- 27 Şubat 2018
- 3.667
- 5.469
sütün artmasında en büyük faktör su zaten. ne kadar çok su o kadar süt. maşallah. Ben doğumdan sonra çok su tüketemedim. suyla arası olan bir insan olmadığım için. o dönemler günde 3 bardak suyu zor içerdim. doktor yemekle ilgisi yok sütün, yemek yemesen bile suyu yemek gibi tüketmelisin içtiğin su önemli demişti. hastaneden ayrılırken söz vermiştim ama yapamadım su midemi bulandırıyordu hep. geçmişte kaldı işte :) şimdi günde en az 2,5 içebiliyorum.Sabah 10da bir az sutlu kahve ictim. Daha sonra 30 dk leslie ve 10 dk karin egzersizi yaptim.
Ilk öğünümu 13.15te yedim. 2 haslanmis yumurta, 1 kasik lor, yarim kk suzme peynir, 10 zeytin, domates, salatalik, 1 tatli kasigi tahin pekmez, 1 tatli kasigi findik ezmesi, cay.
1 saat sonra sade turk kahvesi
17.30da yarim kase yogurtlu bugday corbasi, 2 kasik bulgur pilavi, firinda patlican kebabi( 4 tane kucuk kofte, patlican, domates, sogan, sarımsak) ve 1 kase yogurt.
Bugun meyve ve kuruyemis yemedim cunku acikmadim. Sütümde bir azalma oldugunu gozlemlemedim. Ayni sekilde gelmeye devam ediyor. Oglum bu ara dis cikardigi icin uzun sure emmek istemiyor ama gece guzel emzirebiliyorum. Su tuketmeye dikkat ediyorum, onun yardimi oluyordur süt uretimine
Kesinlikle cok dogru. Burada sütüm cok az diye konu acan butun annelere sadece su ve uyku yaziyorum. Uyumak da cok onemli. Eskilerin tatli sutu artirir demesi aslinda tamamen suyla alakali cunku tatli yedikce su iciyorsun. Kimse suyu hesaba katmadigi icin yedikleri baklavanin süt yaptigini zannediyorsütün artmasında en büyük faktör su zaten. ne kadar çok su o kadar süt. maşallah. Ben doğumdan sonra çok su tüketemedim. suyla arası olan bir insan olmadığım için. o dönemler günde 3 bardak suyu zor içerdim. doktor yemekle ilgisi yok sütün, yemek yemesen bile suyu yemek gibi tüketmelisin içtiğin su önemli demişti. hastaneden ayrılırken söz vermiştim ama yapamadım su midemi bulandırıyordu hep. geçmişte kaldı işte :) şimdi günde en az 2,5 içebiliyorum.
benm sütüm çok tuzluydu ve çok koyu bir kıvamda geliyordu hep. oğlum emerken öğürüyordu tadından dolayı. sağlık ocağındaki ebe sütün çok yağlı o yüzden tuzlu geliyor içirmeye bak dedi. az geldi zaten. ağzından damlayan sütü bile parmağımla ağzına sokardım ziyan olmasın diye oğlum öğürürdü beni emerken. tabi gün gün aç kalınca mecbur kaldık mamaya. hergün sağardım en fazla 10 cc çıkmıştır tam hatırlamıyorum artık ama sütüm hiç tatlı olmadı. su tüketmediğim içinmiş tadı ve kıvamı. ama bilmiyorum hiç vicdan azabı yaşamadım ailem de yaşatmadı. oğlum çok iri bir bebekti beni emerken mahfediyordu. meme uçlarım öyle bi yarıldı ki çiçek gibi patladı uçları sanki içinden yeni bir uç çıktı. her emdiğinde ağzına kan geliyordu vs. sonra meme reddi başladı tabi. çok şükür mamayla büyümesine rağmen hiç hastalanmadı da. kreşe başladığında grip vs oldu sadece allahıma çok şükür.Kesinlikle cok dogru. Burada sütüm cok az diye konu acan butun annelere sadece su ve uyku yaziyorum. Uyumak da cok onemli. Eskilerin tatli sutu artirir demesi aslinda tamamen suyla alakali cunku tatli yedikce su iciyorsun. Kimse suyu hesaba katmadigi icin yedikleri baklavanin süt yaptigini zannediyor
