• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EKİM 2020 Dondurulmuş Embriyo Transferi Olacaklar

Cok tesekkur ederim vicdanimi bi nebze olsun rahatlattiginiz icin benim gibi dusunenler oldukca yüküm hafifliyor❤
Burada vicdani bir durum söz konusu değil ki. Bu bir sağlık problemi. Bir mecburiyet. Doktorlarımız ne diyorsa ne şekilde yönlendiriyorsa,öyle davranmalıyız. Ne yazık ki böyle olumsuzluklar yaşanabiliyor,gebelik çok riskli bir süreç. Hiç bir anne adayı,hiç bir hekim,imkan varken sağlıklı bir fetüse dokunmak istemez elbette. Aksini düşünen insanların art niyetli olduğuna inanıyorum.

Kusura bakmayın ama amacım kırmak,üzmek değil.Sizin de acınız var Allah inşallah en kısa zamanda sağlıklı bir evlat nasip etsin🤲🏻Ama yazılanları okudum da yasnaz bu konuda yeterince üzgün ve gergindir.Doktorlar sağlıksız diyorsa kalbi atıyor ama diyerek ekstra vicdansızlık yapıyor gibi hissetmesine sebep olabiliriz.Belki evet doğuma kadar kalbi atacak ama doğumda kesin ölecek denen bir bebeği doğurmak ne kadar mantıklı?Anlıyorum can çıkmadan ümit çıkmaz belki diyorsunuz ama siz yazdıkça benim içim cız etti.Umarm yanlış anlamamışsınızdır.Teşekkür ederim..
Yok yanlış anlasilcak bişey yok kendi görüşumu yazdım ben vicdan meselesi değil bu kişisel görüş.. Rabbim ne zaman uygun görürse o zaman bebegin nefesinin bitmesini uygun görürüm ben olsam umutla alakasi yok malesef düzelmiyor..

Evet atiyor eli kolu oynayan bi bebege kiymak herseyden acı ama bebegin kafasi yok neredeyse bu bebegin vucudundada anomaliler var doktor anne karninda bile ölebilir cok yasamaz vakit kaybetmeden perinatologa gorunun dedi karnimda kalbinin durmasini suyunun bitmesinimi bekliyim yani onumu demek istiyosunuz? Bu sekilde bir gun bile beklemek cok aci yaşamissiniz anlamaniz gerekiyor :KK43:
Benim görüşüm Rabbim ne zaman dilerse o zaman bu dünyadaki ömrünün bitmesi.. Onu kaybedince de bu aci bitmicek malesef.. Snein görüşüne de saygım var elbet en net kararı eşin ve sen verirsin..

Hanımefendi çok kibar bir şekilde gerekli cevabı vermiş. İyi ki kendisi benden önce davranmış,ben onun kadar kibar davranamazdım.
Size büyük geçmiş olsun. Allah sabır versin. Gönlünüzü ferah tutmaya çalışın. Bugünlerde geçecektir.
Yok istediğinizi söyleyebilirsiniz herkesin görüşü farklı bu konuda

Burada vicdani bir durum söz konusu değil ki. Bu bir sağlık problemi. Bir mecburiyet. Doktorlarımız ne diyorsa ne şekilde yönlendiriyorsa,öyle davranmalıyız. Ne yazık ki böyle olumsuzluklar yaşanabiliyor,gebelik çok riskli bir süreç. Hiç bir anne adayı,hiç bir hekim,imkan varken sağlıklı bir fetüse dokunmak istemez elbette. Aksini düşünen insanların art niyetli olduğuna inanıyorum.
Art niyetle ilgisi yok sadece düşünce farklılığı..

