Ben kardeşimle artık görüşmek istemiyorum zaten zorunlu aile toplantıları dışında. O kadar bıktım ki. Sorumsuz gelgeç hareketlerinden, çıkarcı it kopuk arkadaşlarından, kız arkadaşının bitmeyen vızıldamasından… Ama annemi ne yapacağım?
Öyle oldu biliyor musunuz? Ben kardeşime yeterince maddi-manevi destek vermiyor oldum bir zaman sonra. Kusurlarını yüksek sesle söylediğim için paşa evlatlarına toz konduruyor oldum ve aylarca konuşmadılar benimle… Hatta babam hastalandı o süreçte, hastaneye yatırıldı. Ziyaretçi olmama bile izin vermedi, telefonlarımı açmadı… Sırf bana vicdan azabı çektirmek için. Zehir zehir ağlamaktan tükendiğim bir gün birden bire kendime gelip silkelendim. Hiçbiri benim suçum değil ama doğduğumdan beri bu evin günah keçisi benim, neden hala yalvarıyorum ki? Çantamı toplayıp eşimle birlikte uzun bir tatile çıktık. Bir ay kadar hiçbirini aramadım. Eşimin ofisinde kendime bir masa ayarladım, orada çalışmaya başladım çoğunlukla. Dükkandan da soğudum o süreçte, biraz da o yüzden böyle rahatlıkla gelip çöktü işte kardeşim.
Ben de bu gidişle erkek kardeşimle bağımı tamamen koparıp annemlere de dimdik bir tavır koymak zorunda kalacağım gibi geliyor…Anneler küslük olsun istemez kardes arasi normal, eşimin annesi de başlarda eşimi yakaladikca bu konuyu açmis ben yanlarinda degilken ama esim duygu somurulerine gelecek bir insan degil sallamadigi için annesi de birakti artik.
Hahah ona gelene kadar daha aşırı kıymetli paşa evladı bir amcam var, o bölüm sonu canavarı olarak karşıma çıkıp çökecek zaten her şeyin üstüne… Bırakayım da birbirlerini yesinler, ben de maldan mülkten geçtim huzuru seçtim derim artık ne yapayım? Babam arıyor her gün tırım tırım, gel dükkanına otur işini yap diye. Vicdan azabı onu da yokluyor arada herhalde. En azından ben otur dedim demek mi istiyor nedir… Diğer taraftan kardeşime de keskin bir cevap vermiyor, sıçarım bacağına düzgün davran ablana demiyor yani.Anneniz babaniz size vicdan azabi yükleye yükleye o dükkani da kardesinize yedirecek buna hazirlikli olun. Kendi ailemde herseyini ogullari icin satip, hatta kizlarinin bileziklerini satip ogullarini bedelli askerlige, egitime gönderen anne baba gördüm. Sonunda o anne baba kimin eline kaldi? Tabi ki kizlarinin. Hic sasmaz. Anneniz babaniz cok hatali. Siz kendinizde sakin suc bulmayin. Sizi rahatsiz etmeye devam etse gercekten baska yerde calismaya devam edin. Ne sizin nede bebeginizin canindan daha kiymetli degil Hicbirsey
Ben görüşmüyorum. Onunla ilgili değil sıkıntım. Annemin hiçbir şey yokmuş gibi davranması nedeniyle her şeyin üstü kapatılıyor. Artık rüyalarımda annemle konuşup yüzleştiğimi görmeye başlayınca destek almanın zamanı geldi dedim.Ben de psikoloğa gidiyorum bu ve kayınbiraderimle ilgili yaşadığımız sorunlardan ötürü… Siz kardeşinizle başa çıkabildiniz mi?
Evet benim annem de en ufak sinirlenmemde “sen de evladımsın ama bazen cadılığın tutuyor” der ama kardeşime hiç kötü söz söylediğini, yorum yaptığını duymadım.Ben görüşmüyorum. Onunla ilgili değil sıkıntım. Annemin hiçbir şey yokmuş gibi davranması nedeniyle her şeyin üstü kapatılıyor. Artık rüyalarımda annemle konuşup yüzleştiğimi görmeye başlayınca destek almanın zamanı geldi dedim.
Zaten azıcık kötü söz söyleyip objektif davransaydı ipin ucu bu kadar kaçmazdı. Arkasında anneniz var diye bu kadar rahat kardeşiniz. Yarın öbür gün hastalanacaklar iyice yaşlanacaklar biz gideceğiz siz birbirinize destek olun diye duygu sömürüsü yapacaklar. Veya siz ailenizin yükünü çekerken erkek kardeşiniz elini taşın altına koymayacak bile ama anneniz hep onun adını anacak. Çok gördüm böyle senaryo maalesef.Evet benim annem de en ufak sinirlenmemde “sen de evladımsın ama bazen cadılığın tutuyor” der ama kardeşime hiç kötü söz söylediğini, yorum yaptığını duymadım.
