• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ablamla anlaşamıyorum ..

Sizde ablanızı yerin dibine sokmuşsunuz ama resmen. İş beğenmiyor iyi iş istiyor, yok hiç erkek arkadşaı olmamış, yok varlıklı zengin istiyor gibi bütün negatif özellikleriin sıralamışsın oysa bu sadece onu ilgilendirir elbette çalışsa iyi olur ama daha iyi şartlar istiyorsa yapacak birşey yok erkek arkadaş konusunda da kendi bilir aşık olduğu zaman gözü hiçbirşey görmez zaten bu bence çok kötü bir durum değil. Siz 19 yaşında hemşireyim diyorsunuz 19 yaşında nasıl hemşire oldunuz hem de üniversite okuyorsunuz? hayır bu işin üniversitesini okuyorsanız daha en baştasınızdır nasıl hemen hemşire oldunuz anlayamadım hemen ilk seneden hemşire olunuyor mu? bence yanında konuşmayın, resmini pc den kaldırın zaten ailenizin haberi varmış gözüne sokmayın erkek arkadaşınız olduğunu belki o da bir erkek arkadaşı olsun istiyordur ama olmuyordur olamaz mı?
sevgilisi olmadı diye saçma sapan şeyleri gammazlaması mı gerekiyor ?
Biz üç kardeşiz birbirimizin kusurlarını örteriz olması gereken bu değil mi ?
Bariz kıskanç işte .
Büyüğün küçüğü kıskanması da ayrıca enteresan .

Ben bu yazıyı evet ablan seni kıskanıyor demeniz için yazmadim , ne yapabileceğim nasıl davranacagim ve bu durumu nasıl düzeltebilecegim konusunda bana bir yardımınız olur diye yazdım . Konuyu lütfen yanlış anlamayın

Ablaniz kendi yasayamadiklarini sizde gorunce sanirim ozeniyor ve kiskanclik yasiyor.Bence ablaniza olabildigince birsey anlatmayin eger halen devam ederse rahatsiz oldugunuzu soyleyin kendisine.

Ben bu yazıyı evet ablan seni kıskanıyor demeniz için yazmadim , ne yapabileceğim nasıl davranacagim ve bu durumu nasıl düzeltebilecegim konusunda bana bir yardımınız olur diye yazdım . Konuyu lütfen yanlış anlamayın
Açık açık konuşmaktan başka çare yok gibi .Belki hatasını anlar ve utanır ne dersiniz

imagemaker .!.:
Bariz kıskanç işte .
Ben de ablamdan biraz sir saklmasini biraz destek olmasını beklemistim yoksa ondan üstün olmak gibi egolarım yok . Sonuçta o benim ablam ben de isterim ki iyi bir yerlerr gelsin iyi bir eşi olsun ...

Ben de ablamdan biraz sir saklmasini biraz destek olmasını beklemistim yoksa ondan üstün olmak gibi egolarım yok . Sonuçta o benim ablam ben de isterim ki iyi bir yerlerr gelsin iyi bir eşi olsun ...
siz ona göre daha mütevazısınız anladığım kadarıyla .O ise tam tersi ve bu yüzden hiç bir şey istediği gibi olmuyor .Size baktıkça kendi başarısızlıklarını görüyor diye tahmin ediyorum .

Ablan boşluktan neyle uğraşacağını şaşırmış,
Dostu düşmanı karıştırmış gelmiş sana sarmış..
Şaşırtıcı bence psikolojik olarak iyi bir durumda değil.
Bende bir ablayım ve kardeşim benden daha iyi olsun, daha mutlu olsun diye uğraşırım hep.

imagemakerkötü st: 37445351 .!.:
siz ona göre daha mütevazısınız anladığım kadarıyla .O ise tam tersi ve bu yüzden hiç bir şey istediği gibi olmuyor .Size baktıkça kendi başarısızlıklarını görüyor diye tahmin ediyorum .
Ama ona kalsa hep kötü kardeşim , ona yardım bile edemiyorum .. ailem de bi sıkıntının olduğunun farkında ama o kadar sinirli ve fevri biri ki ne yapacağı belli olmuyor ve artık ona bir şey demeye korkuyoruz :(

lovefairydeğil st: 37445354 .!.:
Ablan boşluktan neyle uğraşacağını şaşırmış,
Dostu düşmanı karıştırmış gelmiş sana sarmış..
Şaşırtıcı bence psikolojik olarak iyi bir durumda değil.
Bende bir ablayım ve kardeşim benden daha iyi olsun, daha mutlu olsun diye uğraşırım hep.
Dogru olan da bu değil mi zaten , ben neden öz be öz ablamın kötülüğünü isteyeyim ki ?

Bariz kıskanç işte .

Katılıyorum. Bildiğin onaylanma açlığı göstergesi böyle ufak tefek şeyleri ispiyonlamak.

Ablanin elde edemediklerini sen elde etmeyi basarmissin. Bu yuzden sindiremiyor ve kiskaniyor ablan seni. Ben olsam o benimle ilgili bir seyi soyledigi zaman ben de onunla ilgili bir sey soylerim. Onun davrandigi gibi davranirim ki anlasin hatasini.

