EKİM 2020 Dondurulmuş Embriyo Transferi Olacaklar

Ah hemde ne acimasizlik bizim yasadiklarimiz bazilarina o kadar kolay geliyorki dondurulmus embriyom oldugunu ogrenince isiniz kolay o zaman tekrar denersiniz dedi doktor bir de
Ne kadar acimasizlar bir bebekten degil bir esyadan bahsediyorlar sanki. Benim de erken doğum riskim var her dakka aklim bebegimde. 5 aydir karnimizda taşıyoruz bağlanıyoruz . Onlara her sey cok kolay.

Evet banada cok tuhaf geldi iki haftan var bi an once test yaptir karar ver dedi ama bi daha gitmem o doktora zaten kendi tup bebek doktorum onermedi genetik olabilir dedi

Evet banada cok tuhaf geldi iki haftan var bi an once test yaptir karar ver dedi ama bi daha gitmem o doktora zaten kendi tup bebek doktorum onermedi genetik olabilir dedi
Ha soyle de bisi var canim , eger ekonomik durumunuzu zorlamicaksa nifty yaptirabilirsin sadece kendi psikolojini rahatlatmak icin. Ben yaptirdim sadece kafam rahat olsun diye. Cunku kan alip yapiyolar hicbir riski yok.

ben kan sulandırıcı ıgne kullanıuroum bıde insülün kullanmak ıstemıyorum yaumarım gerek kalmaz ama iştahımda cok acık daha dun sabah diyet yapayım dedım şöyle dıkkat edeyım ha bire yedık sıra yıyesım gelıyor bı ara pekmeze taktım tahinle pekmez yıyordum ya deli gibi..normalde de 40yıl yemesem aklıma gelmezbıraktım korkumdan sakladım dolabın köşesine dünden beri yemiyorum

Canim bence seker olcumlerin gayet guzel, benimde hemen hemen seninkiyle ayni cikiyor, benim bebis de 1 hafta onden gidiyor, doktorum erken dunyaya gelmek istiyor diye guluyor, herhangi bir saglik sorunu olmadigini soyluyor.
Bende gecen hafta 19+5 de detayli ultrasona girdim cok sukur hersey yolunda cikti, bizim oglan yuzustu yattigi icin kalbini rahat inceleyemedi, 2 hafta sonra tekrar goruselim o zaman bakayim dedi, her doktorun baktigi hafta degisik olabiliyor demekki..
Bu arada bende yeni yeni oglumu hissetmeye basladim harika bir duyguymus, hamdolsun

Davranirsin canm zaten ne diyosun oylede olsa aldirmicaz dimi farzetki oyle bu sekildede bebegin senin canin kanin hep oyle düsun kimseyede soylemeyin kendinizde bu konuyu unutun sende unutmaya calis

Birden bırakılmıyorda azaltılabilir. Kahvaltıda 5 kez bal yiyeceksem 2 kez yiyorum. Benim tatlıya değilde unluya duskunlugum var beyaz ekmeği kestim tam buğday yiyorum olabildiğince az bakalım. İnşallah gerek kalmazda şeker bebek kaybına kadar gidiyormuş o riski alamam.baslayacaksada başlasın ne yapayım insuline illaki arada kaçamak olur bebeğe zararı olur Allah korusun

Ah hemde ne acimasizlik bizim yasadiklarimiz bazilarina o kadar kolay geliyorki dondurulmus embriyom oldugunu ogrenince isiniz kolay o zaman tekrar denersiniz dedi doktor bir de
Allah korusun nasıl vazgeçilir. Burnu küçük diye ilerde kucağınıza alinca sağlıkla, neler cektik minik burnun yüzünden diye gulersiniz insallah

canım bu bebeklerin buyuk bır kısmında kalpte anamoli oluyor .Benim eşimin yeğenide down sendromlu eltim hıcbır tarama testını yaptırmamıstı yaşı da cok genc zaten.Acıkcası hıc ıhtımalde verılmezdı ama organ taramasında kalbınde doktor parlaklık görmüş orda şüphelenmıs down sendromu olabılır dıye..onlarda ne gelırse allah’tan dedıler dogurdu şimdi 2.5yaşında çokta tatlı..ama senin sadece burun kucuklugune bakılarak yaftalanması garip olmus nıtekım senin burnunda kucukmus..nifty test dedıklerı evet pahalı ama kesin sonuc ıcerıyor yok ben vesvese yaparım hamılelıgımı zehır ederım kafaya takarım dıye dusunuyorsan yaptır testi ılla aldırmak zorunda degılsın kendını hazırlamak ıcın cunku özel cocuklar..Ama ben vesvese yapmam önensemem diyorsan da boşver yaptırma keyfine bak..benım bır arkadasımda ikili testte rıskı 1/14cıktı ilk gun uzuldu sonra nasıl olsa aldırmayacam dıye organ taramasında da sorun gorunmuyor keyfını cıkartıyor gebelıgının vallahi..hiç boşuna sıkma canını derim

Cnm ben kromozom bozukluğundan kızımı kaybettim burun kemiği iyiydi ve bi ara ense kalınlığı cikmaisna rağmen yine normaldi. Sen icini ferah tut eger bisey ollsa mutlaka organlardan bi belirti verirdi üstelik ayrıntılı ultrasona da girmişsin. Benim meleğimde 14 den sonra sıkıntılar çıkmıştı

ben de yenı yenı hıssedıyorum ufak mınık hareketler okadar tatlı gelıyor ki..tam 20.haftada hıssettım bıde dedım ki ben gec hıssecem sanırımbıgun evde uzatmısım ayaklarımı kendı kendıme konusuyorum neden oynamıyosun dıye durtmusttum bıkac dk sonra bır oynama olmustu yok ya gazdır falan dıye dusundum ama sonrakı gunler hep oldu şimdi hıssedıyorum kelebeğimiyaa böyle bir his yok allahım şu mubarek gunde ısteyen tüm kadınlara yaşatsın bu duyguyubızde sağ salim alalım kucaklarımıza bebişlerimizi

