Yeşilçay neden zararlı acaba ilk defa duydum ben ilk bebeğimdede bol bol içmiştim 2.5 yıl boyunca emzirdim kızımı ve başka ek gıda dahi almadı yediremedim ve tombiş sağlıklı kızım maşallah subahannallah ...yesilcayin ne zararı var ilk defa duydum ona göre icmeyim bende.....hastane ortamından bıktım artık kuzum hamilelik surecik sürekli oralarda geçti ..bu yüzden bir deneyeceğim ..bu ödem normal ödem değil ayaklarım ağrıyor normal şişkinlik olsa zaten böyle sorun yapmam ...zaten lohusaligin diğer sorunlarını sorun olarak dahi görmüyorum ..mesela göğüslerim çok sis şu anda sürekli masaj yapıyorum ve uyumadan kızımı emziriyorum sürekli çünkü erken doğdu çok minik ve sarılık olur çok sik emzirmezsem vs gibi ..ama bu ayağımdaki şişlik canımı çok sıkıyor ondan bir keselim dedik işte zaten iştahım yok ve çok şükür sütüm yeterli
Bebeğe zararli bir şey varsa içmem kafeinide hiç bilmiyordum...böyle ayağımın üzerinde Su balonu olduğunu düşün yürürken zangir zangir ayak bileklerim ve bacaklarım bir günde sisiverdi dr gidicem ama ancak cuma günü gidebilirim çok saol cevapların içinYesil cayin iceriginde kafein var. Ayriyetten su an tam hatirlamiyorum ama bir bebege zararli olabilecek maddeden daha bahsetmisti. Ki ben yesil cay hastasiyimdir ona ragmen hasret yasiyorum. Normal cay asla icmezdim.
Sut urunlerini sutunun kalitesinin azalmamasi icin kesmemelisin. Sutun bol diye keseyim deme bence. Daha cok yeni bebegin ilk haftalar sut cok degerli kalsiyum yeterli alman gerek. Odem sisligiyse bilemiyorum nasil bir sislik foto koyma sansin var mi. Cok anormal bir durumsa kesinlikle doktora git. Ilk dogumun degilmis bilirsin zaten ilk zamanlar gogusler hep sis olur daha terbiye olmadilar benim de oyleydi mastitle falan da ugrasmistim cok. Zaten ilk zamanlarda tek isin bol bol emzirmek. Ayagin sisligi gecer insallah kisa surede.
Canım bende sezeryan oldum dediğin gibi hamilelikte hiç ödem şişlik olmamıştı bende sezeryan sonrası ağrı kesici bi iğne vurdular o ne iğnesi ise benim ayaklarımı bacaklarımı ciddi anlamda şişirdi 39 numara ayaklarıma 42 numara terlik giydiğini biliyorum alerji ile bi ilgisi olduğunu zannetmiyorum o yüzden bu geçici bi durum bol su iç o iğnenin ödemini zamanla atarsin çünkü bu durumu merak edip etrafimdaki sezaryan olanlara sordum hepsi de aynı cevabı verdiler bana ayak bacak şişliği hep olmuşKızlar aranızda benim gibi olan var mı bilmiyorum ... vücudum bir şeye karşı alerji geliştirdi. Hamilelikte olmayan ödem sol ayagimin üzerinde özellikle birikti bacaklarım şişmeye başladı iştahım açık değil sütüm olsun diye bol su , şekersiz hoşaf suyu , salatalık , yeşilçay vs iciyorum sabah ve akşam yemeğini normal yiyorum akşam yemegini ekmeksiz ...birde bazı yerlerimde kaşıntı ve kabariklik oluştu acaba diyorum besin alerjisimi yoksa ..spinal anestezi den kalma bir alerjik durum mi mevcut mesela ..eve geldim 75.5 kg dim ya bugün tartıldım 77.8 oldum bacaklarım şişiyor neden anlamadım ... sütüm felan bolcana geliyor çok şükür ..bebeğim minik bosaltamiyor ağrı yapiyor birde o ...neyse işte bu ödem neden ..ödem atmam gereken bir süreçte hemde....eşimle karar verdik süt yumurta ve ekmek ürününü kesicem belki alerji durumu mevcut ttur diye ama çok üzülüyorum bacaklarımın şişmesine
Böyle şişlik'ten ayaklarını patlıycak gibi hissediyosun demi o derece gerginYeşilçay neden zararlı acaba ilk defa duydum ben ilk bebeğimdede bol bol içmiştim 2.5 yıl boyunca emzirdim kızımı ve başka ek gıda dahi almadı yediremedim ve tombiş sağlıklı kızım maşallah subahannallah ...yesilcayin ne zararı var ilk defa duydum ona göre icmeyim bende.....hastane ortamından bıktım artık kuzum hamilelik surecik sürekli oralarda geçti ..bu yüzden bir deneyeceğim ..bu ödem normal ödem değil ayaklarım ağrıyor normal şişkinlik olsa zaten böyle sorun yapmam ...zaten lohusaligin diğer sorunlarını sorun olarak dahi görmüyorum ..mesela göğüslerim çok sis şu anda sürekli masaj yapıyorum ve uyumadan kızımı emziriyorum sürekli çünkü erken doğdu çok minik ve sarılık olur çok sik emzirmezsem vs gibi ..ama bu ayağımdaki şişlik canımı çok sıkıyor ondan bir keselim dedik işte zaten iştahım yok ve çok şükür sütüm yeterli
Bacağıma agri kesici vurmuslardi belkide ona karşı olan bir alerjik reaksiyon...peki kaç günde indi o şişlik çok sinir ediyor bu durum beni .. ayaklarımi o şekilde görmek ve acısı tabikiBöyle şişlik'ten ayaklarını patlıycak gibi hissediyosun demi o derece gergin
Çekerim aslında ama bu kez de sabah öğle arası uzun oluyor.Bence uzun canim. Ogle yemegini 1.30a cekemez misin?
