Erkek Kardeşim

çocuğunuz olunca daha da zorlaşır. sorunlu biriyle aynı ortamda olmasını istemeyeceksiniz.
Evet bu beni de korkutuyor her an her dakika bu karakterde bir insanla dayısı da olsa aynı ortamda olmasını istemiyorum.

Bence başka bir şehire taşınıp o ortamdan uzaklasmaniz lazım.Anneniz duygusal davranıyor ama sanırım kardeşiniz yetiştirme tarzından dolayı bu halde.Bu yüzden sizi manipüle etmesine izin vermeyin.Hamilesiniz,önce bebeğinizi ve çekirdek ailenizi düşününün.Eminim ki kardeşiniz için elinizden gelen çabayı gostermissinizdir daha önce.

Haklisiniz zor ama olabildigince uzak durmaya calisin o dukkandan cikmaniz en mantiklisi kardesinizle konussanizda iliskiniz sursede sevgilisiyle muhatab olmayin hic bir sekilde. Annenizide uzmeden uzak kalabildiginiz sekilde kendinizi uzak tutun.
Tüm yollar mesafeyi açmaya çıkıyor… İnsan öyle de üzülüyor ama başı daha az ağrıyor kesinlikle

Bunu düşündüm, eşimin işi dolayısıyla şu an İstanbul’dan ayrılamıyoruz en azından 2-3 yıl daha. Çocuğumuz ele avuca gelene kadar daha burada kalıp, sonrasında daha rahat çocuk yetiştirebileceğimiz yakın bir şehre taşınmak istiyoruz biz de. Birikim yaparken bile hiç ev falan bakmıyoruz bu yüzden, burada ev sahibi bile olmak istemiyoruz.

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
Amin, deliyle uğraşmak çok zor. Benim gibi olan herkese allah sabır versin. Eli ayağı tutuyor ama kendisi de dahil kimseye hayrı yok. Atsan atılmıyor satsan satılmıyor. Etrafındakilere ömür törpüsü. Ödüm patlıyor böyle çocuk yetiştiririm diye.

Belirli farklılıklar haricinde benim de erkek kardeşim bu şekilde. Hiçbir şekilde ne maddi ne manevi yardım etmiyorum. Ailem ağzımı ararsa cevabını veriyorum. Çünkü kıymet bilmek yok.

Kardeş değil söz konusu. Kardesiyle arasindaki bagi kopardiginda annesi kendini yalniz hissediyor. Bunu goz ardi etmeyelim. Bir tek kardesle gorusmeyecekse konu sahibi ne âlâ

Belirli farklılıklar haricinde benim de erkek kardeşim bu şekilde. Hiçbir şekilde ne maddi ne manevi yardım etmiyorum. Ailem ağzımı ararsa cevabını veriyorum. Çünkü kıymet bilmek yok.
Aileniz de üzerinize gelmiyorsa ne güzel. Benimkiler bir de üzerime geliyor aram bozulunca çünkü elalem ne der & çok kıymetli evlatları üzülür.

Kardeş değil söz konusu. Kardesiyle arasindaki bagi kopardiginda annesi kendini yalniz hissediyor. Bunu goz ardi etmeyelim. Bir tek kardesle gorusmeyecekse konu sahibi ne âlâ
Annem hem yalnız hissediyor hem de bana psikolojik baskı yapıyor, vicdanıma oynuyor. Bende de gereksiz bir vicdan var… Kardeşim çocukken bile sırtıma yükmüş, terapiye başladıktan sonra anladım. Okuma yazmayı sökemiyor diye agresifleşirdi, bana kızarlardı sen de hiç yardım etmiyorsun diye. Beni kötülerlerdi hatta o kötü hissetmesin diye.

Aileniz de üzerinize gelmiyorsa ne güzel. Benimkiler bir de üzerime geliyor aram bozulunca çünkü elalem ne der & çok kıymetli evlatları üzülür.
Her üzerime gelmeye çalıştıklarında sert bir şekilde cevap verip çizgimi çektim. O yüzden pek denemiyorlar. Böyle sorumsuz birinin yetişmesinden kendileri sorumlu. Kendileri çeksin ben uğraşmam. Siz de vicdan yapmadan sert yapıp sert duracaksınız. Ama benim maddi bağımsızlığım var bir de. O da etken.

Tuhafmis gercekten. Eserleriyle övünmeliler. Bu hale kendi kendine gelmemiş ki bu adam...

Anneler hep kızlara yükleniyor. Bu boyutta değil çok şükür ama bencil bir abim var annem hep "aman kızım" dedi ben alttan almak durumunda kaldım.Bekarlığımı,nişanlilik sürecimi zehir etti bana... şimdi selam aleykümselam gitmem gelmem.Anneme "onun için kötü olacaksak ol anne"dedim artk kafam rahat... Annemde artk bu konuda karşmıyor çok şükür... silin gitsin kardeş diye kimsenin parazitliğini çekmek zorunda değilsiniz... hamileymişsiniz zaten çocuğunuz böyle birini tanımasın daha iyi

Ben de geçtiğimiz yıla kadar çalışıyordum ve maddi olarak bağımsızdım. Yine çalışıyorum ama geçen yıl dükkan ihtiyacım olunca babam kendisi teklif etti dükkanını kullanmamı. Birini kardeşime kullandırdıkları için eşitlik olsun diye düşündü, beklentiye girdiğimi varsaydı herhalde. Ben yine de kirasını verdim. Yani aslına bakarsanız maddi bağımsızlığımla alakalı bir sorun yok, mal sahibi-kiracı ilişkisi eklendi sadece ailemle arama.

Konu sahibinin kardesiyle gorusmemesinde annesi niye yalniz hissediyor. Anneyle bagi kardeşe mi bagli.

Eşim bir tek o ablasiyla gorusmuyor geri kalan kardeşleri ve annesiyle ilişkisi her zamanki gibi devam ediyor. Herkesin bagi ayridir yani oyle olmali.

Evet neden böyle? En iyi onların anlaması gerekirken bir de… Ben de annem artık bir rahat yüzü görsün istiyordum ama duygularımız çok karşılıklı değilmiş

Evet neden böyle? En iyi onların anlaması gerekirken bir de… Ben de annem artık bir rahat yüzü görsün istiyordum ama duygularımız çok karşılıklı değilmiş
Aslında tam olarak böyle değil...yumuşak olan tarafa yükleniyorlar kızlar daha anne babaya düşkün, merhametli olunca kıza yüklenmek daha kolay geliyor. Abimle ilişkimi asgari düzeyde tutunca annemle aramz daha iyi oldu. Artık arada kalmıyor çünkü bi ara yok annem daha rahat umarım sizin içinde daha güzel günler gelir.

Benimkiler düşman kesiliyor bana kardeşimle samimiyeti kestiğimde. Annem her allahın günü arayıp barışın diye ağlıyor, babam beni felç edeceksiniz diye duygu sömürüsü yapıyor. Elalem kardeşler arası küslükten malzeme çıkartır diye akılları çıkıyor. Bir de işlerine gelmiyor tabii benim elimi ayağımı çekmem, maddi desteği kesmem. Aramız iyiyken ufak tefek şeyleri dert etmiyor, yardımcı oluyorum çünkü böylece onların başına daha az tebelleş oluyor…

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…