Eş desteği yok

Oha dahası olamaZ zannettikce dahası geliyor. Daha şaşırmam diyorum gene şaşırıyorum.

Hadi Allahtan korkmadın hayvan oğlu hayvan kuldan da mı utanmadın? Bunu sormalıydınız

Arkadaşınız keşke bu şeyi, bir çocuğa "baba" yapmasaydı . Daha koca bile olamayan bu şeylere babalık çok çok fazla.

Ben bugünden sonra artık takimi koymak zorundayım ütüsğnü hiç bir şekilde yapmayacağım zaten bebeğimin kıyafetleri bana yetiyor. Taşınmadan önce 4 aylık bebeğimi ana kucağına koyup yemeği hep yapıyordum buraya taşınınca market alışverişi de yapmadı doğru düzgün ben sürekli bulup buluşturup çok iyi olmayan yemek yapabiliyorum
Siz kendi bebeğinize bakın, kvdeniz kendi bebeğine.
Belli ki daha eğitilecek, öğretilecek çok şeyi var.
Buraya yazdığımı kayınvidme de yazdım aramız onunla iyi taşınırken bana yardıma geldi. Bu yazılanları daha okumadı okuyunca oğluna ne der bilmiyorum bu arada eşimin annesi ile babası o 10 yaşındayken boşanmış

Diyeceğimi demiştim ama nafile. Arkadaşım 'Kemalim yapmaz' gillerden. O yüzden artık eski arkadaşım

Eşinize : "Bebeğimizi, kendim büyütmeye karar verdim; işe başlamayı, çocuğun okul çağı gelince düşünüyorum." demenizi öneririm. Vereceği cevaplara göre , geleceğinizi nasıl çizeceğinizi değerlendirebilirsiniz.

Ay deli midir nedir. Neden market alisverisi yapmiyormus? Sizi ise baslatmak icin yildirmaya calisiyor olabilir mi?

Aynen böyle söylüyorum ben atanamamış bir öğretmenim o astsubay çok okurum hayata bakışım vizyonum var o okumuyor eski erkekler gibi çok eskide kalmış tabularla yaşamaya çalışıyor. Ben aynen öyle söyledim o yine anlamıyor. Yapacağım işe bile karışıyor evde çağrı merkezi işi yapacakmışım bakıcı da gözümün altında olurmuşmuş

Ay deli midir nedir. Neden market alisverisi yapmiyormus? Sizi ise baslatmak icin yildirmaya calisiyor olabilir mi?
Bana da öyle geliyor ama ben çocukken yoklukta gördüm varlık da ben bişeyler olmayınca sabır eden biriyim o hiç yokluk görmemiş galiba ondan dışarda yemeği tercih etti benle çorba yemek istemedi

Yemeği bu şekilde yaparım okeyde bu hareketinden sonra ütü mütü yapmam ben ki onu bir kere bile ütüsüz bir yere yollamadım bu tek kalemle silindi. Çok ağırıma gitti

Aşağı yukarı aynı şeyleri yaşamışız hatta ben iki bebekle daha ağır şeyler yaşadım diyebilirim..eşim işten gelir uzanır koltuğa yemeğini yer çayını içer uykusu gelince gider yatar hiç demez sofra kurayım yada kaldiriyim çocuğa bakiyim.. hiç olmazsa ben bulaşık yıkarken sende çocuğun karnını doyur be adam ağır bi iste çalışmıyor masabaşı ve istediği zaman dışarı çıkıp havasını alır dolaşır gelir yine pc başına oturur yani stres felan da yok ama ona göre ben akşama kadar yatıyorum yemekler gökten iniyo çocuklara melekler bakiyo temizligi ütüyü de komşular saolsun onlar yapıyor ben yan gelip yatiyormusum..bunun tek sorumlusu kv kp büyüdüğü ortam olarak görüyorum çünkü esim ne zaman çocuklarla ilgilense yok hanım köylü yok kılıbık diye alay edilip dalga geçiliyor haliyle esimde kendini iyice geri çekiyor tüm sorumluluk bana kalıyor..sürekli eleştiriyor cocuklar zayıf daha çok yemek yedir öyle yapma böyle yap akıl verir sadece Allah sabir versin sanada bana da benim ömrümü yedi 4 senedir düzeleceğine daha kötüye gitmeye başladı sonumuz hayır olsun

Eşiniz hayal aleminde yaşıyor. Çağrı merkezine bağlı çalışmayı , evde vakit geçirmek için yapılabilecek basit bir iş sanıyor belli ki.

Tek maaşlı yaşam için şartlarınız hazır değilse ; eşiniz , bunu bebek planınızdan önce düşünmeliydi.

Siz ne istiyorsunuz ve ne düşünüyorsunuz ? Eşi evde açken ve yemek hazırlamaya uğraşırken ; çocuğuna bakmaktan veya yemek hazırlamaktan aciz bu insana (!) dair ; sizin hisleriniz, duygu ve düşünceleriniz nedir ?