ya aslımda bu listeyle doyuyordum ben 3 ay önce. Şimdi olmuyor.Acliktan aksam abanirim ben olsam bu listeyi kim yazdi yahu
aralıklı oruca cesaret edemiyorum. Açlık penceresi çok uzun. Ben illa bişeler atıştırmalıyım ara öğün olarak.Benim de en buyuk sikintim odur diyette. Bunun icin ikindide tost vermisti bir diyetisyen.ise yaramisti. Aralikli oruc gercekten guzel bir seymis o yuzden.kahvaltiyi gec yapinca arada daha cok yiyebiliyorsun. Cok ogune bolununce ogundeki miktarlar cok azaliyor.beni kesmiyor. Boyle toplu halde doymus oluyor insan.
Bir kere çıksan cesaretin gelir. Hiç düz bir alan yokmu? Direkt oraya gidersin.Cok istiyorum canim ama evim cok yokusta acikcasi ilk cocuk bebek arabasiyla pek tecrubem yok arabalar falan da geciyor korkum var biraz.
çok acıkıyor ise cnm 13.30'a öğlen yemeğini çekebilirsin. Bünyeni bu şekilde yavaş yavaş alıştırabilirsin. her gün 5 10 dk geri çekerek bilemedim. akşam saat 7'den sonra ben de birşey yemiyorum. acıkma hissi oluyor ama ben dayandığım için çok kafamda dolaştırmamaya çalışıyorum bu hissi :) kendime uğraş bulup unutturuyorum.Kızlar size bişey soracağım. Diyet listemde sabaha ve öğlene uyuyorum ama akşam yemeğine kadar çok acıkıyorum. Aslında fren olsun diye orda kahve ve 3 kare bitter çikolata var. Ama beni kesmiyor. Öğlen 12.30 akşam 6 arası çok mu uzun? Bide daha fazla acıkmamak için ne yapabilirim?
Böbrek rahatsızlığınız var mı?Kızlar aranızda benim gibi olan var mı bilmiyorum ... vücudum bir şeye karşı alerji geliştirdi. Hamilelikte olmayan ödem sol ayagimin üzerinde özellikle birikti bacaklarım şişmeye başladı iştahım açık değil sütüm olsun diye bol su , şekersiz hoşaf suyu , salatalık , yeşilçay vs iciyorum sabah ve akşam yemeğini normal yiyorum akşam yemegini ekmeksiz ...birde bazı yerlerimde kaşıntı ve kabariklik oluştu acaba diyorum besin alerjisimi yoksa ..spinal anestezi den kalma bir alerjik durum mi mevcut mesela ..eve geldim 75.5 kg dim ya bugün tartıldım 77.8 oldum bacaklarım şişiyor neden anlamadım ... sütüm felan bolcana geliyor çok şükür ..bebeğim minik bosaltamiyor ağrı yapiyor birde o ...neyse işte bu ödem neden ..ödem atmam gereken bir süreçte hemde....eşimle karar verdik süt yumurta ve ekmek ürününü kesicem belki alerji durumu mevcut ttur diye ama çok üzülüyorum bacaklarımın şişmesine
Ben cok ac kaldigimda diyet sonlaniyoÇekerim aslında ama bu kez de sabah öğle arası uzun oluyor.ay ben napıcam?
ya aslımda bu listeyle doyuyordum ben 3 ay önce. Şimdi olmuyor.
aralıklı oruca cesaret edemiyorum. Açlık penceresi çok uzun. Ben illa bişeler atıştırmalıyım ara öğün olarak.