Aynen ben de böyle düşünüyorum.benim durumumu da biliyorsundur belki az çok.
Bu gibi durumlarda duygusal değil mantıksal ve bilimden yana düşünmek gerkiyor bence.
En önemli şey bu dünyaya bedenen ve ruhen tam ve saglikli bir birey getirebilmek olmalı. Sonuçta ana baBa da olsak bizler de bu dünyada baki değiliz evlâdın başında.
Ayrıca tekrar tedavi düşünüyorsa bu durumu yaşayan kişi, sağlıksız gebeliği biran önce sonlandırıp mental olarak toparlanmak çok önemli. Bebek kadar sen de önemlisin çünkü Yasnaz.
Evet canim cok sagol biliyorum senide insallah kötu seyler yasamazsin sende

Tesekkur ederim canim cok sagol❤

Ben şahsen kendi fikirlerimi yazıp çıkacağım. Kimseyle herhangi bir tartışmaya girmek istemiyorum. @Yasnaz için çok üzgünüm. Dünden beri sürekli namazlarim da dua ediyorum onun için. Rabbim kimseyi evladiyla sınamasın. Bu konularda çok fetva dinledim. Doktor; anneye bu bebeğin zararı var derse tabikide mudahele edilir. Ama herhangi anneye bir zararı yok aldırmak size kalmış derse. Ben şahsi fikrimi söylüyorum. Onun kalbinin durdurulmasına gönlüm razı olmazdı. Tabikide herkes bu dünyaya sağlıklı evlatlar getirmek ister. Ama biz bu dünyaya imtihan olunmaya gelmişiz. Bir ahiret hayatı bizi bekliyor. Dünya üç günlük. İmtihanimizi Rabbim kolay eylesin. Şuan @Yasnaz da bir imtihanda. Rabbim onu evladiyla siniyor. Rabbim onun kararına bırakmadan evladının bu dünyadan melek olarak gitmesini nasip etsin. Çünkü bu kararı insanin kendi başına vermesi çok zor ve çok aci. Neyse sizinle çok güzel gunlerim oldu. Hepinizden Allah razi olsun. Hoşçakalın. Allah a emanet olun.

Ben şahsen kendi fikirlerimi yazıp çıkacağım. Kimseyle herhangi bir tartışmaya girmek istemiyorum. @Yasnaz için çok üzgünüm. Dünden beri sürekli namazlarim da dua ediyorum onun için. Rabbim kimseyi evladiyla sınamasın. Bu konularda çok fetva dinledim. Doktor; anneye bu bebeğin zararı var derse tabikide mudahele edilir. Ama herhangi anneye bir zararı yok aldırmak size kalmış derse. Ben şahsi fikrimi söylüyorum. Onun kalbinin durdurulmasına gönlüm razı olmazdı. Tabikide herkes bu dünyaya sağlıklı evlatlar getirmek ister. Ama biz bu dünyaya imtihan olunmaya gelmişiz. Bir ahiret hayatı bizi bekliyor. Dünya üç günlük. İmtihanimizi Rabbim kolay eylesin. Şuan @Yasnaz da bir imtihanda. Rabbim onu evladiyla siniyor. Rabbim onun kararına bırakmadan evladının bu dünyadan melek olarak gitmesini nasip etsin. Çünkü bu kararı insanin kendi başına vermesi çok zor ve çok aci. Neyse sizinle çok güzel gunlerim oldu. Hepinizden Allah razi olsun. Hoşçakalın. Allah a emanet olun.
Umarim sinanmazsin kimse sınanmaz bu konuda uzaktan bende oyle soyluyordum ama durumu yasayinca farkli oluyomus.
Sunuda soyliyim gunahkar ilan edilmeden anneye zarari var heran kalbi durup benim fark etmeme durumum olabilir karnimda kalbinin ne zaman duracagini bilemem.
Ayrica neden gidiyosunki kimse sana yada digerlerine bisey demedi topigi ben acmis olabilirm ama siz saglikli hamilelik surdukce aktif devam edebilirsiniz. Bi giden olucaksa oda ben olucam zaten

