• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EKİM 2020 Dondurulmuş Embriyo Transferi Olacaklar

Canım mrb.ikizlerden birinde sağlık sorunu tespit edilirse hasta olan bebeğin kordonunu kapatıyorlar. O içerde kalmaya devam ediyor diğeri doğana kadar
Yanı ikiz olunca bebeğin tekini almak söz konusu değil zaten mümkün de değil.
Merhaba canım
Daha tek yumurta mi çift yumurta mi onu tespit edemediler ki...
Merak ettim Dr için yorumlara bakayım dedim 50 60 yaşlarında bir kadın resmi çıktı içerideki 3 kişiye bakıyorum hiç biri o yaşlarda değil sonra benmi acaba yalnis düşünüyorum diye sorup sorustururken Dr hiç gelmemiş profesör kadın uğramamış bile asistanlar bakıyor bize...
O gün onlara uysak dediklerini yapsak belkide başka felaketler başımıza gelecek...
Başka bir periodontolog gittik adam kendi Doktorum gibi 22. Hafta içinde olduğumuzu çocuklarım ikisininde tüm organlarının aynı olduğunu 22. Hafta içinde nasıl olması gerekiyorsa öle olması gerektiği gibi olduğunu söyledi.
Sadece 1 tanesinde beyinde su toplama var şuan için bunun o çocuk için risk teşkil ettiğini dikkatli takip edilmesi gerektiğini amniyosentez yapılırsa özür durumlarının netleşeceğini söyledi.
Özürlu deilse normal doğarsa sant takılarak su boşaltılıyor beyinde ki hasar oranına göre ki bu şekilde sağlıklı yaşayan çok var yaşamlarını sürdürüyor dedi.
Ayrıca dondurulmuş embriyolar da bebekler bı miktar önden gidiyorlarmis. Takipde kalmak faydalı dedi.

Merhaba canım
Merak ettim Dr için yorumlara bakayım dedim 50 60 yaşlarında bir kadın resmi çıktı içerideki 3 kişiye bakıyorum hiç biri o yaşlarda değil sonra benmi acaba yalnis düşünüyorum diye sorup sorustururken Dr hiç gelmemiş profesör kadın uğramamış bile asistanlar bakıyor bize...
O gün onlara uysak dediklerini yapsak belkide başka felaketler başımıza gelecek...
Başka bir periodontolog gittik adam kendi Doktorum gibi 22. Hafta içinde olduğumuzu çocuklarım ikisininde tüm organlarının aynı olduğunu 22. Hafta içinde nasıl olması gerekiyorsa öle olması gerektiği gibi olduğunu söyledi.
Sadece 1 tanesinde beyinde su toplama var şuan için bunun o çocuk için risk teşkil ettiğini dikkatli takip edilmesi gerektiğini amniyosentez yapılırsa özür durumlarının netleşeceğini söyledi.
Özürlu deilse normal doğarsa sant takılarak su boşaltılıyor beyinde ki hasar oranına göre ki bu şekilde sağlıklı yaşayan çok var yaşamlarını sürdürüyor dedi.
Ayrıca dondurulmuş embriyolar da bebekler bı miktar önden gidiyorlarmis. Takipde kalmak faydalı dedi.
kesinlikle tek doktorla kalmayın böyle durumlarda hangi şehirdesiniz??gerekırse iyi bir perinotolog ıcın istanbul ankara izmie neresi var gidin bence..Hangi şehirdeyseniz bizde araştırma yapalım iyi doktor tavsiyes verecek birileri çıkar elbet bozmayın moralınızı allah vermiş canlarını allah’ın takdiri gerisi..ama başından beri okudum bebeklerinize söylenenler çelişkilerle dolu onların söylediklerine itibar etmeyin ne de kolay söyleniyor ya millet kedi köpeği tedavi etmek için veteriner veteriner gezdiriyor tedavisini arıyor ilaç buluyolar canlanmış ruhu üflenmiş bebek için nasıl konuşuyor bu doktorlar aklım almıyor🙁😒

