Güçlü duruşundan dolayı seni tebrik ederim öncelikle. Sorulmadan anlattığına göre yaşadığın durumu sıkıntılı görüp çare arıyorsun diye anlıyorum ve durumu anlatıyor olman seni eleştiriye açık hale getiriyor.
Son nefesimizde dahi Mü'mün olarak gideceğimizin garantisi olmadığa inanırım o yüzden de kimseyi yargıla hakkımız olmadığını düşünürüm. Eleştirmekle yargıyı karıştırmayalım. Şu da bir gerçek ki nasıl bir yaşantımız var ise o hal ile de ölürüz. Gerçeklik ile doğruyu da karıştırmayalım. Doğrular her insana göre değişebilir. Gerçek olan ise herkes ve her durum için geçerlidir. Neyse..
Aynı filmi tekrar yaşıyor olman senin yaralarını geçirmeyecek maalesef, sürekli kıyas yapman da unutmanı sağlamayacak . (anladın sen onu ). Biraz zamana ihtiyacın var.
Direkt duygularıyla hareket etmeyen mantıksal bir kızsın. Eğer sabırla ve duayla beklersen gönlüne ve aklına uyan hayırlı bir evlilik yapacağına inanıyorum. Kimsenin hayatı güllük gülistanlık değil. Herkesin imtihanı farklı ve imtihanımız sürekli yenileniyor. Senin imtihanın da bu yönde oluyor.
Kaderinde olan evliliğe giderken, ne olup bittiğini anlamıyorsun bile. Bir bakıyorsun nişanlanmış, bir bakıyorsun ki evlenmişsin. Hatta sanki kendini dışardan izliyorsun gibi oluyorsun, Allah Allah bütün bunları yaşayan ben miyim diyor insan.
Yürekten ,içinin yağları eriyerek istediğimiz her şey mutlaka kabul olur. Rabbimiz bize ne istedik te vermedi, bir düşünmek lazım. Sadece sabırla , ısrarla en önemlisi hayırlısı ile istemeye devam etmek lazım.
Allah memleketimizi kötülerin şerrinden korusun inşallah, son zamanlarda iyice karıştı ortalık. İnşallah Rabbim bu olaylar son bulsun, huzur-kardeşlik- dostlukların yaşandığı günlerimize geri dönelim.Hepimizin aslında bu topraklar için de olumlama yapmasına ihtiyacı var. Daha doğrusu bu toprakların hepimizin olumlamasına ihtiyacı var.
Kuzum kendini toparla, bir silkelen önce.
Bence içinde net değilsin sen, önce bir net ol, ne istediğini bilmen lazım ki o istediğini alabilesin, o isteğin için dua edebilesin.
Ya Sabır çek içinden, gerçekten çok faydasını göreceksin. Ya Şafi diye diyebilirsin, fiziksel ve manevi şifa bulmak için.
Bence kendine bir yol haritası çiz, önce bir şifalan, ardından ne istediğine odaklan, sonrasında o isteğine yoğunlaş.
Unutma, en karanlık anlar, ışığın en yakın olduğu andır.
Ben sadece içimdeki bu acının geçmesini istiyorum herşeyi unutmak yine normal hayatıma dönmek böyle en ufak birşeyde yıkılıyorum bunu anlamak daha çok üzdü beni kendimi kandırmışım ben
Kendini sarıp sarmalaman lazım. Ben de benzer bir süreçteyim, yeni yeni toparlanıyorum. Gerçekten duaların, namazların faydasını çok gördüm. Normalde namaz kılmıyorum ama bu süreçle birlikte her gün iki rekat da olsa kılmaya çalışıyorum. Her kılışımda çok ağladım, ağladıkça da açıldım, şifalandım. Senin de kendine şifa verecek bir yöntemin mutlaka vardır. Ama yılmak veya vazgeçmek bunların arasında değil. İstersen bir doktora da git, illa ilaç almak zorunda değilsin, benim doktorum bana ödevler veriyordu izlemem gereken filmler, okumam gerekenler kitaplar şeklinde. Bu bir süreç. Her süreç gibi bu da geçecek. Kötü veya olumsuz düşünmeye başlayınca direkt kendine bunu hatırlat veya o kalıbı bir olumlama cümlesi ile değiştir. İlk zamanlar inanarak yapmıyor olabilirsin ama sonrasında inanmaya başlıyor insan. Tutunuyorsun.
Sakin ol canım.6 aydır sürekli kendimi kurtarabilmek için savaş veriyorum inan hergün dualarım var sürekli her an dua ediyorum sürekli kendimi meşkul ediyorum kitaplar okuyorum sürekli bi bir çıkış yolu aramaktan yoruldum doktora gittim pek bir faydası olmadı bilmiyorum dua etmekten başka yapacak bir şey yok yine de şükrediyorum Allahım daha büyük dert vermedi diye ama çokta iyi bir yere gitmiyorum açıkçası eski sevgili bende tramva yarattı sanırım onu unutsamda olanları unutamıyorum kendimi kaybetmek istemiyorum
Sakin ol canım.
Ben de aynılarını yaşadım hala da yaşıyorum. Bi şekilde alışıyorsun bununla yaşamaya. Benim de 4 yıldır inan denemedğim şey kalmadı. Şiddeti aynı değil ama Allah bi şekilde olman gereken kişi yapıyor demek ki seni. Maalesef yaşanacak hiçbir şeyden kaçış yok. Sen duanı et Allah'a sığın tabi ama, malesef bazı düşünce yapıları çok çok zor değişiyor. Birazcık kabullenmek ve teslim olmakda fayda var..
