Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Merhaba Pofu,
bu siteye bir kaç aydır üye olmama rağmen şu ana kadar hiç bir bölüme herhangi bir yorum yazmadım.Sessiz üyeydim anlayacağınız:) ta ki sizin bu topiğinizi görene kadar. Topiğinizi görünce sessizliğimi bozma ihtiyacı hissettim.Çünkü, aslında az çok bildiğim ama uygulama konusunda kendimi disipline edemediğim şeyler ve daha fazlası uygulama metodlarıyla birlikte tam da bu sayfada bulunuyor.67.sayfaya kadar okudum ve sonuna kadar da okumaya devam edeceğim inşallah.Kimbilir daha ne güzel yazılarla ve yorumlarla karşılaşacağım.Düşünmesi bile heyecanlandırıcı:)

Ben de olumlama yapmak istiyorum ve bu gece başlamaya niyetlendim. Aslında üç niyetim var ama sizin yorumlarınızı okuduğum kadarıyla niyetlerimizi tek tek ele almamızı tavsiye ediyorsunuz.Hangisinden başlayacağım konusunda kararsız kaldığım için ben de kura çektim:) Kurada "zayıflamak" niyetim çıktı.Henüz olumlama cümleleri oluşturmadım ama yatmadan evvel mutlaka oluşturacağım.Esma olarak da yanlışım varsa düzeltin,sağlık için olan esmayı çekmeliyim sanırım.

Şu an bile aldığım niyet vesilesiyle içim huzurla doldu diyebilirim, ki,bu daha başlangıç.Her zaman olmasa da ara ara yaşadığım tecrübeleri burada paylaşırım.Unutmadan, güzel topiğiniz için size teşekkürü bir borç bilirim. Allah hepimizin kalbine güzellikler versin.
:)

Selam psikolog ve psikiyatra gittim annem bizzat götürdü ilaç yazdı psikiyatr ilacı 1 ay kullandım ne olumlu ne olumsuz bir etkisi olmadığından kullanmayı bıraktım bünyem ilaca alışmasın diye bişeyleri aşmak zorunda hissediyorum çünkü kendi halime bıraktığımda bir bitkiden farkım kalmıyor ve annem o halime çok üzülüyor sürekli bir ölürsem kurtulurum düşüncesi var beynimde o kadar hayat sevincim gitmiş ki yeniden güçlendirmeye çalışıyorum bişeylerle uğraşarak bu benim hayata küstüğüm bir dönem oldu yoksa eski sevgilime karşı hiç bişey yok içimde ama 2 yıl öncesine kadar gayesiz rahat vurdumduymaz bi halde yaşayan biriydim sanırım bünyem hayatın acı yönlerine alışık olmadığından şok etkisi yarattı bende hiç daha önce aklıma gelmeyen şeyleri düşünüp mahvoluyorum anneme bişey olcak diye korkuyorum ve en çok etiğim duam annemden önce öleyim diye böyle bir sınırda duruyor gibiyim bi adım atsam ya düşücem ya da feahlıycam Allaha sığındım inşallah dualarımı kabul ederse bi çıkış yolu bulabilirim

Evet toprak çok iyi geliyor bana zaten doğa aşığı biriyim ağaçlara sarılan manyaklardanım :) çayır çimen görünce yatıp sıpa gibi yuvarlanıyorum annem öle der hep :)

Selam hoşgeldin aramıza,
Bende senin gibi bu başlıktan sonra üye oldum. Ben ilk başta daha basit hedefler seçtim. Misal, sabah olumlu uyanmak, gece bebişten dolayı uyuyamasam bile işe olumlu güleryüzle başlamak..

