Erkek arkadaşım ve ona bağımlı ailesi

Söyledim canım o zaman ben de annemlere vereyim dedim diyor ki verebilirsin . Her ay ikimiz ortak bir para koyacakmışız ev giderleri falan sonra geri kalanını ne yaparsan yapabilirsşn ama ailemi zor durmda bırakamam senin ailenin geliri olmasa ben de yardım ederdin diyor. En son ben çalışmıcam o zaman sen hem bana hem ailene bakarsın dedim ama çalışacagımı zaten biliyor

Tamamen yalan söylüyor. Köprüyü geçene kadar bu şekilde konuşur bu tür adamlar. Evlendikten sonra bir şekilde hayatı size
zindan edip engel olur. Ne yazık ki tanıdık bir senaryo.

Farklı şehirlerde değil misiniz, yanlış mı anladım? İllaki başkası var anlamında denedim ve evet büyük ihtimalle kumar bağımlısı. Okadar paranın köyde işi yok cidden, benimde köy geçmişim var annemler, anane babaanne vs biliyorum az çok. Ev kirası yok , ekim dikim yapıyorlardır, hayvanları varsa süt, yumurta, peynir, yağ para gitmez. Su bile kaynaktır. Nereye lazım bu para ozaman???
Kumar oynamak için bence bilmek uyanık olmak lazım bu öyle değil oynadığını sanmıyorum. Çünkü futbol bile izlemiyor
Köy dediğim kasaba gibi aslında ekim, dikim hayvan yok yani öyle süt peynir falan yok. Her şey hazır .

Konunda kayinvaliden sana takılan bilezikleri senden alıp yeni geline takmak istemiyor muydu ? Sen verdikçe kadın iyice sınırları aşmış, böyle bir kadın için değer mi ?
Özellikle annesi için tamam diyorDUM :)
Evet canım doğru hatırlıyorsun.
Yine kayınvalideme bir şey demiyorum. Kocasının yüzünden bu durumlarda da. Ben ona kadın dayanışması uyguluyorum. Pozitif ayrımcılık yapıyorum. Onun ihtiyacı varsa sonsuz bütçe. Kuaför market ev eşyası. :)
Ama kaynıma isteyince sınır çiziyorum.
Kayınvalidem çalışamaz kazanamaz.
Kaybım koca adam çalışsın. Napayım.

Siz niye veriyosuniz bide lüks araba almasi için, hastalık ihtiyacda değil, sonra sizin kıymetiniz bilinmeyecek

Yok öyle olmadı o olaylar. Ya annemin hastane işleri var araba lazım oluyor. Toplu taşıma sıkıntı vs diye eşimin kanına girdi. Bir ufak araba alındı. Arabanın modelini yükseltmiş bayramda gidince gördüm. Çok sinirlendim.
Modelini yükseltebiliyorsa bize borcunu ödeyebilirdi. Onu hibe olarak almış. Hastane işleri de yalan dolan çıktı işte. Kendi geziyor. Evlenecek bu sene. Gösteriş yapacaklar dünürlere.

31 yasindasin cok gencsin bu adam seni yolunacak kaz gibi goruyor ayrilmakla cok iyi yapmissin bukadar verici olmak iyi degil sen herseyi yapicaksan ev araba vericeksen karsindaki ne yapacak neden kendini boyle degersizlestiriyorsun? Bundan sonraki iliskilerinded eaa hicbisey istemem kafasinda olma. Sen yapiyorsan ailen yapiyorsa onlarda yapacak aksi taktirde hep sorun oluyor sonrasinda

Yazdıklarınızı okurken hayıııııııır diyip telefonu atmak istedim. Asla böyle bir hayat istemiyorum ama onunla olursam böyle bir gelecek bekleyecek beni .
Bir de dediğiniz gibi şuan farklı şehirlerdeyiz ben oraya gitmek istemiyorum ailesi orda diye içli dışlı olacagımızı bildiğim için ona buraya gel diyorum orda kimimiz var benim arkadaşlarım ailem burda diyor ben de ama benim kimsem yok orda diyince saçma saçma cevaplar veriyor.
Ben tüm gece çalışıcam yorgun gelicen sürekli aileni istemem falan da dedim onlar bilmeyecekler mi zateb sürekli gelmezler diyor he bir de onun şehrine gitmem için diyor ki ilerde çocuk olursa annem bakar dedi ben de çok şükür benim annem de sağ gelip o bakar dedim.
Ay ben şuan her yerden engellemeye gidiyorum 😃
Topukla topukla kaç :) bencil yaaa. Bi kere erkekler kadından daha kolay adapte olur çevresel degisimlere. Normal olan onun senin şehrine gelmesi. Hic orta yol bulmaya çalışmamis ki bu adam farkinda misin. Hep kendi dedigi olsun istemis.

Evlenseniz erkek kardeşine de bakacaksınız yani?
erkek kardeşi de benimkiyle kalıyor erkek kardeşi 36 yaşında Çalışıyor ve ne ev kirasına be faturalara ne mutfak masrafına destek oluyor ailesine de para yollamıyor

Bana en başında 1 2 bin lira yolluyorum Dedi
3 oldu sonra 5 oldu
en son her ay 8 bin vericem dedi.
her ay 10bin veriyorum dedi
Dalga geçiyor sanki bu nedir

Bir kadın olarak ev eşya ben hallediyorum motor seviyor güzel bir tane alırız beraber sana diyorum daha napayım ama değmez ailesinden göbek bağını koparamamış erkeklerden olmuyormuş
Size bir abla tavsiyesi, kimseye anası gibi davranmayın. Şevkat gören erkek, evcilik modunda kalıyor.

