Ben bayramda 3 gün evde değildim. Ama bak iftara misafir cagirdigim gün hem kendi yaptığım hem misafirimin getirdi tatlilarla diyeti bozmustum. Evde tatlı olması risk. Az yapmak ve kalanı dondurucuya kaldırmak da seçenek.
Bu sefer bir şey denedim. Hani keto bitti geri dönmek zor vs ya , madem kendimi 2 dilimle tutamadım yedim 5-6 dilim bu sefer kaldığım yerden devam etmeyi başaracağım. Yaptım bak

kendi yaptığım tatlıyı saklama kabına koydum cocuklara yedirdim, misafirin getirdigi cevizli baklavayi ki çok severim dondurucuya kaldırdım ( bayrama kadar sabredip bayramda yemek üzere)
Ben birşeyler denemeyi seviyirum bu beni motive ediyor

2023 Ramazaninda depremden etkilenmiş bir aile olarak kurban rolüne yapismistim. Ve fırsat bu fırsat ne bulursam yemiştim

üzgündum çünkü

hayatımda en çok tatlı yapıp yediğim Ramazandi. Ve tabi ki o yıl çok kilo aldım.
2024e biraz toparladım. Öncesinde 2 ay online pilates dersi falan aldım 5 kilo vererek Ramazan a girdim. Amma velakin Ramazan'ın ilk günleri olan sağlıklı beslenmem sona doğru bozuldu. Orucu fırsata ceviremedim.
Bu Ramazan korkuyordum şimdi karbonhidratsiz başlarım sonra tatlı krizleri gelir yerim diye . Kâh sabrettim, kâh stevyali tahinli tatlı yaptım, 1 gün de tatlıları yiyip ertesi gün döndüm

Kendimi övmüş gibi oldum ama düzen hep aynı kalacak değil , değişebiliyor onu demek istiyorum. Metabolizmamiz degisiyorsa da biz de tecrubeleniyoruz

Bu 29Ramazan+ öncesi 5 gün toplam 34 gün bana şunu gösterdi. 1 ay uzun bir süre değilmis

aç susuz özellikle susuzlukla o 1 ayı gecirdikse sanki bu önünüzdeki ay daha kolay gibi
1 ay boyunca menemeni ekmeksiz yedim. Sulu olmasın içinde kıvamlı birşey olsun diye içine peynir koydum yumurtayı bol koydum ki çatalla yiyebileyim. Bayram günü annem menemenin yanına ekmek koyunca o kadar saçma geldi ki yanında ekmek yemek

Ekmekler de önceki günden beklemiş vs. (Belki sıcak olsaydı cazip gelirdi ) Zaten canımın çektiği kabak tatlısını yiyeceğim, zaten açlığa alıştık, zaten ekmekler taze değil niye yiyeyim ki ... Önceden olsa sırf ekmek çöpe gitmesin diye yerdim
Arkadaşımla konystuk bunu anlattım. Dedi ki "iyi de tahıl grubu benim beslenmemin 3te 2si, onları çıkarınca geriye birşey kalmıyor. Senin bahsettigin kremalı kabak çorbasıni pişirmek ölsem aklıma gelmez "
Sonra geri dönüp baktığımda nasıl bir yol aldığımi gördüm. Ben de ilk zamanlar. " eee pilav makarna ve ekmek yemeyeceksem ne yiyeceğim, lezzetli şeylerin hepsi yasak , nasil keyif alacağım" diye düşünmüştüm .
Yemekler daha bile lezzetli

Unsuz lezzetli şeyler de pişiriliyor

zorunlu olarak uydurulmus yemekler de güzel

Salata da kuruyemişler de çok güzel
Erken bir başarı hikayesi gibi oldu

Sizlerden böyle şeyler okumak beni motive ediyor, umarım yazdıklarım da size iyi gelir
Devam ediyoruz kızlar

Gelişiyoruz , evriliyoruz, devriliyoruz ama ne yapıyoruz üstümüzü silkeleyip yolumuza devam ediyoruz