Ve inanır mısın kısa zamanda bu gerçekleşti.. Çünkü farkındalığım çok artmıştı.. Dedim ki üzgün de olsam gün başlıycak, güler yüzlü olsam da. O halde ben her şeye rağmen güler yüzlü olmayı seçiyorum dedim..Olumlamalar yaptım..
Yorgun da olsam hep iyiyim, muluyum dedim. Şükür dedim.
Ve trafikte sinirlenmiyorum artık.. Daha kolay park yeri buluyorum.. Zinde uyanıyorum.. Hayat kalitem arttı bildiğin.. :)
Sadece bakış açımı değiştirdim halbuki ve bunlar oldu..

Sen de cesaretinin artması adına daha kolay hedeflerle başlayabilirsin.. Örneğin zayıflamadan önce ben sağlıklıyım. Ben sağlıklı besinlerle besleniyorum.. Tüm yediklerim enerjiye dönüşür.. Şeklinde bi sağlık olumlamasıyla başlayabilirsin.. Önerim..

Merhaba, hoşbulduk:)

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.Diyet yapmıyorum kesinlikle,çünkü bana göre değil.Ben yeme alışkanlığımı değiştirdim ve bundan on gün önce Peygamberimizin, "acıkmadan sofraya oturmayın,yemek yerken iyice doymadan kalkın." tavsiyesini hayatıma uygulamaya başladım.Hem bir sünneti yerine getirmek, hem de yeme alışkanlığımı bu sayede değiştirmek için sağlam bir niyet oluşturdum.Çok da işe yaradı doğrusu:)

Dün gece takviye olarak olumlama yapmaya ve esma çekmeye de karar verdim.Her ne kadar konsantrasyonumu tam manasıyla sağlayamayıp,kalbimi ve zihnimi bir araya getirmeyi başaramadıysam bile sizin tavsiyede bulunduğunuz türde olumlamar yapıp bugün bu olumlamaların faydasını gördüm diyebilirim.Mesela sabah kahvaltısında kendime bir tabak yaptım.Oldukça az miktarda şeyler vardı.Fakat ben kendime dedim ki, "Gülhilal,bu tabak sana yeter,sen bu tabakla doyarsın." Gerçekten de doydum,hem de tıka basa yemişim gibi doydum.İş yerine gittiğimde arkadaşlar kahvaltı yapıyorlardı,beni de davet ettiler.Ama ben sanki midem ağzına kadar doluymuş gibi hissettiğim için hiç bir şey yemedim.Öğle ve akşam yemeğinde de aynı telkinleri verdim kendime.Bir de ben önceden sabah kahvaltı yaptıktan bir süre sonra acıkmaya başlar,"öğle yemeğinde ne var acaba?" diye düşünürdüm.Bugün yemeği hiç düşünmedim ve hiç açlık çekmedim.Sadece yemek vakti gelince yemeğimi yedim o kadar:)

Bakalım,niyetimizi aldık yola koyulduk.İnşallah muvaffak oluruz:) Alakanız için çok teşekkür ederim.

doktorunuzun önerdiği film ve kitap isimlerini yazabilirmisiniz acaba.

Merhaba travmanın durumuna göre ilaç kullanım sürecinizi doktorunuzla konuşup ilacı keşke öyle bıraksaydınız. Tedaviye cevap bazen uzun süre ilaç kullanımını gerektirebiliyor. Bu dönemi dönüştürmek için doğru yerlerden bilgiye ulaşıp çalışmalarla bunları dönüştürebilirsiniz. Ben profesyonel olarak yaşam koçluğu yapıyorum. Dilerseniz size kendiniz uygulayabileceğiniz çalışmalar verebilirim. Yaşanılan her olumsuz durum bizim ruhsal gücümüzü elimize almamız için bir fırsattır. Krizi fırsata çevirmek de bizim elimizdedir. Sevgiler

Merhaba Pofu ve burada paylaşım yapan herkes

Profesyonel olarak yaşam koçluğu yapıyorum ve insanları farkındalığa ulaştırmak için yazılar yazıyorum. Nasıl daha fazla insana ulaşırım diye düşünürken forumlarda yazılarımı paylaşabileceğim cevabı içsel olarak geldi. Sizin buraya ulaştım. Forumda bulunanlara faydası olacağını düşünüyorsanız yazılarımı paylaşabilirim. Yazımdan bir örnek.

