• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

EKİM 2020 Dondurulmuş Embriyo Transferi Olacaklar

Tekrar ve son kez yazıyorum 3 buçuk ay once aynı sey basima geldi ve kaybettim yani onu en iyi anlayan benim.. Bu konuda 2 görüş var ve benim görüşüm cogunuzdan farklı bana göre yani.. Burda ben yasnazi yargilamadim sadece yorumumu söyledim kimseyi de yargılamam zaten ama beni yargılıyorsunuz bu dusuncemden dolayı.. Herkesin fikrine saygı duymalisiniz

Ya bazı arkadaşlar neden sanki @Yasnaz keyfine göre çocuk aldırıyor olarak algılamış ki olayı. Bu yasnazın kararına kalmış bişey değil işin ehli doktorlara görünmüş ve onlar gebeliğin sonlanması kararını vermişler. Uzmanlar bunu uygun gördükten sonra yok ben aldırmıcam şeklinde bi tercih yapamaz. Eğer gebeliğin bi şekilde devam etmesi ihtimali olsaydı doktorlar durumu izah ederdi aldırıp aldırmamayı size bırakıyoruz derdi. Ama bu öyle bi durum değil. Şu durumda en önemlisi anne sağlığı. Sağlığına bir an önce kavuşman için ne yapılması gerekiyorsa onu yap yasnaz. Doktoruna güven inşallah kısa zamanda hem sağlıken hem psikolojik olarak toparlanırsın. İnan hiçbirinizi tanımıyorum ama burda sıkıntı yaşayan arkadaşları okudukça ben de kahroluyorum. Eminim diğer arkadaşlar da aynı şekildedir. Dua ediyoruz inşallah kalbinizdeki tüm acılar geçsin ve istediğiniz mutluluklara bir an önce kavuşun🙏🏼💕

Dünden beri hesabını izliyorum canım. Diğer topiklerde de bir gerginlik var üzerinde . Ban yemişsin. Özelinde canını sıkan bir durum ya olmuş yada hamilelik hormonları seni bu kadar gergin hale getirmiş. Sonuç aldığınız dönemde aktif sonrasında pasif bir şekilde sizi takip ediyorum. Yasnaz ile güzel tutan bir elektriğinz vardi. Bu dışardan bile fark ediliyordu. Herkes tatbiki aynı düşünmek zorunda değil. Herkesin yaşam şekli aile yapısı dünya görüşü aynı olacak diye bir şey yok. Sorun zaten burada da değil. acı çok tazeyken sizce ne yapmalıyım diye bir soru da yonetilmemisken art arda üstündeki gerginlikle cevap yazmak yerine Uzak kalmayı o zaman secseydin. Gider ayak gönül kırgınlığı olusturmasaydin keşke. Üst üste yazdığın mesajlar konuşma dilindeki sertlik kırgınlığa neden oldu. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Umarım beni yanlış anlamazsın. Sana ne oluyor demezsin. Birkaç gün sonra yazdıklarını tekrar okursan ne demek istediğimi anlayacaksınız.🥰
Haklisiniz. Bu konularda empati duygumu kaybediyorum. Cok uzgunum

Bir daha da kimsenin işine karışmam,vazifem olmayan şeylerde yorum yapmam. Bu bana güzel bir ders oldu. Evet hataliyim. Hatamı kabul ediyorum. Bir anne için elbette çok zordur. Ona destek olmam gerektiğini öğrendim. Bazı hataların dönüşü yoktur belki arkadaşımı kaybetmiş olabilirim ama onun için hep dua edeceğim. Neden bu kadar gerildim sinirlendim bende bilmiyorum. Sonuçta bunu yaşayan kendisi benden daha çok üzgündür. Neyse tekrardan kusura bakmayın. Bir daha böyle bir hata yapmam. Ömürlük bir ders oldu benim için. Sinanmadigim hiç bir konu hakkında yorum yapmamaya söz verdim kendime. Hakkınızı helal edin. Bile isteye kimseyi kırmak istemezdim

