• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek cocuk

• Konu Sahibi Konu Sahibi nisaa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben bunu gayet normal karşılıyorum...
bir kızım var daha iki buçuk yaşında,hami,le olduğumu öğrendiğimde kv lerdeydim eşim yurt dışında olduğu için.Ve kayınvalidem sonraki hafta mavi ipler almış yelek örüyordu:110:anne daha cinsiyeti belli değil ki dedim seslenmedi zaten daha 6 haftalık bebek...
sonra cinsiyeti öğrendik ve kızımız olacaktı.kayınvalidem e dedim kızmış diye ee hayırlı olsun sağlıklı olsun bizde kız erkek fark etmez zaten dedi ama nasıl dedi.küçük görümcem i aradım kızmış dedim bi kahkaha patlattı ki hala aklımda ayy hadi hayırlısı dedi (kendinin bir kızı vardı o zaman şimdi bir kızı daha oldu).on beş dk geçmedi büyük görümcem aradı ayy kızmış falan diye ama sesleri alaycı çok sinir bozucu günlerce moralim bozuldu ağladım..Allah ta bana öyle şükür etmedim diye düşük tehlikesi verdi ve beş ay her hafta iki kere iğne yaptırdım en sonunda sağlıkla kucağıma aldım kuzum u:KK46:
şimdi yine hamileyim bu sefer erkek bebeğimiz olacak ilk öğrenince annem i aradım sevindi çok üzüldüğümü biliyordu canım annem..sonra kv yi aradım benim içime doğmuştu zaten hayırlı olsun kızı erkeği yok sağlıklı olsun dedi.küçük görümceyi aradım aaa sevindim dedi hayırlısı olsun falan geçiştirdi o şuhh kahkaha bu sefer yoktu tabiki ...büyük görümce ne beni aradı ne de ben onu(onunda bir kızı var)... herşey nasip kısmet ve en önemlisi sağlıklı olmaları ....

Laf sokma çabasına girmişler. Sakin onlara kafani takma bebisin etkilenmesin. Allah hayirli evlat nasip etsin. İlla kiz cocugu hayirli diye bisey yok. Ne kiz cocuklari var illallah ettiriyor ailelerine. Hic onlara takilma hatta ben cok erkek istiyordum çok dua ettim filan diye inatla söyle.

Selam kizlar
Simdi benim 1. Oglum 1 kizim var nasipse 1 tanedaha oglum olacak ama su son gunlerde ailem beni üzüyor.
Anneme ilk cinsiyeti soyledigimde aman ne belli dedi dedim doktor emin konustu iyi canim hayirlisi dedi sonradan 2 abimin arasi baya kotu bana buyuk abimin soyledigini soyluyo dusmanin varmi deseler dusmanim yok erkek kardesim var derim demis.bana onu söylüyor falancanin da erkek demislerde kiz cikmis bunuda araya sikistiriyor. Sesimi cikartmadim dedim kalbini kirmayim.ama annem kiz kardesimin kizi olacagini duyunca doktora tekrar baksan belkide erkektir demis dogana kadar erkek bekledi anlamadim ben bu isi:KK43:(
2 gun once ablamla konusuyorum 4 kizi var erkek beklediler baya nasip olmadi.kucuk kizi ( 9 yasinda )teli aldi teyze sen erkek dogurmak icin Allaha duami ettin yoksa biseylermi yedin erkek olmasi icin dedi ben baya afalladim dedim olurmu kuzum Allah boyle nasip etmis hatta bizimkiler kiz bekliyorlardi baya uzulduler dedim neyse dedi teli annesine verdi ablam amn cocuk felan demedi adini ne koyacaksiniz dedi direkt bende uzuldum yani hicde oyle oylum olacak havasinda felan deyilim.
Dun kucuk kardesime annlattim dedim eca bana boyle dedi diye abla aile icinde konusuyorlardir ondan cocuk etkilemiştir dedi. Ne yalan soyleyim esimle ara ara bizd3 bile konun geciyor dedi.
2 erkek olacak kurtlere gelin gideydin seni el ustunde tutarlardi dedi kahkaha atarak . Sonradanda aman diyo erkek olacakda ne olacak ne varsa kizda var bak anneme kizlarin yanindan ayrilmiyo benim kocam bile uzak duruyo ailesinden diyo sende yarin ele verin arkasindan bakarsin diyo.

Ya ben anlamiyorum bu nasip isi ben hic bi zaman oglum olacak diye hava yapmadim.
hatta esime sorsaniz kiz ister esim 7 kardes 5 tanesininde ayni 2 erkek 1 kizlari var.birazda genetik bisey benmi yanlis anliyorum hamilelikten dolayi yoksa bizim ailede bana karsi bi laf sokma cabasimi var anliyamiyorum cok uzuluyorum ya:KK43:(
Allah size evlat nasip etmiş
Çocuk o kadar kolay olmuyor, kız mı erkek mi diye elestırenlere bizleri örnek gosterın
Çocuk resmen Allahın bir mucizesi
Bazısı senelerce ugrasır olmaz, bazısı da önlemini alsa da olur.
Önemlı olan hayırlı ve sağlıklı olması.

Bu konuları okuyunca cok uzuluyorum.

bir de şöyle tipler var kız bebek bekliyorum dediğinde... olsun önemli olan sağlıklı olmasıı.. olsunluk bir durum var sankiii. evladın kızı erkeği olmaz.. rabiim sağlık versin hayırlı ömür versin..şunu anlayabilirim kızı vardır da bir tane de erkek olsun der bu çok normal ya da tam tersii... Rabbim böyle cinsiyet ayrımı yapan cahillerden korusun herkesi.