Niyet Etmek

Niyet açacağımız kapının anahtarıdır.

Mutlaka bir çok yerde okumuşsunuz, dinlemişsinizdir niyet etmenin inceliklerini ve önemini. Ben de burada yaşamın bana öğrettiklerini yazacağım. Deneyimlenmiş olması zihni inandırıyor.

İlk olarak niyetiniz neyse tüm detaylarını belirleyip yazın. Akıldan geçirildiği zaman geveze zihnimiz araya sonrasında bizim hoşlanmayacağımız hediyeler sıkıştırabiliyor smile ifade simgesi O benim kalbimden geçenleri biliyor demeyin. Kalbinize gerçekleşmeyeceği dileğin tohumlarının düşmesine izin vermez. Siz dile getirin.

Benden çok daha kötü durumda insanlar var ben bunu nasıl isterim diye de sakın düşünmeyin. Çünkü hepimiz yaratıldığımızda tüm ihtiyaçlarımızla birlikte yaratılıyoruz. Bu ihtiyaçlarımız bizim için saklanıyor. İşte istediğiniz de siz aslında sizin olanı istiyorsunuz. Başkasının hakkını almıyorsunuz. Herkes zamanı geldiğinde sahip olacak bunlara.

Niyetlerinizi şekillendirdiğinizde en sonuna; "bu niyetim kolaylıkla ve ışık hızında gerçekleşsin. Benim ve bütünün hayrına olsun" demeyi unutmayın. Olsun da nasıl olursa olsun derseniz niyetiniz gerçekleştiğinde çok ağır bedeller ödersiniz maddi manevi.

Bu niyetinizi yaptıktan sonra kendinize göre bir yöntemle kaldırın. Yakabilirsiniz, yırtabilirsiniz, su bazlı pilot kalemlerle yazıp suya akıtabilirsiniz, yada bir zarfın içine koyup evrene postalamış gibi kapatıp bir yere koyabilirsiniz. Ama sürekli gözünüzün önünde olmasın. Bir keresinde bu konuyla ilgili Cavit Çağ seminerinde " lokantaya sipariş verdiğinizde mutfağa gidip gidip bakmazsınız yemeğim gelecek mi. Yemeğin geleceğinden eminsinizdir çünkü" Siz niyetinizi tam olarak yapın sizin için doğru zaman da o gerçekleşecektir.

Son olarak da hayatınıza yeni bir şeylerin girmesini istiyorsanız bu yazıyı okuyorsanız istiyorsunuzdur smile ifade simgesi Size ait olan bir eşyayı birilerine verin. Almak için önce vermek lazım. Yeniye yer açmamız gerekiyor. Bu verdiğiniz şeyi sevgiyle verin şükür edin size verecekleri için.

Niyetlerimiz kolaylıkla ışık hızında bizim ve bütünün hayrına OLsun.

Yasemin hanım, çok teşekkürler yazılarınız ve tavsiyeleriniz için. Önerilerinizi dikkate alacağım. İnşallah Allah tüm burdaki arkadaşlarımızın dertlerine derman olsun. Rabbim herkese şifa, sağlık, huzur, bereket versin.

Teşekkür ederim ilginize ama daha önce hiç ilaç kullanmadım .İlaç kullanmak kendimi zayıf hissetirdi ve sahte bir huzur olduğunu bilincinde olmak da var ben kendimi çok dinleyen biriyim fiziksel olarak da acı eşiğim çok yüksektir normal de bile ilaç kullanmayan biriyim yıllar önce düşüp bileğimi kırmıştım ama yürüyerek eve gidip o gece mışıl mışıl uyumuştum sabah kalktığımda şişince kırıldığını anladık :) yani eski gücüme kendim kavuşmalıyım tabi ki manevi desteğe ihtiyacım var bence bütün ilaçlardan daha değerli burda sağolsun tüm arkadaşlar çok ilgili hiç tanımadıkları bir insan için bile yardımcı olabilmek adına çırpınıyorlar bu beni çok iyi hissettiriyor iyi ki varsınız tüm yardımları kabul edebilirim burda çok şey öğrendim özellikle benden yaşça büyük ablalarımdan sağolsunlar

doktorunuzun önerdiği film ve kitap isimlerini yazabilirmisiniz acaba.

