- 7 Ağustos 2016
- 4.895
- 19.131
- 208
Valla seni pek regl megl durdurmuyordu amaRegl var ama ona rağmen asilacagiz inşallah.
Sabah kahvaltı yapacak zamanım bile yoktu aslında tıkınıp çıktım diyebilirim.

Benn de istiyorum ama yasak olan daha çekici geliyor resmenİnşallah deneriz. Ay sonu 24 25 nisan gibi başlamayı planlıyorum
Afiyet olsun canmGünaydın
Dünün menüsü :
Sabah : 1 kibrit kutusu peynir, 1 avuç Antep fıstığı
Öğlen yarım simit
Akşam : 1 kase çorba, 1 tabak kuru fasülye, 4 kaşık pilav, 3 kaşık et, salata, yarım ayva tatlısı (az şekerli), 3-4 kuru üzüm
Adım : 5700
Su : 1,5 litre
Ellssa
Boncuk2307
bluegreeneyes

Afiyet olsunSelamlarbluegreeneyes
Ellssa
Boncuk2307
Dün menüsü
Kahvaltı
Omlet
2 dilim tbe
2 dilim peynir
Yeşillik
5 zeytin
Ara
Kahveler bir yulaflı bar
Akşam
1 tabak tavuk sote
1 kase sade makarna
1 bardak ayran
Ara
1 küçük bisküvi kahve

Ben yazmayı unutuyorum kaptanım yaKızlar menülerinizde kitap göremiyorum. Kurallarımızda her gün kitap okumak var lütfen es geçmeyelim![]()

Ohh ne güzelGunesli havayi gorunce kizimla 35 dk yuruduk![]()