Yasamayan bilmez. Gunde 4lt.su da icseniz, tatli da yeseniz sut olmuyorsa olmuyordurKesinlikle cok dogru. Burada sütüm cok az diye konu acan butun annelere sadece su ve uyku yaziyorum. Uyumak da cok onemli. Eskilerin tatli sutu artirir demesi aslinda tamamen suyla alakali cunku tatli yedikce su iciyorsun. Kimse suyu hesaba katmadigi icin yedikleri baklavanin süt yaptigini zannediyor
Masallahbenm sütüm çok tuzluydu ve çok koyu bir kıvamda geliyordu hep. oğlum emerken öğürüyordu tadından dolayı. sağlık ocağındaki ebe sütün çok yağlı o yüzden tuzlu geliyor içirmeye bak dedi. az geldi zaten. ağzından damlayan sütü bile parmağımla ağzına sokardım ziyan olmasın diye oğlum öğürürdü beni emerken. tabi gün gün aç kalınca mecbur kaldık mamaya. hergün sağardım en fazla 10 cc çıkmıştır tam hatırlamıyorum artık ama sütüm hiç tatlı olmadı. su tüketmediğim içinmiş tadı ve kıvamı. ama bilmiyorum hiç vicdan azabı yaşamadım ailem de yaşatmadı. oğlum çok iri bir bebekti beni emerken mahfediyordu. meme uçlarım öyle bi yarıldı ki çiçek gibi patladı uçları sanki içinden yeni bir uç çıktı. her emdiğinde ağzına kan geliyordu vs. sonra meme reddi başladı tabi. çok şükür mamayla büyümesine rağmen hiç hastalanmadı da. kreşe başladığında grip vs oldu sadece allahıma çok şükür.
Tabi ki oyle durumlar da vardir canim. Genelleme yaptim ben sadeceYasamayan bilmez. Gunde 4lt.su da icseniz, tatli da yeseniz sut olmuyorsa olmuyordur
Ağzına sağlık. evet annelik hiç birşeyle kıyaslanamaz. en basit örnek mesela gece bir anne kaç kez kalkıyor bebek uyanmasa bile kurulmuş saat gibi hiç atlamadan. işe 1 saat uykuyla gelip hiç yorgun olmadığım günler oldu.Masallahtabi ki anne sutu cok onemli ama olmuyorsa da annenin kendini yipratmasina gerek yok. Emzirecegim diye kendi sagligimizdan olamayiz. O zaten alacagini almıştır. Bir suru bebek mamayla buyuyor, onemli olan ek gidaya gectiginde temelini saglam atmak bence. Allah uzun ve saglikli bir omur versin hepimizin evlatlarina. Dunyaya gelen oyle ya da boyle buyuyor. Anneyiz diye kendimizden tamamen vazgecmemiz gerekmiyor. Insaniz sonucta. Canimiz yaniyor, hasta olabiliyoruz, psikolojimiz kotu olabiliyor, her zaman en iyisini yapamayabiliyoruz. Bu bizim çocuklarımızı sevmedigimiz ya da kotu anne oldugumuz anlamina gelmiyor. Insaniz cunku, hepsi bu...
Çok sık kramp giriyorsa magnezyum değerlerin düşmüş olabilir.Akşam yemek yemedim. en son yediğim 15.00'daki öğlen yemeğiyle duruyorum.
Bu sabah 59,6 çıktım.
Bu sabah bir kupa kahve, 1 galeta çubuk yedim yanında 3 tane ceviz
öğlen yemeğinde 2 tane kıymalı biber dolması ve salata yiyeceğim.
ara öğün sade türk kahvesi yanında 1 tane lokum yerim.
Akşama belki yemem ama evde dün işten kalan taze fasülye var belki onu yerim. Taze fasülyenin kalorisi çok düşük ve çok doyurucudur.
45 dk eliptik bisiklet ve yarım saat pilates ile günü kapatırım yine.
Dün akşam 1 saat bisiklet sürdüm bacaklarım yine çok ağrıyor bugün. taş gibi ani bir hareketime bakıyor kramp girmesi
Keşke bem de o kiloya insem-1.200gr.la 63.4 geldim kizlar