- 10 Mayıs 2008
- 3.809
- 2.855
-
- Konu Sahibi elifselendemir
Konuyu düşündükce muge anlıdakı dolandırılan kadınlar geldi aklımaAlışmışım galiba hayatımda olmayınca özlüyordum. Sonra işte dedğim manipülatif konuşmalar ve kendimi ben kötü niyetliymişim gibi düşündürtüp hallediyordu ama çok haklısınız en başında Böyle bir sorun var diyince istemediğim halde devam etmemeliydim
Hergün izlerim ben de ama Allah kimseyi şaşırtmasın. Ben de ev alırsam evlenmeden kendi üstüme alıcam zaten o kadar da salak değilimKonuyu düşündükce muge anlıdakı dolandırılan kadınlar geldi aklıma
Sevgi aşk adı altında kadınların evlerı arabalarını paralarını üstlerine geçiriyorlar
Sonra kafınlarda cıkıp tvlerde hak arıyorlar..
Sizinkide gözümde öyle canlandı biranda..
Ev al eşyaları al birikim yap ortsya koy,takı ısteme bişey isteme..
Gercekten aılenıze yardım etsenız babanız emeklı olmadımı yazık gezip tozsa artık ben onlara üzüldüm
Diger aileyi duyunca
3 gün bilemedin 5 gün üzülürsün geçer.Eger evlenirsen bir ömür üzüleceksin.Alışmışım galiba hayatımda olmayınca özlüyordum. Sonra işte dedğim manipülatif konuşmalar ve kendimi ben kötü niyetliymişim gibi düşündürtüp hallediyordu ama çok haklısınız en başında Böyle bir sorun var diyince istemediğim halde devam etmemeliydim
Herkese merhabalar,
Daha önce benzer bir konu burada okusam da kendim çok üzgünüm ve birileriyle paylaşmak istediğim için bu konuyu açıyorum.
31 yaşındayım hiç evlilik nişanlılık yaşamadım daha önceki ilişkilerimde hep kalbim kırıldı zaten çok kişi de olmadı hayatımda. Yaşımdan dolayı ailem evlilik baskısı yapıyor çünkü kendi çevrelerinde benden yaşça küçük herkes evlendi gerçi bende artık evlenmek istiyorum. 1,5 yıldır uzaktan emek emek yürüttüğüm bir ilişkim vardı erkek arkadaşım 37 yaşında ikimizde aynı sektörde fakat farklı şehirlerde çalışıyoruz.
Neyse uzatmadan konuya gireyim tutumlu bir annenin kızıyım babam tek başına çalışarak evini arabasını aldı.bizlere güzel bir gelecek için elinden geleni hala yapıyor yaşının olmasına rağmen sabahın köründe kalkıp işe gidiyor.
Erkek arkadaşımla çok şükür maaşlarımız iyi fakat zor bir işimiz var gecemiz gündüzümüz saatimiz belli değil. Uzaklık zor olunca ve yaştan da dolayı artık bir adım atmak istedik ama çözemediğimiz bir konu vardı. Erkek arkadaşım bana ilişkinin 5. Ayında falan ben aileme maddi destek oluyorum bu evlensekte hep böyle devam edecek baştan söyleyeyim dedi ilk garİp gelse de kabul etttim. Babası hiç çalışmamış sorumsuz biri Çanakkalenin bir köyünde yaşıyorlar sadece annesinin emekli maaşı var . Erkek arkadaşım onlara ev, eşyalarını almış ev vermiş kendisi Çanakkale merkezde yaşıyor ve erkek kardeşi de benimkiyle kalıyor erkek kardeşi 36 yaşında Çalışıyor ve ne ev kirasına be faturalara ne mutfak masrafına destek oluyor ailesine de para yollamıyor . Bir abileri var onlardan elini ayağını çekmiş dolayısıyla benimki ailenin babası gibi olmuş
Bana en başında 1 2 bin lira yolluyorum Dedi sonra 3 oldu sonra 5 oldu ben de tamam ama daha fazla olmasın dedim çünkü benimkinin hiç bir birikimi yok düğün nasıl yapıcam diye dertliydi konuştum benim ailem destek olur her şeyi beraber Yaparız üzülme dedim. Ben işe girdiğimden beri paramı evlenirsem bir araba falan alırsam diye hep kenara koydum kendi birikmişim var zaten eşyalar dahil her şeyi de çeyiz olsun diye aldığım için sadece beyaz eşya ve yatakodası eksik evlensek herşey hazır zaten bunu da söyledim ve altın takı istemediğimi de belirttim üzülmesin diye . Şimdi babamında desteğiyle kendime ev alıcam ona da dedim ki evimiz de olacak kira derdimiz olmaz bir kadın olarak elimden geleni yapıyorum şartları kolaylaştırıyorum. Ama benimki buna ragmen doğru düzgün birikim yapamıyor sürekli ailesine para yolluyor en son her ay 8 bin vericem dedi. sonra ailesiyle tanışacaktım ama içimde hiç heves olmadığnı farkettim çünkü ailesini hep önümüze engel gibi yansıttığı için daha tanışmadan sevmedim konu açıldı yine her ay 10bin veriyorum dedi bende artık dayanamadım. Ailesinin kira derdi fatura derdi yok bir tane emekli maaşı giriyor onun üstüne 10 bin bence çok fazla Kendi yuvamızı kuramamışken.
