- 1 Temmuz 2018
- 3.667
- 8.414
-
- Konu Sahibi Ckolatakahve
Siz annesi olarak daha iyisni bilirsiniz ama bilim iste öyle demiyor :) zorlamiyorum ki sizi birseye :) ister katilin katilmayon gercegi degistirmez.Bence öyle değil. Kendim bile üşüyorum daha dusuklerde. Ve kızıma hep tek kat giydiriyorum
Buna katılmıyorum.
Bilim dediginiz şey kime neye gore? Proflar bile fikir ayrılığı yaşıyor. Siz kime göre diyosunuz acaba? Ben hiç 18-20 derece diyen duymadım daSiz annesi olarak daha iyisni bilirsiniz ama bilim iste öyle demiyor :) zorlamiyorum ki sizi birseye :) ister katilin katilmayon gercegi degistirmez.
Normal klima hic kapanmiyor diyorsunuz isinma klima ile ozaman biz sadece 4 bin lira yakit odedik elektrikde 200 civari geliyorMerhaba kızlar;
Konuyu doğru yere açmışımdır umarim.
Saçma bulabilirsiniz ama benim derdim bu;
2,5 aylık kızım var. Eşim calisiyor, memur ama ben çalışmıyorum, işi biraktim. Kızıma bakacak kimse yok. Biraz da kendim ilgileneyim büyüteyim, yaninda durayım diye çalışmak istemedim. En azından atanana kadar kızıma bakmak istiyordum.
Geleyim derdime.
Evimiz klimayla çalışıyor ve hiç kapanmıyor. Firin, buzdolabı, aydınlatma, çamaşır makinesi haricinde birşey calistirmiyoruz.
Geçen sene şofben de kullandığımız halde 200 civarı elektrik faturası gelirdi. Günlükte 3 4 defa firin calistirirdim.
Baktık böyle olmayacak, maaş yetmiyor bizde şofbeni çıkardık. Fırını da çok nadir çalıştırır oldum. Ama faturalar düşmek yerine uçtu.
3 ay önce 250 geldi şok olduk. Gereken yerleri falan arayıp sorduk, kullanmışsınız deyip gecistirdiler. Neyse ödedik. Sonraki ay 120 civarı geldi. Daha iyi şükür dedik.
Bu gün eşim faturaları ödeyeyim diye baktı. Tam 340 tl gelmiş. Bi 5 dakika falan telefonun ekranına baktım kaldım. Inanamadim. Belki ne var bunda diyeceksiniz ama inanın cook dikkat ediyoruz
Önce hiç para hesabı yapmayan biz, şimdi 3 5 liranın hesabını yapıyoruz.
Sinirimi bozan da, böyle dikkat ettiğimiz halde bu kadar çok gelmesi.
Ne yapacagimi şaşırdım. Neyden nasıl kısmalıyım daha anlayamıyorum
İşe baslasam kizima kim bakacak, daha küçücük.ki hemşire de almıyorlar. Küçük bir yerde oturuyoruz, az hastane çok eleman var. İş buldum diyelim, 500 tl falan yola vericem hastaneler uzak. Bakıcı tutsam çalıştığımın ne anlamı olacak.
Artık kafayı yiyecem.
Çok uzun oldu biliyorum. Özür dilerim. Okuduğunuz için çok teşekkür ederim
Tavsiyeniz olmasa bile içimi az da olsa rahatlattim❤
Herkese iyi, mutlu, huzurlu aksamlar ❤
Almanyada yasiyorum. Burda 18-20 derece kuraldir :)Bilim dediginiz şey kime neye gore? Proflar bile fikir ayrılığı yaşıyor. Siz kime göre diyosunuz acaba? Ben hiç 18-20 derece diyen duymadım da
Merhaba kızlar;
2,5 aylık kızım var. Eşim calisiyor, memur ama ben çalışmıyorum, işi biraktim. Kızıma bakacak kimse yok. Biraz da kendim ilgileneyim büyüteyim, yaninda durayım diye çalışmak istemedim. En azından atanana kadar kızıma bakmak istiyordum.
Geleyim derdime.
Evimiz klimayla çalışıyor ve hiç kapanmıyor. Firin, buzdolabı, aydınlatma, çamaşır makinesi haricinde birşey calistirmiyoruz.
Geçen sene şofben de kullandığımız halde 200 civarı elektrik faturası gelirdi. Günlükte 3 4 defa firin calistirirdim.
Baktık böyle olmayacak, maaş yetmiyor bizde şofbeni çıkardık. Fırını da çok nadir çalıştırır oldum. Ama faturalar düşmek yerine uçtu.
3 ay önce 250 geldi şok olduk. Gereken yerleri falan arayıp sorduk, kullanmışsınız deyip gecistirdiler. Neyse ödedik. Sonraki ay 120 civarı geldi. Daha iyi şükür dedik.
