• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EKİM 2020 Dondurulmuş Embriyo Transferi Olacaklar

Ben en son 20+4 te gittim yarin arastirmaya fetal eko icin gitcem kalbine detayli bakilmasini istedi doktorum insallah bisey cikmaz 🤲 ayrintiliyida bana 1 marta gel dedi o zaman tam 24 hafta olcam bana gec gibi geldi doktor sikinti yok dedi. Bende ultrasonda onden gidiyorum 5 gun benimki sorun olmaz dedi doktor
aslında ayrıntılı ultrasonda kalbıne de bakılıyor ama sizden istedıklerı extra bişey sanırım🙊ayrıntılı ultrason 20-24 dıyolar sizinkide gec sayılmaz bence..dondurulmus embrıyolar önden gidermiş zaten kendi doktorum demişti ama nekadae önde makul onj bılemıuorum neyse 24’te şeker yüklemesi yaptıracağım ben zaten

Teşekkür ederim canım diğerinin kalbi durup kürtaj olmuştum ya bu transferde serum tedavisine başladı doktorum kaç doz oluyor
Doktorun tedavi yöntemi farklı oluyor canım kişiye göre ayarlıyorlar Mesela bir arkadaşım transfer öncesi ve transfer sonrası aldı sadece Ben 12. haftaya kadar her hafta aldım

Ben 20+3 de detaylı ultrason yaptırdım benim 3 gün farklı çıkmış. Daha önce bu farkları sordugumda 1 mm ölçerken kaysa farklı sonuçlar çıkıyor bu sonuçlara bu kadar takılmayın demişti doktorum sizin fark biraz fazla ama bikac ölçümde yine fazla çıkarsa dikkate alınabilir belki diğer ölçümde normal çıkar . Benim her gittiğimde farklar çıkıyor genelde bı 1 hafta önde çıkıyor bı tam gününde çıkıyor.
Benimde hep bi hafta onden gidiyor ama doktor bi sorun olmaz sadece doğacağı günü değiştirir dedi sağlık açısından bi problem yok dedi çok şükür içim rahatladı

kızlar kontrollerınzı nasıl ben gecen hafta bugun 20+1 ken organ taramasına gırdım çok şükür herşeyi iyi çıktı.Yalnız 20+1 ken bpd dıye bıseye gore 21+5cıkmısız önden gıdıyoruz bunu perınotolog olcmustu.Kendi doktorumda da önde cıktıgım oluyordu 6gun kadar dondurulmus embrıyoda oluyor dedı ama ben şekerden de korkuyorum siz de önden gidiyormusunuz??
Detayliya erken girmişsin canım. Bana doktorum 23. Haftaya gün verdi. Benimkide 1 hafta önden gidiyor her kontrolde böyle çıkınca doktorum son adeti geri çekti bir hafta. Artık böyle hesaplicaz dedi. Şekerim şuan takipte biraz yüksek açlığım sordum doktora bundanmi büyük çıkıyor diye şuan için öyle diyemem dedi. Ama içimde bir korku var yine. Şekerden supheleniyorsan açlık tokluk kontrol et biraz kendin

Detayliya erken girmişsin canım. Bana doktorum 23. Haftaya gün verdi. Benimkide 1 hafta önden gidiyor her kontrolde böyle çıkınca doktorum son adeti geri çekti bir hafta. Artık böyle hesaplicaz dedi. Şekerim şuan takipte biraz yüksek açlığım sordum doktora bundanmi büyük çıkıyor diye şuan için öyle diyemem dedi. Ama içimde bir korku var yine. Şekerden supheleniyorsan açlık tokluk kontrol et biraz kendin
Benim doktorum da 19. Haftada detaylı yaptırdı canım heralde doktordan doktora fark var

açlık şekerim en son 82 cıkmıstı öncesınde de 83-84 cıvarında falan cıkardı genelde..ama şeker yüklemesi tabı degısık bıseymıs onda nasıl olur bılmıyorum detaylı ıcınde bıkac gorus almıstım 20nin ıyı oldugunu soyledıler oyuzden 20’de aldım perınotolog’a da tekrar gelmemıze gerek var mı dıye de sordum belkı bıkac hafta sonra yine gormek ısteyebılır dıye gerek yok dedi

bu arada ben kendi doktoruma degıl ayrı perınotolog hekim profosere gittim burda..kendi doktorum dondurulmus embrıyoların genelde önden gittiğini söyledi hani o sebepten de olabilir belki bilmiyorum şeker yüklemesi için de 24+4 ken gıdecem kendi doktoruma