Öncelikle Allah yardımcın olsun arkadaşım, kolaylıklar ve sabırlar diliyorum sana ve eşine. @Yasnaz durum senin inisiyatifinde değil, vicdani bir ağırlık, herhangi birine kendini anlatmaya çalışmak gibi bir çabaya girip de daha fazla yorma kendini lütfen. İçinin yangınını bir sen bilirsin. Üç aydır iyi kötü birbirimizin yaşadıklarını dinliyor, destek oluyor ve bilgimiz dahilinde yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bugün de yapılması gerekenler akıl vermek, ben böyle yaptım ya da ben böyle yapardım’lar yerine destek olmak ve duacı olmaktır. Ki verilen akılların da bir mantığa yatar yanı yok. Benim problemim amh düşüklüğü idi, 1 embriyom oldu iki tedavimde de. İlk tedavim tutmayınca yıkılmıştım, fakat bir ay olmadan gencecik 49 yaşında anneciğim beyin kanaması geçirdi sonrasında felç geçirdi, 40 günlük bir yoğun bakım süreci oldu. Benim o yavrum tutsaydı üzüntüden düşerdi, düşmese dahi anneme baktım aylarca kaldırmam gerekti ona hayrım dokunmazdı. Annem iyi kötü toparladı 9-10 ay sonra ve ben tek embriyodan gebe kaldım. Demem o ki vardır hayır Rabbimiz bilir biz bilemeyiz. Tekrar sabır ve güç diliyorum sana Allahımdan, düştüğün yerden daha güçlü kalk canım benim.
Allah razi olsun ❤
Cok guzel aciklamissiniz rabbim sizlere yasatmasin kötu gunler insallah hersey Allahtan ne gelirse sukretmek lazim

Ben dermabebak. Kayinvalidemin hesabindan girdim. Oncelikle @Yasnaz dan ozur dilerim. Evet cok bencilce davranmisim. Sureklii ben ben demisim ki fikrim sorulmamis. Empati duygumu kaybetmisim kusura bakma kimse kusuraa bakmasin
Keske kirmadan inciltmeden önce soylediklerimize dikkat etsek.
Neyse insallah sizler saglikli bi hamilelik gecirirsiniz

Ya bazı arkadaşlar neden sanki @Yasnaz keyfine göre çocuk aldırıyor olarak algılamış ki olayı. Bu yasnazın kararına kalmış bişey değil işin ehli doktorlara görünmüş ve onlar gebeliğin sonlanması kararını vermişler. Uzmanlar bunu uygun gördükten sonra yok ben aldırmıcam şeklinde bi tercih yapamaz. Eğer gebeliğin bi şekilde devam etmesi ihtimali olsaydı doktorlar durumu izah ederdi aldırıp aldırmamayı size bırakıyoruz derdi. Ama bu öyle bi durum değil. Şu durumda en önemlisi anne sağlığı. Sağlığına bir an önce kavuşman için ne yapılması gerekiyorsa onu yap yasnaz. Doktoruna güven inşallah kısa zamanda hem sağlıken hem psikolojik olarak toparlanırsın. İnan hiçbirinizi tanımıyorum ama burda sıkıntı yaşayan arkadaşları okudukça ben de kahroluyorum. Eminim diğer arkadaşlar da aynı şekildedir. Dua ediyoruz inşallah kalbinizdeki tüm acılar geçsin ve istediğiniz mutluluklara bir an önce kavuşun🙏🏼💕
Gozlerim doluyo boyle guzel mesajlari okurken. Destegin icin sanada cok tesekkur ederim canim ❤ dualarin icin Allah razi olsun

