Erkek arkadaşım ve ona bağımlı ailesi

Konuyu düşündükce muge anlıdakı dolandırılan kadınlar geldi aklıma
Sevgi aşk adı altında kadınların evlerı arabalarını paralarını üstlerine geçiriyorlar
Sonra kafınlarda cıkıp tvlerde hak arıyorlar..
Sizinkide gözümde öyle canlandı biranda..
Ev al eşyaları al birikim yap ortsya koy,takı ısteme bişey isteme..
Gercekten aılenıze yardım etsenız babanız emeklı olmadımı yazık gezip tozsa artık ben onlara üzüldüm
Diger aileyi duyunca…

Hergün izlerim ben de ama Allah kimseyi şaşırtmasın. Ben de ev alırsam evlenmeden kendi üstüme alıcam zaten o kadar da salak değilim diger konularda da iyi insan, iyi anlaşıyoruz diye vicdan yaptım zamanla zaten olur dedim ama hata etmişim.
Babam dünya tatlısıdır Allah uzun ömür versin ben söylüyorum emekli ol diye de evde ne yapıcam işe gidip oturuyorum diyor. Yardıma ihtiyaçları yok kiracıları var zaten babamın maaşı çok şükür iyi. Bir de kardeşimin işi çok iyi değil o düzgün işe girene kadar çalışayım derdinde heralde bize söylemiyor ama şimdi takmış sana ev alalım diyor hep bizi düşünür sağolsun. İşte böyle bir ailede büyüyüp karşı tarafın ailesini böyle görünce insanın sinirleri bozuluyor.

Eski erkek arkadaşıma çok aşıktım yakışıklı, zengin ailesinin durumu çok iyiydi ama böyle her şey olunca gözü dışardaydı bu yüzden olmadı bu sefer de eli yüzü düzgün efendi olsun gözü dışarda olmasın yeter dedim ama yetmiyormuş bununda aile sorunu çıktı işte

3 gün bilemedin 5 gün üzülürsün geçer.Eger evlenirsen bir ömür üzüleceksin.

Evleneceksin.Tüm masrafları baban karşılayacak.Sen takı toka istemeyeceksin.Oh şükür düğün oldu diyeceksin.Sonra bir bakacaksın evde kayınbiraderin esyaları.Esin diyecek ki 'kiralık daire bulsun çıkar,napim atayım mı kardesimi' .3 kişi yaşamaya başlayacaksınız.Asgari ücretli çalışan biri kiraya çıkamayacak.Arada kayinailen gelecek 1 2 ay bir kalacaksınız üst üste.Ses cıkaramayacaksın.Esin şimdi 10 gonderiyorsa 12 , 14 , 15 derken maaşının çocuğunu gönderecek.Nerdeyse tek senin maaşınla geçineceksiniz.Onca yardımına ragmen bu durumu sorguladığında 'Cimri ,paragöz, çıkarcı , aile kavramını bilmeyen' biri olacaksın.Çocuk olacak.En az 1 yıl çocuğumla vakit gecireyim diyemeyeksin.Çünkü para yok.Para kayinaileye gidiyor.Sen daha dikişlerin iyileşmeden,süt kokan 1 2 aylık kuzunun bırakıp çalışmaya gideceksin.Çocuk bu surecte emiyorsa sütten kesilecek ya da stresten senin sütün gelmeyecek.7 24 evde olan kayınbiraderine de hizmet edeceksin.Evlenme kararı alırsa düğününü eşyasını siz yapacaksınız.Sana takılmayan takıyı,sen eltine yapacaksın.Çocuga bakmaya bakıcı tutamayacaksınız para olmadığı için, kaynanan köyden gelip bakacak.Sürekli maaile yaşayacaksın, en iyi ihtimal sinir hastası olup ,psikolojin bitince çocuğunla boşanacaksın.

Görünen köy kılavuz istemez.Simdi 'evlenince değişir' diyerek düşünürsen kendine en büyük kötülüğü yaparsın.Ben 27 yaşında evlendim, ailemde 30 yaşlarında olup evlenmeyen çok kişi var.Kendine değer ver derim.

Tam olarak neye üzülüyorsunuz ? Anne babanızın duaları kabul olmuş gibi duruyor daha ziyade.

Bundan sonrasında da kimseye: benim evim olacak, gerekli eşyalarımın çoğu hazır, birikimim var vs demeyin.

Yazdıklarınızı okurken hayıııııııır diyip telefonu atmak istedim. Asla böyle bir hayat istemiyorum ama onunla olursam böyle bir gelecek bekleyecek beni .
Bir de dediğiniz gibi şuan farklı şehirlerdeyiz ben oraya gitmek istemiyorum ailesi orda diye içli dışlı olacagımızı bildiğim için ona buraya gel diyorum orda kimimiz var benim arkadaşlarım ailem burda diyor ben de ama benim kimsem yok orda diyince saçma saçma cevaplar veriyor.
Ben tüm gece çalışıcam yorgun gelicen sürekli aileni istemem falan da dedim onlar bilmeyecekler mi zateb sürekli gelmezler diyor he bir de onun şehrine gitmem için diyor ki ilerde çocuk olursa annem bakar dedi ben de çok şükür benim annem de sağ gelip o bakar dedim.
Ay ben şuan her yerden engellemeye gidiyorum

Tam olarak neye üzülüyorsunuz ? Anne babanızın duaları kabul olmuş gibi duruyor daha ziyade.

