evet yanlış duymadınız babam,dert sahibi olan da annem ,bu dertte çatlayıp ortalığı parçalamak üzere olan da ben...kişileri tanımlamaya gelirsek...
babam hep benim dediğim olacak ,bana muhalefet olan herkes adi ş.fsiz ,ben hastalanınca herkes bana bakacak,sözümün üstüne söz edilmeyecek,karım benim malım tepe tepe kullanacam ,herkesi kırar geçerim kimse bana trip atamaz ,anam dahi olsa ağlatırım canınızı yakarım umrumda olmazsınız,ama siz hep benim çevremde pervane olacaksınız zihniyetinde emekli bir asker...
annem,namazında niyazında,sohbetlerine giden ,çevresi tarafından çok sevilen,sözü dinlenilen,aktif sosyal,kimseye en ufak bir kötü sözü dahi olmamış ,otoritesini sadece evlatları üzerinde kurmaya çalışan,okumadığı halde kendini geliştirmiş parasını kazanan bir kadın...
babaannem,anlatmaya kelimelerim yetmez,öldüğünde mezar nasıl kabul edecek bilmiyorum,insanların hayatlarını mafederek hala ölmeyeceğini düşünen işgüzar yılan gibi bir kadın...
dedemse eskiden aynı babam kriterlerinde olup şimdi yaşlılığından ötürü babaannemin senaryolarının baş oyuncusu...
babam annemin kazandığı paralara dahi el koyan aşırı paraya tamah etmeye başlamış biri,tek iyi yanı bonkördü cömerttir her şeyi saçar s*çar sıvar millete ..
babalığı evlatlarına para vererek karısına kocalığı zulmederek yaşatır ,yani asli görevlerini böyle sanıyor maalesef.
babaannem evlatları gelsin onlara baksın hizmetçi gibi çalışsın durmadan ona para versinler ama torunları kapısına gelmesin kimse ona gitmesin herkes onun çevresinde dolansın isteyen biri,ona yem olan tek evlatta o kadar kardeşten sadece babam,tutturmuş evinizi kapatın bize yerleşin kimseniz gelmesin x bize hizmetçilik etsin (annem)
annem katiyen kabul etmiyor 5 kardeşsiniz birer ay dönemeçli bakalım diyor(babaannem sağlıklı 64 yaşında öyle yatalak hasta biride değil)
sonuç babam anneme eziyet ediyor yoktan tartışmalar hatta şiddet (bizde çok şiddet gördük yalan değil bağımlılık değil günlük falan değil ama evet eli şiddete meyilli dedemde onları dövermiş nasıl gördüyse icraati bu yani)
ben mi bende çatlıyorum artık annemin gördüğü zulme boşan diyorum napayım diyor size mi geleyim sende baban gibisin (maalesef karakterimiz aynı gibi yani asabiyetimiz) kardeşine de güvenmiyorum..
bu arada annem babam genç yaşlı değiller...ama annem bana anlattıkça ben babamdan nefret etmeye başladım zaten bir sevgisizlik vardı ben evlenince benimle daha çok samimiyet kurdu yıllarca görmedim zaten işinden ötürü gelmezdi ,belki de tanışmasak daha iyiydi ama sonuçta bizi dünyaya getirmişler..
kardeşim deseniz okul bitince tövbe memlekete gitmem diyor ,çocuk dara gelemiyor..
ben anneme yanıyorum,bu ara tutturmuş annem rahatsızdı az sen ölürsen ben evlenirim...
insanın kalk git defol şimdi evlen diyesi geliyor...birde ağzını buna dolamış..
ben de sinirlendim dedim anneme defolsun gitsin kime gidiyorsa benimle mi yaşayamıyorsun ev tutarız sana dayarız döşeriz sen zaten ekmeğini taştan çıkarabiliyorsun en azından başında sana eziyet edenin olmaz parana konan olmaz...
annemde dedi ki bende aynısını söyledim seni gözden çıkardım herif git kime gidiyorsan dedim diye...
artı babam annemi de sever babaannemin bu kadar pisliğine hem annesini ağlatır sözde karısını savunur hemde gelir evde anneme eziyet eder..
kadın yıllardır çekti çekiyor ama onun yerine ben çatlıyorum..
ya Allah günah yazmasın vallahi sülaleme öyle bir soğudum ki ,halam bazen annemi savunuyormuş abi ne biçim insansın vallahi günah yengeme,bu sefer eve gelip sen beni mi konuşuyorsun diye hesap soruyormuş..
yani kızlar kıssadan hisse babam ölecek gibi hırsını toplamaya başladı iyice pis bir adam oldu çıktı karakter olarak,ama hepimizi zehrinden yarıp atıyor ..çatladık çatlayacağız hatta ortadan ikiye yarıldık,adamı durduramıyoruz bu yıl fazla kudurmaya başladı (babaannemin oyunlarına yem oluyor ama)o dahil hepimizi ısırmaya başladı ..babama nasıl bir ders vereceğiz kesinlikle bilmiyorum ama bugün acayip doldum...
anneme de dedim farklı memleketteyim vallahi korkum yok gelip dağıtacağım bu aileyi diye,bana sakın diyor tutuyor..
öyle babamı kıskanan sıkan pis pasaklı çok konuşan her şeye karışan bir kadın değil çok ciddiyim,kendini savnur lafını esirgemez,babam da ondan iyisini bulamaz,hatta bir kere dedim bulursan birisini ölene kadar cayır cayır yakarsın içini kendin bilirsin diye(bir film izlemiştik beraberde)anamı kaybettiğinle kalırsın diye..
of of içim doldu yeminle sinir krizi geçireceğim...babaannemle babamı durdurmanın keşke bir yolu olsa o da yok...
içimi boşaltmak istedim yeminle kusuruma bakmayın...