Cnm benm ben hep burda size diyordum ikili test üçlü hepsini yapacam niye birşey varmı diye ben bilime tıpa inanırım bana da çok diyen oldu niye yaptırıyorsun aldiracakmisin diye ne alaka ya zaten ne zaman öleceğimiz belli değil komşum gencecik yaşında öldü koronodan karısı 6 aylık hamileydi ben giderken arkamda sağlıklı bir evlat bırakmak isterim ona buna muhtac bir evlat değil hep bunu savunurum ve çok tepki alırım vicdansiz diye annemle babam ayrıldı bı biri çekti kendine bı biri engelli olsaydım emin olun ortada kalabilirdim annem hep çalışıp bize bakmak zorunda kaldı her sabah ağlayarak ise gitti yanlız kalıyorum diye
Iyikide yaptirmissin ben yaptirmadan göruldu ama bundan sonraki gebeliklerde kesin yaptiricam yaptirmama dusuncemin yanlis oldugunu simdi anladim.

Dünden beri hesabını izliyorum canım. Diğer topiklerde de bir gerginlik var üzerinde . Ban yemişsin. Özelinde canını sıkan bir durum ya olmuş yada hamilelik hormonları seni bu kadar gergin hale getirmiş. Sonuç aldığınız dönemde aktif sonrasında pasif bir şekilde sizi takip ediyorum. Yasnaz ile güzel tutan bir elektriğinz vardi. Bu dışardan bile fark ediliyordu. Herkes tatbiki aynı düşünmek zorunda değil. Herkesin yaşam şekli aile yapısı dünya görüşü aynı olacak diye bir şey yok. Sorun zaten burada da değil. acı çok tazeyken sizce ne yapmalıyım diye bir soru da yonetilmemisken art arda üstündeki gerginlikle cevap yazmak yerine Uzak kalmayı o zaman secseydin. Gider ayak gönül kırgınlığı olusturmasaydin keşke. Üst üste yazdığın mesajlar konuşma dilindeki sertlik kırgınlığa neden oldu. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Umarım beni yanlış anlamazsın. Sana ne oluyor demezsin. Birkaç gün sonra yazdıklarını tekrar okursan ne demek istediğimi anlayacaksınız.🥰
Yaa ben bunlari yazamiyorum iste nedense yapimda yok uzak durmayi tercih ediyorum ic sesim oldun.
Arkadasla gercekten uzakta olsak iletisimimiz farkliydi ve hic beklemedigim tepkiyi ondan aldim kendini savunmayi birak filan dedi ustelik beni cok sasirtti konusurken agzimizdan cikana dikkat etmemiz gerekiyor bazen napalim olan oldu artik herkes saglikla hayatina devam etsin insallah

Yaa ben bunlari yazamiyorum iste nedense yapimda yok uzak durmayi tercih ediyorum ic sesim oldun.
Arkadasla gercekten uzakta olsak iletisimimiz farkliydi ve hic beklemedigim tepkiyi ondan aldim kendini savunmayi birak filan dedi ustelik beni cok sasirtti konusurken agzimizdan cikana dikkat etmemiz gerekiyor bazen napalim olan oldu artik herkes saglikla hayatina devam etsin insallah
Yasnazcım senı basından berı takıp edıyorum bebegine gercekten cok üzüldüm Allah sabırlar versın.. yanı bazı insanların ne demek istedgnı gercekten anlamıyorum herşeye günah dıyorlar eski kafayla yaklaşıyolar hayata insanlara!!! Rahim bile genetik olarak anomali olan bebegı atmak istıyo bu normal bir insan olamaz dıye insanların ne haddıne yorum yapmak!! Bunu diyenler doktorada gtmesın kanser olsun tedavısınıde yaptrmasın nasıl olsa Allah vermiş hastalığı ölümde Allahtan yaşamakta desin baksın hayatına!!! Benım anneannem alzhemir hastasıydı annem baktı 7 sene ve ben hasta bakmanın ne oldgnu o zaman gordum annem markete bıle gidemıyodu yalnız bırakamıyodu psikolojısı bozulmuştu hayatı kalmamıştı ve belki bu bebek hiç bi zaman anne bıle dıyemıcek bi bebek neden saglıklı bir bebek dunyaya getırmek yerıne saglıksızı tercıh etsın? Bi de Allah vermiş nankorluk dogurmalısın vicadan yapmalısın dıyenler var peki bu cocuklarını bırakıp cope atmakla aynı olay mı? Neden vicdanına kalsın? Oyle anneler babalar var kı saglıklı evlatlarını cöpe atıyolar aonra gidip farklı kişilerden cocuk yapıp kendı hayatlarına bakıyolar gayette 3 4 cocuk yapıyolar.. vicdan yoksunu insanlar bunlar işte benım kedim var balkona cıktgnda bıle ödum kopuyo aman duser dıye adamlar evlatlarını atıyo.. kesinlikle yasnazcım sen kendı hayatına bak herkes yorum yapar agzı olan konuşur doktor ne dıyosa onu yapmalısın, kimse doktordan daha fazla konuşmasın konusanlarda gitsinler o akıllarıyla tıp kazanıp okusunlar oyle doktorculuk yapmakla vicdan degerlendirmekle olmuyo bu işler.. Allah sana sabır versın bulundgn sürec cok zor Allah kımseyı evladıyla sınamasın en kısa zamanda kafanı toparlarsın inşallah❤️🌹