Ailesi evlenirken bize bir tane su bardağı dahi vermeyecek, takmayacak. Zaten beklentim yok. Ama bu kadar sorumsuz olmaları artık zoruma gidiyor hiç oğlum bu kadar gönderme kendin biriktir demiyorlar. Diger kardeşlerin umrunda değil küçük olan zaten sırtını buna dayamış sömürüyor.
İlerde bu miktar hep artacak mı dedim her şey çok pahalı nasıl geçinsinler diyor. Biz nasıl geçinicez dedim ben tüm maaşımı ortaya koyucam o yarısını ailesine verecek ilerde çocuğumuz olunca napıcaz dedim yetmez mi yeter diyor . Kendisi de bu duruma üzülüyor ama bi yandan da alışmış rahatsız olmuyor.
Üzerine bir kıyafet almaz. Lüks bir gideri yok içkisi sigarası yok maaşı da iyi ama elinde ay sonunda hiç biley kalmıyor . Güzelce anlattım diger kardeşlerinle konuş sen 5 veriyorsan 250 300 lira onlar da versin diyorum iki ev geçindirmek zor diyorum onların durumu iyi değil diyor. Ben de bu kadar parayı vermeyi kabul etmeyeceğimi söyledim ve bir yola girmeden bitsin dedim ama şimdi çok üzülüyorum hata mı ettim bilmiyorum bu şekilde evlilik yürümezdi ama bir çözüm yolu var mıydı ne yapmam gerekiyordu bilmiyorum.
Ben de bu kadar parayı vermeyi kabul etmeyeceğimi söyledim ve bir yola girmeden bitsin dedim ama şimdi çok üzülüyorum hata mı ettim bilmiyorum bu şekilde evlilik yürümezdi ama bir çözüm yolu var mıydı ne yapmam gerekiyordu bilmiyorum.
Yazdıklarınızı okurken hayıııııııır diyip telefonu atmak istedim. Asla böyle bir hayat istemiyorum ama onunla olursam böyle bir gelecek bekleyecek beni .3 gün bilemedin 5 gün üzülürsün geçer.Eger evlenirsen bir ömür üzüleceksin.
Evleneceksin.Tüm masrafları baban karşılayacak.Sen takı toka istemeyeceksin.Oh şükür düğün oldu diyeceksin.Sonra bir bakacaksın evde kayınbiraderin esyaları.Esin diyecek ki 'kiralık daire bulsun çıkar,napim atayım mı kardesimi' .3 kişi yaşamaya başlayacaksınız.Asgari ücretli çalışan biri kiraya çıkamayacak.Arada kayinailen gelecek 1 2 ay bir kalacaksınız üst üste.Ses cıkaramayacaksın.Esin şimdi 10 gonderiyorsa 12 , 14 , 15 derken maaşının çocuğunu gönderecek.Nerdeyse tek senin maaşınla geçineceksiniz.Onca yardımına ragmen bu durumu sorguladığında 'Cimri ,paragöz, çıkarcı , aile kavramını bilmeyen' biri olacaksın.Çocuk olacak.En az 1 yıl çocuğumla vakit gecireyim diyemeyeksin.Çünkü para yok.Para kayinaileye gidiyor.Sen daha dikişlerin iyileşmeden,süt kokan 1 2 aylık kuzunun bırakıp çalışmaya gideceksin.Çocuk bu surecte emiyorsa sütten kesilecek ya da stresten senin sütün gelmeyecek.7 24 evde olan kayınbiraderine de hizmet edeceksin.Evlenme kararı alırsa düğününü eşyasını siz yapacaksınız.Sana takılmayan takıyı,sen eltine yapacaksın.Çocuga bakmaya bakıcı tutamayacaksınız para olmadığı için, kaynanan köyden gelip bakacak.Sürekli maaile yaşayacaksın, en iyi ihtimal sinir hastası olup ,psikolojin bitince çocuğunla boşanacaksın.