Aslinda yazmayacaktim ama dayanamadim. 2 haftadir yasadikarimizi bir Allah bir ben bir esim bilir. 2li teste gittik. Heyecan vs buyumustur filan. Ve doktorumuzun yüzü düstü. Alttan bakti ustten bakti konusalim dedi. Ense kalinligi cok cok yüksek ve bazi baska sorunlar var kan testine bile ne yazik ki gerek yok dedi. Perinatoloji uzmani profa yönlendirdi. Ölcumler yapildi doktorun yüzünden üzgün aglamaya basladim anladim. Hislerimi yasadiklarimizi anlatamam. Dna kromozom ve ciddi yapisal yani organsal anamoliler var ama cvs testi yaptiralim dedi. 8.3 cikti. Cvsye gittimizde 9u gecmisti. Yani bebegin plesantasindan parca aldilar karnimdan girip. İlerledikce sorun olup senin hayatini tehlikeye atabilir dedi. Esimle konustu tup bebek doktoruyla konustu ben şoktan cogunu dinleyemedim bile. Ön sonuc gelsin sende kabullenirsin baska doktorlarada gidebilirsin ama ben size bunlari ayrintili anlatmakla mukellefim cunku anne baba cok duygusal olup gec kalip hayati tehlike olan durumlar yasanabiliyo dedi. Zaten alaninda uzman kisiler buyuk sorunlar yaratacak durumlarda ciddi sekilde uyarip konusuyirlar aileyle. Bunun artik acabasi mi kalmiyor bazi durumlarda. Gunlerdir agladim yemedim icmedim uyumadim üzüntümden. Daha cok sey var icimde ama yazdikca bile uzuluyor insan. Rabbim bizim canimizida bize emanet ediyor. Ben burada yalnizim mesela kimsem yok
Esim denizci. Aracimiz yok. Birsey olsa benimde kurtulabilme ihtimalim olmayacak belki. Bu konuda herkes farkli dusunebilir ama kimse kimseyi yargilamasin lütfen. Bunlar kolay seyler degil. Rabbim kimseyi bu acilarla sinamasin. Hepiniz Allaha emanet olun saglikli gebelikler diliyorum herkese.

Aslinda yazmayacaktim ama dayanamadim. 2 haftadir yasadikarimizi bir Allah bir ben bir esim bilir. 2li teste gittik. Heyecan vs buyumustur filan. Ve doktorumuzun yüzü düstü. Alttan bakti ustten bakti konusalim dedi. Ense kalinligi cok cok yüksek ve bazi baska sorunlar var kan testine bile ne yazik ki gerek yok dedi. Perinatoloji uzmani profa yönlendirdi. Ölcumler yapildi doktorun yüzünden üzgün aglamaya basladim anladim. Hislerimi yasadiklarimizi anlatamam. Dna kromozom ve ciddi yapisal yani organsal anamoliler var ama cvs testi yaptiralim dedi. 8.3 cikti. Cvsye gittimizde 9u gecmisti. Yani bebegin plesantasindan parca aldilar karnimdan girip. İlerledikce sorun olup senin hayatini tehlikeye atabilir dedi. Esimle konustu tup bebek doktoruyla konustu ben şoktan cogunu dinleyemedim bile. Ön sonuc gelsin sende kabullenirsin baska doktorlarada gidebilirsin ama ben size bunlari ayrintili anlatmakla mukellefim cunku anne baba cok duygusal olup gec kalip hayati tehlike olan durumlar yasanabiliyo dedi. Zaten alaninda uzman kisiler buyuk sorunlar yaratacak durumlarda ciddi sekilde uyarip konusuyirlar aileyle. Bunun artik acabasi mi kalmiyor bazi durumlarda. Gunlerdir agladim yemedim icmedim uyumadim üzüntümden. Daha cok sey var icimde ama yazdikca bile uzuluyor insan. Rabbim bizim canimizida bize emanet ediyor. Ben burada yalnizim mesela kimsem yok
Esim denizci. Aracimiz yok. Birsey olsa benimde kurtulabilme ihtimalim olmayacak belki. Bu konuda herkes farkli dusunebilir ama kimse kimseyi yargilamasin lütfen. Bunlar kolay seyler degil. Rabbim kimseyi bu acilarla sinamasin. Hepiniz Allaha emanet olun saglikli gebelikler diliyorum herkese.
Canimmm oyle guzel yazmissinki insallah acıda olsa bir an önce feraha kavuşuruz😔

Yalnız yorumlarimdan nasıl yargılama fikrini çıkardın anlamadim. Nasil yaparsın vicdansiz bi annesin sen yapmamalisin mi dedim ben? Ben sadece ben olsam nasil yapardim dedim ki yaşadım aynı seyi.
Herkesin düşüncesine saygım var lutfen benim düşünceme de saygi duyun ve yargiliyosun falan demeyin