Yeme bozukluğunu yenmek ve sağlıklı olarak beslenerek sporla birlikte kilo verebilmek için yapılması gerekenler ikiye ayrılıyor; Birincisi psikolojik boyutu, ikincisi beslenme ve spor boyutu....
Bölüm 1
Aslında bunların kişiye göre düzenlenmesi gerekiyor. Kişinin kendi adına her iki boyut için de tespitler yapması ve başlangıçta küçük değişiklerle başlaması gerekiyor.
Mesela benim için en başta;
1. Çikolata, tatlı, abur cuburlara dayanamıyorum. Elimin altında olduğu zaman aklım onlarda oluyor. Mutlaka ölçüsüz yiyorum.
2. Dışarıdan yemek yerken kontrolü kaybediyorum, hem de çok kalorili şeyler oluyor.
3. Yediklerimi not etmemek kontrolü kaybettiriyor.
4. Sevdiğim yiyeceklere karşı porsiyon kontrolüm yok.
5. Yemekle ilgili yanlış ve eksik bilgilerimi düzeltmiyorum.
6. Diyet yaparken belli bir sonra çok sıkılıyorum, kasıyorum.
7. Spor konusunda yürüyüş yapıyorum ama videolarını (mesela leslie) yapmıyorum. Üşeniyorum...
8. Ekran bağımlılığım var. Bu da beynimi, beslenmemi etkiliyor görüyorum. Mavi ekran yemeye yönlendiriyormuş.
Bunlar için düşündüğüm çözümler;
1. Sevdiğim ama kilo aldıran bu yiyecekleri eve ve işyerine almayacağım. Marketlerde cips ve çikolata reyonlarına uğramayacağım. (Geçen yıllarda bir ara yapmıştım. Bu çok işe yarıyor, görmeyince almıyorsun)
2. Zorunlu olmadıkça dışarıdan yemek yemeyeceğim. İş günleri zaten kahvaltıyı da öğlen yemeğini de ara öğünümü de evden götürüyorum. Haftasonları için de evden kahvaltı yaparak çıkıyorum. Yanıma ceviz, kuru meyve ve eti formun peynirli bisküvi sandiviçini alıyorum. yarım paket yetiyor. Ya da marketten kefir olabilir. İlla bir yere oturulacaksa yeşillik ve ayranla birlikte 1 adet lahmacun ya da balıklı, tavuklu, hellimli vesaireli 1 kase salata en ideali.
3. Bir deftere beslenme ve spor günlüğü tutmak çok iyi geliyor. her yediğini ve günlük sporunu miktarlarıyla yazıyorsun. Birkaç aydır bırakmıştım. yazacağım yarından itibaren. Buraya da yazıyorum takımda olduğumuz için ama defter çok iyi oluyor.
4. Kendime özel menü hazırlayacağım ama farklı yiyeceklerde yemek istersem azami olarak porsiyona dikkat edeceğim. Günlük deftere yazmak bu konuda çok olumlu etkiliyor. Takıma yazmaktan daha çok etkiliyor aklınızda olsun.
5. Mizaca göre beslenmek kilo vermeyi çok etkiliyor. Beslenmeyle ilgili mizacıma uygun yiyecekleri sıklıkla yemek, diğerlerini azaltmam gerekli. Besin gruplarını buna göre belirleyeceğim. Son dönemde bozmuştum yine başlayacağım.
Ayrıca meyve ve glisemik indeksi olan besinlerin yanında az miktarda süt ürünü tüketmek kan şekerinin hemen yükselmesini önlüyor. Ben zaten fazla tüketemiyorum. Mizacıma uygun değil çünkü.
6. Diyeti cazip hale getirmek ve motivasyon sağlamak için bazı alışverişler iyi oluyor. Geçen hafta yazmıştım. Ben de çok etkili bu. Mesela işyeri için yemek çantası, çanta içine uygun kaplar (bende tupperlar ve başka uygun kaplar var, daha önce almıştım), çelik sıcak yemek termosu, çelik içecek termosu, çanta içine minik atıştırmalık kabı, ev için gözlü pankek tavası, motive için göze hoş gelen kase, tabak, küçük tencere-tava vs , küçük şişeli blender (miks-go falan), başka küçük mutfak eşyaları, mutfak tartısı, normal tartı eskidiyse yeni banyo tartısı olabilir...
Bende bunlar var. Ayrıca son dönemde eklemeler de yaptım. Motive etti beni ve kolaylık sağlıyor.
Ayrıca saç modeli ve saç rengi değişikliği de iyi geliyorDün saçımı biraz kestirdim ve hafif renk değişikliği yaptım.
7. Akıllı saatim var. Yürüyüşlerimi adım olarak ölçüyorum iyi oluyor. Ama videolara ara vermiştim. Yine küçükten başlayacağım. Harekete geçmem gerekiyor bu konuda.
8. Genel olarak ekranı azaltmam gerekli ama özellikle gece uykudan 45 dakika önce telefon, tablet ve laptopu elimden bırakacağım.
Bunlar benim için ilk başta gerekli. Kendi tespit ettiklerim... Bunlar burada dursun
Ama yeme bozukluğu için başka tespitler de yapıp çözüm üretmem gerekli. Mesela olumlamalar.... Anlık gelişen moral bozukluğu, sinir, stres durumları için hemen kontrolü sağlayacak olumlamalar vs.
Ellerine sağlıkBölüm 2
Kilo vermek için mutfağa girmek çok önemli. Canımız birşey çektiğinde ki bu tatlı olabilir, tuzlu atıştırmalık, yemek, içecek olabilir, bunları yapmak için üşenmeden mutfağa girmemiz gerekli.
1. İşyeri veya ev kahvaltısı için sağlıklı poğaça, kek, kurabiye seçeneklerini az ölçüde yapıp fazlasını derindondurucuya koymak çok iyi oluyor. Mesela bunları haftasonu dışarıya çıkarken de atıştırmalık kabımıza koyup yanımıza alabiliriz.
2. İnstagramda ve youtube ta pratik çok sayıda tarif var. karışık olanları da var ama pratik de çok. Ben kendim de tarif çıkarıyorum ama arada onlardan da bakıyorum.
3. Eve mutlaka azar azar glisemik indeksi düşük yada normal (pirinç, patates unu gibi çok yüksek olmasın yeter) glutensiz unlardan bulundurmak gerekli. bir yer
Bazı çeşitler; karabuğday unu, yulaf unu, kinoa unu, teff unu, akdarı unu, sorgum unu, hindistancevizi unu, kırmızı ve yeşil mercimek unları, nohut unu, bezelye unu, kuruyemiş unları (fındık, badem)
Bir de atalık tam buğday unları; siyez unu, karakılçık unu, kavılca unu, mor buğday unu, dinkel unu
Bu atalık buğdayların tam taneleri, bulgurları da var.
Ben sadece karabuğday unu ve atalık tam buğday unlarından bir ya da ikisini 1 er kilo alırım. Diğer glutensiz unları küçük miktarlarda alıyorum. Tabi benim yaşadığım şehirde bunları açık satan temiz bir yer var.
Bir de bu unları tariflerde 1-2 sini karıştırıp kullanmak daha güzel oluyor. Lezzeti değişiyor.
Atalık tam buğdaylar ve glutensiz unlar şişirmiyor. Tıbbi olarak çok şükür çölyak değilim ama gluten beni şişiriyor yani gluten hassasiyetim var farkındayım. Bu da kilo vermemi de etkiliyor.
3. Kuru meyve ve kuruyemiş karışımlarından toplar yapabiliriz. Ya da içine yulaf ezmesi, hindistancevizi rendesi ve unu, nohut unu ekleyerek bar yapabiliriz.
4. Glutensiz un çeşitlerinden, kuruyemiş ve baharatlardan cips, kraker, wasa ve çubuklar yapabiliriz. tek atıştırmalık için de, kahvaltı ya da salatalı öğün yanında da, dışarıda yemek için çantaya atmaya da çok iyi oluyor. İçeriğine göre lezzetleri çok farklı oluyor.
5. Yapımı pratik ve farklı sebze ve protein köfteleri, salata çeşitleri, mezeler, sebze yemekleri öğünlerimizi eğlenceli hale getirebilir.
6. Soğuk mizaçlılar için baharatlar hem lezzet açısından iyi hem de metabolizmayı ısıttığı için hızlandırıyor. Mesela bana çok iyi geliyor. Ama sıcak mizaçlıların baharatları az miktarda kullanmaları gerekiyor.