Ben sizi daha da şaşırtayım, görümcemin eşi kendine göre yemeklik malzeme alır gelir "bugün bana bunu pişir" derdi. Evde iki küçük çocuk var görümce çalışıyor eve zor yetişiyor ve beyefendi özel yemek istiyor. Üstelik zorunlu hizmet yapıyorlardı. Eve gelen yardımcı vardı ama hem ev işi hem iki çocuk, hem alış veriş... Adam hiç bir şeye elini sürmediği gibi bekar gibi takılıyordu. Düşün evde yemek pişmiş, sofra kuruluyor ve adam tavuk getirmiş, bunu fırında sebzeli falan yap diyor. Kayınvalide kayınpeder olaya el koydu, biz kızımızı sokakta bulmadık muamelesi çektiler yardıma gittiler. Ama malesef benim görümce de Kemalim yapmaz kafasında. Sosyolojik ve psikolojik olarak incelenmesi lazım bu durumun.

Konu sahibi, bu şekilde devam etmez. Gittikçe daha kötüleşecek. Kavga tartışma çıkmasın bebek huzursuz olmasın istiyorsunuz ama bu adam kendi kendine birden düzelmez. Çocuğu siz doğurdunuz ama tek başınıza yapmadınız.
Maddi durumunuz kötü mü? Yani çocuk nedeniyle hem çalışamıyorsunuz hem de masrafınız arttı. Utanmaz kocanız parayı mı dert ediyor??
Bebek 3 buçuk aylıkken anneme gittik tayini çıktı ortada ev yoktu kalacak yerim yoktu 3 ay kendisi bekar hayatı yaşadı hep dışarda yedi yeni kurabildik evimizi
Bu sürede nerede kaldı eşiniz? Keşke imkanları zorlayıp beraber kalsaydınız. Bu asla bahane olamaz, bazısı fiziksel olamasa da uzaktan bile ilgileniyor çocuğuyla. Ne yedi, ne kadar uyudu sen nasılsın... soran ilgilenen babalar da var. Bizim burada söylediklerimiz yazdıklarımız size sadece fikir ve güç verebilir ama sorunu çözemeyiz. Bu adama haddini bildirmeniz lazım. Çok fazla gaz vermek istemiyorum çünkü hödüğünüzü tanımıyorum, adam sinirlenip size bir şey yapar mı yapmaz mı bilemedim.

B bafelis , bahsettiğiniz adam(!) halen görümcenizin eşi sanırım.

Yorumlarınızda yer yer eşinizden de örnekler verdiğiniz için ; aynı ailede büyüyen görümcenizin kendisine bu durumu reva görmesine şaşırdım.

Bebek olmasa bile ev işlerinden hesap soran erkekten hayir gelmez. O konunun bebekle ilgisi yok bi kere. Ama bebege bakmama konusuna gelirsek orda sen suclusun. 3 ay hibir bebek babasindan ayrilmamali. Bebek bakmayi nasil ogrenecekti adam ne bekliyosun ki

Ya bu yardım olayı değil, babalık yapıcaklar anneye yardım diye bişey yok zaten babamızın evinden getirmedik bu bebekleri hiç taviz vermiyorum o konuda ağlarsa karnı toksa atlamıyorum bebeğe alsın sustursun bazende o baksın. Eşinize karşı net ve ciddi olun burdaki çoğu kadının sorunu bu eşlere kendinizi nasıl özgüvensiz nasıl muhtaç gösterdiyseniz sizi küçümsüyo değersizleştiriyo ciddiye almıyo naptın bütün gün ne demek bigün baksın bebeğide göriyim. Bu muameleyi görsem büyük konuşmak istemiyorum ama o evde kaos yaşatırım evlilik zaten saygı üzerine kuruludur saygı bitmiş sizde umarım düzelir düzelmezsede ayaklarının üstünde duran bi kadın ol ve tamah etme. 3 ay annede kalan insan böyle boşlanmaz aksine özlenir ve değeri anlaşılır sizin eşinizde ters tepmiş Allah sabır versin

Aslında bunu çocuk olduktan sonra değil de olmadan önce konuşmanız gerekiyordu.
Yani adam çocuk istiyor ancak 10-15 dakika sevmek için istiyor.
Fiziksel ve duygusal olarak destek olmak,korumak gözetmek anlamında hiçbir katkısı yok.
O halde çocuk yerine petshop'tan bir kedi alsaydiniz keşke.
Gelince onu sevseydi.
Benden çıktığı için ben bakacaksam,hiçbir destek gormeyeceksem neden bir koca alayım ki..
Giderim bir sperm bankasına,kafam rahat olur.

ben atanamamış bir öğretmenim o astsubay
Asker olmasına hiç şaşırmadık. Çok arıyor musunuz bu hödükleri? Koca yapılacak son insanları adam yerine koyuyorsunuz ya. Tavrınızı koyun, geç bile kalmışsınız.

Son düzenleme:
Karnını doyurup geldigınde sizde çocugu ona bırakip şimdi ben karnimi doyurmaya gidiyorum deseydiniz.
Sadece kendini düsünmüs

Işte böylelerini kıymetlimiss yapıyor kadınlar.. Kılınızı kıpırdatmayıp hatta onlar gibi bencil davranırsanız kendinin çok da mühim bir şey olmadığını görecek.

Bir de şu babalara çocuktan sonraki hayat eğitimi gerekiyor, çocuk olduktan sonra kadının çocuğu varken kendisi çocukmuş gibi alaka beklememeleri gerektiğini.. Hem bir halta yarar, hem şahsını karakterize ederler.

Yemek yapamadığında ara gelirken dürüm vs al yemek yapamadım de
Kendi dışarda yiyip bana getirmeyen adamı yırtarım ben önüne 1 bardak su koymam kaldı ki ütü..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…