- 15 Aralık 2018
- 3.231
- 2.669
-
- Konu Sahibi Ckolatakahve
Hiç yapmadık öyle bisey ama teşekkür ederim eşime soylicem❤Ispatim yok ama bana hep aralikta yuksek geliyor cevremde boyle soylediler kesin bilen varsa yazabilirse benim icinde iyi olur
Hic saat ve faturalari kontrol ettinizmi
Birim fiyat hesaplarsaniz zam varmi anlasilir
Bazen yanlış hesaplama durumları falan oluyorValla yedi yirmidört acsanda naısl gelir bilemedim dogalgaz faturalarını görmedim hiç onu görsem cözecektim olayı
Canım elimizde o faturalar yok ama her ayın 15 i gibi geliyor. Geldiği zaman değil midir ki kesim tarihi?O 120₺ gelen tam bir aylık değildir. Fatura kesim tarihlerine bakın..
Ilk başlarda ödün sobası kullandık, doktorumuz istedi. Sonra klimaya geçtik, temizleme sıkıntısı istemedim.Bencede klimadan ... ev isisi nasil? Gündüz 18 uyumak icinde 20 bebeginiz icin ideal acaba cok mu isitiyorsunuz? Hem klima cok kurutmaz mi ki?
3 gibi falan calistiriyorum, 2 saat calisiyor canim. Teşekkür ederim bilgiler içinAffınıza sığınarak düzelteceğim askeri değil asgari.
120 lira anormal zaten, diğer faturalarınız elektrikle ısınıyorsanız çok normal.
Elektrik tarifeniz tek zamanlıysa gece çalıştırmanız bir işe yaramaz, üç zamanlı tarifeye geçmeniz gerekir. Bir de sabaha karşı derken kaçta? İndirimli dilim 6.00'da biter mesela. Yüksek tarifeye geçer yine.
Bilmiyorum ki belki dogalgaz yerine elektrikle ısınıyorlardır beyaz esyaları tasarruflu değildir falan iki kere öyle uc fatura gördüm onlardaBazen yanlış hesaplama durumları falan oluyor
Belki öyle bir durumdur
Tesekkur ederim ama birisi 120 birisi 340Elektrikle isiniyorsaniz gayet iyi gelmis , biz de elektrikle isiniyorduk aralik ayinda 640 lira gelmisti fatura , ocak ayinda annemlere 1600 geldi , benim cevremde herkese en az 500 lira geliyor yani elektrikle isinildigi icin normali bu diyoruz artik, isin ozeti sizin fatura cok az geldi bana
Valla bunlari hic bilmiyorm. Teşekkürederim araştırıcam.Faturanız 3 zamanlımı tek mi 3 zamanlı ise zaten en yüksek puant saatine denk gelen kısım yüksek olur 24 saat açık klimada az para yakmaz,eğer faturanız 3 zamanlı ise tek tarifeye geçin derim birim fiyatı aynı olur 3 zamanlıda birim fiyatı farklı oluyor.
İçinde ısınma varsa bizim doğalgaz + elektrik faturası gibi bir şeydir onların elektrik faturasıBilmiyorum ki belki dogalgaz yerine elektrikle ısınıyorlardır beyaz esyaları tasarruflu değildir falan iki kere öyle uc fatura gördüm onlarda
Coooook teşekkür ederim dediklerinizi yapicam çok sağolunÇamaşır makinası, bulaşık makinası, firin, çaycı, tv vs. gibi elektrikli aletleri işin bitince fişini cek...ciddi anlamda azalma oluyor..
Tarifen 3 zamanlı (gece ucuz olan) ise çamaşır ve bulaşık makinasını 11 de çalıştır..... mümkünse akşam 6-11 arası daha az elektrikli araç kullan( mesela o saate ev süpürmyi ,fırın çalıştırmayı bırakma)
Bu dediklerime dikkat ederek (mutfakta klima kullanıyorum, hergün fırın çalışır, ocağın elektrikli) faturam en yüksek bu ay geldi..o da 158 TL
Klima calisiyormus bana cok normal geldi bu miktar. Baska secenek yok mu ya hem elektirik cok pahali hem sagliksiz klima bebekte varmis.Merhaba kızlar;
Konuyu doğru yere açmışımdır umarim.
Saçma bulabilirsiniz ama benim derdim bu;
2,5 aylık kızım var. Eşim calisiyor, memur ama ben çalışmıyorum, işi biraktim. Kızıma bakacak kimse yok. Biraz da kendim ilgileneyim büyüteyim, yaninda durayım diye çalışmak istemedim. En azından atanana kadar kızıma bakmak istiyordum.
Geleyim derdime.
Evimiz klimayla çalışıyor ve hiç kapanmıyor. Firin, buzdolabı, aydınlatma, çamaşır makinesi haricinde birşey calistirmiyoruz.
Geçen sene şofben de kullandığımız halde 200 civarı elektrik faturası gelirdi. Günlükte 3 4 defa firin calistirirdim.
Baktık böyle olmayacak, maaş yetmiyor bizde şofbeni çıkardık. Fırını da çok nadir çalıştırır oldum. Ama faturalar düşmek yerine uçtu.
3 ay önce 250 geldi şok olduk. Gereken yerleri falan arayıp sorduk, kullanmışsınız deyip gecistirdiler. Neyse ödedik. Sonraki ay 120 civarı geldi. Daha iyi şükür dedik.
Bu gün eşim faturaları ödeyeyim diye baktı. Tam 340 tl gelmiş. Bi 5 dakika falan telefonun ekranına baktım kaldım. Inanamadim. Belki ne var bunda diyeceksiniz ama inanın cook dikkat ediyoruz
Önce hiç para hesabı yapmayan biz, şimdi 3 5 liranın hesabını yapıyoruz.
Sinirimi bozan da, böyle dikkat ettiğimiz halde bu kadar çok gelmesi.
Ne yapacagimi şaşırdım. Neyden nasıl kısmalıyım daha anlayamıyorum
İşe baslasam kizima kim bakacak, daha küçücük.ki hemşire de almıyorlar. Küçük bir yerde oturuyoruz, az hastane çok eleman var. İş buldum diyelim, 500 tl falan yola vericem hastaneler uzak. Bakıcı tutsam çalıştığımın ne anlamı olacak.
Artık kafayı yiyecem.
Çok uzun oldu biliyorum. Özür dilerim. Okuduğunuz için çok teşekkür ederim
Tavsiyeniz olmasa bile içimi az da olsa rahatlattim❤
Herkese iyi, mutlu, huzurlu aksamlar ❤
Geçen sene 3 4 defa calistiriyorum demistim. Bu sene haftada 2 veya 3 calistiriyorumHiç kapanmayan klimayı geçtim günlük 3-4 fırın çalıştırıyorum demişsiniz yanlış yazmadıysanız. 340 lira az bile gelmiş.
Haklisiniz vallaBende Bodrum’da yaşıyorum. En son 550 geldi elektrik. Ondan önce 650-480-340 gelmişti. Klimayla ısınıyoruz, ısınma dahil olunca bu fiyatlar çok abartı değil, birde gelen zamları düşünürsek. Benim çocuk gün boyunca okulda, akşamdan akşama sürekli yakıyoruz. Gün içinde devamlı yaksak ne olur halimiz. Geçen sene çocuğun odasında sabaha kadar petek falan yakıyorduk en fazla 450 gelmişti, bu sene çocuğa polar pijamalar aldım. Biz ne kadar dikkat edersek onlar o kadar zam yapıyor, tasarruf edemiyoruz.