Bakalım bakalım nolceeekBen saliya sartlanmişım . Fena gaza gelirim. Şu salıya kadar fire vermemem gerek.![]()

Yaa benim bi kitabım var 3 kez yarıda bıraktım okuyamıyorum gözümün önünde duruyor onun üstüne 9-10 kitap bitirdimKitabım okulda kalmış. Yeni kitaba da başlamak istemiyorum. Kitabı bitirmeden digerine başlayınca yarım kalana haksizlik ediyormusum gibi geliyor.
Bölüm 3
Ölçülü beslenme, gereksiz yeme isteğinin azalması veya önlenmesi ve metabolizmanın hızlanması için sıcak veya soğuk içecekler iyi oluyor.
1. Yeşil çay, beyaz çay, oolong çayı, puer çayı, Türk çayı ve diğer siyah çaylar (genelde Hindistan ve Çin siyah çayları).... İlginiz varsa katkı maddesi olmadan meyve kabuğu ya da değişik baharatlar eklenmiş siyah çaylar var belli markalarda. Onlara bakabilirsiniz. Ya da Türk siyah çayına veya özellikle Assam çayına (aroması eklentiye çok müsait) kahve, lavanta, bergamut, kakule, portakal kabuğu, kakao nibs, tomurcuk gül vs eklenerek kendiniz hazırlayabilirsiniz.
2. Bitki çayları... yeşil veya kırmızı Rooibos çayı, Fas nanesi çayı (spearmint), Tulsi çayı, ıhlamur, adaçayı, kabuk tarçın, rezene, melissa, mate, papatya, kuşburnu, hibisküs vs çayları. Bunlardan 2 veya 3 çeşidi geçmeyecek karışım çayları...
3. Yukarıdaki çay çeşitlerinden ve meyve ya da meyve kabuklarından hazırlanacak soğuk çaylar...
4. Madensuyu eklenmiş soğuk içecekler.... En bilineni ve sevileni dukan birası.
5. Bazımız suyu zevkle içemiyor ya da değişik tat istiyor. Suyunuzun içine doğranmış kabuk tarçın, karanfil, çilek, nane yaprağı vs ekleyebilirsiniz. tadı ve kokusu çok hoş oluyor. Limon da olabilir. Ama limon soğuk mizaçlara uygun değil.
6. Madensuyunu her gün içmek uygun değil. Sevenler için gün aşırı sadece 1 adet yeterli.
7. Mizaca göre günlük su miktarı da önemli. Mesela su gruplarına maksimum günde 1-1,5 lt yeterliymiş. O da tarçın ekli falan. Çünkü sıcak ve soğuk içecekler de tüketiliyor. Fazla içilmesi de kilo vermeyi engelliyor.
8. Sıcak kahve çeşidi seçeneklerini yapabiliriz ama kalorisini artırmadan. Soğuk kahve çeşitleri de aynen...