Bu arada zero limit kitabını okuyorum Ho'oponopono ile ilgili çoğu bilgiyi sır diyip yazmıyor adam birde uygulama için uzmana yönlendiriyor her yazısında sürekli yani o 4 cümleyi söylememiz aslında sıkı bir arınma olmadan işe yaramıyor o arınmanın sıfır noktasına gelmenin yöntemini kesinlikle anlatmıyor daha bitirmedim bakalım nolcak
Mesajların dikkatimi çekti Heramescim özellikle yorum yapmak istedim. Aşağı yukarı aynı şeyleri yaşıyoruz ben de sevgilim tarafından terk edildim senin geçtiğin süreçlerden geçiyorum. Ama senin içinde bulunduğun durum galiba daha farklı sen eski sevgilini sevmiyorsun? Geri dönmesini istemiyorsun ki geri dönmüş de mesajlarından anladığım kadarıyla. Sen kendine yapılanları hazmedemiyorsun sadece. Bence his anlamında ona karşı içinde bir şey yoksa asıl zorlu kısmı geçmişsin demektir, kendini lütfen bu kadar yıpratma. Onu takip etmeyi de bırak ben onun hiçbir şeyine bakmıyorum zaten atlatmış değiliz bir de bunun gibi bizi üzecek şeyler gördüğümüzde daha da zayıflıyor gücümüz
https://nefes21.com/content/132Teşekkür ederim benim ki takıntı oldu farkındayım aynen yazdığın gibi sevgi yok geri dönmesini kesinlikle istemiyorum ama hala beni aşağılamaya çalışması beni delirtiyor hiç kendime yakıştıramadığım düşünceler var sayesinde aklımda suratına sen kimsin şişko pislik diye haykırmamak için zor tutuyorum kendimi ya benim inanamadığım bu adam beni bu hale nasıl getirdi kendimi hep çok güçlü zannederdim kendime inancımı kaybettim yani bide bu durumun farkında olmak da beni yıpratıyor kurtulmak için çabaladıkça batıyorum sanki olayları akışına bırakıp sakinleşebilsem keşke
https://nefes21.com/content/132
canım vaktin olunca dinlersin, ama sen geçmişe, o kişiye takılıp kalmışsın, yapma böyle. hayatında yeni bir sayfa aç ve güzel günleri görmeye çalış, emin ol bugünler için boşuna kendimi yıpratmışım diyeceksin. Allah yar ve yardımcın olsun.
Maşallah, desene gayet fit bir vücuda kavuşuyorsun, böyle böyle atlatırsın inşallah canımcım, geri dönüp düşünme mümkün mertebe, aklına geldi mi, hemen başka bir mutlu olduğun olayı düşün.Çok teşekkür ederim dün telkin cd mi dinleyerek 2 buçuk saat spor salonunda deli gibi ter attım bugün daha iyiyim Allaha şükür süeklide 4 cümleyi alıştım içimden söylüyorum bu sabah uyanır uyanmaz kendiliğimden söylediğimi farkettim :) inşallah işe yarar bu gidişle ruhsal olmasa da fiziksel olarak baya güçlü kaslı bişey olcam dün yanımda bi teyze bana hocamısınız diye sorduğuna göre baya sağlam kasmışım :) şimdilik böle oyalanıyorum işte bi an iyiyim bi an dünya başıma yıkılıyor sanki Allah yardımcımız olsun
Maşallah, desene gayet fit bir vücuda kavuşuyorsun, böyle böyle atlatırsın inşallah canımcım, geri dönüp düşünme mümkün mertebe, aklına geldi mi, hemen başka bir mutlu olduğun olayı düşün.
ay canım bizde de ailecek kilo problemi var, ne güzel kilo almaya uğraşmışsın, gerçi hoş o da zor da. spor hem zayıflamak için, hem de kilo almak için en iyi yol demek ki.saol :) ben zaten baya zayıfım ırsi bir durum ama sporu çocukluğumdan beri yapıyorum eski tekvandocuyum :) geçmişte kaldı tabi ama anteraman yapıyorum fırsat buldukça kilo alamıyordum çok doktor gezdik en son düzenli spor önerdi doktor ve cidden işe yaradı bende yani 48 kiloyum ama buna da şükür hayatım boyunca 44 lerde oldum çok kötü oluyor anlatamam kas kütlem arttıkça insan evladına benziyorum biraz bide güçlü hissediorum gaz veren şarkılar dinleyerek kopuyorum valla aletlerde burda bir arkadaş bi şarkı önermişti tarzım olmadığı halde bana çok iyi geldi onu dinliyorum bir haftadır sporda Nalan'ın acemi balık şarkısı :) ama en çok gazı veren şarkım( christina aguilera fighter) yaz gelince tatil yapıcam ben toprakta çıplak ayak yürümeyi çok severim ezelden beri tek özlemim bu şuan yaz gelsin biranönce içimiz açılsın inşallah :)
6 aydır sürekli kendimi kurtarabilmek için savaş veriyorum inan hergün dualarım var sürekli her an dua ediyorum sürekli kendimi meşkul ediyorum kitaplar okuyorum sürekli bi bir çıkış yolu aramaktan yoruldum doktora gittim pek bir faydası olmadı bilmiyorum dua etmekten başka yapacak bir şey yok yine de şükrediyorum Allahım daha büyük dert vermedi diye ama çokta iyi bir yere gitmiyorum açıkçası eski sevgili bende tramva yarattı sanırım onu unutsamda olanları unutamıyorum kendimi kaybetmek istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?