Emzikli Diyet Doğum Kilolarını Birlikte Verelim

Şunu da belirteyim. Ben 4 senedir ideal kilomun üzerindeyim. Düğün zamanımda bile diyet konusunda istikrar sağlayamayıp şimdiki kilomdan yüksek bir kiloyla gelinlik giymiştim. Çünkü sebebi diyet denilince sadece ot gibi kalorisiz şeyler yemem gerektiği düşüncesinin aklıma girip beni sıkmasıydı. Halbuki hiç alakası yokmuş. İstediğimden az miktarda ya da alternatiflerini yiyerek kendimi kısıtlamadan kilo vermek de mümkünmüş. Mesela ben hala bi kova marul vs yemem. Beni tatmin etmiyor. Saçma geliyor. Yavan yavan koca bi tabak ot yiyeceğime daha kalorili ama küçük porsiyon yemek yerim daha iyi. Herkesin diyeti kendine.

Son 4 gundur spor yapamadim cunku yolculuk hazirligi içindeyim. Dun butun evi temizledim, az da olsa spordan sayılır sanirim. Esim de spora ve diyete basladigi icin ve cok yogun calistigi icin biz yokken onu idare edecek birseyler hazirlayacagim bugun. Ayrica 1 saat acik havada yuruyus yapmayi planliyorum. Son iki gundur buyuk oglum asiri istahsiz. Sadece cacik yiyor. Onun da yorgunlugu var ustumde ama sanki aralikli oruca basladigimdan beri enerjim dustu. Dengeli beslendigimi dusunuyorum. Sanirim vucut ac kalmaya alismaya calisiyor. Bir de haftada bir kendime tatli izni vermistim. Dun aksam canim asiri cikolatali pasta cekti. Bugun bir dilim yiyecegim. Sucluluk hissetmiyorum cunku haftada bir yiyorum ve onun disinda seker neredeyse tuketmiyorum.
Gectigimiz gunlerde ne yedigimi yazamadim, firsat bulamadim ama bu aksam hepsini tek tek yazacagim tekrar.
Bu arada ben kalori hesabi yapmiyorum. Her gun istahim farkli olabiliyor. Mesela dun ise daldim, hic ara ogun yapmadim. Bugun henuz acikmadim ama iki gun once surekli canim birseyler istedi. Biraz vucudumu dinleyip ihtiyaci olan seyleri saglikli besinlerle saglamaya calisiyorum. Canim istemiyorsa da illa kaloriyi tamamlamak icin yemiyorum.

Sabah domates peynir zeytin omlet yedim

Ogle yemeginde taze fasulye nohutlu salata yogurt yedim

Maden suyu ictim

Biraz uyumusum uyandim canim o kadar tatli cekiyordu ki tahin pekmez geldi aklima bak hala aklimda :KK70:

Iki tane küçük kuru kayisi yedim. Simdi sekersiz turk kahvemi iciyorum yaninda kabuklu findik tuzsuz kabak cekirdegi ile

8ay olacağız yakında mama sandalyesi yemek hazırlarken falan kısa süreliğine koyuyorum ama ağlmaya başlıyor artık oyun parkı halısı işe yaramıyor maalesef sürekli tv ünitesi buzdolabı fırın oralara tırmanmaya çalışıyor 😅yarın bir deneyeceğim spor yaparken belki izler mama sandalyesinde 😍
Maşallah 🧿 benimkide 9 aylık ben oyun parkına koyup bide çocuk şarkıları açıyorum orda kendini oyalıyor. Müzik iyi geliyor oğluma. Bi dene istersen

Sabah bir kk suzme peynir,2 tane haslanmis yumurta, 10 zeytin, 1 tane sigara boregi, domates, salatalik, 1 yk kusburnu marmelati, 1 dilim kepek ekmegi, cay
Oglen 2 gibi bir dilim cikolatali pasta
Aksam firinda patlican kebabı, ayran

Sabah tam buğday unlu bebek krebi
Öğle yok
Akşam 41 gr tam buğday ekmek
Bezelyeli patatesli havuçlu hindi göğüs yemeği
1 kase zeytinyağlı taze fasülye
2 yemek kaşığı yoğurt
Ailecek kıra gittik
Onun için hazır donmuş paçanga böreği kızarttım 2 adet yedim 100 gr yapıyor
Ve az önce çöpe atmamak için tiramisu yedim 2 ince dilim 208 kal. Ediyor

Dün 8 dilim tiramisuya rağmen kilo vermiştim bugün. Çünkü 12 bin hızlı adım( yaklaşık 120 dk 1er saatlik partlarda) atmıştım. Spor işe yaramış. Üstelik bugün yarın regl olacağım.

