Erkek bebek öcü mü?

Orası öyle.
Kimi ne ilgilendirir ayrıca cidden farkı yok,insan doğurduğuna bu erkek bunu az seviyorum,öteki kız ona bayılıyorum falanda demiyor. Ikisi de canın ciğerin zaten hiçbir farkı yok. Kimse konu komşu,akraba için çocuk doğurmuyor zaten bu da ayrı mesele. Fikir soranda yok ama illaki şöyle olsaydı böyle olsaydı diyecek hadsizlikte birileri çıkabiliyor. Benimde hic tanımadığım bir kadın kızım için erkek mi diye sorup,yoo kız dediğimde olsun sonraki erkek olur demişti. Sanki kız çocuk yetersiz,eksik ne bileyim olmaması gereken birşeymiş gibi. Bir daha karşılaşacağım biri,yada hayatımda yeri olan biri olmadığı için tınlamadım ama bir yakınım konuşsaydı böyle,cevabını layıkıyla verirdim.
Emo mu😄,neyse halime şükür diyim o zaman,canım yavrum yapışsın oversize tişörtlerle şortlar üzerine😄gidiyim de 2 tişört, 2 cuvaldan bozma şort alayım yavruma😁
Şaka bir yana,
Bende bir dönem uzun tişörtler ,bol pantalon/eşofmanlar giydim sanırım vucuttaki değişimleri kapatmak için bir dönem her kiz bu yollardan geçiyor. Sabırla geçeceği günü beklemekten başka çare yok sanırım.

Ben bol giyinmiyodum aksine henüz olmayan memelerime sutyen giyiyirdum icini pamuk doldurup. 🤭 Annem yakalamişti bi defa. 😄😄😄😄 Oyle bor degişik dönemleri oluyor farkli farkli.

Cinsiyet yüzünden aldırmaya çalışan bile oluyormuş. Ben 2.doğumda genetik test yaptırdım (2li ,3lü tarama yerine)10 haftalıkken yapılıyor o test,cinsiyeti de öğrenebiliyorsunuz. Doktorum cinsiyet öğrenebiliriz demişti ama sana söylemezler sana sadece sonuçları mail atarlar bana cinsiyeti bildirirler demişti. Neden diye sorduğumda yasaklandı,aldırmak isteyen oluyor diye demişti.
Testi bende yaptırdım yaş riskim sebebiyle. Söylediler cinsiyeti sözlü olarak ve evet Türkiye'de yasal değil bu bilginin paylaşımı. Ismarlama çocuk olmaz hele de cinsiyet konusunda. Gebelik kolay bir süreç değil insanın tek düşüncesi aman bebeğim iyi mi oluyor zaten 🙏 detayli ultrasonda bebeğimin sağ böbreğinde kist çıktı da valla aklım cikti

Cinsiyet yüzünden aldırmaya çalışan bile oluyormuş. Ben 2.doğumda genetik test yaptırdım (2li ,3lü tarama yerine)10 haftalıkken yapılıyor o test,cinsiyeti de öğrenebiliyorsunuz. Doktorum cinsiyet öğrenebiliriz demişti ama sana söylemezler sana sadece sonuçları mail atarlar bana cinsiyeti bildirirler demişti. Neden diye sorduğumda yasaklandı,aldırmak isteyen oluyor diye demişti.
Öyle şeyler sadece Afrika ülkelerinde kalmadı mı ya? Haa kendi görüşümü yazayım.cinsiyet için aldırmak isteyen de aldırsın.bize ne kime ne ki? Herkesin kendi hayatı.bana ne yani onların tercihi.çocuk yapmaya da onlar karar vermiş, birbirleriyle birlikte olmaya da.bir hesap verilecekse eğer başka bir evrende onlar verecek hesabını.onu da mı başkaları düşünecek?

Üzülmeyin kafanıza da takmayın, bebeğinizin cinsiyeti kız olsaydı bu sefer de vah vah keşke erkek olsaydı eşinin soyunun devamı için bir erkek bebek şart, kız istiyorsan sonrada bir kız bebek yapardın diyeceklerdi, kızım var ben de tüh tüh oğlun yok, olmuyor mu, yoksa kız kısırı mısın gibi abuk ve cahilce sözlere maruz kalmıştım😂

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin🙏 gebelikte ve lohusalıkta böyle cahilce konuşanlara kulağınızı tıkayın, gerçi onlar yılmadan bebeğinizin kilosundan gelişiminden zekasından ömür boyu bahsedecekler, sonra da 2. bebek ne zaman sorularına maruz kalacaksınız, her şeye burnunu sokan insan modeli işte 🤥
Kesinlikle öyle ne yaparsanız yapın hoşlarına gitmiyor. Başta hadsiz deyip geçiyordum ama artık bu kadar hadsizlik fazla gelmeye başladı. Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için:KK200:

Herkese merhaba,

Öncelikle 4 aylık hamileyim ve bebeğim erkek olacak. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah. Canımı sıkan bir durum var. Bebeğimin cinsiyetini belli olana kadar inşallah kız olur... inşallah kızdır.... kız iyidir.... tarzı söylemlere maruz kaldım. Erkek olduğunu duyduklarında da keşke erkek olsaydı hep biz kız istemiştik ama durmadan kim olursa olsun keşke kız keşke kız olsaydı diye diye sinirlerimi bozdular iyice. İtiraf etmek gerekirse içten içe ben de hep kızım olsun istedim ama ilk önce sağlıklı ve hayırlı bir evlat olması önemliydi benim için. Ya ama o kadar hadsizler ki laf sokuyorum onu bile anlamıyorlar. Bir kere de ayy ne güzel erkek diyeni duymadım. Başta sallamıyordum çok ama artık sabrım taştı ve moralim bozuluyor. Öyle işte az önce de duyunca böyle bir şey canım sıkıldı paylaşmak istedim:KK51:
"Kız isteyen buyursun kendi doğursun" derim ben olsam. Öyle diyemem diyosanız da "öyle şeyler söylemeyin Allah'ı gücendireceksiniz" tarzı daha hafif bir söylem benimseyebilirsiniz. Yoksa öyle susup oturayım derseniz bir patavatsızlığa başka bir tanesi daha eklenir benden söylemesi.

Allahım sağlıklı hayırlı evlatlar versin inşallah her isteyene.

Rabbimin ikramını beğenmemek olur mu?
Yani dini konu olarak bahsetmek istemiyorum ama biri var her dk kuran okuyup namaz kılıp Allah lafını ağzından düşürmeyen. O bile keşke öyle olsaydı dedi kaç defa. E kardeşim gitti senin bütün sevaplar sonuçta Allah'ın taktir ettiği bir durum yani. Güzel dilekleriniz için teşekkürler :KK200:

"Kız isteyen buyursun kendi doğursun" derim ben olsam. Öyle diyemem diyosanız da "öyle şeyler söylemeyin Allah'ı gücendireceksiniz" tarzı daha hafif bir söylem benimseyebilirsiniz. Yoksa öyle susup oturayım derseniz bir patavatsızlığa başka bir tanesi daha eklenir benden söylemesi.
Dedim çok kız istiyorsan sen doğur dedim güldü. Laf sokulması hoşuna mı gidiyor nedir:işsiz:

Bazı insanlar tuhaf ve affedin ama cahil de, nedir bu soy yürüsün merakı? Ha illa soyumuz yürüsün diyorlarsa geline değil oğullarına söyleyecekler bebeğin cinsiyetini belirleyen kromozomu erkekten geliyor.

Evlat hayırlı olsun sağlıklı olsun kafi, kızmış erkekmiş ne fark eder? Kayınvalidemden böyle bir laf duymadım ama kendi çevremde çok cahilce konuşanlar vardı maalesef, hamileler bu laflara takılmasınlar cahil deyip geçsinler, bu kafalara kalsak yandık çünkü.
Bu tipler işte çocuğu olmayan kişilerde de sorunu ilk kadında arayan tipler kaldı ki kromozomdan fln anlayacaklar imkansız

Biz üç kız kardeşiz , zamanında anneme hep derlerdi keşke bir oğlun olsa yazık yazık diye .

Şimdi benim Allah bağışlasın iki kızım var , herkes ne kadar şanslısın diyip bir sürü şey söylüyor .

Bu arada sınıf öğretmeniyim öyle erkek öğrencilerim var bin tane kıza değiştirmem . Hersey aile , verilen eğitim , terbiyeyle alakalı .

Benim kızlarım ablamın tek oğlu var . Yeğenim kızlarımın yanında melek kalıyor 😃😃😃

Kimseyi takmayın insanlar hep bisey söyler , Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 🧿💐❣️

Yoo oğlanlar da sıkıcı değil. Oyunlarında gayet eğlenceli.
Hatta en yakın arkadaşımın kızı var. Evcilik oynamaktan bıkkınlık geçiriyor. Oğlum da ayrıca cinsiyetçi yetiştirmediğimiz için evcilik türevi oyunlar oynar.
İlgi alanı da dönem dönem değişiyor. Sıkılmaya fırsatımız olmuyor.
Mesela 2 yaş kepçe kamyon dönemiydi 3 yaş dinozor. Tüm dinozorların cinsini türünü ezberlemişti. Sonra legolara sardı. Şimdi hayvan türlerine takıldı 6 yaşında. Anne ağustos böcekleri 17 yıl yer altında neden yaşıyor bil gibi şeylerle geliyor.
Biz gayet eğleniyoruz
Tüm erkekler ve tüm kızlar aynı gibi bir algı var. Öğrencilerim o kadar farklı ki birbirlerinden

Biz üç kız kardeşiz , zamanında anneme hep derlerdi keşke bir oğlun olsa yazık yazık diye .