Canm üzerimden hafta sonu geçtibluegreeneyes canım nerelerdesin?

Akşamki bir dilim keki saymazsak yemedimİşin sonunda transfer var.
Yer miyim yemem. Ama herhalde mavi kaptan bugün iyi yedi. Sesi soluğu çıkmıyor.

Afiyet olsun kaptanımPazar menüm
11:00
peynir
zeytinli yaz salatası
az sahanda yumurta
az kaymak ve şeftali reçeli
sürdüğüm ekmek
14:30
1 portakal
1 armut
18:00
kısır
turşu
bol marul turp biber
Su
2 litre
Kitap
Kupa terapi
bluegreeneyes
Boncuk2307

Afiyet olsun12 Nisan cumartesi menü+spor
10.30 kahvaltı, klasik peynir zeytin yumurta filan. Ekmek 2 dilim biraz fazla oldu ama.
Ara: çikolatali süt
Öğle: bir kase yoğurt yanında elma
Akşam 16.30 İskender yarım porsiyon
Adım sayim 8440
13 Nisan pazar menü+spor
Sabah: 10:00 menemen, bir parça pide ekmek beyaz peynir acı biber
Öğle sütlü kahve bir avuç fındık
Ara haşlanmış mısır taneleri küçücük bir kase
Akşam 16.00 Jasmin pilavı, bir parça kuzu eti
Saat 18 muz ve süt
Adım sayim 9710
Ellssa
Boncuk2307
bluegreeneyes

Anca gelebildim kaptanım

Afiyet olsun canmSabah aşagıdaki tabak
Ara
2 kare fındıklı bitter
Türk kahvesi
Akşam
7 tavuk kanat
2 köfte
2 kasap sucuk
1 kuzu pirzola
1 dilim ekşi mayalı ekmek
bluegreeneyes

Kaptanım kesin inzivaya çekildiler yoga yapıp detox besleniyorlar. Ondan, ugrayamamişlardir. Çağla Şikel gibi bir klubeye kapanmış bilem olabilirler %
(Kırmızı takıma korku salmaca)

Afiyet olsun canm hurma yoğurt kürü yükleniyor sanırımMenümü paylasayim da erkenden uyuyayım. Yarın nöbetçiyim. Yoğun bir gün beni bekliyor
Kahvaltı
2 çatal yağda yumurta
1 parça beyaz peynir
Yarım dilim tam buğday ekmeği
Ara öğün
Dukan ve 1 fincan Türk kahvesi
Akşam
5 adet hurma
3 kaşık yoğurt
Acikirim diye
3 kaşık da salata yedim
Ara öğün
Kayısı çayı
Adım sayım 2000 civarı ama akşama kadar ev sil süpür çamaşır yıka ütüle as yaptım.
Suyum tamam iki buçukta fazla
Ellssa
Boncuk2307
bluegreeneyes

Kaptan firarda![]()
![]()
![]()

