- 26 Temmuz 2015
- 6.661
- 9.347
Haklısın coştum bu aralar farkındayım bugün dengelemeye calisicam ama sabahları kendimi durduramiyorumCanim biliyorum yeni dogum yaptin. Ben de ilk zamanlar normal yememin disinda yedim (aslinda yedirildim) yanlis anlama sakin. Ama 8 boregi nasil yedinuzerine ekmek 4 yumurta vs. Kucuk borekler miydi ya da. Kilo alabilirsin bu ilk emzirme donemleri tehlikeli daha cok sivi tuketmek gerekiyor.
Ben de cici bebenin zorla ağzıma sokulmasını istiyorum lütfen biri yapsın bunuKahvaltı
111 gr haşlanmış yumurta
30 gr tam buğday ekmek
1tk labne
1tk bal
Öğle
3 yk yulaf
200 ml süt
1 tk bal
1 tk ceviz
65 gr muz
Akşam dışarı pikniğe çıktık dağa taşa
1 ciğer şiş dürüm
1 urfa dürüm
Daha olsa yerdim. 8 börekten sonra beni de topa tutmayın
200 ml ayran
1 çilek
1 lokma cici bebe kızım zorla ağzıma soktu.
Umarım yarın güzel rakam yazarım buraya.
Merhaba
Bende aranıza katılmak istiyorum
2018 ve 2020 doğumlu 2 bebeğim var.
93 kiloyla doğum yaptım
Bebeğim 2 aylık
Şimdi 80 kiloyum
Emzirenler için detox çayını kullanıyorum ve gün içinde tempolu bebeklerime koşturuyorum
Tavsiyelerinizi bekliyorum
Bu kahvaltı yapıldıktan sonra bişey yemeye yer kalmaz aslında. ana ve ara öğünlerin toplamda 6yı geçmemeli aslında. Çok fazla da meyve tüketiyorsun sanırım gün içinde. meyvenin de fazla oldukça zarar verir bünyeye. çoğu doktor meyveyi bir adet olarak verir. mesela sadece kayısı ye bir gün. diğer gün kiraz gibi. bilemedim allah sağlık versin bol bol sütün olsun inşallah ama bu kadar yemekle süt olsaydı ben de de olurdu ben de çok yedim ilk zamanlar emzirdim de aynı zamanda her ağladığında. ama ben su içemezdim bir litre suyu zor içerdim o yüzden de sütüm olmadı 3 ay emzirebildim sadece.05:00 : 1 kuru incir , 1 yaş kayısı , 1 YK sirke
07:00: 1 tabak dolusu kiraz, 1 bardak kiraz sapı çayı
08:00: 22 dk evde yürüyüş yapıldı
10:00: kuvvetli bir kahvaltı yapıldı... 8 adet patatesli börek, bir dilim ekmek, tereyagi, 4 adet yumurtayla yapılmış tereyağlı otlu yumurta, 2 dilim kaşar peyniri, kiraz sapı çayı
14:00: 1 kayısı, 1 tabak kiraz, 1 adet fındıklı lokum
16:00: 1 bardak kefir, 1 kase karpuz, 2 adet fındıklı lokum
17:00: 1 salatalık, 2 avuç kiraz, 1 adet kayısı, 1 kiraz sapı cayi
18:00: 22 dk evin içinde yürüyüş yapıldı
201 tabak dolusu erişteli yeşil mercimekli çorba, 2 adet kabak dolması, kabak içi kızartma, 1 kase karpuz, 1 adet patates li börek
Sirkemi içerim ve gün biter
Bu kahvaltı yapıldıktan sonra bişey yemeye yer kalmaz aslında. ana ve ara öğünlerin toplamda 6yı geçmemeli aslında. Çok fazla da meyve tüketiyorsun sanırım gün içinde. meyvenin de fazla oldukça zarar verir bünyeye. çoğu doktor meyveyi bir adet olarak verir. mesela sadece kayısı ye bir gün. diğer gün kiraz gibi. bilemedim allah sağlık versin bol bol sütün olsun inşallah ama bu kadar yemekle süt olsaydı ben de de olurdu ben de çok yedim ilk zamanlar emzirdim de aynı zamanda her ağladığında. ama ben su içemezdim bir litre suyu zor içerdim o yüzden de sütüm olmadı 3 ay emzirebildim sadece.