Merhaba kizlar bir sorunum var sizlere danışmak istedim.
20 hafta sonunda kontrole gittiğimizde Dr bebislerden bir tanesinde 17 mm su toplaması olduğunu söyledi ve uzman periodontolog görmesi için üniversite hastanesine sevk etti.1 gün sonra gittik hastaneye eşimi içeri almadılar 2 saat ultarasona bakıldı sürekli sakat sakat bunlar denildi ve ben bayılmışım.
Bir süre sonra eşimi çağırdılar çocukların tek yumurta ikizi olmadığını (biz 20 haftadır tek biliyoruz.) Çift yumurta ikizi olduğunu ve 21. Haftada değilsiniz 19. Haftada siniz sürekli gittiğimiz Dr yalnis bilgi verdigini söylediler.
Çocuklardan birini çok acil almamız gerektiğini söylediler.Esim bu sefer sinirlendi 2 tane kedi köpek için eylem yapılıyor cana gelmiş çocukları nasil aldirayim kesin sonuç var mı diye sordu.
Cevap olarak bizi kan idrar fetal EKG ve mr yonlendirdiler. Almazsak bakımı zormuş dediler. Kendi Drmuzda burada ki Dr da çocukların ikisininde boy kilo el kol hareketleri tam sıkıntı yok dedi. Parmaklarda eksiklik yok dedi. Eşim 21. Haftada ,370 Gr olan çocuk nasıl ,19. Hafta dersiniz eğer 19. Hafta ise bu çocuklarda 14 gün kadar ileride gidiyor o zaman buda sorun değil mi dedi. Şaşırdılar.
Hastane bu tetkikler için 31 Mart tarihine randevu verdi ama ücretini ödersek 1 gün sonra hepsi yapılabilecek mis. Dikkat ederseniz üniversite hastanesi burası...
Eşim o anki psikoloji ile ücreti ödedi sabah 7 de girdiğimiz hastaneden 15.00 da çıktık.
Sonra mantikli davranılmadigini düşünerek ücreti geri almaya gitti ücreti geri odemiyorlar.
Başka Dr gidelim diyoruz.
Bunalıma girdik. Sürekli hissediyorum ikisinide acayip kötüyüm..
Başka bir periodontolog gittik 1 hafta sonra aşağı yukarı aynı şeyleri söyledi ama bu durumda kesinlikle ne olacağını bilemeyeceğimizi çoklu durumlar olabileceğini daha sonra ameliyat ile hayatına çok normal devam edenler olduğunu aldırma işlemini kurul kararı ile olabileceğini basit bir şey olmadigimi söyledi....
Biz hareket eden bir çocuğu aldırmak istemedik.
İnancımız gereği doğru bulmuyoruz.
Bir cana kiyamayiz onun kaderi bizim kaderimiz tevekkül ALLAH dedik çıktık.

Seni o kadar iyi anliyorumki canim banada dun sadece burun kemigi kisa diye down sendromludur aldirmalisin dediler ki baska hic bi problemi yok ikili test normal ense kalingili bobrekte kalpte bi sorun vs. yok. 3000 liraya nifty diye test yaptrmamizi istediler yaptirmadik eve geldik dusunduk ne olursa olsun bizim evladimiz o sonucta aldirmayi aklimiza getirmek istemiyoruz Allaha sigindik bekliyoruz ama bisey diyimmi bebislerimiz hissediyolar dunden beri hareketlerinde oyle bi artis varki resmen gece uyutmadi beni ben burdayim dercesine bu da karar vermemde daha etkili oldu testi yaptirmicam ne olursa olsun basimizin ustunde yeri var.

Sorma ilk iki gün Dr gittik ikiside arkasına dönmüştü. Yüzlerini göstermedi iki gün hareket olmadı aldirmicaz dedik direndik.
Sonra eşim ve ben ikisiyle de konuştuk .
Eşim her gün onlara şifa ayetleri okuyor bir hareketlendiler uykumdan uyandırıyorlar.o enerjiyi hissediyorlar.

Sizinki biraz zor 19 haftalk bebegi almakta risk digerine zarar verebilir. Ayrica ortada gozle gorulen bi durum yok iyilesebilir o sivi yok olabilir.
Benm gibi gozunuzle bebeginizin kafasinin yarisinin olmayisini gormemis ve duymamissiniz. Bizde inancimiza gore dogru bulmuyoruz ama anneye zarar verme durumu oldugu icin sonlandirdik sizde oyle biseyde yok ortada.
Sapa saglam dogarlar hic merak etme bi

İNŞAALLAH sizin durumu biliyorum çok farklı ayrıca anneye diğer bebeye zarar ihtimali çok yüksek neye göre kime göre nasıl aldiracagiz. Mesele sadece inanç özelinde değil ki...
Dr ve sağlıkçılarin para konusunda ve sağlık konusunda ki tavırları inanılmaz tutarsız insani sarsiyorlar.

Canım mrb.ikizlerden birinde sağlık sorunu tespit edilirse hasta olan bebeğin kordonunu kapatıyorlar. O içerde kalmaya devam ediyor diğeri doğana kadar
Yanı ikiz olunca bebeğin tekini almak söz konusu değil zaten mümkün de değil.

Evet kesinlikle oyle kocaman bebegi nasl alicaklarmis acaba digerine zarar vermeden Allah korusun ya.
Hic korkmayin boyle soylenip normal dogan cok bebek var emnim sizin minnosta oyle olucak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…