• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemin iletişim kopuklukları sebebiyle herkesle kötü olundu.

Valla annecim babacim yapıyor du anneme saksı çiçeği almalar doğum gününde çanta almalar iyiydi.annem de biraz samimiyetin dozunu kaçırmıştı bir ara prenses kızım cart curt. Annem ne zaman nişan takıldı nikah tarihi alındı ondan sonra tepkilerini gösterdi.ben anneme de kızdım zamanında anne aşırı samimiyet yaptın sonra da yerden yere vurdun benim gibi mesafeli olabilirdin dedim.annem nikah tarihinden sonra delirdi
Fazla samimiyet tez ayrılık getirmiş. Bırakın kim ne yaparsa yapsın, siz kendi yuvanıza odaklanın.

Fazla samimiyet tez ayrılık getirmiş. Bırakın kim ne yaparsa yapsın, siz kendi yuvanıza odaklanın.
Benim duruşum soğuk algılandı ben doğru olanı yaptım ama anlayanı getir. Kendi evime bakcam ama annemin dırdırı akrabaların virviri bakalım hayırlısı

Yengemin abimi etkilediğini biliyorum .ama yengem niye bunu yapıyor anlamıyorum.annemle konusmasaydi ama bize merhaba edebilir di
Yaşın kaç bilmiyorum burada milyon tane de konu var. Yengen bir yere kadar etkiler. 7-24 de tepesinde değil. Abin konuşmak istese ben görüşeceğim der. Hadi evin dışında yapar bunu. Telefonda annesini arasa kadın ne diyebilir ki? Yanlış düşünüyorsun. Yenge suçlu olabilir senin nezdinde ama tek başına değil. Bunu hür iradesi ile başlı başına abin bile isteye yapıyor. Sen eşini bu kadar kontrol edebiliyor musun mesela? İlla istemediğin şeyleri de yapıyordur bazısını bilirsin bazısını bilmezsin veya sonradan öğrenirsin.

Hala aynı yerde misiniz siz?
Kocam da kocam, kocam şöyle düşünür böyle düşünür.
E abiniz de sonunda karım da karım demiş işte.
Annemler maddi olarak evlendirebilecek maddi güçleri yok.Abim de çok birikimi yoktu. Annem şuan evliliğin sırası değil diye çok dillendirdi.nişan zamanı da kıza gafları oldu.Hani istemediğini uzak durarak yada laf çarparak çok belli etti.aslinda olay gelin değil di ayşe Fatma da olsa onada öyle davranacaktı.aslinda annem abime kızgındı bu gelinede çok yansıdı.Annemin ağzının ayarı yok . sonra patladı gelinde görüşmez oldu.

Neden birikimi yoktu, onu da hatırlatsaydınız keşke.
Yıllarca adamın sırtından geçinmiş herkes.
Şimdi görüşsün de kumarbaz kardeşinin borçları yine başına mı kalsın?

Ahshhs üyelik iptali yapmış yakalanınca bu sefer geline yaptıklarını anlatmamış ama yakalandı

İlk defa yazmış bana öyle söyledi 😃😃

Abimin arkamdan söylediklerini yediremiyorum teyzemlere demiş. Bir şeye yardım etmedi ev hediyesi bile almadı evine yemeğe çagirmadi şu bu. Bende yeni evliyim ve müsait olamamış olabilirim yada eşim ailemin huyunu bildiği için sıkı fiki olmayalım demiş olamaz mı.ev hediyesi de almadiysam bile yengemin doğum gününde çiçek vb almisligim var. Üstelik yaşı benden küçük kendi de çaya gelin vb yapmadı.ama akrabaların gözünde ben zaten kimseyi arayıp sormazmisim şu bu.artik evli insanlarız herkesin kendi bir sınırı olmalı ben annemle bu sınırı koyuyorum abim bu konuda beceriksiz olduğu için bu raddeye geldi. Herşeye tamam dedi evet dedi evlenince yengem araya girdi abimde eşimle bir bakalım şu bu yapınca annem kabullenemedi kısaca
Sürekli ben ne yapabilirim diyorsunuz. Manevi olarak destek verebilirdiniz ki hatalı olan annem diyorsunuz zaten.. Abiniz ve yengenize bu durumun geçici olduğunu, biraz sabırlı olmalarını söylemeniz bile iyi gelirdi ama siz tamamen köşeye çekilmişsiniz sanki..Evinize yemeğe davet edebilir, abinizi aradığınızda yeni gelinin hatırını da ayrıca sorabilirdiniz, siz 1-2 defa yapsanız onlar da adım atarlardı belki. Kendilerini biraz yalnız hissetmiş ve kırılmışlar gibi geldi bana..Annenizle aranızı açmadan ortayı bulmaya çalışabilirdiniz sanki. Anlattıklarıniz üzerine bu kadar yorum yapabiliyorum. Yine de arayıp barışmak istiyorsanız evlerine gidip karşılıklı konuşmayı deneyin hala olmuyorsa yapacak birşey yok. Bazen her iki taraf da kendince haklıdır. Umarım aranız düzelir 🙏