Afiyet olsun canmyorgunluktan mahvolduğum bir gün oldu, hiçbir yazışmaya bakamadım. yarın topluca göz gezdiricem. şimdilik menümü sporumu bırakıp gidiyorum:
Başak’ın 13 Nisan Cumartesi Günlüğü
Kahvaltı:
Ara Öğün:
- 1 adet çökelekli milföy börek
- 3-4 kaşık çökelek
- 1 lokma beyaz peynir
- Domates & salatalık
- 2 lokma menemen
İkindi Öğünü:
- Taze çilek (3-4 adet)
Akşam Yemeği (Mangal Keyfi):
- 200 ml tam yağlı sütle sütlü kahve
- 1,5 dilim kepekli ekmek
- 1 tatlı kaşığı fıstık ezmesi
- 1 dilim kavun
- 2 adet çilek
Sıvı:
- 1 şiş kıyma kebap (~100 g)
- 1 şiş kuşbaşı tavuk (~100-120 g)
- 1 adet karakılçık lavaş
- 1 kase cacık
- Soğan salatası
- Közlenmiş soğan, biber, patlıcan
Spor:
- 2 litre su
Toplam Kalori Alımı:
- 20 dk Grow with Jo videosu (~130 kcal)
- 200 ip atlama (~25 kcal)
- 9500 adım (~350-400 kcal)
Yaklaşık 1565 kcal
Net Kalori (spor düşülünce): Yaklaşık 1100-1150 kcal
Protein: ~62-65 g
Karbonhidrat: ~130-140 g
Yağ: ~70-75 g
menüyü chatgpt ye yazıp hesaplattım, bi de görsel hazırlattımçok eğlenceli oldu bundan sonra böyle paylaşim
sporu bu şekilde paylaşmam yeterli mi? nasıl yapmalıyım?
bluegreeneyes
Ellssa
Boncuk2307

Afiyet olsun ablabluegreeneyes
Boncuk2307
Ellssa
sabah 11.45
2 dilim karakılçık ekmeği arasında sucuklu kaşarlı tost (sucuk ev yapımı)
1 tk petek bal ve 1 tk süt kaymağı
7 zeytin
domates salatalık biber
öğlen 14.00
2 kepçe yoğurt çorbası, 1 bitter tadelle, 1 dilim karakılçık ekmeğiyle beyaz peynirli tost
akşam 19.15
tavuk kanat ve patates
cipes otu salatası
1 dilim karakılçık ekmeği
şimdi bitki çayı içeceğim.
1,5 lt su

Olsun canm kaslar hareket etmiş olur yine deBugün toplamda 25-30 dakika bisiklet sürdüm ama normal bisiklet çok efor harcadığımı düşünmüyorum
4646 adım attımbluegreeneyes

Kuzum çocuklarla uğraşırken karışık gittim listede yoksa seni sona bırakmak istemem düzenli paylaşım yapan dikkat eden birini de kaçırmadığıma mutlu oldum yanibluegreeneyes beni niye en son aldın takıma ağlıyorum yeminle
haftasonu bakamamıştım tribini bugün atıyım sdghkfdjgdf
masterchefte takıma son girenleri anladım resmen sfsjlfsd

Afiyet olsun canmbende haftasonu abarttım bugün akşama kadar güzelce suyumu içip aksam da köfte veya tavuk salata yapacğım izci sözüü :)
cumartesi sabah klasik kahvaltı saat 13.00 de yedim ama
az sarelle az peynir az patates kızartması airfeyerda yağsız 3 dilim de tam buğday ekmeği
ikindi 17,00 yine çay yanı az peynir zeytin 2 tane domates birkaç çubuk attım ağzıma bolca çay
su 2lt sanırsam spor 30dk leslie yaptım
pazar sabah yine 3 4 çatal p.kızartması airfryerda yağsız bir tabak menemen 2 dilim tam buğday ekmeği bir lokma tahin bolca çay ile yedim bunları
öğlen 1 simit dışarıdaydım peşine 1 dondurma ve az çekirdek afdersiniz yazarken utandım bugün çok hırslandım akşama sözümü tuttum dikkat ettim diye yazıcam kaptanlarımm
akşam öğlen kötü oldu diye sadece bir kase mercimek çorbası 1 kase dolusu salata bir dilim de ekmek yedim saat 19.30 da başkada bişi yemedim
su 2lt geçmiştir biraz daha spor/ 40dk leslie + 1 saat yürüyüş(5000 adım olmuş)
Ellssa
Boncuk2307
bluegreeneyes

Sitareyi özledik söyle ona gelsin blue 50lere geldi nerdeyse sen de gel de onahadi bakalım mayısa kaldı 15 gün bekliyorummm sitareyi ikna edemiyorum yaa gelmeye yoğunum diyor