Bundan sonrasında da kimseye: benim evim olacak, gerekli eşyalarımın çoğu hazır, birikimim var vs demeyin.
Evet keşke demeseydim o üzülüyor diye dert etmesin diye dememiştim ama kimseye dememek gerekiyor

zeten adam seni kafada bititrmiş , pekte umrunda değilsiniz. sevse ydi ayrılmazdı , enayi arıyormuş demekki

Planlar belli aslında , hiç bir şey sürpriz olamayacak.Ya böyle bir hayatı kabul edeceksiniz ya da yolunuza bakacaksınız ama şunu söyleyeyim.Kimse değişmez.Hele de 37 yaşında koca adam aslaa.Kendi değişmek istese dahi çok çok zor.O yüzden o ihtimale tutunmayın.

Babanızda destek olup kendinize ev alcaksaniz onunda haberi varsa ben soylim sizi arar geri donmeniz için dil döker

Ben başka şehirde yaşıyorum buraya gelmek istemiyor o yüzden onu çeken bişey değil Ev. çünkü ben evi kendi şehrimden alıcam
Valla belli olmaz , bidaha eviyle gelen gelin nerden bulacak buzamanda kolaymı. Kimseyede yeni tanisacaginiz evim var şukadar param var demeyin, zaman kötü

Kaça. Bildigin kadar kaç bırak ailesine para vermeye devam etsin artık alışmışlar bundan sonra hep böyle gidecek çok üzülürsün çok sıkıntı yaşarsın lütfen bu adamdan ayrıl ilesine bu kadar düşkün olan adamdan sürekli para gönderen adamdan İnan hayır gelmiyor tecrübeyle sabit benim bildiğim aileler çalışır çabalar evlatlarına yuva kurmaya çalışır ama bazı insanlarda evlatlar babalarına para vermekle yükümlü olmuş arkana bakmadan kaç lütfen

Zaten 3 ay önce 5bini geçmeyecek demişti baktım 10 olmuş maaşımıza bir zam geldiği yok ama maşallah verilen para hep artıyor
O paralar köydeki aileye gitmiyor haberiniz olsun. Köyde geçinmek için kaç para lazımmış? 7500 artı gönderilen 10.000 . Cidden inandınız mı?. Bu adamla yüzyüze geldiniz mi hiç yoksa hep uzaktan mı? Eğer barışırsanız ailenize büyük ihanet etmiş olursunuz. Babanızın suçu ne?

Siz aileme bakıcam maaşımın bir kısmını onlara vericem deseydiniz o kabul eder miydi? Ben söyleyeyim asla kabul etmezdi. Hatta koşa koşa kaçardı sizden. Belli ki sizin kaybetme korkusu da yok. Boş yere vaktinizi bu adamla kaybetmeyin.

Ben de ilk zamanlar sordum nasıl elinde para kalmıyor diye. Kumar mı oynuyorsun, iddia falan diye sordum başka borcun mu var dedim . Kredileri var iyi kötü bir araba almış ama kredisini 50 kere bitirmesi gerekirdi benimde anlamadığım bi yere gidiyor ama aynı şirketteyiz başka biri olsa duyarım. Ne yapıyor bilmiyorum inan ki
Tabii ki yüz yüze geldik elimizden geldiğinde görüşüyorduk bu konular hariç bir sorunumuz yoktu

Konunda kayinvaliden sana takılan bilezikleri senden alıp yeni geline takmak istemiyor muydu ? Sen verdikçe kadın iyice sınırları aşmış, böyle bir kadın için değer mi ?

Siz niye veriyosuniz bide lüks araba almasi için, hastalık ihtiyacda değil, sonra sizin kıymetiniz bilinmeyecek

Söyledim canım o zaman ben de annemlere vereyim dedim diyor ki verebilirsin . Her ay ikimiz ortak bir para koyacakmışız ev giderleri falan sonra geri kalanını ne yaparsan yapabilirsşn ama ailemi zor durmda bırakamam senin ailenin geliri olmasa ben de yardım ederdin diyor. En son ben çalışmıcam o zaman sen hem bana hem ailene bakarsın dedim ama çalışacagımı zaten biliyor

Farklı şehirlerde değil misiniz, yanlış mı anladım? İllaki başkası var anlamında denedim ve evet büyük ihtimalle kumar bağımlısı. Okadar paranın köyde işi yok cidden, benimde köy geçmişim var annemler, anane babaanne vs biliyorum az çok. Ev kirası yok , ekim dikim yapıyorlardır, hayvanları varsa süt, yumurta, peynir, yağ para gitmez. Su bile kaynaktır. Nereye lazım bu para ozaman???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…