Erkek kardeşimi eşi aldatıyor

Bugün sabah öğrendiğimden beri nefes alamıyor yaşamıyorum.
Kardeşim 1.5 yıllık evli. Borçla harçla çok zor evlendiler. Daha 28 yaşında.
1 saat önce öğrendim ki karısının iş yerinden evli bir adamla ilişkisi varmış. Şu an sadece ben biliyorum. İş yerinde, işe de girmesine vesile olan bir aile dostumuz bugün beni arayıp bana açıkladı. İftira diye düşünmek istemiş ortalık çalkalanıyormuş ama şirket telefonunda konuşma kayıtları varmış ve zaten durum ayyuka çıkınca itirafta bulunmuş “pişman olduğunu kardeşimi sevdiğini ve vazgeçmeyeceğini” anlatan bir mesaj atmış “aramızda kalsın” demiş. Mesajı bana gönderdi.
Kardeşim 1 Kasımda askere gidiyor. İşinden de tazminat alacak. Dostumuz bu kadına vermesin parayı yazık 8 yıllık emeği var çocuk ayakta çalıştı senelerde günde 12 saat borçla evlendi kaldırılmasına izin verme dedi.
Ben şimdi bu akşam kardeşimin eşiyle konuşacağım. Yanımızda bir akrabamız olacak bir tek ona anlattım konuyu. Kimseye söyleme, sakin ol bir konuşalım dedi. Annem hasta beyin ameliyatı olmuş bir kadın.
Kardeşime söylesem yıkılır babama söylesem felaket.
Bu konuda bana bir yol gösterin.
Ben bir bayanım ama daha güçlüyüm kardeşim çok hassas ve kırılgandır.
beni mahveden bu şey onu ne yapar kimbilir?
(Bu arada; kardeşimin eşi kardeşimden önce kısa bir evlilik yapmış. Ve bunu sadece annem babam ben ve kardeşim biliyoruz. Babam çok diretti istemedi hiç içine sinmemişti. Ve şimdi bu yaşananlar...)

Kardeş candır, yoldaştır, kanıdır insanın
Karşına alıp elindeki mesajlarla, delillerle, sana bunu söyleyenlerin isimlerini de vererek yekten söyleyeceksin
Kardeşim böyle bir şeyi benden bir gün bile saklasa ömür boyu affetmem
Anne babanız yşlı ve hasta insanlar, her detayı bilmelerine tabi ki gerek yok ama kardeşiniz bunu bir an önce öğrenmeli
Yazık değil mi iş yerinde kendisinden başka herkes biliyor, hatta o şerefsizler belki de dalgalarını geçiyor salak diye adama bunu yaşatmaya kimin hakkı var, bir an önce bunu öğrenmesini sağlayın

Gelininizin aile dostunuza gönderdiği mesaj aldattığını ispatlıyorsa konuyla ilgili yetkili kişi sen değilsin malesef. Hiç vakit kaybetmeden kardeşine anlatmalısın. İster affeder, ister ayrılır, isterse kahrolur. Karısı tarafından aldatıldığından bi haber olması en kötüsü.

Bu konuyu kardeşinize asker öncesi mutlaka açmanızı öneririm. Ayrıca bence yanınıza başka insan alarak değil birebir görüşün gelinle. Gerekirse kanıtlarınızdan söz edin. Böyle bir şeyi uzatmanın manası yok.
Yalnız ihanet eden kadından bahsederken öncesinde evlilik yapmış olmasını katmanız yersiz olmuş. İnsanlar evlenip boşanabilir, ikinci evlilik yapabilir. Yapılan ihanetin ve ahlaksızlığın boşanmakla ilişkisi yoktur.

Yanlış daha doğrusu eksik ifade ettim.
Daha önce evlilik yaptığını şaklamış.
Sonra da ayrılma gerekçelerini önce işsizliği daha sonra da “karı koca olamıyorduk” olarak açıkladı.
Bir çelişki vardı.
Evlenip ayrılmak ve sonra yeniden biriyle hayatını birleştirmeyi istemek son derece doğal tabii ki.
Hani bazen bazı şeyler içinize hiç sinmez ya tam somut birşey yokken bile,
Bu kadın benim içime hiç sinmedi.
Babamla hemfikirdim ama o dönem kardeşimi destekledim.

Gelininizin aile dostunuza gönderdiği mesaj aldattığını ispatlıyorsa konuyla ilgili yetkili kişi sen değilsin malesef. Hiç vakit kaybetmeden kardeşine anlatmalısın. İster affeder, ister ayrılır, isterse kahrolur. Karısı tarafından aldatıldığından bi haber olması en kötüsü.