Annemler maddi olarak evlendirebilecek maddi güçleri yok.Abim de çok birikimi yoktu. Annem şuan evliliğin sırası değil diye çok dillendirdi.nişan zamanı da kıza gafları oldu.Hani istemediğini uzak durarak yada laf çarparak çok belli etti.aslinda olay gelin değil di ayşe Fatma da olsa onada öyle davranacaktı.aslinda annem abime kızgındı bu gelinede çok yansıdı.Annemin ağzının ayarı yok . sonra patladı gelinde görüşmez oldu.
Valla gelin haklı diyorum geçiyorum. Herkes bir annenin evladı gelin diye ezmeye itilmeye hakkı yok. Sizde abimi arıyordum diyorsunuz gelini zaten aramamışsınız gelinden de arama bekliyorsunuz. Arka planda slm vermiş size. Annenizle aileyle yapılan dedikodular kızın kulağına gitmiş olabilir. Valla ben her zaman yengemlerin tarafındayım onlar tek sülaleye karşı nasıl savaşsınlar 😅 hatta onlara konuşma yüz verme şöyle yapma da derim. Kendime ne istersem onlarada aynı.

Üff bu kaçıncı aynı konu, takıntılı mısınız siz?

Oh ne güzel, ortalık yangın yeriyken ben evliyim aman kocama yansımasın, aman ben kimseye kötü olmayım diye sus. Ondan sonra istediğinde arayıp hiçbir şey olmamış gibi görüş. O insanlar o dönemde hiç arayıp sormadınız diye yazmadı mı bir kenara, salak mı sandınız herkesi...

Benim de kardeşimin eşi var, hatta annemlerle aynı şehirde oturduklarından annemle benden daha çok ana kız gibiler. Ama ona karşı kardeşimi ya da annemi haksız görürsem hiç de susmam, her zaman kim haklıysa onu savunurum. Sonuçta ne kadar yakın olsalar da ana kız gibi olmuyor, annem ona da bana davrandıgı gibi davranıyor bazen dur diyorum o senin gelinin alınır kırılır. Her neyse taraf olmayan bertaraf olur hakettiğini bulmuşsun.

Yengemi suçlamıyorum annemin tavrından sonra komple aileden soğumuş olabilir.ama benim bir suçum yoktu.ben sadece kavgalar da müdahil olmadım olaylar durulunca aradığım dada telefonumu açmadilar.Abim annemle eş dengesini kuramadı.ben anneme mesala kolay kolay Bir şey anlatmıyorum 2 hafta da bir gidiyorum yüzeysel konuşup hal hatır soruyorum hepsi bu. Abim bunu beceremedi
Bende olmamıştım ama olmadım diye kinlenmişti yengem🤣 çokta takmıyorum şuan biz iyiyiz kendi halimizdeuiz arar sorar ben öyle yüzgöz olan biri değilim dikkat ederim halime tavrıma ki yengem tuhaftır. Hamile halimle hala neni arayıp annemi şikayet ederdi. Yine ağzına laf verip tartışmadın. Çok müdahele etmeyin istemiyorlarsa görüşmeyin bu kadar basit

Hatırladığım kadarıyla eşiyle akrabamıydı, komşumuydu. Bu mevzuların hepsi eşinin ailesine de gidiyordu, onlarda duyuyordu yani. Bir önceki konuda ona takılmıştı.

