Elektrik faturası şoku

Bence öyle değil. Kendim bile üşüyorum daha dusuklerde. Ve kızıma hep tek kat giydiriyorum
Buna katılmıyorum.
Siz annesi olarak daha iyisni bilirsiniz ama bilim iste öyle demiyor :) zorlamiyorum ki sizi birseye :) ister katilin katilmayon gercegi degistirmez.

Siz annesi olarak daha iyisni bilirsiniz ama bilim iste öyle demiyor :) zorlamiyorum ki sizi birseye :) ister katilin katilmayon gercegi degistirmez.
Bilim dediginiz şey kime neye gore? Proflar bile fikir ayrılığı yaşıyor. Siz kime göre diyosunuz acaba? Ben hiç 18-20 derece diyen duymadım da

Normal klima hic kapanmiyor diyorsunuz isinma klima ile ozaman biz sadece 4 bin lira yakit odedik elektrikde 200 civari geliyor
Hersey zamlandi bi hata oldugunu dusunmuyorim

Bilim dediginiz şey kime neye gore? Proflar bile fikir ayrılığı yaşıyor. Siz kime göre diyosunuz acaba? Ben hiç 18-20 derece diyen duymadım da
Almanyada yasiyorum. Burda 18-20 derece kuraldir :)
Hem sagligi icin iyi degil hem cebe zarar.

:)

Eklentiler

• F54BA6D5-C83A-4AB5-955E-CE123184E7F9.png
    348,1 KB · Görüntüleme: 47
İstanbulda,iş yeri elektriğine tabi,1+1 ama 30 metre kare,elektrikli ısıtıcı,buzdolabı,tv,termosifon,elektrikli ocak ki buzdolabı haric hicbiri hep calısmıyor min düzeyde gecen ay 150 tl gelmiş.Doğalgaz vs yok.Minimum calısma ile bu

17.00 22.00 arası zorunlu olmadıkça çalıştırmayın bir şey. katsayısı en yüksek hesaplanan saatler onlar. mümkünse önceden ısıtın evi o saatler arası klimayjı kapatın. çamaşır bulaşık işlerini 22.00 6.00 arası halledin. yemek işini de ya yine o saatlerde ya da 17:00 a kadar yapın. doğalgaz kombi falan yok mu evinizde klima dışı bir yolla ısınsanız? sadece masraf olarak değil zararlı da klimanın devamlı açık olması sağlık açısından da.

Ahh keşke olsa soba kullandık bir süre ama çok kirletiyor ve onunla uğraşamıyorum. En iyisi yine klima geldi.
Dediklerinizi uygulayacağım.
Çok teşekkür ederim ❤

Bana normal geldi faturanız.
Biz de klimayla ısınıyoruz ve birden çok odada çalışıyor. Kışın en soğuk dönemde size bu ay gelen faturanın yaklaşık 2 katını ödüyorduk.
Hiç kapanmayan bir klima ve diğer elektrikli aletleri düşününce normal.

Kuzum nerede oturuyorsun? Bizim burası çok soğuk bir yer değil. Bi kaç derece daha ısıtmak için kullanıyorum klimayı.
Teşekkür ederim.
Normal denilince biraz rahatlıyorum.
Daha kötüleri de var

Son düzenleme:
Kuzum nerede oturuyorsun? Bizim burası çok soğuk bir yer değil. Bi kaç derece daha ısıtmak için kullanıyorum klimayı.
Teşekkür ederim.
Normal denilince biraz rahatlıyorum.
Daha kötüleri da var

Ben de çok soğuk bir yerde oturmuyorum.
Ama akşamları yatana kadar en az 2 odada klima açık oluyor. Termosifon var, o da sürekli çalışıyor.
Zaten maksimum 2 ay böyle geliyor fatura.

İş yerinde çamaşır makinesi, fırın gibi şeyler olmadığı halde tek klima 2 bilgisayar için 180 civarı geldi. Eve ne kadar geldi bilmiyorum ama sizinki kadar vardır en az.

Her şey pahalı artık. "Biz mi hata yapıyoruz" diye dert etmeyin. Güzel öneriler gelmiş, onları da uygulayınca daha da rahatlarsınız. Hava tekrar soğuyana kadar iş durumunuz da hallolur umarım :)

Inşallah çok teşekkür ederim ❤ çok sağolun ❤

benim de 120 tl geliyor. dikkat ettigim halde evde cocuk olunca. gece lambasi arada firin camasir bulasik tv zaten hep acik elek supurgesi ve sabahlari cocuklar tost istoyor. apartmada herkese 100 geliyor bana 120. eneerji tasarufu diye bise var ona kayit olabilirsinir yanilmiyorsam yuzde 10 gibi indirim en azindan 100 gelirse 90 odersin

Teşekkür ederim canım onu da araştırayım sağol ❤

Hayır canım fethiye de oturuyoruz. Ilçede
Zamlansa bile bu kadar olması normal mi bilmiyorum
Benim evimde ısınma doğalgaz sizden farklı olarak.
Bir de kurutma makinesi kullanıyorum.
Daha senelerdir 130 dan aşağı geldiğini bilmem.
Kesa şu zamlardan sonra 180 190 oldu.
Isınma klimayla çok normal faturanız, hatta az bile bize göre.

Çok haklısınız
Farklar benim kafamı karıştırıyor, onları da araştırıcam.
Bu devirde normal bile doğrusu
Teşekkür ederim ❤

Çok haklısınız
Farklar benim kafamı karıştırıyor, onları da araştırıcam.
Bu devirde normal bile doğrusu
Teşekkür ederim ❤
Biz ara ikili zamana geçmiştik.
O kadar dikkat ettim ki akşam 10 dan sabah 6 ya kadar ne varsa çalıştırdım, bunun haricinde günlük zorunlu 2 kere su ısıtıcı belki haftada 1 de fırın çalışmıştır.
Hiçbir şey farketmedi biliyor musunuz, aynı geldi faturamız.
Aslında sizin faturanız çok yüksek, bizimkiler de öyle.
Ama her şeyin zamlı ve pahalı olduğu devire göre değerlendirip, normal buluyoruz.
Bir aile dostumuz var, aynı onlarında evde iki bebek ve anne, akşamları da gelen baba.
Bu kadar insan yaşıyorlar, daha 80 i geçmedi faturam diyor.
Ben 5 sene önce görmesim 80i.
Anlamıyorum ki pahalı ucuz bölge mi vardır, yoksa çok kullanana ekstra bir ücret mi kesiliyor aklım almıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…