MUCiZE ZAYIFLAMA!
Her KIS 5-6 -8 kilo alir her ilk bahar yaza dogruda bunlari vermekle ugrasan birisiydim..
bu döngü senelerce devam etti..helede cocuk olduktan sonra zaten kilo vermesi bayagi bir zor vucut icin..
bir sene lahana diyeti,bir sene sarimsak limon diyeti,bir sene zencefil sirke diyeti,aclik diyeti greyfurt filan derken bayagi bir seneler gecmis vizir vizir..falanca ünlünün diyeti,falanca mankenin diyeti derken yasamisim 10 sene böyle:))
tabi sürekli kilo al ver, vucutta iyice bir manyadi..gencken birsey olmaz diyor insanda yas ilerleyince farkettimki,kol altlari civimis sarkmis:)) cenenin alti sarkiyor:)) vucut ne kadar kilo alirsa alsin yüz cökmeye basliyor..

((özzeliklede yüz bölgesi cöküyor vucut kilo olsa bile..bir kac sene önce cekilmis resimlere bakinca ne kadar gencmisim meger o zamanlar demeye basladim!insan sürekli kilo al ver derken cüktügünü farkedemiyor yillar icinde..
derken gecen sene ALLAHIN izniyle arastirmaya basladim..yok bu böyle devam edemez dedim..al ver al ver nereye kadar..vucudu mahvediyoruz ve seneler sonra farkediyoruz yaptigimiz hatalari..bayagi bir arastirdim ve kanaat getirdim artik..öyle kesinlikle tek bir gidayla kilo verilemeyecegini verilse bile geri alinacagini anladim! tecrübeylede sabitti zaten 10 senedir:)) yüzün cökmesi kol altlarinin sarkmasi,giydigin kiyafetlerden kilolarin bel cevresinin tasmasi, yani bunlar bir kadin olarakta kabul etmesi zor bir durum..
lafin kisasi 33 yasindayim 2 cocuk annesiiyim.. aslinda ne kadar kolay oldudugunu ögrendim arastirmalar sonucunda kilo vermenin..
evdeki alisveris listesini degistirdim...aslinda bu kadar basitmis kilo vermek bunu ögrendim..beyaz ekmek yerine siyah ekmek aldim..sivi yaglar yerine hakiki zeytin yagi ve has tere yagi aldim..asla diyet liht yazan ürünlere dokunmadim ve evime sokmadim bile onlari artik..birde sabahlari kahvalti etmeye basladim...hepsi bu!
sürekkli sacman sapan diyetlerin pesinde kosup, yediklerime dikkat etmem lazim diye senelerimi bosuna gecirmisim! aslinda bu kadar cok yorulmak didinmek kendimizi yormak yerine, mucize beklemek yerine biraz mantikli davransak oluyormus aslinda.. bunu ögrendim:))
yaglarinizi degistirin,ekmeginiz tam bugday olmasa bile,siyah un ile beyaz unu karisiik yapilan ekmeklerden alin..yada kendiniz evinizde yapin ekmeginizi.. siyah un ve biraz beyaz un,icinede biraz keten tohumu belki istege bagli ceviz yada cekirdek ici kullanarak ekmeginizi kendiniz yapin yada varsa satin alin marketten..
ve senelerdir tüm doktorlarin bas bas bagirdigi sabah kahvaltinizi yapin..caydanliga siyah cay demeklekten vaz gecip yesil cay demleyin ve yesil cay icin:))
yani aslinda alisverisiinizi degistirin hepsi bu! herseyin dogalini has olanini alinca kilo sorunu kalmadi bizde cok sükür! sonra düsündüm! kendini cok akkili sanan ben,ALLAHIN VERDIGI ZEKA VE BEYIN ILE UZUN UZUN YIYECEKLERE BAKIP DÜSÜNDÜM:)))
ve gercektende dogru..yiyeceklerimiz bozuldukca kilo almaya baslamisiz tüm dünya olarak..yani eskiye dönsek ve eskiden oldugu gibi herseyin orjinalini hasini alsak zaten kilo sorunu kalmiyor..diyet diye bir lafta klamiyor ortada haliyle!
herseyi bozmuslar günümüzde..yiyeceklerimiz bile cin malina dönmüs:))..
ekmegimizle oynamislar bozmuslar,yaglarimizla sütlerimizle yumurtalarimizla kisacasi bakiyorum satilan yiyeceklere herseyin icini bosaltip resmen posasini satar olmuslar bize saman gibi..
en azindan bulabildiklerimin gercek orjinal olanlarini aliyorum artik bende..siyah ekmek,hakiki zeytindagi yada tere yagi kullaniyorum yemeklerimde,ve kesinlikle sabahlari kahvalti yapiyorum..
insanlar para kazanmak icin yiyeceklerimizle oynuyorlar,iclerini bosaltip saman gibi ici bos yiyecekleri satiyolar...bizde tadi güzel nasilsa diye yiyoruz yillarca..tadi güzel bunuda alalim diye yemisiz yillarca..
