Elektrik faturası şoku

Çok teşekkür ederim. Önümüzdeki ay çalışmaz. Fethiye sıcak oluyor. Seneye de kızım biraz buyur ve ödün sobasina devam ederiz galiba ❤

Biz sabah 8 de evden çıkıp akşam 7 de eve giren çiftiz. O saatten sonra çalışıyor ne çalışıyorsa. Yani 11 en geç 12 de yatıyoruz. 4-5 saat arası. Fırın çok nadir çalışır,sabahları duş 15 dk. Pazar günleri duş1 saat. Sadece oturma odasında yatar kalkarız ve 1 klima orda çalışır gelen fatura 170. az diye seviniyoruz. Ha haftada 2 şer kere çamaşır-bulaşık mk ve süpürge çalışır.

340TLlik elektrikle ben fabrika isletirim billahi. Elektrik zamlandi mi acaba? Buyuksehirde misiniz?
2 kişiyiz, normalde 200 - 300 TL altına zor inerdik ama bu sefer 146 TL gelmiş. 79 TL kullanım bedeli var, ödenecek tutar 146 TL. Siz hesaplayın, vergi vergi vergi... Yasal olarak sömürülüyoruz bildiğin.

Herseye zam geldi. Klima lüks bence. Soba kurun veya kirada iseniz dogalgazli eve çıkabilirsiniz. Sanirim siz dogalgaza vereceğimizi klimaya veririz diye dusunenlerdensiniz. Ben firin cok cok nadir kullandigim halde. Sadece b.makinasi c.makinasi ve dolap surekli kullanirim ve 150 tl geliyor fatura. Ki biz 60 dan fazla ödemezdik. Sok olduk o tutari gorunce,zam diyip susturuyorlar

Çok teşekkür ederim. Bize bi 120 bi 340 geldi anlayamadım o yüzden. Doğalgaz farklı tabiiki. Biz klima kullanmasakta pek fark olmuyor. Halbuki diğer evler öyle değil. Anlayamadım.

Klima calisiyormus bana cok normal geldi bu miktar. Baska secenek yok mu ya hem elektirik cok pahali hem sagliksiz klima bebekte varmis.
Ilk başlarda soba kullandık doktor onerisiyle ama bebekle temizlemesi zor geldi. Odunlarımız bitince sökelim dedim eşime. O yüzden böyle oldu

Çok teşekkür ederim. Bize bi 120 bi 340 geldi anlayamadım o yüzden. Doğalgaz farklı tabiiki. Biz klima kullanmasakta pek fark olmuyor. Halbuki diğer evler öyle değil. Anlayamadım.
120 geldigi ay belki tam gun dolmamisti o yuzden az gelmis olabilir. Ama iciniz rahat etsin sayaci kontrol ettirin yine de.

Gece derken, saat kaçta? Neden saatler arası fark var? Ben de öyle yapayım, zaten çalıştığım için eve gelince çalıştırmak zorunda kalıyordum daha çok dikkat ederim.

Geçen sene ile kıyas etmeniz hata bi kere. Geçen seneden beri yüzde 49 oranında zam geldi elektriğe. Faturanız son derece normal.

Bende ekstra hiçbir elektrik harcamasi yok. Klasik buzdolabi . Camasir ve bulaşık mak. Arada bir kurutma makinesi. Tv aydinlatma dışında bi şey olmamasina rağmen 120 liradan düştüğünü hic görmedim.

Elektrik cok pahalı. Sizin faturanız bu seneye göre son derece normal.

Tesekkur ederim ama birisi 120 birisi 340
Detayli karsilastirin , ben hıc anlamadim mesela size neden bu rakam , anneme neden o rakam , sizde klima hep acik diyorsunuz , annemlerinki hep acik bile degildir yani , iki faturadaki kw harcamasini birim fiyatini falan karsilastirin bence

Akdeniz bölgesindeyiz. Evler doğalgazlı olmayınca mecburen klima kullanıyoruz sizin gibi. Başkasına gelen faturaları duyup geçen ay çok korkmuştum. Geçen ay devamlı klima açtığımız halde 140 tl geldi. Şofben ve diğer ev aletleri de kullanıyoruz. Klimayı açmadığımız ay 60-70civarı gelmişti. O yüzden devamlı klima çalışan evde 140 gelmesi bizi iyi gibi gelmişti.850 gelen duydum klimadan dolayı elektriği. Bu ayın faturası henüz gelmedi biraz daha az açtık. Ama 340 lira çokmuş gerçekten insan üzülüyor haklı olarak.

Iki kat giyidir ... burdaki doktorlar 16-20 derece tavsiye ediyorlar :) sende öyle yap :) hava sirkullasyonu cok önemli :) tekrar sobaya dönemezmisiniz? Öyle bi bir ay deneyin derim ... klima asiri elektrik harciyor

2 kişiyiz, normalde 200 - 300 TL altına zor inerdik ama bu sefer 146 TL gelmiş. 79 TL kullanım bedeli var, ödenecek tutar 146 TL. Siz hesaplayın, vergi vergi vergi... Yasal olarak sömürülüyoruz bildiğin.
Ayyyy o konulara girersek hiç çıkamayız kuzum

Içimde neler birikiyo bi bilseniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…