Atılan Mesaj bu:
Iyi aksamlar beyza abla rahatsiz ettim ozur dilerim senden bi hata yaptim sana karsi mahcubum bi daha olmiyacak boyle birsey her insan yanlis yapar bugun anladim ahmetten vazgeçmicem ahmeti çok seviyorum kubilaya dedim benden uzak dur dedim.
Sana soz veriyorum aramizda kalsin

Kardeşinize söylemelisiniz.. Bu öyle saklanacak bir konu değil.. Askere gittiğinde daha beter olur her şey.. Aldatmaya eşi askerdeyken daha kolay meyilli olur.. Ve durum daha kötüleşir.. Bir an önce hayatınızdan çıkarmalısınız.. Kardeşiniz elbette çok yara alacak o kesin.. Ama askerdeyken öğrenmesi onu daha kötü etkiler..

Atılan Mesaj bu:
Iyi aksamlar beyza abla rahatsiz ettim ozur dilerim senden bi hata yaptim sana karsi mahcubum bi daha olmiyacak boyle birsey her insan yanlis yapar bugun anladim ahmetten vazgeçmicem ahmeti çok seviyorum kubilaya dedim benden uzak dur dedim.
Sana soz veriyorum aramizda kalsin

Isimleri x leyin.
Kardesiniz affetmesin, aldatan yine aldatir

Kardeşim güçsüz ve çok aşık kaldıramaz diye korkuyorum.
Yoksa bence boşanmalı.
Ben nasıl izah edeceğim konusunda yöntem konusunda yönümü şaşırmış durumdayım
Şu hayatta insanlar neler kaldırıyor, aklına gelmeyen, asla yaşayamam dediği durumun içinde buluyorsunuz kendinizi, ama hayat devam ediyor.
Keşke olmasaymış ama maalesef zararın neresinden dönseniz kârdır.
Yarın öbür gün sizin bildiğinizi öğrense eminim size de kızar..
Allah yardımcın olsun.

Kardeş candır, yoldaştır, kanıdır insanın
Karşına alıp elindeki mesajlarla, delillerle, sana bunu söyleyenlerin isimlerini de vererek yekten söyleyeceksin
Kardeşim böyle bir şeyi benden bir gün bile saklasa ömür boyu affetmem
Anne babanız yşlı ve hasta insanlar, her detayı bilmelerine tabi ki gerek yok ama kardeşiniz bunu bir an önce öğrenmeli
Yazık değil mi iş yerinde kendisinden başka herkes biliyor, hatta o şerefsizler belki de dalgalarını geçiyor salak diye adama bunu yaşatmaya kimin hakkı var, bir an önce bunu öğrenmesini sağlayın

Konuşulan daha başka şeyler de varmış ama bana bunu söyleyen şahıs ben günah alamam. Gördüğüm bildiğim bana gelen mesajı sana söylüyorum sadece dedi.
O kadar acı ve zor ki...

Buradaki yorumları okuduktan sonra önce kadınla konuşup konuşmamak konusunda tereddüte düştüm.
Belki de yanıma alacağım aile dostumuzla önce annemin ve kardeşimin yanına gidip konuşmalıyım.
Size garip geliyor olabilir bu kararsızlığım ama gerçekten ölü gibiyim. İnanamıyorum. Daha önce hiç böyle şeylerle karşılaşmadım.

Anneni alma yanına yazık kadına yaa. Annemi düşündümde, birde kardeşimi Allah korusun çok zor bir durum.
Kardeşine söyle ve yanında ne kadar az insan olursa o kadar iyi. Kendini yerine koy kardeşinin, böyle bişeyi asla fazla insanın yanında öğrenmek istemezdi kimse.

Buradaki yorumları okuduktan sonra önce kadınla konuşup konuşmamak konusunda tereddüte düştüm.
Belki de yanıma alacağım aile dostumuzla önce annemin ve kardeşimin yanına gidip konuşmalıyım.
Size garip geliyor olabilir bu kararsızlığım ama gerçekten ölü gibiyim. İnanamıyorum. Daha önce hiç böyle şeylerle karşılaşmadım.
Anneni babanı hemen sokma,derim yazık insanların yüreğine iner.Önce kardeşinle konuş.

Yani aileme ve kardeşime hiçbir şey anlatmayıp kapatmalı mıyım?
Bu içime sinmeyecek sanırım.