Görünen köy kılavuz istemez.Simdi 'evlenince değişir' diyerek düşünürsen kendine en büyük kötülüğü yaparsın.Ben 27 yaşında evlendim, ailemde 30 yaşlarında olup evlenmeyen çok kişi var.Kendine değer ver derim.
Evet keşke demeseydim o üzülüyor diye dert etmesin diye dememiştim ama kimseye dememek gerekiyorTam olarak neye üzülüyorsunuz ? Anne babanızın duaları kabul olmuş gibi duruyor daha ziyade.
Bundan sonrasında da kimseye: benim evim olacak, gerekli eşyalarımın çoğu hazır, birikimim var vs demeyin.
zeten adam seni kafada bititrmiş , pekte umrunda değilsiniz. sevse ydi ayrılmazdı , enayi arıyormuş demekkiHerkese merhabalar,
Daha önce benzer bir konu burada okusam da kendim çok üzgünüm ve birileriyle paylaşmak istediğim için bu konuyu açıyorum.
31 yaşındayım hiç evlilik nişanlılık yaşamadım daha önceki ilişkilerimde hep kalbim kırıldı zaten çok kişi de olmadı hayatımda. Yaşımdan dolayı ailem evlilik baskısı yapıyor çünkü kendi çevrelerinde benden yaşça küçük herkes evlendi gerçi bende artık evlenmek istiyorum. 1,5 yıldır uzaktan emek emek yürüttüğüm bir ilişkim vardı erkek arkadaşım 37 yaşında ikimizde aynı sektörde fakat farklı şehirlerde çalışıyoruz.
Neyse uzatmadan konuya gireyim tutumlu bir annenin kızıyım babam tek başına çalışarak evini arabasını aldı.bizlere güzel bir gelecek için elinden geleni hala yapıyor yaşının olmasına rağmen sabahın köründe kalkıp işe gidiyor.
Erkek arkadaşımla çok şükür maaşlarımız iyi fakat zor bir işimiz var gecemiz gündüzümüz saatimiz belli değil. Uzaklık zor olunca ve yaştan da dolayı artık bir adım atmak istedik ama çözemediğimiz bir konu vardı. Erkek arkadaşım bana ilişkinin 5. Ayında falan ben aileme maddi destek oluyorum bu evlensekte hep böyle devam edecek baştan söyleyeyim dedi ilk garİp gelse de kabul etttim. Babası hiç çalışmamış sorumsuz biri Çanakkalenin bir köyünde yaşıyorlar sadece annesinin emekli maaşı var . Erkek arkadaşım onlara ev, eşyalarını almış ev vermiş kendisi Çanakkale merkezde yaşıyor ve erkek kardeşi de benimkiyle kalıyor erkek kardeşi 36 yaşında Çalışıyor ve ne ev kirasına be faturalara ne mutfak masrafına destek oluyor ailesine de para yollamıyor . Bir abileri var onlardan elini ayağını çekmiş dolayısıyla benimki ailenin babası gibi olmuş
Bana en başında 1 2 bin lira yolluyorum Dedi sonra 3 oldu sonra 5 oldu ben de tamam ama daha fazla olmasın dedim çünkü benimkinin hiç bir birikimi yok düğün nasıl yapıcam diye dertliydi konuştum benim ailem destek olur her şeyi beraber Yaparız üzülme dedim. Ben işe girdiğimden beri paramı evlenirsem bir araba falan alırsam diye hep kenara koydum kendi birikmişim var zaten eşyalar dahil her şeyi de çeyiz olsun diye aldığım için sadece beyaz eşya ve yatakodası eksik evlensek herşey hazır zaten bunu da söyledim ve altın takı istemediğimi de belirttim üzülmesin diye . Şimdi babamında desteğiyle kendime ev alıcam ona da dedim ki evimiz de olacak kira derdimiz olmaz bir kadın olarak elimden geleni yapıyorum şartları kolaylaştırıyorum. Ama benimki buna ragmen doğru düzgün birikim yapamıyor sürekli ailesine para yolluyor en son her ay 8 bin vericem dedi. sonra ailesiyle tanışacaktım ama içimde hiç heves olmadığnı farkettim çünkü ailesini hep önümüze engel gibi yansıttığı için daha tanışmadan sevmedim konu açıldı yine her ay 10bin veriyorum dedi bende artık dayanamadım. Ailesinin kira derdi fatura derdi yok bir tane emekli maaşı giriyor onun üstüne 10 bin bence çok fazla Kendi yuvamızı kuramamışken.