Canım doktorumun önerdiği kitap ve filmler kişiye yönelik. Öneriler tamamen kişisel. Ancak Engin Geçtan-İnsan Olmak, David Burns-İyi Hissetmek gibi kitaplar vardı öneriler arasında, özellikle David Burns'un kitabını şiddetle tavsiye ederim.

Alınacaklar listeme koydum kitapları :) zero limiti okuyorum hala dün gece ki okuduğum bölümde doktor eşyalarla konuşuyordu eşyaların adı varmış felan gittikçe mantığıma uymayan bi hale geldi ben esma okuyorum sürekli ve şükrediyorum sabahları uyandığım da geceleri uyumadan önce sadece kendime seni seviyorum diyorum ki bunu kitaptan önce de yapıyordum zaten ama telkin cd lerimin işe yaradığını söyleyebilirim okul zamanın da bir pskiyatırın yanında çalışmıştım part time olarak hipnozla telkin vererek sigarayı bıraktırıyordu hastalarına o yüzden telkin bana iyi geliyor mantıklı bilimsel bir şey çünkü

Bülent Gardiyanoğlu'nun İki Tam Bir Tek kitabını okuyup oradaki çalışmaları yapmanız size fayda sağlar. Aşağıda Zero Limit ile ilgili yaptığınız yorumu okuduğum için benim size sunacağım çalışmaları zihinsel olarak kabul etmeyebileceğinizi düşündüm. Benim yaptığım ve önereceğim çalışmalar kuantum fiziğinde var olan her şey enerjidir temeline göre şekillenen enerji sistemi üzerinden yapılan çalışmalar olacak. Sevgiler. Kalbinizin şifası sizi güçlendirsin

Bunu da alacağım kitaplar listeme ekledim .Kuantum benim de ilgilendiğim bir konu ben Evrenden torpilim var kitabını ve rabbin nefesi kitabını kendime ve aklıma yakın buldum zero limit de yer yer güldüğüm bölümler oldu içimde yer edecek bir kitap değil maalesef ki yazarın daha önce çekim yasası adlı kitabını da okumuştum o daha akla yatkındı birde açık ve net ifade etmedikleri sır olarak kalması gerekli bölümlere taktım kafayı yani türk bir yazar uzman olsa iletişime geçersin bi şekilde de yani dünyanın he ryerinde insanlar okuyor bunu enerjiye ve bunun değiştirilip olumlu kullanılabileceğime inanıyorum ama kitapta bile kendine mahkum etmeye çalışıp bunu ticarete döken insanları samimi bulmuyorum ve inancım olamıyor malesef Aykut Oğut ta aynı şekilde ve Seda Diker sürekli konunun özünü anlatmayıp kendilerine bağlamaya yönelik kitap yazıyorlar yoksa itiraz ettiğim ne kuantum ne de enerjidir ben daha secret kitabı çıkmadan yıllar önce 100%100 düşünce kitabını okumuştum ve mantıklı bulmuştum ayrıca reiki uygulamamı her gün yapıyorum ama çakraların esmalarını okuyarak yapıyorum beni inancımdan ve mantığımdan uzaklaştırmayan herşeyi kabul edebilirim :)

Çakraları açmak için hangi esmaları okuyorsunuz?
Hangi esma hangi çakraya etki ediyor? bu konuda tatmin edici bir bilgi bulamadım hiç.

