara göre , geleceğinizi nasıl çizeceğinizi değerlendirebilirsiniz.
Bana da öyle geliyor ama ben çocukken yoklukta gördüm varlık da ben bişeyler olmayınca sabır eden biriyim o hiç yokluk görmemiş galiba ondan dışarda yemeği tercih etti benle çorba yemek istemediAy deli midir nedir. Neden market alisverisi yapmiyormus? Sizi ise baslatmak icin yildirmaya calisiyor olabilir mi?
Yemeği bu şekilde yaparım okeyde bu hareketinden sonra ütü mütü yapmam ben ki onu bir kere bile ütüsüz bir yere yollamadım bu tek kalemle silindi. Çok ağırıma gittiSadece ev-iş durumuna yorum yapacağım. Hiç yemek yapmıyorsanız, 1 çeşit yapın geçin, sussun. Makarna olur ,patates yemekleri olur yanına salata bu kadarcık yani. Yemek var dersiniz olur biter.
Çamaşır mı atın makineye giyeceği şey neyse cocuğu verirsiniz ona o an ütülersiniz bir gömlek bir pantolon tamam. Bebeğe bakmanın zorluklarını belki belki anlar.
Aynen böyle söylüyorum ben atanamamış bir öğretmenim o astsubay çok okurum hayata bakışım vizyonum var o okumuyor eski erkekler gibi çok eskide kalmış tabularla yaşamaya çalışıyor. Ben aynen öyle söyledim o yine anlamıyor. Yapacağım işe bile karışıyor evde çağrı merkezi işi yapacakmışım bakıcı da gözümün altında olurmuşmuş
Ben sizi daha da şaşırtayım, görümcemin eşi kendine göre yemeklik malzeme alır gelir "bugün bana bunu pişir" derdi. Evde iki küçük çocuk var görümce çalışıyor eve zor yetişiyor ve beyefendi özel yemek istiyor. Üstelik zorunlu hizmet yapıyorlardı. Eve gelen yardımcı vardı ama hem ev işi hem iki çocuk, hem alış veriş... Adam hiç bir şeye elini sürmediği gibi bekar gibi takılıyordu. Düşün evde yemek pişmiş, sofra kuruluyor ve adam tavuk getirmiş, bunu fırında sebzeli falan yap diyor. Kayınvalide kayınpeder olaya el koydu, biz kızımızı sokakta bulmadık muamelesi çektiler yardıma gittiler. Ama malesef benim görümce de Kemalim yapmaz kafasında. Sosyolojik ve psikolojik olarak incelenmesi lazım bu durumun.Ohadahası olamaZ zannettikce dahası geliyor. Daha şaşırmam diyorum gene şaşırıyorum.
Hadi Allahtan korkmadın hayvan oğlu hayvan kuldan da mı utanmadın? Bunu sormalıydınız
Arkadaşınız keşke bu şeyi, bir çocuğa "baba" yapmasaydı . Daha koca bile olamayan bu şeylere babalık çok çok fazla.
Bu sürede nerede kaldı eşiniz? Keşke imkanları zorlayıp beraber kalsaydınız. Bu asla bahane olamaz, bazısı fiziksel olamasa da uzaktan bile ilgileniyor çocuğuyla. Ne yedi, ne kadar uyudu sen nasılsın... soran ilgilenen babalar da var. Bizim burada söylediklerimiz yazdıklarımız size sadece fikir ve güç verebilir ama sorunu çözemeyiz. Bu adama haddini bildirmeniz lazım. Çok fazla gaz vermek istemiyorum çünkü hödüğünüzü tanımıyorum, adam sinirlenip size bir şey yapar mı yapmaz mı bilemedim.Bebek 3 buçuk aylıkken anneme gittik tayini çıktı ortada ev yoktu kalacak yerim yoktu 3 ay kendisi bekar hayatı yaşadı hep dışarda yedi yeni kurabildik evimizi
Ben sizi daha da şaşırtayım, görümcemin eşi kendine göre yemeklik malzeme alır gelir "bugün bana bunu pişir" derdi. Evde iki küçük çocuk var görümce çalışıyor eve zor yetişiyor ve beyefendi özel yemek istiyor. Üstelik zorunlu hizmet yapıyorlardı. Eve gelen yardımcı vardı ama hem ev işi hem iki çocuk, hem alış veriş... Adam hiç bir şeye elini sürmediği gibi bekar gibi takılıyordu. Düşün evde yemek pişmiş, sofra kuruluyor ve adam tavuk getirmiş, bunu fırında sebzeli falan yap diyor. Kayınvalide kayınpeder olaya el koydu, biz kızımızı sokakta bulmadık muamelesi çektiler yardıma gittiler. Ama malesef benim görümce de Kemalim yapmaz kafasında. Sosyolojik ve psikolojik olarak incelenmesi lazım bu durumun....