Bilemedim bu kadar bol miktarlı beslenmenin süte bir faydası var mı. :) Yine de sen bilirsin tabi canım belki acıkıyorsun çok ama 8 dilim börek ekmek 4 yumurta ben normal şartlarda da yiyemem heralde denemedim gerçi hiç bu kadar çok yemeyi bir anda :)
çekirdek çok tüketilmediği zaman faydaları da var cnm. hafta da bir gün yiyebilirsin ma başka çerez tüketmek doğru olmaz çünkü hepsinde besleyici yağlar var. maşallah inşallah tez zamanda hedefine ulaşırsın. bulgur pilavı diyet listelernde oluyor. sadece salçalı yapma zeytinyağı ile yap hafta da bir gün yine yiyebilirsin. 6. ayı geçmeden ek gıyada bence başla canım. tecrübe ile söylüyorum yoksa tatması gerekn tatlar geciktiğinde 1 yaşına geldiğinde hala mama kıvamında yemekler yemeye devam edecek. 1 yaşına geldiğinde çerezler hariç herşeyi ezmeden yemesi lazım. yumurta sarısı 6. ayını doldurduktan sonra vermeye başlayabilirsin. her yediği ilk şeyde 3 gün kuralı vardır. örneğin yumurta sarısını bugün yedi. 3 gün boyunca onu vermemelisin ki alerjisi var mı öğrenmek için. ha belki biliyorsundur bunları 2. yada 3. çocuğundur bilemedim ama bi tavsiye vermek istedim. 8. ayda balık yemeye başlamalı.Sabah simit peynir zeytin domates salatalık
Öğle 1 tane kır pidesi
Akşam kavurma kiraz (ne alaka di mi)
Akşam sonrası en küçük paket çekirdek ( bi hafta sıktım son gün olmadı) ödem olmaz inşallah
Eşim ilk defa bugün göbek baya küçülmüş dedi. İlk şekersizden beri yani Ramazan ortasından beri 6 cm gitmiş zaten gömlekler bir beden küçüldü sonunda
Bugün bebiş 5. Ay kontrolüne gitti. Normalde tosun gibiydi diş öncesi iştahı azaldı sadece 300 gr almış ama doktor kilosu iyi dedi. İlk Diş döneminde diyet yapma dedi zaten tam 4/4 lük diyet olmuyor hiç bir zaman. 73 ü göreyim biraz gevşetip sporu artırmayı düşünüyorum. Mesela bulgur meyve filan daha sık yerim.
Bir de doktor istekli ise hafif hafif tattırmaya başla dedi 1 tatlı kaşığı olarak. Sofrada zor duruyor maşallah tosun paşam. Temmuz da ilk yoğurt ve meyve püresi ile başlarım sanırım 5,5 aylık olacak.
evet çok doğru bir yöntem bu şekilde ilerde yemek de ayırt etmiyorlar. biz de öyle yaptık. boğulma ile yutamama farkını da çok iyi öğrenmiştik. çocuğun boğazında kalan şeyi kendisi çıkarması gerektiğini söyledi doktor. boğuluyorsa morarmaya başlayacak dedi. biz de her yutamadığı yudumda hiç müdahale etmedik öksüre öksüre kendisi çıkarabildi çok şükür. bu da kendi kendine işini görmesini öğrenmesini sağladı.Canim sana tavsiyem ek gidaya gecince kendi kendine yiyebileceği seyleri ver eline yesin. Surekli pure ya da blendir yapma. Çiğnemeyi ogrenirse senin de isin kolaylasir. Benim buyum oglum oyle cok istahli bir bebek degildi. Hala yeni tatlara kapalidir ama ufak ne gorse istiyor. 10 aylik olacak, alt iki disi cikti ama o iki disiyle ne bulsa yiyor. Ben de aman bogulur diye sakinmiyorum. Kendi gozetimimde yemesine izin veriyorum. Boyle olunca surekli ne yiyecek diye dusunmek zorunda kalmiyorum. Mesela bugun aksam carsiya gittik. Cikmadan once abisine corba icirdim ama kucuk istemedi. Carsida acikacagini biliyordum. Emzirme imkanim yoktu. Biberon da almiyor, zaten hic formul mama vermedim. Abisine aldigim simitte bir parca verdim eline, gelene kadar onu kemirdi. Gelince de corbasini icirsi annem. Benimki tavsiye sadece canim. Uygulamak istersen diye yazmak istedim.
ooo süper MaşallahGünaydın kızlar günün ilk güzel kilosu Benden gelsin. 73,6
-1100 gr ben bu kadar hızlı veremiyodum yahu çok sevindim. Bundan sonra opsiyonlu yerim artık çok spor olursa bir tık artıracağım yediğimi
HoşgeldinMerhaba
Bende aranıza katılmak istiyorum
2018 ve 2020 doğumlu 2 bebeğim var.
93 kiloyla doğum yaptım
Bebeğim 2 aylık
Şimdi 80 kiloyum
Emzirenler için detox çayını kullanıyorum ve gün içinde tempolu bebeklerime koşturuyorum
Tavsiyelerinizi bekliyorum
Oooo bügün ne güzel sonuçlar var maşallah. HarikasınGunaydiiin78.3 geldi kilom. -1300 gr Benim icin rekor bir kilo verme oldu dogumdan sonra. Insallah kara bahtim kor talihimi kirdim. Darisi haftaya daha guzel sonuclara insallah
Harikasın sonunda kör talihini kırdın devamı da gelicek inşallahGunaydiiin78.3 geldi kilom. -1300 gr Benim icin rekor bir kilo verme oldu dogumdan sonra. Insallah kara bahtim kor talihimi kirdim. Darisi haftaya daha guzel sonuclara insallah