Zero limitte bahsedilen konular evrensel sistemde çözülüyor ve bu çözülmeyi anlamlandıramıyorsunuz. Biz insanlık olarak evrensel işleyişi çözebilmiş değiliz. Bu nedenle de tanımlayamıyoruz.

Ho'oponopono çok kolay ve etkili bir yöntem. Evet kitapta çok net bir şekilde nasıl bir uygulama yapılacağından bahsetmiyor. Ben kendime oluşturduğum çalışma şekli Ho'oponopono için şu oldu. Çok da işe yarıyor. Denemek isterseniz; içinde bulunduğunuz sizi yoran durum her ne ise önce onu söylüyorsunuz ve bu duruma neden olan bendeki hatalı duygu ve düşünceler için özür dilerim, lütfen beni affet, teşekkür ederim, seni seviyorum. Sonra gün içinde aklınıza geldikçe sadece özür dilerim, lütfen beni affet, teşekkür ederim, seni seviyorum cümlelerini tekrarlıyorsunuz. O konu üzerine ne kadar çalışma yapılması gerektiğini benim ho'oponopono ile ilgili okuduklarımdan anladığım konuyu unutmuşsanız çalışma tamamlanmıştır deniyor. Daha görsel şekli de kiynesyoloji kas testini uygulayabilirsiniz. Çeşitli yöntemler mevcut benim her zaman her yerde kolayca kullanabildiğim yöntemi paylaşayım. Sol eliniz baş ve işaret parmağınızı birleştirerek daire oluşturun. Sağ elinizin baş ve işaret parmağını bu oluşturduğunuz dairenin ortasında birleştirin. Zincir gibi iç içe olacak. Daha sonra Niyet ettiğiniz konu he ise bu tamamen şifalandı mı diye sorun ve parmaklarınız sıkıca birbirine değerken ellerinizi birbirinden ayırmaya çalışın. Eğer birbirinden çok kolay ayrılıyorsa daha çalışmaya devam edin. Birbirinden ayrılmayacak ya da zor ayrılacak noktaya gelene kadar özür dilerim, beni affet, teşekkür ederim, seni seviyorum demeye tekrar edin.

kür

Teşekkür ederim ben seni seviyorum diyorum durmadan bunu Ho'oponopono yöntemini duymadan öncede yapıyordum bir süredir farklı farklı okuduğum kitaplarda anlatılan bir yöntem di sorun şu ki ben niyet kısmını yapamıyorum bi türlü sorunum hakkında tam anlamıyla içime sinene cümleler oluşturamıyorum bir de siz sıralamayı farklı yazmışsınız seni seviyorum özür dilerim lütfen beni affet teşekkür ederim şeklinde de oluyormu acaba ?farkeden bir şey olurmu ?

Çakraları açmak için hangi esmaları okuyorsunuz?
Hangi esma hangi çakraya etki ediyor? bu konuda tatmin edici bir bilgi bulamadım hiç.

Kök Chakrası: Zikir: Hüvvemin Anlamı : Ya Rabbi

Hara Chakrası: Zikir: Üvvemin Anlamı: Ya Kadimu

Göbek Çhakrası: Zikir: Rahin Anlamı: Ya Haliku

Kalp Chakrası: Zikir: Budin neşrin Anlamı: Ya Kerim Ya Rahim

Boğaz Chakrası: Zikir:Bulliyin Anlamı: Ya muhassaras Semavati vel ardı

Alın Chakrası:Zikir: Kema Yürmin Anlamı: Ya Alimü

Tepe chakrası : Zikir: Henşarin Anlamı: Ya Muhyi

Bu Çalışmaları En uzun Süre olarak 10 veya 15 dakika Yapınız.
Ama daha fazla yapabiliyorsanız daha fazla yapınız.

Çok teşekkürler not alıyorum hemen.
Hangi çakram düzensiz bilemiyorum sırayla hepsini mi yapsam farklı zamanlarda mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…