Bir kere çıksan cesaretin gelir. Hiç düz bir alan yokmu? Direkt oraya gidersin.
Bildiğim yok canım...sadece gebelikte tiroid çıkmıştı bugün yine 75.5 kg olmuşum ama ayaklarım hala su balonu gibi bacaklarım bir tık daha rahat dün eşim sirkeyle ovaladi bende içtim o rahatlattı biraz heralde ..kızarık kaşıntı olan kismada hergun duşta çok sıcak suyla yıkıyorum sonra pişik kremi sürüyorum oda biraz rahatlattı ama hala kıpkırmızı geçecek bu günler elbette şimdi biraz dinleneyim :)Böbrek rahatsızlığınız var mı?
Normal canim evet daha suan hamilelihin etkilerini bile vucudundan tam olarak atmis degilsin sezaryan zaten vucuda mindfuck yasatiyo normal bi dogum degil neticede ameliyatla aliniyo(ben de sezaryan yaptim maalesef) insallah zamanla her sey oturacak merak etmeBildiğim yok canım...sadece gebelikte tiroid çıkmıştı bugün yine 75.5 kg olmuşum ama ayaklarım hala su balonu gibi bacaklarım bir tık daha rahat dün eşim sirkeyle ovaladi bende içtim o rahatlattı biraz heralde ..kızarık kaşıntı olan kismada hergun duşta çok sıcak suyla yıkıyorum sonra pişik kremi sürüyorum oda biraz rahatlattı ama hala kıpkırmızı geçecek bu günler elbette şimdi biraz dinleneyim :)
Kizimmmmm sen nerdesin bea. Basladim gecen hafta canim. Yarim gun simdilik. Ay sorma ben yedikce yiyorum nolcak bilmiyorum.lindalinda sen ne yaptin ise basladin mi canim
Nasil bakicidan memnun kaldin mi? Kiz kan degerlerik dusmus benim doktor diyeti hemen biraktirdi zaten 54 olmusumKizimmmmm sen nerdesin bea. Basladim gecen hafta canim. Yarim gun simdilik. Ay sorma ben yedikce yiyorum nolcak bilmiyorum.
Selam canim ben de boyle asiri az yiyerek diyet yaptim kan degerlweim inanilmaz dusmus doktoe hemen diyeti biraktirdi bu sekilde diyetler vucudu olume goturuyor sadece bir tavsiyeBugün sabahtan 1 bardak nescafe içtim öğlen 13.00'a kadar su sadece.
öğlen 1 kepçe domates çorbası, 1 porsiyon etsiz bezelye yemeği,
ara öğün 1 havuç, 2 tane kuru kayısı, 3 ceviz
akşam 19.00'da 2 kepçe çorba içeceğim.
21.00 gibi de 1 saat bisiklet ve pilates yapıp günü kapatmayı hedefliyorum inşallah.
canım bende akşam bişey yemiyorum. Sadece öğle ile akşam arası kahve çikolata ikilisi kesmiyor. 5 gibi çok aç oluyorum. Akşam yemeğini 6da yiyoruzçok acıkıyor ise cnm 13.30'a öğlen yemeğini çekebilirsin. Bünyeni bu şekilde yavaş yavaş alıştırabilirsin. her gün 5 10 dk geri çekerek bilemedim. akşam saat 7'den sonra ben de birşey yemiyorum. acıkma hissi oluyor ama ben dayandığım için çok kafamda dolaştırmamaya çalışıyorum bu hissi :) kendime uğraş bulup unutturuyorum.
çok aç kalmamak için o aralara kuruyemiş koyuyorum bende yoksa bitiriyorum diyetiBen cok ac kaldigimda diyet sonlaniyo
Sen yaparsın merak etme. Yürüyüşü bırakma bencede. Ben 2 gündür akşamları 1 saat yürüyorum çok iyi geldi.Kizlar yuruyus gercekren psikolojik anlamda cok iyi geldi hemen her aksam sahile gidiyoruz 1 saat yuruyoruz yiyecekleri de oraya goturuyorum. 2 gune bir tabataya devam. Tatli yememeye calisiuorum gecen bi dondurma yedim pisman oldum gerciac yatmiyorum artik ama tika basa yemekte istemiyorum aslinda cok pis yiyesim var gecen gun pirinc pilavina doymama ragmen oule dadandimki anlatamam komtrollu olmak, jilo koruma vs bunlarda cok zormus insanin yiyesi geliuo devamli