Geçmiş olsun canım Rabbim bir dahakine hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin. Tabikide kendi yasadigini bilir insan. Yaşamadan bişey konuşmamak lazım. Ama kimse kimseyi yargılamıyor herkes fikrini söylüyor . Tabikide amacımız kimseyi üzmek degil. Rabbim kimseyi bu şekilde imtihan etmesin gerçekten yaşadıklarınız çok zor. Yani bizim bile tadımız tuzumuz kalmadi hiç 😒

RujsuzRuhsuzum RujsuzRuhsuzum ve @Yasnaz Rabbim imtihanınızı kolaylaştırsın karşılığını hem bu dünyada hem ahirette kat kat versin inşallah yaşadığınız durum zor gerçekten ateş düştüğü yeri yakıyor bizim elimizden dua etmekten başka birşey de gelmiyor inşallah sonraki gebelikleriniz kolayca ve sağlıkla gerçekleşir de sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza alırsınız herşey de bir hayır her yaşanan da bir sebep var mutlaka bilemiyoruz Rabbim size sabır versin gerçekten çok üzüldüm

Umarim sinanmazsin kimse sınanmaz bu konuda uzaktan bende oyle soyluyordum ama durumu yasayinca farkli oluyomus.
Sunuda soyliyim gunahkar ilan edilmeden anneye zarari var heran kalbi durup benim fark etmeme durumum olabilir karnimda kalbinin ne zaman duracagini bilemem.
Ayrica neden gidiyosunki kimse sana yada digerlerine bisey demedi topigi ben acmis olabilirm ama siz saglikli hamilelik surdukce aktif devam edebilirsiniz. Bi giden olucaksa oda ben olucam zaten
Kimse seni bu konuda günahkar ilan etmiyor kendini savunmayı bi bırak istersen. Bebek senin karar senin ister aldırırsın ister aldırmazsın. Umarım daha kötüsüyle imtiham olmazsın. Bu grupta herkes aynı agızdan konusucak diye bişey yok. Rabbim şifanı nasip etsin umarım sag salim evlatlarına kavusursun. Rabbim aratmasın kimseye. Gruptan gitme sebebim birinin bana bisey söylemesi falan degil. Kimse bişey demedi de ayrıca. Grupta yazı okudukca üzülüyorum o yüzden

Son düzenleme:
@Yasnaz bak canım ben seni kırmak istemiyorum. Ben hepinizi çok seviyorum. Biz sana git çocuğunu aldır nasıl deriz bizim buna dilimiz varmıyor söylemeye. Kimse sana niye aldırdın diye hesap sormaz fikrimi tabikide söylerim ama senin seçimine mudahele asla etmem. Çok üzgünsün biliyorum ama sana aldırma diyenlere sen kızarak cevap yazıyorsun. İnsanlar senin ne yaşadığını bilemez bende bilemem tabikide. Biz senin iyiliğini düşünüyoruz. Ne olursa olsun ben kimseye o canı sonlandirmalisin diyemem. Doktor der sonlandırırsin ama bunu biz diyemeyiz yani en azından benim dilim varmaz bunu demeye. Kimseyle zıt düşmek istemiyorum. İnsaAllah en kısa zamanda sağlığına kavuşursun tekrardan anne olursun kucağına almayı da nasip etsin Rabbim. Kimse burda senin kötülüğünü istemiyor inan. Bende fevri davrandiysam özür dilerim. Senin acın hepimizin acisı burda. Arkadaşın yazısını beğenmedim çünkü mantıkla dusunemedigim için herhangi bir tartışma çıksın diye degil. Bu Rabbimden geldi snaa bir imtihan sen vicdanını kötü hissetme. Allah büyüktür. Hocalar bile doktorlarin zararlı gördüğü şeyleri yapmayin diyor. Senin için çok zor biliyorum . Sinirlerin bozulur diye sana buraya girme demiştim işte bu yüzden demiştim çünkü herkes aynı kafada olmaz. Ben hepinizi çok seviyorum

Back