Ayrıntılı icin genelde 19-23 haftalar öneriliyor. Ben de başka bi sebepten 19. Da girmiş oldum.fakat kalp 23. Haftada tam halini alıyormuş. O yüzden benim 23 de kalbe tekrar bakilcak

açlık şekerim en son 82 cıkmıstı öncesınde de 83-84 cıvarında falan cıkardı genelde..ama şeker yüklemesi tabı degısık bıseymıs onda nasıl olur bılmıyorum detaylı ıcınde bıkac gorus almıstım 20nin ıyı oldugunu soyledıler oyuzden 20’de aldım perınotolog’a da tekrar gelmemıze gerek var mı dıye de sordum belkı bıkac hafta sonra yine gormek ısteyebılır dıye gerek yok dedi
Biri yazmistida takip ettiğim forumlarda bebeğin bazı yerleri tamamlanmamış oluyormuş falan diye ama doktor tekrar bakmaya gerek görmediyse demekki gorebildi heryerini. Alllah sağlıkla aldırdım kucagina. Benim açlığım hep 105 civarları şuan doktor birazda tokluga bakalım dedi ölçüm yapıyorum diyetle beraber. Yüksek çıkarsa buda insuline baslicakmisim

bu arada ben kendi doktoruma degıl ayrı perınotolog hekim profosere gittim burda..kendi doktorum dondurulmus embrıyoların genelde önden gittiğini söyledi hani o sebepten de olabilir belki bilmiyorum şeker yüklemesi için de 24+4 ken gıdecem kendi doktoruma
Benide doktorum perinatologa yönlendirdi orda direk randevu bu şekilde verildi. Sata göre 22 önden gitmesiyle 23. Haftada oluyorum. Önden gitmesi doğumu öne cekermis sadece doktorum öyle dedi

Kizlar selam 🙋‍♀️ bugun fetal eko icin arastirmaya gittik doktor herseyin normal oldugunu sadece burun kemiginin kucuk oldugunu soyledi down sendromlu olabilir dedi ikili test sonucum normal gelmisti oysaki. Ikili testte risk 1:10000 ken burun kemigini dahil edince 12:10000 oluyomus. Sivi alinarak bakilabilir birde nifty diye bi test yapilarak anlasilir kesin sonuc dedi doktor bi an once test yaptırıp kotu bi sonuc cikarsa aldirmam yonunde konustu. Ama biz esimle sonuc ne olursa olsun bebegimizden vazgecmek istemiyoruz. Ordan cikip kendi tup bebek doktoruma gittik o da bakti evet burnu kucuk ama genetikte olabilir dedi benimde burnuma bakti hatta seninkide kucukmus dedi 😊 eger aldirmak gibi bi niyetin yoksa yaptirma testi hamileligin tadini cikar dedi sivi aldirmak riskliymis hem bebek icin hem benim icin. Nift ise pahali bi testmis. Moralimiz bozuldu biraz tabiki ne gelirse Allahtan hepsine raziyiz bizin imtihanimiz buysa cekcez diyoruz icimde oynayan hareket eden bebegim hakkinda bunu dusunmek bile canimi yakiyor. Boyle ikili testi normal olup burun kemigi kucuk cikan ve bebegi saglikli olan varmidir acaba bildiğiniz. Testi yaptirip yaptirmamak konusunda kararsiz kaldik yani herseyi normal ense kalinligi, bagirsak, kalp hic birinde sikinti yok dedi sadec burnu kucuk o da genetikte olabilir dedi ne yapsak nasil yol izlesek bilmiyoruz