Ya bu yardım olayı değil, babalık yapıcaklar anneye yardım diye bişey yok zaten babamızın evinden getirmedik bu bebekleri hiç taviz vermiyorum o konuda ağlarsa karnı toksa atlamıyorum bebeğe alsın sustursun bazende o baksın. Eşinize karşı net ve ciddi olun burdaki çoğu kadının sorunu bu eşlere kendinizi nasıl özgüvensiz nasıl muhtaç gösterdiyseniz sizi küçümsüyo değersizleştiriyo ciddiye almıyo naptın bütün gün ne demek bigün baksın bebeğide göriyim. Bu muameleyi görsem büyük konuşmak istemiyorum ama o evde kaos yaşatırım evlilik zaten saygı üzerine kuruludur saygı bitmiş sizde umarım düzelir düzelmezsede ayaklarının üstünde duran bi kadın ol ve tamah etme. 3 ay annede kalan insan böyle boşlanmaz aksine özlenir ve değeri anlaşılır sizin eşinizde ters tepmiş Allah sabır versinKızlar gerçekten ben napavağımı bilmiyorum 3 yıllık evliyim 7 aylık bebeğim var. Eşimin tayin durumundan dolayı 3 ay kendi annemde kaldım yani 3 ay bebekten ayrı kaldı esim ara ara gitti geldi.Yeni eve taşınalım 10 gün oldu. Bu süre zarfında Kaç oldu bütün gün napıyorsun evde diye kavga çıkarıyor. Bebek durmuyor bensiz uyuyunca bile beni ynaında istiyor uyanıyor yanında olmayınca diyorum inanmıyor. akşam geldi kiler dolabı aldık onu kurdu duş aldı bnde tuvalete gireyim dedim uyuyan çocuğun yanından ayrıldım çocuk 5 dkya uyandı gitti yanına aldı kucağına iki gezdirdi bi çorba bari yapayım bnde bişe yemedim dedim naptın sabahtan beri dedi uyuyunca naptın dedi ben dısarda yer gelirim dedi çocuğu bırakıp gitmiş yatağa bnde yanında zanneyorum mutfaktaydım çocuk ağlıyo sigara mı içiyo acaba dedim baktım gerçekten gitmiş sonra geldi nereye gittin dedim yedim geldim dedi o kadar şaşkın ve üzgünüm ki ayrı kalmak hiç iyi olmamış. dün annemlerde bile çocuğa 3 saat falan bak gitme bir yere kızlara yardım edeyim dedim(kız kardeşimin sözüne gittik) saat 12 de gitti akşam 6 da geldi millet gelmeden ben hiç yardım falan edemedim bebek onda da duruyor bakınca kendisi zorlanıyor sadece 2 dk sevmeyle nasıl olacak bu işler sürekli beni suçluyor ütü yapmazmısım 2 gün çamaşır yıkamadım yıkamıyorsun diyor işten gelince bari biraz çocukla ilgilense ben herşeyi yaparım çok üzülüyorum çok sabır ediyorum çok alttan alıyorum ama benim herşeye yetişemeyeceğimi onunda yardım etmesi gerektiğini gerekince tüm gün çocuğun onun bakabileceğini yeri gelince ütüsğnü kendisinin yapabileceğini birisi söylemesi lazım ben gercektem napacağımj şaşırdım
Asker olmasına hiç şaşırmadık. Çok arıyor musunuz bu hödükleri? Koca yapılacak son insanları adam yerine koyuyorsunuz ya. Tavrınızı koyun, geç bile kalmışsınız.ben atanamamış bir öğretmenim o astsubay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?