• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

40 yaş ve 2.çocuk baskısı

Ergenliğe girecek kadar büyükse ilk çocuk, elbette sorulmalı. Üniversite sınavına hazırlanırken evde çığlık çığlığa koşturan, ortalığı birbirine katan bacak kadar bir çocuk olacak. Büyüyene kadar kimse kafasını dinleyemeyecek. Bakımı ''Sen kocaman abla oldun'' diye üstüne yıkılacak, dışarı çıkarken hadi kardeşine bakıver denilecek. Bir de bu kötü ekonomide maddi imkanlarını kısıyorsunuz. Etrafımda çok örnek var hepsi ikincinin bu kadar geç olmasına pişman.
Ay evet ya essek kadar olmuş birey var evde yani bu kadar da buz gibi soğuk olup yapay zeka gibi ezbere cevaplar vermeye gerek yok. Çocuğa çocukken sorulmaz da o yaştaki çocuğa da hayatında böyle bir şeye hazır mı diye konuşup tartarsın kafanda. Bazıları sadece kitabi cocuk bakıyor. Sorsan birey yetiştiriyorlar.

Ay evet ya essek kadar olmuş birey var evde yani bu kadar da buz gibi soğuk olup yapay zeka gibi ezbere cevaplar vermeye gerek yok. Çocuğa çocukken sorulmaz da o yaştaki çocuğa da hayatında böyle bir şeye hazır mı diye konuşup tartarsın kafanda. Bazıları sadece kitabi cocuk bakıyor. Sorsan birey yetiştiriyorlar.

Amcamlar, kuzenim 14 yaşındayken yaptılar 2.yi. Kuzenim asla istemedi, ileride bakmayacağım yüzünüze dedi, üniversitedeyken ve evlenirken hep annesi küçük çocuk peşinde koşuyordu torunu gibi. Lise yılları burnundan geldi, herkes uykusuzluktan zombi gibiydi. Kuzenim mezun olup işe girince başka şehire taşındı, evlenince de görüşmeyi tamamen kesti. Yengemler çok pişman şimdi ama olan ikinci çocuğa oldu.

Bu yastan sonra zor gerçekten. Lakin yine bu akşam kızım ile oyun oynuyorken babasını öğretmen beni de kız kardeşi yapti. Hep aynı syi yapıyor. Beni arkadaş yada başka bir öğrenci yapmak yerine kız kardeşi yapıyor ve aynı sinifta okuyoruz diye hayal ediyor.
Hatta geçen gün ikimiz kardesmisiz, kardeşi olmayan başka bir öğrenci bizi kıskanıp uzuluyormus dedi. O kadar çok üzüldüm ki 😢

Yas 41. Kızım 6 yasinda. Belki kizim şu an 15 ve uzeri yaşında olsa ikinci çocuğu asla düşünmezdim ama daha çok küçük. Acaba bencillik mi ediyorum aramızdaki yaş farkı çok fazla diye düşünmeden de duramıyorum.

Bana kimse 2. Çocuğu yap demiyor benim içimdeki sesler söylüyor 😊
39 yaşındayım, oğlumda 7 yaşında. Bu ara sürekli kız kardeş istiyor. AVM'de bebek görünce 'anne baksana çok tatlı, benimde kardeşim olsa olmaz mı?' gibi cümleler kuruyor. Sağlığım uygun olmadığı için 2. Çocuğum olmayacak ama şartlarım uygun olsa kesinlikle yapardim. Kim ne derse desin kardeş güzel şey, maddi imkanlar çok zorlamayacaksa ne kadar erken o kadar iyi.

Back