Şimdi benim Allah bağışlasın iki kızım var , herkes ne kadar şanslısın diyip bir sürü şey söylüyor .

Bu arada sınıf öğretmeniyim öyle erkek öğrencilerim var bin tane kıza değiştirmem . Hersey aile , verilen eğitim , terbiyeyle alakalı .

Benim kızlarım ablamın tek oğlu var . Yeğenim kızlarımın yanında melek kalıyor 😃😃😃

Kimseyi takmayın insanlar hep bisey söyler , Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 🧿💐❣️
O kadar doğru söylüyorsunuz ki. Kesinlikle eğitim en başta. İşte öyle bir duruma gelmişiz ki erkek bebek kötü kız bebek iyi bu kadar sınırlı düşünme kapasitesi olan insanlarla aynı ortamda yaşamak zorundayız.. Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için :KK200: :KK200:

Herkese merhaba,

Öncelikle 4 aylık hamileyim ve bebeğim erkek olacak. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah. Canımı sıkan bir durum var. Bebeğimin cinsiyetini belli olana kadar inşallah kız olur... inşallah kızdır.... kız iyidir.... tarzı söylemlere maruz kaldım. Erkek olduğunu duyduklarında da keşke erkek olsaydı hep biz kız istemiştik ama durmadan kim olursa olsun keşke kız keşke kız olsaydı diye diye sinirlerimi bozdular iyice. İtiraf etmek gerekirse içten içe ben de hep kızım olsun istedim ama ilk önce sağlıklı ve hayırlı bir evlat olması önemliydi benim için. Ya ama o kadar hadsizler ki laf sokuyorum onu bile anlamıyorlar. Bir kere de ayy ne güzel erkek diyeni duymadım. Başta sallamıyordum çok ama artık sabrım taştı ve moralim bozuluyor. Öyle işte az önce de duyunca böyle bir şey canım sıkıldı paylaşmak istedim:KK51:
Bunu söyleyenler erkek bebeğe kurban olsunlar..

Kızda evlat, erkek de evlat..

Vallahi erkek evlat da gayet tatlı, şirin oluyor. Üstelik 4 -5 yaş civarı anneye de pek düşkün oluyorlar. Allah sağlıklı doğmayı, büyümeyi nasip etsin bebeğinize.

Soranlara, söyleyenlere ben Erkek bebek çok istiyordum nasip oldu deyin . Yoksa ağızları kapanmıyor.

Tüm erkekler ve tüm kızlar aynı gibi bir algı var. Öğrencilerim o kadar farklı ki birbirlerinden
Kesinlikle öyle.
Kızlar da bez bebek gibi koy evcilik oynasın değiller.
Çevremde kızlar var. Onlar da pek çok farklı noktada ağlıyorlar, krizler yaşıyorlar.
Oğlanlar evet biraz daha fiziksel açıdan zor yoruluyor hareketliler. Ama manevi açıdan da daha uzlaşmacılar bence. Yani oğluma ne versen giyer, düşse canı cidden yansa da ağlamaz. Ama kızlar daha çok ağlamaya meyilli ve teselli arıyorlar. Bir elbise için bir saat ağladığını bilirim arkadaşının kızının. Çığlık çığlığa
Kızın da ayrı yoruculuğu var oğlanın da. İkisinin de farklı avantajları dezavantajları var.
mesela benim oğlum zor yorulan hareketli bir çocuk. Baskete gidiyor her haftasonu 1,5 saat. Dönüşte bazen 20 dk eve yürüyoruz. Bazen yine de bahçede arkadaşıyla hava kararana kadar oynuyor. Ama başka bir arkadaşımın oğlu var asla parka gitmez, fiziksel aktivite sevmez. Spordan nefret eder. İkisi de oğlan ama bambaşkalar