Kusura bakmayin cok aksattim 😔 kucuk bir depresyona girmistim, su an astigimi dusunsemde hala cok gerginim. Oglum artik birakmiyor beni surekli kucahimda olmak istiyor. Bu bir yndan cok hosuma gidiyor ama diger yandan hic bir isimi yapamiyorum. Oysa onun kucagima geldigindeki heyecani ve mutlugu cok guzel.

diyet ara ara biraksamda devam ettim ama el bilegimi sakatlamistim spora ara verdim. Muhtemelen inceldigim yerden tekrar kalinlastim 🤦🏻‍♀️ Bugun tekrae basladim vebirazcik yuzum tuttu yazmaya.

Bu arada iki aydir regl oluyorum bu da cok koydu. Aslinda regl olmaya bile hic hazir degilmisim. Pma donemim bu kadar agir gecmezdi cok fena su an. Gerginlik stres uykusuzluk... icinizi kararttim 😂

Kabul ederseniz kaldigimiz yerden devam edelim ☺️

Maşallah 🧿 benimkide 9 aylık ben oyun parkına koyup bide çocuk şarkıları açıyorum orda kendini oyalıyor. Müzik iyi geliyor oğluma. Bi dene istersen
Alanının dışına çıkmak istiyor maalesef canım dikkatini başka yerler çekiyor hep bir yerde sabit durmak hoş değil😅 şarkı falan pek takmıyor yemek yedirirken bazen müzik açıyorum oynuyorum karşısında ama 🤷🏻‍♀️😅

Kusura bakmayin cok aksattim 😔 kucuk bir depresyona girmistim, su an astigimi dusunsemde hala cok gerginim. Oglum artik birakmiyor beni surekli kucahimda olmak istiyor. Bu bir yndan cok hosuma gidiyor ama diger yandan hic bir isimi yapamiyorum. Oysa onun kucagima geldigindeki heyecani ve mutlugu cok guzel.

diyet ara ara biraksamda devam ettim ama el bilegimi sakatlamistim spora ara verdim. Muhtemelen inceldigim yerden tekrar kalinlastim 🤦🏻‍♀️ Bugun tekrae basladim vebirazcik yuzum tuttu yazmaya.

Bu arada iki aydir regl oluyorum bu da cok koydu. Aslinda regl olmaya bile hic hazir degilmisim. Pma donemim bu kadar agir gecmezdi cok fena su an. Gerginlik stres uykusuzluk... icinizi kararttim 😂

Kabul ederseniz kaldigimiz yerden devam edelim ☺
Bir dönem o şekilde kuala gibi yapışık oluyorlar cnm ama bir dönem de geliyor anne dışında herkesi istiyorlar. o da koyuyor çok inan. bunlar hep geçiş süreçleri. ben de yaşadım hepsini zamanında 2 yaşa geldiklerinde karakterleri oturuyor ve kime nasıl davranması gerektiğini biliyorlar. yürümeye başladıklarında kesinlikle dokundurtmuyorlar kendilerine kucaktan kurtuluyorsun. sonra yürümeyi düzelttiklerinde tekrar bi kucak sevdası başlıyor bu sefer sen yürüyorsun kucak olmaz demeye başladığında ağlama krizleri arkasından geliyor vs vs. biz 4 yaşındayız artık haftaya doğum günümüz var. herşeye kendi karar verdiği bir süreçteyiz çok zorluyor bizi değişik işler güçler işte napcan :)

Bebeğin kaç aylık. 2 aydır regl oluyorsan daha 1 yaşında yok sanırım.

ben doğum yaptığım günden itibaren aralıksız 90 gün yani bebeğim 3 aylık olana kadar kanama gördüm. sonra aylık regl olmaya devam ettim. emziremedim vs. regl olmamak ne demek unuttum yani :) sadece 9 ay hamilelikte olmadım. sonra doğumdan sonra full çektim ben.

Günaydınlar,
Tabi ki cuma yaklaştığı için kilo almam gerekti 🤔
Dünki yediğim hurmalar bugün beni gıdıklamış.
400 gr almışım bi anda. Regl de yaklaşıyor bir yandan.