Tek başıma çalışırken çok zor olmuyordu eşimin ofisinde çalışabiliyordum ama şimdi bir ortağım var ve daha geniş bir ofise ihtiyacımız oldu…orada devam edemiyor musunuz?
gönül ister aynı yerde devam edin ama adam bağımlı, bu yaştan sonra da zorla tedavi olamaz....
bir bağımlı nasıl yetişir. müsait olunca anlatır mısınız? anne babanızın hatası neydi...
Ben görüşmüyorum. Onunla ilgili değil sıkıntım. Annemin hiçbir şey yokmuş gibi davranması nedeniyle her şeyin üstü kapatılıyor. Artık rüyalarımda annemle konuşup yüzleştiğimi görmeye başlayınca destek almanın zamanı geldi dedim.
Kesinlikle. Zaten olan oldu bile, aynı senaryoyu yaşıyoruz… Ben ağlasam da patlasam da oğluşunun canı sıkılmasın. Bir ara ortak bir işimiz vardı kardeşimle. Sinir hastası olduğum için ortaklıktan çıkmak istedim. “Sen ayrılırsan o batar, tek başına yapamaz” diye haftalarca peşimde koştular. Benim akıl sağlığım kimsenin umrunda değil yani.Zaten azıcık kötü söz söyleyip objektif davransaydı ipin ucu bu kadar kaçmazdı. Arkasında anneniz var diye bu kadar rahat kardeşiniz. Yarın öbür gün hastalanacaklar iyice yaşlanacaklar biz gideceğiz siz birbirinize destek olun diye duygu sömürüsü yapacaklar. Veya siz ailenizin yükünü çekerken erkek kardeşiniz elini taşın altına koymayacak bile ama anneniz hep onun adını anacak. Çok gördüm böyle senaryo maalesef.
Ben akıl sağlığım için mesafe koydum. Şimdi psikologa gidiyorum dedim ne gerek var ki ne sorunun var diyor banaKesinlikle. Zaten olan oldu bile, aynı senaryoyu yaşıyoruz… Ben ağlasam da patlasam da oğluşunun canı sıkılmasın. Bir ara ortak bir işimiz vardı kardeşimle. Sinir hastası olduğum için ortaklıktan çıkmak istedim. “Sen ayrılırsan o batar, tek başına yapamaz” diye haftalarca peşimde koştular. Benim akıl sağlığım kimsenin umrunda değil yani.
Evet evet, bir de böyle insanı çileden çıkaran bir yok sayma, görmezden gelme hali var benim annemde de. “Yıllardır çalışıyorsun, emekli oldun hala 30 küsur yaşındaki adamın evlenmesini dert ediyorsun” diyorum, “edeceğim tabii ki ben memnunum hayatımdan, sen kendi dertlerinle uğraş” diyor. Aklımı kaçırıcamBen akıl sağlığım için mesafe koydum. Şimdi psikologa gidiyorum dedim ne gerek var ki ne sorunun var diyor banaO kadar sorunları yok sayıyor. Ama anne de olsa onun da bir insan olarak hata yapabileceğini kabullendim, belki de onun da kendini iyi hissetmesi için o sahte dünyaya ihtiyacı var.
Evet benim annem de en ufak sinirlenmemde “sen de evladımsın ama bazen cadılığın tutuyor” der ama kardeşime hiç kötü söz söylediğini, yorum yaptığını duymadım.
Siz nasıl başa çıkıyorsunuz? Gerçekten tüm deneyimlere ihtiyacım var…malesef benzer şeyler bizim ailede de yaşanıyor.
başa çıkamıyorum. ben ne yaparsam yapayım babamın gözünde kardeşim kadar kıymetim yok, saygı da duyulmuyor.Siz nasıl başa çıkıyorsunuz? Gerçekten tüm deneyimlere ihtiyacım var…
Haklisiniz zor ama olabildigince uzak durmaya calisin o dukkandan cikmaniz en mantiklisi kardesinizle konussanizda iliskiniz sursede sevgilisiyle muhatab olmayin hic bir sekilde. Annenizide uzmeden uzak kalabildiginiz sekilde kendinizi uzak tutun.Dükkan satılamıyor arsa hisseli binada olduğu için çok ucuza gidiyor ve babam da buna yanaşmıyor tanımadığı birileri mülküne ortak olacak diye… Haklı da, bu hali ile gittiği yere kadar idare etmek en mantıklısı. Kardeşimle ilişkimi daha önce kesmişliğim var ama annem aşırı üzülüyor, kıyamıyorum duygusallaşıyorum. Kötü bir niyeti olmamasına rağmen beni çok zor duruma sokuyor. Hayırsız evlat, kardeş çok zor. İnsan çözümsüz kalıyor.