Kızlar biz bu zor süreclerin en basindan beri burada hep birbirimize destek olduk. Yeri geldi heyecanimiz tavan yapti yeri geldi üzüldük, minicik belirtiler aradik, günler öncesi testler yaptik, birbirimizi gaza getirdik vs vs.. o kadar cok duygu yasadik ki burada beraber.. hepimiz cok duygusaliz, hormonlarimiz sürekli artiyo, neredeyse bizi hormonlarimiz yönetiyo. İnsanlar hata yapabilir, bazen öyle yada böyle empati yapamayabilir. Önemli olan hatalari kabul edebilmek bir sekilde kendini bu durumlari yasayip zaten cok kötü durumda olan insanlarin yerine koyup tekrar dusunebilmek.. Bunu yapabilmekte erdem bence.. keske hayatta her durumda, her olayda bu sekilde en basta yapabilsek ama bazen olmuyor iste. Hayatta basimiza gelebilecek her durum hakkinda söylüyorum bunu.
Biz cok güzel bir paylasimdaydik biliyorsunuz cok üzulüyorum dünden beri. Zaten 2 haftadir yerdemiyim göktemi belli degil. Burada yasananlarda cok üzdü beni. Eminim hepimizi.
Birbirimize destek olmaya devam edelim lütfen. Bizim belki gebeliklerimiz sona erecek ama burada paylasim yapan bir sorusuna, korkusuna,heyecanina ortak arayan insanlar var. Lütfen tatliya baglayalim. Kalplerimizi kirmayalim. Acilar paylastikca azalir. Sevincler paylastikca cogalir.
Ben kendi adima 39 yasindayim ve bu yasadiklarimdan ve yasayacaklarimdan sonra suan icin tekrar düsünmüyorum. Cünkü cok yiprandim. İlerde zamanla ne düsünürüm bilmiyorum.
Bir ablaniz olarak kabul ederseniz beni her zaman her konuda destek olurum.ve yasadiklarima benzer seyler yasayanlar bilgi almak isterse bilgim dahilinde buradan ve özelden cevap veririm.
Mübarek gün rabbim hepinize güzel, hayirli gebelikler nasip etsin. Bu hayatta en onemli sey saglik. Hepinize saglik ve rahat gebelikler dilerim.
Ben hepinizi cok seviyorum ve sevgiyle kucakliyorum. Biraz empati, konusma ve sevgiyle cözülmeyecek sorun yok diye düsünüyorum hepinize sevgiler ❤

@Yasnaz ne oldu, size neler denildi bilmiyorum, tesadüf eseri topiğe girdim ve hamileliğinizin sonlanması gerektiğiyle ilgili bir yazı okudum ne denir bilemedim :( Allah yardımcınız olsun sabır versin.

