- 17 Aralık 2015
- 26.549
- 48.359
- Konu Sahibi Zamanmakinesi
Hukuki haklariniz var bu konuda annenizinde tabi.Kızlar 2 günde açtığım 2. konu diğer konuda yorumlar beni tatmin etti bunda da fikir istiyorum. Annem gil babadan kalan şeyleri sadece erkek kardeşlere verdiler kızlara yok dedem vefat etmiş dedemden kalma.En son dayıma 20 dönüm tarla düştü düşünün az yer değil hepsi miras. Ama annem gil o erkektir sanki onun hakkı kafasında. Bende dedim anne üzüldün zoruna gitti ee istesek de vermezler zaten dedi üstü kapalı sanki 1 çikolata verilmemiş. 1 tane teyzem istemiş anneannem demiş hı vereyim de kocası yesin asla vermem. Buna rağmen annem yazın ev işi için yardıma gitti. Aman boşver vermezler verseler tabi alırım diyor bir de onlar erkek diyor. Neyse biz de 2 kız 2 erkek kardeşiz hepimiz okuduk annem destek çıkar ev işi bile yeri geldi yaptırmadı okuyun edin fedakarlık yaptı hep destek çıktı kız erkek eşit hiç bir ayrımcılık hissetmedim. Ama ben evlendim düğünde hiç bir şey yapılmadı. Bende istemedim okuttunuz yeter dedim okutma da öyle çok masraflı değildi ama tabi gene de verdiler öyle böyle bitti. Ben atandıktan sonra annemin bir dediğini iki etmedim her istediğini aldım. Diğer kız kardeşime de dershane kitap ona da yaptılar. Fakat erkek kardeşim evladım doğunca bana hediye aldı altın bende canım ne gerek var ya senin neyin var dedim annem ordan atladı al kızım al ne olmuş şimdi bir şeyi yok ama bizim neyimiz varsa 2 oğlumuzun dedi bende şaşırdım bizi niye saymıyorsun dedim bizim geleneklerde erkeğe verilir öyle gördük dedi. Yanlış anlama olmasın ben bir şey istemiyorum verseler bile almam ama ilerde ne olur Allah bilir annem böyle düşünüyor ve yapıyor sizce normal mi ne yapmam lazım?
Ama yapilan hoş değil, eğer hakkınız olanı almak istiyorsanız sesinizi çikarmayin zamani geldiginde devlet güzel güzel bölup verecek zaten hakkınız olanı.