Annesi ile özdeşleştiriyor yanındaki kadını. Yetişkin bir erkek gibi davranamiyor

Hergün izlerim ben de ama Allah kimseyi şaşırtmasın. Ben de ev alırsam evlenmeden kendi üstüme alıcam zaten o kadar da salak değilim 😃diger konularda da iyi insan, iyi anlaşıyoruz diye vicdan yaptım zamanla zaten olur dedim ama hata etmişim.
Babam dünya tatlısıdır Allah uzun ömür versin ben söylüyorum emekli ol diye de evde ne yapıcam işe gidip oturuyorum diyor. Yardıma ihtiyaçları yok kiracıları var zaten babamın maaşı çok şükür iyi. Bir de kardeşimin işi çok iyi değil o düzgün işe girene kadar çalışayım derdinde heralde bize söylemiyor ama şimdi takmış sana ev alalım diyor hep bizi düşünür sağolsun. İşte böyle bir ailede büyüyüp karşı tarafın ailesini böyle görünce insanın sinirleri bozuluyor.

Eski erkek arkadaşıma çok aşıktım yakışıklı, zengin ailesinin durumu çok iyiydi ama böyle her şey olunca gözü dışardaydı bu yüzden olmadı bu sefer de eli yüzü düzgün efendi olsun gözü dışarda olmasın yeter dedim ama yetmiyormuş bununda aile sorunu çıktı işte😒
Allah uzun omurler versın 😊

Gercekten lutfen hata yapıp o adama dönme
Bizde babamıza yardım edıyoruz
Arada bır elektrıgını oderız ,annemın telefon faturasını öderim .kücük ev eşyası alırız,hediye alırız memnun olurlar
Ama ıkı evı gecındırmek ayrı bırsey ..
bırde sımdı gozune batmaz ılerde dedıgım gıbı cicim ayları bıtınce gözüne batmaya başlar
Ozamanda bilerek evlendın der bişey diyemezsin ..
Abısı kardeside sorunlu ..
En ıyısını yapmıssın sakın lutfen gerı dönme
Valla cok uzulurum

Büyük konuşmak istemem ama 30 unu geçmiş çocuğu olan aileler nasıl olur da kendi doğurduklari çocuklarına muhtaç olacak hale gelirler? Yani kaza bela hastalığı tenzih ederek söylüyorum ama bu yasa kadar ne yapmışlar? Birikim hiç mi yapmamislar? İnsan en azından evini döndürecek kadarini yapar. Başka insana güvenerek yaşamak nasıl bir mantık? Eski erkek arkadaşınızin başına bişi gelse Allah korusun ama çalışmada napacaklar? İlle bişi bulacaklar. Diğer kardeşler yolunu bulmuş durumumuz yok diyor. Seninkini saf bulmuşlar aile de kardeşler de binmiş sırtına. Ayrılık dogru bir karar olmus. Allah kimseyi doğurduğu çocuğunun eline bakmaya da muhtaç etmesin ne diyim başka bilemedim. Eski erkek arkadaşın ile evlenecek kişi sen yada bir baskasi Allah kolaylık versin.

Bu adamın yolladığı parayı kesin biriktiriyorlardır. Kendine çalışan birini buldu, 2 maaşla rahat geçinirler deyip diğer çocukları için birikim yapmıyorlarsa ne olayım. Abi evlenmiş evi barkı bile var. Sevgilinizden giden parayla evlendirdiler belki. Bu gelin adayının durumu iyi, ailesi her şeyi yapacak bizden kuruş çıkmayacak, biz de bari küçük olan için koyalım kenara diyorlardır. Kaç yıldır veriyorsa belki üstüne kredi çekip bir ev daha alma planları vardır. Buraya kadar sorun yok, ailevi mesele. İsterse işe yürüyerek gider veya iki gün aç gezer ama maaşını gönderir. Sorun evlenme planı yapması. Evleneyim ama maaşımın yarısını kök aileme vereyim olmaz. 3-5 şimdi de 10 bin diyor. Belki de 15 bin gönderiyordur, nasıl bileceksiniz, çünkü ay sonunda hiç parası kalmıyormuş.

Küçük şehirde yaşıyorlar her yere yürüyerek bile gidersin. Meyvesi sebzesi erzağı İstanbul fiyatlarında değil. Evleri var emekli maaş var. Okul kreş bakıcı vs insanın belini büküyor, ee bunlarda o da yok. Gelinin babası ev versin, gelin de kendi maaşını eve harcasın oğlum da kuruşuna kadar bize göndersin.

Hiç çalışmamış, çocuğunun kanını emen bir adam baş köşeye kurulsun ama elin kızı ve babası tüm yükü sırtına alsın. (Eminim alkol de vardır bu adamda)

Eksik prim varsa yatırılır veya düşük maaşlı da olsa bir işte çalışılır gün tamamlanır da emekli olunur. Bak bunları yapsa, yani anneme babama ev almalarına yardım ettim, eksik primler için kredi çektim emekli maaş bağlandı ikisine, evlatlık vazifemi yaptım, artık kendi ailem kendi evim diyen erkek olsa kaçırma derdim ama sevgiliniz için ailesi her zaman onlar olacak. Çocuğunuz olsun tabi ki anne olmak hakkınız. Ama niye varlık içinde yokluk çekesiniz ve çocuğunuza çektiresiniz? Belki çocuğunuzu kendiniz büyütmek isteyeceksiniz ama kocanız olmaz git çalış diyecek. Bende para yok masraflar senden diyecek.

X