Merhaba canım
Anladım canım.eger ki imkanımız varsa istanbul da Cihat ŞEN' e gitmenizi oneririm. Dogru teshisi koyavaktir ve en dogru yolu izleyecektir.
Zaten 1 kez gitmeniz yeterli olur muhtemelen.
Çünkü böyle durumlarda bebeği aldırıp aldirmamaktan ziyade; doğar doğmaz yapılması gereken müdahaleler oluyor. Belki hemen bir ameliyat gerekebiliyor sağlığı icin. Işte bu sürecin doğru programlanması çok önemli.o yüzden cihat hoca dedim.

Ayrıca bu haftada daha ikiz türünü bilmemeleri ne demek nasıl saçmalık.plesenta sayısını görmüyorlar mi hayret yani.

Merhaba kızlar. Dün benimde kontrolüm vardı buradaki konuşmalardan sonra organ taraması erken mi yapıldı dıye tedirgin oldum cunku benim 19. Haftaya yeni girdiğimde olmuştu ama doktor birdaha gerek duymadığını söyledi bende aksi bişey diyemedim tabiki. Benim taze transfer olmasına rağmen bebek 5-6 gün civarında önde gidiyor 2-3 hafta sonra gel şeker yüklemesi yapalım dedi. Şimdi kendim acaba doktoruma hiç söylemeden bidaha mı organ taraması yaptırsam diye düşünüyorum 23. Haftamda kararsız kaldım eşimde artık çok kafana takıyorsun doktor gerek duysa tekrar yönlendirir zaten dıyor bi çatıştık onunla bu konuda. İstemeden de olsa insanın kafasından çıkmıyor işte ne yapalım zor kavuştuk yavrularımıza Allahım sağlıkla kucağımıza almayı yüzlerini görmeyi nasip etsin herbirimize

Herkese çok teşekkür ediyorum.
İzmir'de bir uzmana gittik . Cahit beyi çok oneriyorlar mümkünse gideriz.
RABBİM herkesin evladını sağ salim eline almayı nasip etsin.
Sürekli Dr Dr gezmek yıprattı bir hafta kadar stresdden uzak durup dinlenmem gerektiğini hissediyorum. İkiz olduğu için agirlasmayada başladım. Kolay olmuyor.
Dualarınıza talibim

Merhaba kızlar. Dün benimde kontrolüm vardı buradaki konuşmalardan sonra organ taraması erken mi yapıldı dıye tedirgin oldum cunku benim 19. Haftaya yeni girdiğimde olmuştu ama doktor birdaha gerek duymadığını söyledi bende aksi bişey diyemedim tabiki. Benim taze transfer olmasına rağmen bebek 5-6 gün civarında önde gidiyor 2-3 hafta sonra gel şeker yüklemesi yapalım dedi. Şimdi kendim acaba doktoruma hiç söylemeden bidaha mı organ taraması yaptırsam diye düşünüyorum 23. Haftamda kararsız kaldım eşimde artık çok kafana takıyorsun doktor gerek duysa tekrar yönlendirir zaten dıyor bi çatıştık onunla bu konuda. İstemeden de olsa insanın kafasından çıkmıyor işte ne yapalım zor kavuştuk yavrularımıza Allahım sağlıkla kucağımıza almayı yüzlerini görmeyi nasip etsin herbirimize
Hareket hissetme olayını sordun mu cnm, ?

Benim detaylı da 19.haftada yapıldı.