teşekkür ederim. cevabınız için... ders almak için sordum aslında. oğlum var. çevre paşa oğlan sendromuna sokuyolar çocuğu... eşime göndereceğim yazdığınızı. her dediğini her ağlamasında yapıyorTek başıma çalışırken çok zor olmuyordu eşimin ofisinde çalışabiliyordum ama şimdi bir ortağım var ve daha geniş bir ofise ihtiyacımız oldu…
Tabii ki, anlatayım. En azından benim gördüğüm ve yaşadığım kadarını tabii ki, yoksa bu konunun uzmanı değilim kesinlikle. Bir kere evlat ayrımı ve cinsiyet ayrımı olan bir evde büyüdüm. Kardeşim çok hareketli, ben aksine çok sessiz sakin çocuktum. O ne kadar talepkarsa ben o kadar kanaatkardım. Aramızda 1 yaş var. Bu yüzden ailemin ilgisi, sevgisi, endişesi hep kardeşimin üzerindeydi. Dikkat bozukluğu ve hiperaktivite vardı kardeşimde. Düzgün tedavi edilmedi. Gak dese su, guk dese et verdiler. Her dediğini yaptılar. Hiç sorumluluk almadı hayatta. Saygısızlıklarını tolere ettiler. Sorumsuzluğunu delikanlılığına, tembelliğini zekasına yordular. Annem çok erken evlenip gebe kaldığı için kendi de çocuk gibiydi. O beni sakinleştireceğine ben onu sakinleştirirdim, hep söyler zaten kendime kız kardeş doğurmuşum diye… Öğlenleri masal okur saçını okşaya okşaya uyuturdum annemi daha okula başlamadan önce, 5-6 yaşlarımdayken. Babam pek ilgili değildi, sevgisinden şüphem yok ama gündüzleri dedemle birlikte çalışır, akşamları arkadaşlarıyla çıkardı. Çok işi yoktu öyle çocuk büyütmekle falan. Bizim de harçlığımızı dedem verir, parka babannem götürürdü yani aslında dedemle babannem bakımımızı üstlendi daha çok. Yani kısacası çocuk yapıyorsak takip etmek, sorumluluğunu almak, bakımını üstlenmek ve sorumluluk duygusunu vermek gerekiyor bencetabii çocuğum dünyaya gelmedi henüz, bilemiyorum.
çocuğunuz olunca daha da zorlaşır. sorunlu biriyle aynı ortamda olmasını istemeyeceksiniz.Ben de bu gidişle erkek kardeşimle bağımı tamamen koparıp annemlere de dimdik bir tavır koymak zorunda kalacağım gibi geliyor…
Başa çıkılmıyor, ben bunu anladım…başa çıkamıyorum. ben ne yaparsam yapayım babamın gözünde kardeşim kadar kıymetim yok, saygı da duyulmuyor.
biraz uzak durmaya karar verdim. tek yapabileceğim bu
Maalesef sorumsuz erkekler dediğim şekilde yetişiyor, birinci ağızdan gördüğüm ve yaşadığım bu şekilde. Çocuğum kız mı erkek mi bilmiyorum henüz ama böyle davranmayacağım kesinteşekkür ederim. cevabınız için... ders almak için sordum aslında. oğlum var. çevre paşa oğlan sendromuna sokuyolar çocuğu... eşime göndereceğim yazdığınızı. her dediğini her ağlamasında yapıyor
Hayir, elemiyor. Bircok ulke ve birkac tanesi avrupa ulkesi, diploma aramiyor. İnsan varligina deger veriliyor sadece. Ulkemde ayrimciliga ugruyorum denildiginde dahi sahip cikiliyor. Basiniza bela bir kardesiniz var. Allah kolaylik versin insallah. Oncelikle sıkıntılı biri olduğuna ikna edilmeli. Bende bir sorun var diyebilmeli. Baska turlu cok zor gorunuyor. Bağ evine gidince kendisine bakacak olsa, donmeyecek olsa yine bir caresi bulunurmus. Zararli biri olmaya basladiysa neden hukuk yoluyla uzaklastirilamiyor ya da basinizdan def etmek mi diyeyim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?