Bu gün eşim faturaları ödeyeyim diye baktı. Tam 340 tl gelmiş. Bi 5 dakika falan telefonun ekranına baktım kaldım. Inanamadim. Belki ne var bunda diyeceksiniz ama inanın cook dikkat ediyoruz
İşe baslasam kizima kim bakacak, daha küçücük.ki hemşire de almıyorlar. Küçük bir yerde oturuyoruz, az hastane çok eleman var. İş buldum diyelim, 500 tl falan yola vericem hastaneler uzak. Bakıcı tutsam çalıştığımın ne anlamı olacak.
Artık kafayı yiyecem.
Ahh keşke olsa17.00 22.00 arası zorunlu olmadıkça çalıştırmayın bir şey. katsayısı en yüksek hesaplanan saatler onlar. mümkünse önceden ısıtın evi o saatler arası klimayjı kapatın. çamaşır bulaşık işlerini 22.00 6.00 arası halledin. yemek işini de ya yine o saatlerde ya da 17:00 a kadar yapın. doğalgaz kombi falan yok mu evinizde klima dışı bir yolla ısınsanız? sadece masraf olarak değil zararlı da klimanın devamlı açık olması sağlık açısından da.
Gülüp geçiyorum.SIDS arastirin lütfen :)
Sizi hic birseye zorlamiyorum ki :)
Iyi aksamlar :)
Kuzum nerede oturuyorsun? Bizim burası çok soğuk bir yer değil. Bi kaç derece daha ısıtmak için kullanıyorum klimayı.Bana normal geldi faturanız.
Biz de klimayla ısınıyoruz ve birden çok odada çalışıyor. Kışın en soğuk dönemde size bu ay gelen faturanın yaklaşık 2 katını falan ödüyorduk.
Hiç kapanmayan bir klima ve diğer elektrikli aletleri düşününce normal.
Kuzum nerede oturuyorsun? Bizim burası çok soğuk bir yer değil. Bi kaç derece daha ısıtmak için kullanıyorum klimayı.
Teşekkür ederim.
Normal denilince biraz rahatlıyorum.
Daha kötüleri da var
InşallahBen de çok soğuk bir yerde oturmuyorum.
Ama akşamları yatana kadar en az 2 odada klima açık oluyor. Termosifon var, o da sürekli çalışıyor.
Zaten maksimum 2 ay böyle geliyor fatura.
İş yerinde çamaşır makinesi, fırın gibi şeyler olmadığı halde tek klima 2 bilgisayar için 180 civarı geldi. Eve ne kadar geldi bilmiyorum ama sizinki kadar vardır en az.
Her şey pahalı artık. "Biz mi hata yapıyoruz" diye dert etmeyin. Güzel öneriler gelmiş, onları da uygulayınca daha da rahatlarsınız. Hava tekrar soğuyana kadar iş durumunuz da hallolur umarım :)
benim de 120 tl geliyor. dikkat ettigim halde evde cocuk olunca. gece lambasi arada firin camasir bulasik tv zaten hep acik elek supurgesi ve sabahlari cocuklar tost istoyor. apartmada herkese 100 geliyor bana 120. eneerji tasarufu diye bise var ona kayit olabilirsinir yanilmiyorsam yuzde 10 gibi indirim en azindan 100 gelirse 90 odersinMerhaba kızlar;
Geleyim derdime.
Artık kafayı yiyecem.
Teşekkür ederim canım onu da araştırayım sağol ❤benim de 120 tl geliyor. dikkat ettigim halde evde cocuk olunca. gece lambasi arada firin camasir bulasik tv zaten hep acik elek supurgesi ve sabahlari cocuklar tost istoyor. apartmada herkese 100 geliyor bana 120. eneerji tasarufu diye bise var ona kayit olabilirsinir yanilmiyorsam yuzde 10 gibi indirim en azindan 100 gelirse 90 odersin
rica edrim cunku kv dem kendine yapmis. onlarda cok tuketiyor en azindan 10 tl. 15 tl az geliyorTeşekkür ederim canım onu da araştırayım sağol ❤
Benim evimde ısınma doğalgaz sizden farklı olarak.Hayır canım fethiye de oturuyoruz. Ilçede
Zamlansa bile bu kadar olması normal mi bilmiyorum
Çok haklısınızBenim evimde ısınma doğalgaz sizden farklı olarak.
Bir de kurutma makinesi kullanıyorum.
Daha senelerdir 130 dan aşağı geldiğini bilmem.
Kesa şu zamlardan sonra 180 190 oldu.
Isınma klimayla çok normal faturanız, hatta az bile bize göre.
Biz ara ikili zamana geçmiştik.Çok haklısınız
Farklar benim kafamı karıştırıyor, onları da araştırıcam.
Bu devirde normal bile doğrusu
Teşekkür ederim ❤