sonuc: kilo almiyoruz biz artik suan ailecek..öyle hemen hastalanmiyor cocuklar artik..sabahlari siyah ekmek üzerine has tere yagi biraz bal istege bagli peynir kahvalti yapiyoruz güzelce canimiz ne cekiyorsa..caydanliga siyah cay degil yesil cay demliyorum artik..yemeklerimi tere yagli yapiyorum ve hakiki zeytin yagi ile yapiyorum..öyle yok kibrit kutusu yok su kadar gr zeytin peynir degil yani..bayagi bayagi yiyoruz ama siyah ekmekle ve hakiki tereyagi ile yada zeytin yagi ile..
herseyden gönlümüzce yiyoruz..öyle hani derlerya azar azar filan degil yani..bayagi doyana kadar yiyoruz....helede ic anadolu bölgesinin kültürü tamamen hamur agirliklidir..zaten hamur isi denilince bizde akan sular dururdu:)) böregi ketesi katmeri puacasi:))
hatta ramazanda 1 ay boyunca hergün pide yemistik iftarda..ve baktim 2-3 kilo cikmis tartida kilo..
esime söyledigim tek sey; gelirken siyah ekmek al artik pide getirme eve..okadar.. abarttik pideyi siyah ekmek al dedim hepsi bu..2 haftada sadece ekmegi degistirdim diye hemen gitti o 2-3 kilo..
MUCIZEMI BEKLIYORUNUZ?? mucize ekmekte! ekmeginizi degistirin sadece ve yaglarinizi degistirin ve sabahlari kesinlikle kahvalti yapin hepsi bu! inanin bu isin baska mucizesini aramayin! denemekten birsey kaybetmezsiniz! deneyin sadece 1 ay deneyin ve kendiniz bakin sonuca..
yani asliniza dönün ve ici bosaltilmis fosa bos seyleri almayin evinize artik..hakiki olanini almaya bakin! cünki iki cocuguma bakinca daha iyi anliyorum suan..onlarada yedirmisim senlerce sirf tadi güzel diye ici bos saman gibi seyleri...tikamisim cocujlara beyaz undan yapilan saman gibi hamurlari!doysun da gitsin basimdan hesabi! ama yanlis oldugunu anladim artik!
simdi herkes daha saglikli besleniyor evimizde..seker yemeyin aman cikolatadan uzak durun demiyorum..yada tatli yemeyin demiyorum..ekmeginizi degistirin ve siyah ekmekle her sabah kahvaltinizi yapin! yaglarinizi degistirin..yani alisversiinizi biraz daha dikkatli yapin!
mümkün meretebe eskiye özünüze dönüp aldiginiz yiyeceklerin hasini alin..ve bizi enayi yerine koymalarina izin vermeyin artik..saman gibi seyleri süsleyip püsleyip bir süre paraya satiyorlar bize..isin aci tarafi o saman gibi yiyecekleri cocuklarimizada yediriyoruz!
sonuc bir süre kilo aliyoruz,saglimizdan oluyoruz ve ömrümüz de diyet yapmakla geciyor aman kilo aldim alacagim korkusuyla geciyor..
tam bugday ekmegini yemek zordur..o yüzden siyah un ile beyaz un karisimdan satilan icinde keten tohumu olan,ay cekirdegi olan cok saglikli ekmekler satiliyor..ekmeginizi degistirin yaglarinizi degistirin! kisacasi evinize aldiginiz yiyecek listesini degistirin..
zaten hic kimse sabah aksam baklava börek yemez..istesenizde yiyemezsiniz öyle sürekli..ama günlük yediginiz ekmeginizi yaglarinizi degistiriirseniz ve yesil cay icerseniz siyah cay demlemek yerine, zaten kilo sorununun cözüldügünü göreceksiniz..he sonra yine istiyorsaniz yiyin cikolatanizi yada tatlinizi caniniz cektiiginde..
burda ASL olan sey ALT TEMEL TASLAR! yani ekmek ve yaglar! alt temel taslari degistiirin.. OKADAR! MUCIZEMI ARIYORSUNUZ?? MUCIZE SIZIN ZIHNINIZDE! önce düsünün kafanizda bu yazdiklerimi...zihninizde beyaz ekmege ve sacma sapan yaglari silin kafanizdan!ve kahvaltiya önem verin! OKADAR!KARARI SIZ VERICEKSINIZ!
hangisi daha kolay? sürekli kilo alicam korkusuyla yasamakmi? mucize bekleyip kendinizi yipratmakmi?sürekli nasil kilo vericem ben diye düsünerek yasamakmi daha kolay? internneten satlerce mucize diyeti aramakmi? falanca diyetle filanca diyetle ömür gecirmekmi kolay??
HAYIR! en kolayi hic diyet yapmadan evinize aldiginiz yiyecekleri degistirin...hepsi bu!
kendiniz icin yapmiyorsaniz cocuklariniz icin bunu yapin!cünki bizler ne yersek malesef onlarada aynisini yediriyoruz ister istemez!
ALDIGINIZ her yiyecegin hasini alin..herseyin hasini orjinalini bulamiyorsaniz bile,en azindan ekmeklerinizi yaglarinizi degistirin...sonucu zaten siz kendiniz göreceksiniz...ALT TEMEL TASLARI DEGISTIRIN! ekmek ve yaglar! hepsi bu! yiyeceklerinizden kismayin! sadece aldiginiz yiyeceklerin hasini orjinalini alin!
ALLAH HERKESE SAGLIKLI SIHATLI ve mutlu bir ömür nasip etsin INSALLAH...amin..