Ay bu cok iyiymiş
Benim kızım hala süslü aslında saçina özenir, azıcık potluk olsun toplarken,örerken bozdurur yeniden yaptırır,örüyorum gidiyor aynada sağını solunu inceliyor didik didik o saçın ama bu sene sardı yani acayip bol bol şeylere. Geçen sene de crop giyeceğim diye deliriyordu değişik
Testi bende yaptırdım yaş riskim sebebiyle. Söylediler cinsiyeti sözlü olarak ve evet Türkiye'de yasal değil bu bilginin paylaşımı. Ismarlama çocuk olmaz hele de cinsiyet konusunda. Gebelik kolay bir süreç değil insanın tek düşüncesi aman bebeğim iyi mi oluyor zaten
detayli ultrasonda bebeğimin sağ böbreğinde kist çıktı da valla aklım cikti
Evet söylemiyorlar,yaşanmış doktor yalan söyleyecek değil. Çok şaşırıp dehşete kapılsamda hak verdim söylememelerine. Bebeginiz iyidir umarım şu an.
Öyle şeyler sadece Afrika ülkelerinde kalmadı mı ya? Haa kendi görüşümü yazayım.cinsiyet için aldırmak isteyen de aldırsın.bize ne kime ne ki? Herkesin kendi hayatı.bana ne yani onların tercihi.çocuk yapmaya da onlar karar vermiş, birbirleriyle birlikte olmaya da.bir hesap verilecekse eğer başka bir evrende onlar verecek hesabını.onu da mı başkaları düşünecek?
Ne Afrika ülkesinden bahsediyorsun arkadaşım. Bu konuda bile kendi annesinden örnek verip kız oldu ilk çocuklar,erkeği bulana kadar tekrar tekrar doğurdu diyen arkadaşlar var. 20-40 sene öncesinden bahsediyorlar ortalama,belki imkanları olsa 5-6 tane doğurmak yerine pekala aldırıp yeniden hamile kalırlardı(konudaki kişileri tenzih ediyorum ,genelleme yapıyorum yanlış anlaşılmasın)Afrika ülkesinde kim bulacak bilmem kac dolarlık testi de yaptıracak cinsiyeti beğenmeyecek birde çocugu aldıracak,henüz dogum kontrolünden bi haberler muhtemelen. Ben 2017 senesinde 2.500tl verdim o teste dolar bazındaydı fiyatlar,Türkiye'de yapılmıyordu zaten yurtdışına gidiyordu bizden alınan kan,şimdi kimbilir ne kadardır.
Ayrıca cinsiyet öğrenip bu da kız,kocam beni boşar diye üfürükçülere gidip karışımlar içerek,yada merdivenaltı yerlerde çocuk aldıranlar da oluyordu eskiden ülkemizde hala da vardır belki de biryerlerde. Çok uzaklara gitmeye de gerek yok.
Bu normal değil ki zaten yasaklanmış. Normal şartlarda bakamayacaksa bir insan kürtaj gayet mantıklı bir seçenek ama oğlum olmadı,bu da kız olacak diye çocuk aldırmak ahlaki açıdan uygunsuz. Kimseye sevisme doğur dogurma tabi ki diyemeyiz bize ne ama hamile kalırken ısmarlama yapamayacağımızi bilecek kadar olgun olmamız gerek zira ne çıkarsa bahtıma denecek bir durum bu. 2 seçenek var zaten,secme sansımız da yok. Bunu bilisek gereksiz kürtaj olmamız gerekmez.
Bence buna ne sebeple yasaklama getirildiğine odaklanmak daha insancıl bir yol. Keşke bu tip cinsiyetçi tavırla kürtaja giden bir yolu kimse seçmese de yasaklanmasa zaten normali o.
Kimse kusura bakmasın ama şımarıklık artık bu kadarı, çok iyi de olmuş yasaklanması.