Elektrik faturası şoku

Elektrikle isiniyorsaniz gayet iyi gelmis , biz de elektrikle isiniyorduk aralik ayinda 640 lira gelmisti fatura , ocak ayinda annemlere 1600 geldi , benim cevremde herkese en az 500 lira geliyor yani elektrikle isinildigi icin normali bu diyoruz artik, isin ozeti sizin fatura cok az geldi bana

Canım, iki ay falan soba kullandık. Çocuk doktorumuz klima kullanmayın demişti. O zamanda 200 falan geldi 😔
Faturanız 3 zamanlımı tek mi 3 zamanlı ise zaten en yüksek puant saatine denk gelen kısım yüksek olur 24 saat açık klimada az para yakmaz,eğer faturanız 3 zamanlı ise tek tarifeye geçin derim birim fiyatı aynı olur 3 zamanlıda birim fiyatı farklı oluyor.

Benim de bebeğim var ,İstanbul’da yasıyorum .ısınmak için doğalgaza geçen ay 350tl ödedik ,elektrik de 120 civarı geldi .Siz ısınma ile birlikte ödedik diyorsunuz ,bence gayet normal .
Doğalgaz için normal olabilir. Her odayı isitmiyor mu? O kadar fiyatı hep duyuyoruz zaten

Bana açıkcası normal geldi kış ayı klimayla ısınan bi ev için 100 lira gelecek hali yok bebek var kapatmıyosunuz sanırım normal yani
Fethiyede oturuyoruz. Açmasak evin içerisi 21 22 derece oluyor. Kendini sessize alıyor genelde.
Cevabınız için teşekkür ederim. Bana fazla geldi sanirim

Bence de klimadan.
Bizim evde her gün çamaşır makinası, kurutma makinası, bulaşık makinası ve fırın çalışır.
Bazen çamaşır makinası iki kere bile çalışır.
Evimiz kombili, klimayı yazın da kışın da çalıştırmıyoruz.
Şartlar böyleyken fatura 150 civarı geliyor. 200'ü geçtiği hiç olmadı.

Ay şaka gibi ya... su faturam ve elektrik faturam hiç 100’ü geçmedi... nasıl napıyo bu insanlar çok şaşkınım...
Valla biz iki kişiyiz aksamdan aksama eve giriyoruz haftasonları evde durmuyoruz hatta ayda en az dört gün evde hic yokuz ama ne hikmet 120liradan asagı gelmiyor elektrik
Bunlar cocukla tüm gün evdeler diye herhalde tv acık fırın belki sürekli acıksa demekki ne bileyim cok cok fazla kasım gibide 500lira görmüştüm gene onlarda :/
Su gene 50-60 geliyor şükür

Çamaşır makinası, bulaşık makinası, firin, çaycı, tv vs. gibi elektrikli aletleri işin bitince fişini cek...ciddi anlamda azalma oluyor..

Tarifen 3 zamanlı (gece ucuz olan) ise çamaşır ve bulaşık makinasını 11 de çalıştır..... mümkünse akşam 6-11 arası daha az elektrikli araç kullan( mesela o saate ev süpürmyi ,fırın çalıştırmayı bırakma)

Bu dediklerime dikkat ederek (mutfakta klima kullanıyorum, hergün fırın çalışır, ocağın elektrikli) faturam en yüksek bu ay geldi..o da 158 TL

Ya şöyle bebekli ev için bu mevsimde aylık 200 fatura en masumu. 100 de elektrik desek 300. Siz elektrikle her iki ihtiyacı giderdiğiniz için 300 küsur normal işte
Peki iki ay arasındaki fark? Hep bir şey diyorum kbakmayin ama iki ay arasındaki farka deli oluyorum

Bende Bodrum’da yaşıyorum. En son 550 geldi elektrik. Ondan önce 650-480-340 gelmişti. Klimayla ısınıyoruz, ısınma dahil olunca bu fiyatlar çok abartı değil, birde gelen zamları düşünürsek. Benim çocuk gün boyunca okulda, akşamdan akşama sürekli yakıyoruz. Gün içinde devamlı yaksak ne olur halimiz. Geçen sene çocuğun odasında sabaha kadar petek falan yakıyorduk en fazla 450 gelmişti, bu sene çocuğa polar pijamalar aldım. Biz ne kadar dikkat edersek onlar o kadar zam yapıyor, tasarruf edemiyoruz.

Bosch inverter A++ canım. Sadece bir ampul kullanıyoruz. Amerikan mutfak bayağı büyük olduğu için en iyi ışık vereni kullanıyoruz. Yoksa iyi aydınlatmıyor.
Tasarruflu lambalar biraz daha az ışıklı değiller mi? Yoksa çok isiklilari var mi
İyi bize yetiyor birkac tane takabilirsiniz. Insaallah duser faturaniz

"Evimiz klimayla çalışıyor ve hiç kapanmıyor. Firin, buzdolabı, aydınlatma, çamaşır makinesi haricinde birşey calistirmiyoruz" zaten çalıştıracak başka da bir şey kalmamış 😲
Acikcasi elektrik olarak düşününce çok gelmiş fakat ısınma da içinde değil mi? Biz mesela ısınma için de ayrı para oduyoruz ve evimiz hiç isinmadigi gelde birkaç ay önce 450 lira doğalgaz faturası geldi.elektrik faturasını söylemiyorum bile ki evde klima yok.fırın da haftada bir ancaaak calisiyodur.
Bizim evde klima çalışmasa derece 22 falan oluyor. Klima anca 24 yapıp duruyor. Pek bi farkı yok yani.
Benim sikintim iki ay arasındaki fark. Birisi 120 diğeri 340

X