Kesinlikle öyle.
Çevremde kızlar var. Onlar da pek çok farklı noktada ağlıyorlar, krizler yaşıyorlar.
Oğlanlar evet biraz daha fiziksel açıdan zor yoruluyor hareketliler. Ama manevi açıdan da daha uzlaşmacılar bence. Yani oğluma ne versen giyer, düşse canı cidden yansa da ağlamaz. Ama kızlar daha çok ağlamaya meyilli ve teselli arıyorlar.
Kızın da ayrı yorumculuğu var oğlanın da. İkisinin de farklı avantajları dezavantajları var.
mesela benim oğlum zor yorulan hareketli bir çocuk. Baskete gidiyor her gün 1,5 saat. Dönüşte bazen 20 dk eve yürüyoruz. Bazen yine de bahçede arkadaşıyla hava kararana kadar oynuyor. Ama başka bir arkadaşımın oğlu var asla parka gitmez, fiziksel aktivite sevmez. Spordan nefret eder. İkisi de oğlan ama bambaşkalar
Aynen öyle çocuklari tek tornadan çıkmış gibi görmeleri çok üzüyor. Çok duygusal, nazik erkek çocuklar da var, çok haraketli fızıksel kavgaya meyilli kızlar da. Herkesin çocuğu sağlıklı olsun da

Kesinlikle öyle.
Oğlanlar evet biraz daha fiziksel açıdan zor yoruluyor hareketliler. Ama manevi açıdan da daha uzlaşmacılar bence. Yani oğluma ne versen giyer, düşse canı cidden yansa da ağlamaz. Ama kızlar daha çok ağlamaya meyilli ve teselli arıyorlar. Bir elbise için bir saat ağladığını bilirim arkadaşının kızının. Çığlık çığlığa
Kızın da ayrı yoruculuğu var oğlanın da. İkisinin de farklı avantajları dezavantajları var.
mesela benim oğlum zor yorulan hareketli bir çocuk. Baskete gidiyor her haftasonu 1,5 saat. Dönüşte bazen 20 dk eve yürüyoruz. Bazen yine de bahçede arkadaşıyla hava kararana kadar oynuyor. Ama başka bir arkadaşımın oğlu var asla parka gitmez, fiziksel aktivite sevmez. Spordan nefret eder. İkisi de oğlan ama bambaşkalar
Konuyla alakasız oğlunuzun burcu ne😬

Herkese merhaba,

benim üçüncu bebegim kiz oldu benim görümcecik 👹 bana dediki git kurtaj yaptir napican bide kizmiş kizin anneye ne faydasi varki dedim ben bebeklerimden fayda beklemiyorum ben büyütucem Allahin izniyle iyi olsunlar bana yeter bana baksinlar diye bi niyetim yok. kesdi sesini bidahada bisey soylemedi. sende biri bişey dediginde agzini bi kere kapat bi dahada söylemezler Allah saglikli evlat versin erkekde kizda ayni. kime ne b.k yemesinelr boş boş😁

benim üçüncu bebegim kiz oldu benim görümcecik 👹 bana dediki git kurtaj yaptir napican bide kizmiş kizin anneye ne faydasi varki dedim ben bebeklerimden fayda beklemiyorum ben büyütucem Allahin izniyle iyi olsunlar bana yeter bana baksinlar diye bi niyetim yok. kesdi sesini bidahada bisey soylemedi. sende biri bişey dediginde agzini bi kere kapat bi dahada söylemezler Allah saglikli evlat versin erkekde kizda ayni. kime ne b.k yemesinelr boş boş😁
Ya bunlar kafayı yemiş pes

Böyle cinsiyet ayrımı yapan kimseye cidden Allah çocuk vermesin ya.
Ne kız çocuk ayırana ne ığlan çocuk ayırana vermesin Allah.
Bu kafanın ne hayrı olacak çocuğuna

Bu kafaların değişmesi için daha 40 fırın ekmek yememiz lazım sanırım. Hayırlı olsun deyip insanların işine hayatına karışmayı öğrenemedik daha 😒

Bu tipler işte çocuğu olmayan kişilerde de sorunu ilk kadında arayan tipler kaldı ki kromozomdan fln anlayacaklar imkansız
Böyleleri her konuda insanların işine burnunu sokuyor😵‍💫 bekarsınızdır neden bekar diye merak edip sorular sorarlar, evlenirsiniz çocuk ne zaman, çocuk olur 2. çocuğu ne zaman yapacağınızı merak ederler, oğlunuz olur kızınız da olsun isterler, kızınız olur oğlunuz da olsun isterler, yahu size ne el alemden, sadece kendisiyle ilgilenen insan modeli az bizim ülkede, herkes her şey hakkında söz sahibi mübarek, kibarca savuşturmaktan da anlamıyorlar, okkalı bir söz söylüyorsunuz terbiyesiz diyorlar 😂 ya sessiz kalacaksınız ya terbiyesiz olacaksınız zira meraklıların ortası yok sizin de olamıyor o yüzden.

X