Ne kapatması ya senin kardeşin geyik mi arkadaşım kardeşine mesajları göster böyle böyle olmuş diye anlatırdım onuda kolundan tuttuğu gibi gidip baba evinin kapısına atsın. Bu kaçıncı aldatılma aldatma bügün gerçekten ya ben kaldıramıyorum burdan artık.
Dünyanın çivisi çıktı demiyeceğim çiviyi s..kmişler

Bence de kadınla konuşmak yerine kardeşinizle konuşun, sonuçta aldattığı kişi siz değilsiniz kardeşiniz. Hem konuşsanız ne diceksiniz kadına, kardeşimi aldatıyormuşsun .. eee? devamı ne .. yok. Ya konuşurken ikisi bir arada olacak ya da sadece kardeşinizle konuşup, işyerind biriyle boyutunu tam bilemediğim bir yakınlaşmaları varmış, herkes duymuş olay çıkmış işten çıkarılacakmış , ama senin başkasından duymak yerine ailenden birinden duymanı tercih etmişler dersiniz. Ama öncelikle sakin olması ve yıkılmaması için destekleyici cümleler bulun. Bu hayatta insanın başına herşey gelebiliyor. Allah sağlık sihhat versin. Gerisi zamanla geçen unutulan, ders alınan şeyler. Burada senin yanlışın yoktu ama imtihanınmış dersiniz.

Kardesinizin bilmeye hakkı var tabiki. Sizin için açıklaması zor bir durum:işsiz:

Mutlaka kardeşinize söylemelisiniz.
İş yerindeki herkes bildiğine göre er ya da geç kardeşinizin de kulağına gelecektir.
O zaman daha çok yıkılır ve bildiğiniz halde söylememeniz,belki de kardeşinizle aranızı bozacak.
Ya kardeşiniz askere gittiğinde, eşi tekrar aldatırsa...

Bu durum arkadaşımın başına gelse söylemeyebilirdim ama konu kardeşimse mutlaka söylerdim.
Kendiniz konuşup halletmeye çalışmayın. Bir daha olmayacağına sizin ikna olmanız önemli değil, kardeşinizin olması önemli. Siz şimdi saklarsanız ileride laf çıkarsa sizin de bilip susmanız daha kötü olur. Bu kadar yeni evlilikte aldatma yaşanması şaşırtıcı ama bir yandan çocuk yokken ortaya çıkması daha iyi.

Keşke ona söyleselerdi.
Ben ne yapacağımı bilmiyorum.
Çok üzülür yıkılır mahvolur diye.
Ablası olarak bana söylemenin daha mantıklı olduğunu düşünmüş.
Bana söyleyen kişinin annesi dün annemi arayıp söylemeyi denemiş ama annem beyin ameliyatlı ve kalp hastası cesaret edememiş.
Bence herkese duyurmak çok yanlış olur, gelininiz yaptığına pişman ise bence siz onunla görüşün ve sert bir üslupla değil, çünkü işin iç yüzünü bilmiyorsunuz. Telefonda ne konuştular, kim kime ne dedi bilmiyoruz. Belki karşı taraf birşeyler yaşamak istedi illa ki gelininiz suçlu diye birşey yok. İftira atan kişi durumuna düşmek güzel değil. Suçlu olsa dahi bence askere gidecek bir insana bunu söylemek çok yanlış olur, illaki söyleyecekse eşi söylesin bence siz kesinlikle bu durumu başkalarına anlatmayın. Başkasının hatalarını ve günahlarını yaymak da doğru değil. Onlar karı koca arasında kaldığını düşünürlerse belki yuvası kurtulur ama bütün ailenin duyduğu bir olayda ve yüzüne vurulursa aldatıldığı, erkekliğine yediremeyecek belki affetmeyecek ve bitecek. Evet büyük bir yanlış ama gene de yapıcı olmak da fayda var. Kardeşinize ve ailenize bence şuanda söylemeyin, işyerindeki kişi de umarım yaymaz etrafa. Siz gelininizle konuşun, zaten kardeşinizi seviyorsa pişmansa kocasına da bir şekilde açıklar, özür diler başkası duymadan rezil olmadan. Para konusunda, kardeşinizin parasını yiyor gibi düşünüyorsanız da bunu kardeşinizle konuşun yani aldatma olayından bağımsız dünyanın binbir türlü hali var sen kendi hesabına yatır gibi söyleyin. Askerlik öncesinde böyle bir olay olması çok kötü olmuş, çünkü erkekler için askerlik zor bir dönem. Belki de askerden dönünce konuşması daha iyi olur bazen ayrı kalınca insan kıymetini daha çok anlıyor eşinin.

Back