Ailesi evlenirken bize bir tane su bardağı dahi vermeyecek, takmayacak. Zaten beklentim yok. Ama bu kadar sorumsuz olmaları artık zoruma gidiyor hiç oğlum bu kadar gönderme kendin biriktir demiyorlar. Diger kardeşlerin umrunda değil küçük olan zaten sırtını buna dayamış sömürüyor.
İlerde bu miktar hep artacak mı dedim her şey çok pahalı nasıl geçinsinler diyor. Biz nasıl geçinicez dedim ben tüm maaşımı ortaya koyucam o yarısını ailesine verecek ilerde çocuğumuz olunca napıcaz dedim yetmez mi yeter diyor . Kendisi de bu duruma üzülüyor ama bi yandan da alışmış rahatsız olmuyor.
Üzerine bir kıyafet almaz. Lüks bir gideri yok içkisi sigarası yok maaşı da iyi ama elinde ay sonunda hiç biley kalmıyor . Güzelce anlattım diger kardeşlerinle konuş sen 5 veriyorsan 250 300 lira onlar da versin diyorum iki ev geçindirmek zor diyorum onların durumu iyi değil diyor. Ben de bu kadar parayı vermeyi kabul etmeyeceğimi söyledim ve bir yola girmeden bitsin dedim ama şimdi çok üzülüyorum hata mı ettim bilmiyorum bu şekilde evlilik yürümezdi ama bir çözüm yolu var mıydı ne yapmam gerekiyordu bilmiyorum.
Yazdıklarınızı okurken hayıııııııır diyip telefonu atmak istedim. Asla böyle bir hayat istemiyorum ama onunla olursam böyle bir gelecek bekleyecek beni .
Bir de dediğiniz gibi şuan farklı şehirlerdeyiz ben oraya gitmek istemiyorum ailesi orda diye içli dışlı olacagımızı bildiğim için ona buraya gel diyorum orda kimimiz var benim arkadaşlarım ailem burda diyor ben de ama benim kimsem yok orda diyince saçma saçma cevaplar veriyor.
Ben tüm gece çalışıcam yorgun gelicen sürekli aileni istemem falan da dedim onlar bilmeyecekler mi zateb sürekli gelmezler diyor he bir de onun şehrine gitmem için diyor ki ilerde çocuk olursa annem bakar dedi ben de çok şükür benim annem de sağ gelip o bakar dedim.
Ay ben şuan her yerden engellemeye gidiyorum
Babanızda destek olup kendinize ev alcaksaniz onunda haberi varsa ben soylim sizi arar geri donmeniz için dil dökerAy çok ama çok teşekkür ederim içimi rahatlattın. Ben zaten vicdansız değilim yardım et diyorum ama bu kadarı da fazla ve hiç sonu olmayacak bir de ailesi gelip 1 2 ay bunda kalıyor evi zaten küçücük sıkış tepiş yaşıyorlar.
Üzüldüğüm nokta belki de bu yaşımda hala düzgün evlenecek birini bulamamış olmam ama napalım evlenip bu sorunları çekmektense tek yaşlanırım daha iyi zaten egzama hastasıyım her yerim egzama olurdu artık sinirden
Ben başka şehirde yaşıyorum buraya gelmek istemiyor o yüzden onu çeken bişey değil Ev. çünkü ben evi kendi şehrimden alıcamBabanızda destek olup kendinize ev alcaksaniz onunda haberi varsa ben soylim sizi arar geri donmeniz için dil döker
Valla belli olmaz , bidaha eviyle gelen gelin nerden bulacak buzamanda kolaymı. Kimseyede yeni tanisacaginiz evim var şukadar param var demeyin, zaman kötüBen başka şehirde yaşıyorum buraya gelmek istemiyor o yüzden onu çeken bişey değil Ev. çünkü ben evi kendi şehrimden alıcam
Kaça. Bildigin kadar kaç bırak ailesine para vermeye devam etsin artık alışmışlar bundan sonra hep böyle gidecek çok üzülürsün çok sıkıntı yaşarsın lütfen bu adamdan ayrıl ilesine bu kadar düşkün olan adamdan sürekli para gönderen adamdan İnan hayır gelmiyor tecrübeyle sabit benim bildiğim aileler çalışır çabalar evlatlarına yuva kurmaya çalışır ama bazı insanlarda evlatlar babalarına para vermekle yükümlü olmuş arkana bakmadan kaç lütfenHerkese merhabalar,
O paralar köydeki aileye gitmiyor haberiniz olsun. Köyde geçinmek için kaç para lazımmış? 7500 artı gönderilen 10.000 . Cidden inandınız mı?. Bu adamla yüzyüze geldiniz mi hiç yoksa hep uzaktan mı? Eğer barışırsanız ailenize büyük ihanet etmiş olursunuz. Babanızın suçu ne?Zaten 3 ay önce 5bini geçmeyecek demişti baktım 10 olmuş maaşımıza bir zam geldiği yok ama maşallah verilen para hep artıyor
benim ailem destek olur her şeyi beraber Yaparız üzülme
Ben de ilk zamanlar sordum nasıl elinde para kalmıyor diye. Kumar mı oynuyorsun, iddia falan diye sordum başka borcun mu var dedim . Kredileri var iyi kötü bir araba almış ama kredisini 50 kere bitirmesi gerekirdi benimde anlamadığım bi yere gidiyor ama aynı şirketteyiz başka biri olsa duyarım. Ne yapıyor bilmiyorum inan kiO paralar köydeki aileye gitmiyor haberiniz olsun. Köyde geçinmek için kaç para lazımmış? 7500 artı gönderilen 10.000 . Cidden inandınız mı?. Bu adamla yüzyüze geldiniz mi hiç yoksa hep uzaktan mı? Eğer barışırsanız ailenize büyük ihanet etmiş olursunuz. Babanızın suçu ne?