Kahvaltım:
30 gr tam buğday ekmek
10 gr labne
5 gr bal
1 haşlanmış yumurta

Umarım en az 200 gr veririm de geçen haftadan daha düşük rakam yazılır haftalık listeye 😭

Günaydın kızlar,

Bu sabah nescafe ile başladım çok zinde hissediyorum bugün kendimi, çünkü gece oğlan odasına çağırdı durmadan. anne gel çişim var. anne gel susadım. anne gel perdeyi aç gibi gibi :) az uyudum yani. ama çok zindeyim nedense. çok nadirdir bu çağırmaları ama o da ben de uyumadık nedense.

ara öğün yok.

öğlen ofiste maalesef mantı var. yarım porsiyon yerim artık yoğurtlu.

Ara öğün 5 tane fındık ve Türk kahvesi

Akşam bir porsiyon yeşil mercimek yemeği

1 saat bisiklet ve yarım saat pilates yapacağım inşallah.

bu hafta inşallah 59.0 görürüm. görmesem de 60 Yine de iyi. Karnım hariç bacaklarım ve kollarım bayağı sıkılaçtı. 1 aydır spor yapıyorum eşim çok fark var popona görüntü olarak bişeyler oldu dedi :)

Bir dönem o şekilde kuala gibi yapışık oluyorlar cnm ama bir dönem de geliyor anne dışında herkesi istiyorlar. o da koyuyor çok inan. bunlar hep geçiş süreçleri. ben de yaşadım hepsini zamanında 2 yaşa geldiklerinde karakterleri oturuyor ve kime nasıl davranması gerektiğini biliyorlar. yürümeye başladıklarında kesinlikle dokundurtmuyorlar kendilerine kucaktan kurtuluyorsun. sonra yürümeyi düzelttiklerinde tekrar bi kucak sevdası başlıyor bu sefer sen yürüyorsun kucak olmaz demeye başladığında ağlama krizleri arkasından geliyor vs vs. biz 4 yaşındayız artık haftaya doğum günümüz var. herşeye kendi karar verdiği bir süreçteyiz çok zorluyor bizi değişik işler güçler işte napcan :)

Bebeğin kaç aylık. 2 aydır regl oluyorsan daha 1 yaşında yok sanırım.

ben doğum yaptığım günden itibaren aralıksız 90 gün yani bebeğim 3 aylık olana kadar kanama gördüm. sonra aylık regl olmaya devam ettim. emziremedim vs. regl olmamak ne demek unuttum yani :) sadece 9 ay hamilelikte olmadım. sonra doğumdan sonra full çektim ben.
Valla çok doğru. Şimdi 19,5 aylık oldu. Ve full kucak istiyor. Sokakta istemiyor ama. Doğduğundan beri hep kendi yatağında yatmıştı. Ben istesemde benle uyumazdı. Şimdi beraber uyuyoruz. Çok güzel duyguymuş. Ama kocadan ayrı kaldık bu sefer. 🙈 Çocukları anlamak zor.

Gunaydin herkese. Ben de gune bir nescafeyle basladim ama son günlerde enerjim yok nedense. Dun carsi, pazar dolastim. 2 saatten fazla yurumusum disarda. Bugun cikamam cunku valiz hazirlayacagim. Belki kahvaltidan sonra 30 dk leslie yaparim.
Kol inceltmeye taktim kafayi. Begendiginiz bir egzersiz videosu var mi bunun icin?

Valla çok doğru. Şimdi 19,5 aylık oldu. Ve full kucak istiyor. Sokakta istemiyor ama. Doğduğundan beri hep kendi yatağında yatmıştı. Ben istesemde benle uyumazdı. Şimdi beraber uyuyoruz. Çok güzel duyguymuş. Ama kocadan ayrı kaldık bu sefer. 🙈 Çocukları anlamak zor.
yaaa öyle işte. bizim ki 2 yaşına kadar benle uyudu. inanmazsın örneğin bu gece yalnız uyuyacağı ilk gece olacak. Akşam yattık uyumaya uyudu yanından kalktım ve sabaha kadar uyanmadı. 4 yaşında hala yalnız uyuyor ama 5 6 aydır geceleri yine çağırmaya başladı. en geç 2 yaşından sonra odasını ayırmaya bak cnm çünkü akılları erdikçe o süreç zorlaşıyor. eltim kızı 9 yaşında hala birlikte uyuyorlar koca kızı kandıramıyor utanmıyor musun gibi ağır konuşmalar bile yapılıyor tınlamıyor hiç banane babam ayrı uyusun annemden ayrılamam diyor. demem o ki odasını ayır muhakkak cnm

X