Sadece kalp 23.hafta gibi tam net halini alıyor sanırım.
Ek olarak 23.hafta gibi kalbe tekrar bakılması yeterli olur bence.benim doktor öyle dedi

Kizlar selam 🙋‍♀️ bugun fetal eko icin arastirmaya gittik doktor herseyin normal oldugunu sadece burun kemiginin kucuk oldugunu soyledi down sendromlu olabilir dedi ikili test sonucum normal gelmisti oysaki. Ikili testte risk 1:10000 ken burun kemigini dahil edince 12:10000 oluyomus. Sivi alinarak bakilabilir birde nifty diye bi test yapilarak anlasilir kesin sonuc dedi doktor bi an once test yaptırıp kotu bi sonuc cikarsa aldirmam yonunde konustu. Ama biz esimle sonuc ne olursa olsun bebegimizden vazgecmek istemiyoruz. Ordan cikip kendi tup bebek doktoruma gittik o da bakti evet burnu kucuk ama genetikte olabilir dedi benimde burnuma bakti hatta seninkide kucukmus dedi 😊 eger aldirmak gibi bi niyetin yoksa yaptirma testi hamileligin tadini cikar dedi sivi aldirmak riskliymis hem bebek icin hem benim icin. Nift ise pahali bi testmis. Moralimiz bozuldu biraz tabiki ne gelirse Allahtan hepsine raziyiz bizin imtihanimiz buysa cekcez diyoruz icimde oynayan hareket eden bebegim hakkinda bunu dusunmek bile canimi yakiyor. Boyle ikili testi normal olup burun kemigi kucuk cikan ve bebegi saglikli olan varmidir acaba bildiğiniz. Testi yaptirip yaptirmamak konusunda kararsiz kaldik yani herseyi normal ense kalinligi, bagirsak, kalp hic birinde sikinti yok dedi sadec burnu kucuk o da genetikte olabilir dedi ne yapsak nasil yol izlesek bilmiyoruz
Selam yazınızı okuyunca cevap vereyim istedim daha birkaç gün önce arkadaşımla konuşmuştuk bu konuyu, onun da ikili testi vs. normalmiş. Kendi doktoru hiç burnu küçük filan dememiş ama ayrıntılıda perinatalog burun küçük risk var demiş. Kız yazık ben o zaman üzülüp kafaya takmıştım ama tek onunla belli olmuyormuş sonradan öğrendim dedi. Kızı şu an yedi yaşında gayet sağlıklı dedi ki hala gözlük burnunda zor duruyor onun dışında bir problemi yok. O yüzden canınızı hiç sıkmayın tüp bebek doktorunuz da normal bulmuş zaten🤗

Selam yazınızı okuyunca cevap vereyim istedim daha birkaç gün önce arkadaşımla konuşmuştuk bu konuyu, onun da ikili testi vs. normalmiş. Kendi doktoru hiç burnu küçük filan dememiş ama ayrıntılıda perinatalog burun küçük risk var demiş. Kız yazık ben o zaman üzülüp kafaya takmıştım ama tek onunla belli olmuyormuş sonradan öğrendim dedi. Kızı şu an yedi yaşında gayet sağlıklı dedi ki hala gözlük burnunda zor duruyor onun dışında bir problemi yok. O yüzden canınızı hiç sıkmayın tüp bebek doktorunuz da normal bulmuş zaten🤗
Cok tesekkur ederim gercekten bunlari okuyunca icim daha rahatliyor benim tup bebek doktorumda kucuk dedi burun kemigine ama genetikte olabilir dedi bide o oyledir insallah 😊

aslıdna kendi doktorunda yapıyordur zaten kontrollerını bencede rahat ol evham yapma bır sıkıntı olsa bellı ederdı kendını hele doktorlar herseyın en kötüsünü söyler gerek görse çagırırdı tekrardan gelın şu haftada bakalım dıye bak benım bır arkadasıma onu da yaptı yarın tekrar gıdecek perınotolog’a haftası bızımkıyle aynı onunkı dogal gebelık..boşuna vesvese yapma derim💐

aslıdna kendi doktorunda yapıyordur zaten kontrollerını bencede rahat ol evham yapma bır sıkıntı olsa bellı ederdı kendını hele doktorlar herseyın en kötüsünü söyler gerek görse çagırırdı tekrardan gelın şu haftada bakalım dıye bak benım bır arkadasıma onu da yaptı yarın tekrar gıdecek perınotolog’a haftası bızımkıyle aynı onunkı dogal gebelık..boşuna vesvese yapma derim💐
Aynen canım doğru dıyorsun.

Back