Erkek Kardeşim

Bu kadar değildi yalan söyleyemem ama annem çok zorladı beni... "beni üzüyosunuz o zaten laf dinlemez sen bari laf anla... beni öldüreceksiniz vs vs" dediğim gibi merhametli olana oynuyorlar malesef... en son abim eşime saygszlk yaptı bende eşimin yanında durunca mecburen herkes sustu... yıllardır boşuna çekmişim valla miss gibi temizlik... kafam rahat annem babamla aram çok daha iyi... ( benim babam hiç karışmadı sürece bana çok düşkündür bu yüzden hiç abimi savunmadı)

Bu kadar konu sahibine yazsaydiniz en azindan yardimci olurdunuz. Tesekkurler

Sizde en azından taraflardan biri sakin durmuş, bizimkilerde bir olup tek olanı ezme de var… Evlendiğimden beri eskisi kadar yapamıyorlar ama bekarken çok daha kolaydı onlar için. Şimdi damatları da çok kıymetli mesela, o da arkalarından kötü konuşsun istemezler. Ben eşimle kötü olmadım bugüne kadar ama olsam, eşimi bile bana karşı savunacaklarından yüzde bir milyon eminim.

Kardeşi geçtim anne babandan da uzak durman en iyisi gibi geldi. Kıymetli oğulları ile mutlu mesut yaşasınlar. Sizde vicdan yapmayın. Elinizden geleni yapmışsınız ama onlara yetmemiş. Kendi yağınızla kavrulun. O dükkandan çıkın ve aile ile ilişkinizi bayramdan bayrama yapın

Tam da hamileyken, anneme en çok ihtiyaç duyduğum zamanda bunun olması çok canımı sıktı… Hadi dükkanı evi geçtim, hepsi çalışıp yapılır, yaptık da çok şükür eşimle el ele verip. Ben aman üzülmesinler bu da düşük olursa diyip üçüncü ayıma kadar saklamışım, tam güzel haber vermeye hazırlanırken herkeste garip garip tavırlar… İlk hamileliğim olduğunda da haberini vermeye gittiğimde kardeşim yüzünden kavga etmiştik de haberimi yutup eve dönmüştüm kös kös.

ben de katiliyorum. zaten anne babaniz iyice yaslaninca siz bakmak zorunda kalacaksiniz. o yuzden bence simdiden kendinizi cekip en azindan o zamana kadar rahatiniza bakin.

ben de katiliyorum. zaten anne babaniz iyice yaslaninca siz bakmak zorunda kalacaksiniz. o yuzden bence simdiden kendinizi cekip en azindan o zamana kadar rahatiniza bakin.
Kardeşim kendine bakmaktan bile aciz olduğu için, bu kesin böyle olur gibi geliyor bana da. O yüzden de köprüleri yakıp yıkmak, ilişkilerin kökünü dinamitlemek istemiyorum bir yandan. Babam zaten hasta, hastalık süreçlerinde de annemi çok yıprattı şimdiden… Anne babalar çocuklarını koşulsuz karşılıksız sever denilir ya hep. Ben buna hiç inanmıyorum. Ben hep koşullu sevildim çünkü. Uslu olursam, başarılı olursam, kardeşime sahip çıkarsam seviliyordum. Sorun çıkarmadığım sürece yani
Asıl çocuklar anne babalarını koşulsuz seviyor, bağlanıyor bence. Başka türlüsünü bilmediklerinden ve sevgiyi ebeveynlerinden öğrendikleri için belki.

İşte tam da bu yüzden uzak dur. Doğacak çocuğuna odaklan. Aile benim için çok önrmlidir. Ben düşkünümdür aileme ve düşün sana bu tavsiyeyi veriyorum. Çünkü bana annem babam sorunlu kardeşim için tavır alsalar uzak dururum tavrım şimdikinden çok farklı olur

bakin yasiniz genc herhalde. hala oyle olabilir gibi diyorsunuz. kesinlikle siz bakacaksiniz. ne guzel evlisiniz, anladigim kadariyla esinizle yuz goz olmamislar. simdi esinizi bahane edin ve iletisimi minimuma indirin. abinizle bilerek bir kavga cikarip tamamen gorusmeyi kesin. bakin bir evladiniz olacak. yasadiginiz her stres, her tartisma, her duygu somurusu esinizden ve bebeginizin zamanindan emeginden parasindan calinmis anlar olacak.

Yaşım genç değil pisekar abla, sadece gereksiz naifim yoksa 34 yaşında kadınım. Ekstradan bir kavga çıkarmama gerek yok, olan kavga ilişkimizi bitirmek için yeterliydi benim için artık son damla oldu zaten… Görüşmeyi düşünmüyorum. Ailem de kendi bilir bu saatten sonra istemezlerse onlar da görüşmesinler benimle, napayım. Sadece çok üzülüyorum böyle olduğu için.

Ben de ailemin bugüne kadar yapmadığını yapıp kendi çekirdek ailemi ön plana aldım hayatımda, onları bu delirtiyor zaten onlara sorsan amcalar dayılar halalar her bka karışsın, her şeyin içinde olsun

tamamen gorusmeyi kesme, sadece iletisimi aza indir. tamamen kesersen daha cok dramaya baglarlar.

Dukkan sizin adiniza kayitliysa satin gitsin, sonucta ya satacaksiniz, ya dukkani ona birakacaksiniz Uzun zaman bu gerginlige dayanamazsiniz. Herkes kaostan beslenmez.

Böyle konularda en çok annelere kızıyorum sorunlu çocuklarına hep bir pozitif ayrımcılık yapıyorlar çünkü. O evladiysa siz de evladısınız sizin de psikolojinizi düşünmeli. Kim ne derse desin kardeşinizle muhataplığınızı en aza indirin kendinizi koruyun lütfen.

Dukkan sizin adiniza kayitliysa satin gitsin, sonucta ya satacaksiniz, ya dukkani ona birakacaksiniz Uzun zaman bu gerginlige dayanamazsiniz. Herkes kaostan beslenmez.
Satamam çünkü hisseli tapu, ederinden çok ucuza gider ve babamların da hala oturduğu bir bina… Adam hayattayken miras kavgasına girmişiz gibi olur bi yandan o da ayıp kaçar.

Lafa gelince “biz senin için de neler yaptık”…Üniversite öğrenciliğimden beri çalışıyorum 15 yıldır, desteğim vardır ama maddi zararım yoktur, hiç olmadı. Ne okurken, ne iş ararken, ne evlenirken hiçbir şey istemedim. Yıllarca yalnız yaşadım, kendi yağımda kavrulup gittim. Sağlık sorunlarım olduğunda bile yük olmadım kendi kendime baktım. Hatta bu yüzden evliliğimin ilk yılı çok zor geçti. Yardım istemeyi bilmediğimden dolayı çok didiştik eşimle.

Artık önceliğinizi kendinize verin. Bebeğiniz olacakmiş kimse için kendinizi strese sokmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…