İçinde annelik duygusu olan vicdan sahibi hiçbir kadın durduk yerde bebeğiyle ilgili bu tip kararlar almaz, hepimiz kadınız, bir yanımız anne, kadın merhamet, şefkat, sevgi, anlayış demek, zaten üzülen bir anneye ağzımıza geldiği gibi yazmayalım bazı şeyleri lütfen, birbirimizin düşmanı değil zor zamanlarında destekçisi olmalıyız.

Yasnazcım senı basından berı takıp edıyorum bebegine gercekten cok üzüldüm Allah sabırlar versın.. yanı bazı insanların ne demek istedgnı gercekten anlamıyorum herşeye günah dıyorlar eski kafayla yaklaşıyolar hayata insanlara!!! Rahim bile genetik olarak anomali olan bebegı atmak istıyo bu normal bir insan olamaz dıye insanların ne haddıne yorum yapmak!! Bunu diyenler doktorada gtmesın kanser olsun tedavısınıde yaptrmasın nasıl olsa Allah vermiş hastalığı ölümde Allahtan yaşamakta desin baksın hayatına!!! Benım anneannem alzhemir hastasıydı annem baktı 7 sene ve ben hasta bakmanın ne oldgnu o zaman gordum annem markete bıle gidemıyodu yalnız bırakamıyodu psikolojısı bozulmuştu hayatı kalmamıştı ve belki bu bebek hiç bi zaman anne bıle dıyemıcek bi bebek neden saglıklı bir bebek dunyaya getırmek yerıne saglıksızı tercıh etsın? Bi de Allah vermiş nankorluk dogurmalısın vicadan yapmalısın dıyenler var peki bu cocuklarını bırakıp cope atmakla aynı olay mı? Neden vicdanına kalsın? Oyle anneler babalar var kı saglıklı evlatlarını cöpe atıyolar aonra gidip farklı kişilerden cocuk yapıp kendı hayatlarına bakıyolar gayette 3 4 cocuk yapıyolar.. vicdan yoksunu insanlar bunlar işte benım kedim var balkona cıktgnda bıle ödum kopuyo aman duser dıye adamlar evlatlarını atıyo.. kesinlikle yasnazcım sen kendı hayatına bak herkes yorum yapar agzı olan konuşur doktor ne dıyosa onu yapmalısın, kimse doktordan daha fazla konuşmasın konusanlarda gitsinler o akıllarıyla tıp kazanıp okusunlar oyle doktorculuk yapmakla vicdan degerlendirmekle olmuyo bu işler.. Allah sana sabır versın bulundgn sürec cok zor Allah kımseyı evladıyla sınamasın en kısa zamanda kafanı toparlarsın inşallah❤️🌹
Cok tesekkur ederim canim Allah razi olsun🌸 hic kimse sınanmasin insallah

@Yasnaz ne oldu, size neler denildi bilmiyorum, tesadüf eseri topiğe girdim ve hamileliğinizin sonlanması gerektiğiyle ilgili bir yazı okudum ne denir bilemedim :KK43: Allah yardımcınız olsun sabır versin.

İçinde annelik duygusu olan vicdan sahibi hiçbir kadın durduk yerde bebeğiyle ilgili bu tip kararlar almaz, hepimiz kadınız, bir yanımız anne, kadın merhamet, şefkat, sevgi, anlayış demek, zaten üzülen bir anneye ağzımıza geldiği gibi yazmayalım bazı şeyleri lütfen, birbirimizin düşmanı değil zor zamanlarında destekçisi olmalıyız.
Ah mune ablacim😔 destegin icin cok tesekkur ederim. Malesef gebelik buyuk ihtimalle sonlanicak hareket eden kıpır kıpır bi bebegi kim icinden sökup atmalarini isterki 🥺 ama kader böyleymis insallah bi mucize olur yarin ve doktor hic biseyi yok der 😭

Back