Konunda kayinvaliden sana takılan bilezikleri senden alıp yeni geline takmak istemiyor muydu ? Sen verdikçe kadın iyice sınırları aşmış, böyle bir kadın için değer mi ?Evet canım var gelirleri gayet de iyiler şu lükse giriyor istekleri artık. O yüzden ben sesimi çıkarmaya başladım. Zor durumdayken özellikle annesi için tamam diyordum.
Çocuk yokken çok daha rahattım bu konuda. Ama çocuğumu bırakıp işe gidiyorum ben psikolojisi beni delirtti. O yüzden diyorum sana da.
Adam iyi belli ki. Kötü biri olsa zaten ailesinin yanında olmaz. Ama sana iyi değil o. Ailesine iyi. Hep de öyle olacak.:)
Siz niye veriyosuniz bide lüks araba almasi için, hastalık ihtiyacda değil, sonra sizin kıymetiniz bilinmeyecekYa eşimin kardeşine ister istemez çok kötü davranıyorum mesela arabasına maddi yardım yaptığımız için. Eli kolu tutan gencecik adam, küçük bebeğini bırakıp işe giden yengesinin parasını nasıl kabul eder değil mi. Parayı abisinden almış olması bir şey değiştirmiyor. Ben işe gittiğim için abisi rahatça para verebiliyor.
Valla geçirdim ya. Cinnet geçiriyorum. Duruldular. Ama bu yaz nişanı var kaynımın sonra düğünü şimdiden ben stres oldum bize ne girecek diye
O yüzden yol yakınken dönmek en mantıklısı konu sahibi için
Söyledim canım o zaman ben de annemlere vereyim dedim diyor ki verebilirsin . Her ay ikimiz ortak bir para koyacakmışız ev giderleri falan sonra geri kalanını ne yaparsan yapabilirsşn ama ailemi zor durmda bırakamam senin ailenin geliri olmasa ben de yardım ederdin diyor. En son ben çalışmıcam o zaman sen hem bana hem ailene bakarsın dedim ama çalışacagımı zaten biliyorSiz aileme bakıcam maaşımın bir kısmını onlara vericem deseydiniz o kabul eder miydi? Ben söyleyeyim asla kabul etmezdi. Hatta koşa koşa kaçardı sizden. Belli ki sizin kaybetme korkusu da yok. Boş yere vaktinizi bu adamla kaybetmeyin.
Farklı şehirlerde değil misiniz, yanlış mı anladım? İllaki başkası var anlamında denedim ve evet büyük ihtimalle kumar bağımlısı. Okadar paranın köyde işi yok cidden, benimde köy geçmişim var annemler, anane babaanne vs biliyorum az çok. Ev kirası yok , ekim dikim yapıyorlardır, hayvanları varsa süt, yumurta, peynir, yağ para gitmez. Su bile kaynaktır. Nereye lazım bu para ozaman???Ben de ilk zamanlar sordum nasıl elinde para kalmıyor diye. Kumar mı oynuyorsun, iddia falan diye sordum başka borcun mu var dedim . Kredileri var iyi kötü bir araba almış ama kredisini 50 kere bitirmesi gerekirdi benimde anlamadığım bi yere gidiyor ama aynı şirketteyiz başka biri olsa duyarım. Ne yapıyor bilmiyorum inan ki
Tabii ki yüz yüze geldik elimizden geldiğinde görüşüyorduk bu konular hariç bir sorunumuz yoktu