Yengemi suçlamıyorum annemin tavrından sonra komple aileden soğumuş olabilir.ama benim bir suçum yoktu.ben sadece kavgalar da müdahil olmadım olaylar durulunca aradığım dada telefonumu açmadilar.Abim annemle eş dengesini kuramadı.ben anneme mesala kolay kolay Bir şey anlatmıyorum 2 hafta da bir gidiyorum yüzeysel konuşup hal hatır soruyorum hepsi bu. Abim bunu beceremedi
O zaman mesele size karşı tavır koymalarıysa eğer gelini bir gün ararsınız. Kurunun yanında yaşında yanmasını istemem, uğradığın saygısızlıkların farkındayım ve seni anlıyorum bir kadın olarak, fakat ben bu olaylarda herhangi bir şekilde taraf değilim sana da değer veriyorum bizim ilişkimiz bunların dışında olursa çok sevinirim minvalinde bir yeşil ışık yakarsınız

Açıkçası ben bu konuyu ilk kez dile getiriyorum farklı bir konu ile karıştırmış olabilir misiniz
Yüz kere açtınız siz bu konuyu ne karıştırması ? Abinizin yaşı 36-38 falan olması lazım gelin de 26 yaşındaydı, abinizden para almıştı diğer erkek kardeşini sonra kumar vs çıktı ortaya abiniz düğünü ertelemek istemedi diye anneniz çıldırdı geline her şeyi yaptı :D Ben çok güzel hatırlıyorum bu konuyu yalana başvurmayın ve boşuna da burda tekrar tekrar çözüm aramayın ne güzel silmişler sizi hayatlarından. Kendi hayatınıza bakın.

Yüz kere açtınız siz bu konuyu ne karıştırması ? Abinizin yaşı 36-38 falan olması lazım gelin de 26 yaşındaydı, abinizden para almıştı diğer erkek kardeşini sonra kumar vs çıktı ortaya abiniz düğünü ertelemek istemedi diye anneniz çıldırdı geline her şeyi yaptı :D Ben çok güzel hatırlıyorum bu konuyu yalana başvurmayın ve boşuna da burda tekrar tekrar çözüm aramayın ne güzel silmişler sizi hayatlarından. Kendi hayatınıza bakın.
Ilk mesaji okuyunca bende ayni uye oldugunu dusundum takintili gorumce ve onun bitmek bilmeyen kini.

Yalniz bu sefer abiyi bi tik fakir yapmis ki anlasilmasin, onceki konuda abinin durumu iyiydi, aile abinin sirtindan geciniyordu, gelin de leopar desenli giyiniyordu, fettandi, bak torpulemis hep bunlari.

Aferin yavas yavas ogrenecek kacak dovusmeyi.

sürekli sucladıgınız abiniz ve akrabalarınızın ne düşündügü neden önemli bu kadar ? Demek sizde içten içe bir yerde bir hata oldugunun farkındasınız.

Gelinin yani yengemin hatası annem ile yaşadığı sorunlar da sanki bende hataliymisim gibi banada uzak durması iletişime geçmemesi.
Aslında haklı. Kvalide görümcemin yanında laf sokuyor ve görümcem susuyorsa . Kvalideme katılıyor anlamındadır. Birşey söylemesini beklerim.

Ki rahmetli görümcem kvalidemi haksız buluyorsa, laf soktuğunu görürse mutlaka müdehale ederdi. Susmazdı….

Anneniz haksızsa güzelce anne bak burada yanlış yaptın demeniz lazım.

Ayrıca maddi konularda da net, lafı dolandırmadan konuşmalıydı. Gelininiz 2 el eşyaya sorun çıkarmamış. Sizde başkasının gelinisiniz, empati yapın, ne yapardınız.

Ilk mesaji okuyunca bende ayni uye oldugunu dusundum takintili gorumce ve onun bitmek bilmeyen kini.

Yalniz bu sefer abiyi bi tik fakir yapmis ki anlasilmasin, onceki konuda abinin durumu iyiydi, aile abinin sirtindan geciniyordu, gelin de leopar desenli giyiniyordu, fettandi, bak torpulemis hep bunlari.

Aferin yavas yavas ogrenecek kacak dovusmeyi.
Aa o mu. Şimdi hatırladım.

Back