Ablandan dolayidir.benim 2 kuzenimin kizlari olmuyor deli gibi inatla doguruyorlar.birinin 4 birinin 5 oglu var.egitimini gelecegini dusunmuyorlar dahi.benim kizim.oldugunda ne yedin hangi gun iliskiye girdin vs gibi abuk sorular sormuslardi.
Bakin kalbinizi kırmayayım ama hayata bakis acilarimiz cok farkli gorusmesek daha iyi dedim.
Sana allah kolaylik versin.evladi olmayan insan bile dua eder allah saglik versin der.bizim millet nasil kiz oldu niye oglan oldu derdinde

Bunları okuduğuma bile inanamıyorum.
Neresi burası???
Benim ülkem olmasın lütfen...

Bu ne ya... Bazi aileler erkek doguramadi diye gelini bosatir kimisi erkek olacaksa kesin hayirsiz olur diye beklentiye girer. Ne manyaklar var ya. Elimde olsa zaman makinesi icat edip bu kafadaki tipleri dizonorlarin cagina gonderirdim. Gerci orada da rahat duramazlar, dinozorlarin yumurtasindan kac disi kac erkek cikmis ona bakarlar.

Ya şu cahillige bak ya. Insan Allah tan hayırlı evlat istemeli. Madem çok istiyormuş ablanız bari sizinle konuşurken bu kadar belli etmeseymis. Allah hepimize hayırlı evlatlar versin. Sizde kendinize dikkat edin maz allah üstünüze çok fazla göz var.

2017de geçiyor bu olay bu arada..2017deyiz yani.

aklına bir fitne düşmüş burda da fitne ateşini körüklemişler.aile candır gerisi heyecan.boşver aklındakini burda gazlayanları. git sarıl kardeşlerine yeğenlerine.kimsenin seni kıskandığı yok.herkes kendine doğuruyo çocuğu.buraya bana laf sokuyo olabilirler diye konu açman bile ailene karşı haksızlık ve suizan başka bişi değil.

herseyin hayırlısıni isteyin.kızı oğlanı yok bu işin.sadece hayirli evlat olmasının önemi var.iki oğlum var ve onlar için en büyük duam;
birbirlerine bağlı olsunlar.destek olsunlar.kinden hasetten uzak birbirlerine hep saygi sevgi duysunlar..
Allah herseyin herkese hayırlısıni versin.sadece hayırlısıni..böyle boş laflarla kafanızı yormayın, canınızı sıkmayin.

Sizin aile bildiginiz cahill halaa cocuk ayrimi mi yapiliyormus ayrica erkek cocugu belirleyen babadirr bunu da ablaniza soyleyiverin hadi ondn once Allah oyle nasip etmis yanii. Ciddn cahil olmak zor , 9 yasandaki cocugun kafasinaa ne sokmuslarr . Allah akil fikir versin.

Sen kimseye bakip kendini üzme.Ne güzel Allah her türlüsünden nasip etmiş sana.Insanlar cok cahil.Sen hamileliğinin tadını çıkar tatlım.

Cahillikten başka bişey değil bu canınızı sıkmayın. Ben evlendikten 3 ay sonra hamile kaldım bi oğlum oldu. Sonra düşük yaşadım, tekrar hamile kalamadım. K.validem ahh bitane daha olaydı bi tane daha olaydı dedi durdu ağlamaklı. Ben en sonunda biraz sert çıktım bırkatı. 5 sene sonra hamile kaldım.hep erkek olacak diye hissettik , erkek olduğunı da söyledi dr. Bu seferde tüh kız olaydı lar başladı. 30 yaşındaydım 2. çocuğum olacaktı ve ben üçüde düşünüyordum biliyorlardı. Halaa böyle konuşup durdu.
Tamamen cehalet, şükürsüzlük. Bebeğimin yüzünü bile göremedi k.validem. 20 günlükken kaybettik onlara haber vermeden defnettik.
Şimdi akıllanmış biraz, hayırlısıysa olsun , olmazsada olmaz var bi tane çok şükür demeyi öğrendi konu geçince.
Bebeğinizi mi 20 günlük kaybettiniz anlayamadım

Genelde kv tarafı yapar böyle ayrımı annen ablan yapınca bi garibime geldi

Evet öyle oldu maalesef. Hamileliğimde de bildiğimiz tedavisi olmayan bi rahatsızlık yüzünden.
Çok çok üzüldüm canım benim Allah sabır versin. İçime işledi şu an acin

Ben Kürtlere gelin geldim 2 oğlum var. Eltiminde 2 kızı var. Aramızda bi fark yok. Eskidenmiş öyle cahillikler..ama tabi Allah ikisindende tattırsın.

Kusura bakmayın ama aileniz cahillik ve kıskançlık yapıyor. Gayet saçmalamışlar. Yok naptın, ne yedin, zıkkımın kökünü yedim deseydin.. töbe töbe..:sinirli:
Hala bu zihniyette insanlar olduğunu görmek canımı sıktı.

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..:anne:

Rabbim saglikli EVLAT versin, kiz erkek ne farkeder? Kiminin cocugu olmaz kimi de kiz erkek evladin ayrimini yapar. Cahillik baska bir sey degil.

Çok çok üzüldüm canım benim Allah sabır versin. İçime işledi şu an acin
Teşekkür ederim. Allah razı olsun. 10 yaşında aslan gibi bi oğlum var. Allah ona sağlık sıhhat versin diyoruz artık. Allah kimseye de yaşatmasın inşallah.

Back