Kizlar selam 🙋‍♀️ bugun fetal eko icin arastirmaya gittik doktor herseyin normal oldugunu sadece burun kemiginin kucuk oldugunu soyledi down sendromlu olabilir dedi ikili test sonucum normal gelmisti oysaki. Ikili testte risk 1:10000 ken burun kemigini dahil edince 12:10000 oluyomus. Sivi alinarak bakilabilir birde nifty diye bi test yapilarak anlasilir kesin sonuc dedi doktor bi an once test yaptırıp kotu bi sonuc cikarsa aldirmam yonunde konustu. Ama biz esimle sonuc ne olursa olsun bebegimizden vazgecmek istemiyoruz. Ordan cikip kendi tup bebek doktoruma gittik o da bakti evet burnu kucuk ama genetikte olabilir dedi benimde burnuma bakti hatta seninkide kucukmus dedi 😊 eger aldirmak gibi bi niyetin yoksa yaptirma testi hamileligin tadini cikar dedi sivi aldirmak riskliymis hem bebek icin hem benim icin. Nift ise pahali bi testmis. Moralimiz bozuldu biraz tabiki ne gelirse Allahtan hepsine raziyiz bizin imtihanimiz buysa cekcez diyoruz icimde oynayan hareket eden bebegim hakkinda bunu dusunmek bile canimi yakiyor. Boyle ikili testi normal olup burun kemigi kucuk cikan ve bebegi saglikli olan varmidir acaba bildiğiniz. Testi yaptirip yaptirmamak konusunda kararsiz kaldik yani herseyi normal ense kalinligi, bagirsak, kalp hic birinde sikinti yok dedi sadec burnu kucuk o da genetikte olabilir dedi ne yapsak nasil yol izlesek bilmiyoruz
Genetik olabilecek birşey için bu acımasızlık nedir ya. Benim yeğenimin o kadar kucuktuki herkes dalga geçiyordu az daha hiç olmyckmis burnu diye. Ee ikilide normal gelmiş. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin genetiktir bence seninkide küçükse sana çekmiş iste

Hic bisey yaptirma canm burnu kucuk gozukuyo diye down sendromu olabilir demeside tuhaf genetik olabilirmis bak her cocugun burnu normal boyutlarda yada buyuk olcak diye bisey yok. findk burunludur belki🥰
O testleri yaptiripta sonucu bekleyene kadar kendini yiceksin yasayacagn stres bebege zarar.
Down sendromu riski olsaydi ense kalinliginda filanda cikardi.
Down sendromu ölumcul bisey degil ne senin ne bebek icin mudahaleye dahiii gerek yok egerki oyle dogacaksa rabbimin hediyesidir. Sen oyle seyler dusunme tup bebek doktorunu dinle gebeligini saglikla devam ettir stresten uzak

Genetik olabilecek birşey için bu acımasızlık nedir ya. Benim yeğenimin o kadar kucuktuki herkes dalga geçiyordu az daha hiç olmyckmis burnu diye. Ee ikilide normal gelmiş. Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin genetiktir bence seninkide küçükse sana çekmiş iste
Ah hemde ne acimasizlik bizim yasadiklarimiz bazilarina o kadar kolay geliyorki dondurulmus embriyom oldugunu ogrenince isiniz kolay o zaman tekrar denersiniz dedi doktor bir de

Artik bu haftalarda bir doktorun test yaptirip down sendromlu cikarsa sonlandirin demesi bana tuhaf geliyor. 24 haftalik bir bebek. Arkadasinda dedigi gibi senin veya bebegin sagligini tehlikeye atan bir durum olsa neyse. 10000 de 12 cok dusuk bir deger canim bence hic canini sıkma. O kadar risk hepimizin bebekleri icin var bence allah korusun.

Hic bisey yaptirma canm burnu kucuk gozukuyo diye down sendromu olabilir demeside tuhaf genetik olabilirmis bak her cocugun burnu normal boyutlarda yada buyuk olcak diye bisey yok. findk burunludur belki🥰
O testleri yaptiripta sonucu bekleyene kadar kendini yiceksin yasayacagn stres bebege zarar.
Down sendromu riski olsaydi ense kalinliginda filanda cikardi.
Down sendromu ölumcul bisey degil ne senin ne bebek icin mudahaleye dahiii gerek yok egerki oyle dogacaksa rabbimin hediyesidir. Sen oyle seyler dusunme tup bebek doktorunu dinle gebeligini saglikla devam ettir stresten uzak
Ya oyle bile olsa zaten aldirmayi dusunmeyiz ama bu 3-4 ay nasil gecer bilmiyorum. Esimle karar aldik eve girmeden dedik bu konu kapandi kapinin arkasinda kaldi eve girince hic bisey yok gibi devam etcez kimse bilmicek diye ama icim icimi yiyo nasil bisy yokmus gibi davrancam bilmiyorum

Back