Bence ablan boşluğa düşmüş depresyona girmiş ve yardıma ihtiyacı var. Kendini değersiz görüyor olabilir. İş bulması çevre edinmesi yardım edecektir. Bu süreçte üstüne gitmek ters tepebilir. İş bul demek de kötü olur. Ama bir yerden başlaması gerek. Ne kadar zamandır böyle? İnşallah kısa sürede kendini toparlar.

dolphpost: 37445800 .!.:
Bence ablan boşluğa düşmüş depresyona girmiş ve yardıma ihtiyacı var. Kendini değersiz görüyor olabilir. İş bulması çevre edinmesi yardım edecektir. Bu süreçte üstüne gitmek ters tepebilir. İş bul demek de kötü olur. Ama bir yerden başlaması gerek. Ne kadar zamandır böyle? İnşallah kısa sürede kendini toparlar.
Ters teptigi gerçekten dogru , ona çalış dedigimiz anda hemen hiddetleniyor benim harcadıgımda ettigimde mi gözünüz var diyor. Evde Ona biri çalışma konusunu açsın evde en az 3 4 gün huzursuzluk oluyor ve yaklaşık 2 senedir de böyle ..

Ters teptigi gerçekten dogru , ona çalış dedigimiz anda hemen hiddetleniyor benim harcadıgımda ettigimde mi gözünüz var diyor. Evde Ona biri çalışma konusunu açsın evde en az 3 4 gün huzursuzluk oluyor ve yaklaşık 2 senedir de böyle ..
Yani bu harcadığında gözünüz olmasından değil ki, koca insan, en azından kendini idame ettirecek kadar kazanmak istemeli. Ki bence istiyordur da, ama yüksek beklentiler insanları böyle saçma konumlara getirebiliyor işte. Her ilde bir üniversite var, zibilyon tane işsiz üniversite mezunu var, artık çoğu iş alanında üniversite mezuniyetinin de ötesinde şeyler aranıyor. İstediği gibi bir iş hayal değil belki ama zor.

Bir yandan da sizin yapabileceğiniz bir şey olduğunu sanmıyorum. Bir kere küçüksünüz; kendini böyle bir cendereye kaptırdıktan sonra kendinden küçük birinden tavsiye almak ağırına gider. Siz ablanızla bir şey paylaşmayın, işteki sıkıntılarınızı ve özellikle erkek arkadaşınızla olan hiçbir şeyi anlatmayın. Kalıbımı basarım ki ona nispet yaptığınızı düşünüyor.

Babanız onu çalışmaya zorlamalı, gerekirse biraz gönlünü kırmalı. Ablanızın bir silkelenmesi lazım. Çalışmaya başlayınca bir.müddet sonra düzelir.

Pek çok kişinin önerdiği gibi her şeyini ablanla paylaşmamanı öneririm. Aslında mutluluk kardeşle paylaşılmayacak da kiminle paylaşılcak diye düşünüyor insan. Ama bu ablanın tutumundan kaynaklanıyor. Sınırlarını koru, yüzgöz olma, baktın saçmalamaya devam ediyor, odadan çık vs. Babanla konuşurken de kendinden emin bi şekilde konuş. Hiç ablanı olaya dahil etme. Kendi hayatımı olumsuz etkileyecek bir şey yapmam merak etmeyin de.

Kıskaaaanç, narsiiiiiist! Abla mabla uzak dur bence. Çocuk gibi gidip her şeyi ona buna yetiştiriyor fesatlığından. Çok sinirlendim şimdi! :KK12:

Sizde ablanızı yerin dibine sokmuşsunuz ama resmen. İş beğenmiyor iyi iş istiyor, yok hiç erkek arkadşaı olmamış, yok varlıklı zengin istiyor gibi bütün negatif özellikleriin sıralamışsın oysa bu sadece onu ilgilendirir elbette çalışsa iyi olur ama daha iyi şartlar istiyorsa yapacak birşey yok erkek arkadaş konusunda da kendi bilir aşık olduğu zaman gözü hiçbirşey görmez zaten bu bence çok kötü bir durum değil. Siz 19 yaşında hemşireyim diyorsunuz 19 yaşında nasıl hemşire oldunuz hem de üniversite okuyorsunuz? hayır bu işin üniversitesini okuyorsanız daha en baştasınızdır nasıl hemen hemşire oldunuz anlayamadım hemen ilk seneden hemşire olunuyor mu? bence yanında konuşmayın, resmini pc den kaldırın zaten ailenizin haberi varmış gözüne sokmayın erkek arkadaşınız olduğunu belki o da bir erkek arkadaşı olsun istiyordur ama olmuyordur olamaz mı?
sağlık meslek lisesi diye bi sey duymadin sanırım daha once canimm

Malesef ablan seni kiskaniyor evet....

Ailen iliskini biliyorsa , fotograf cektiginide biliyorlardir yani bunu abartacak bir durum yok...

sağlık meslek lisesi diye bi sey duymadin sanırım daha once canimm
bu sizin cehaletniz tabi ki var..amacınız ne yalan borcu mu var burda ki konu kızın hemşire olup olmadığı mı ki saçma sapan yerlere takılıyosunuz..aksaray gibi küçücük bi yerde bile var sağlık meslek lisesi ve yıllardır var yani..tövbeee

çok sinir oldum ya bu tutuma... Saglık meslek lisesini daha önce duymayan HEMŞİRE arkadas senin için araştırdım radikal.com dan..

Türkiye genelinde devlete bağlı 341 sağlık meslek lisesi bulunurken, dört yıl önce 1 olan özel sağlık meslek lisesi sayısı ise bugün 166’ya ulaştı. Devlete bağlı sağlık meslek liselerinde 81 bin öğrenci eğitim görürken, özel sağlık meslek liselerini öğrenci sayısı ise yaklaşık 15 bin.

Back