Sevgili herames, kendini bunu aşıcam diye bu kadar zorlamana gerek yok. Profesyonel yardım alabilirsin, bir psikologtan ve psikiyatrdan. Hem bi psikiyatr a gitmek için illa hasta olmak gerekmiyor. Benim bir sürü arkadaşım, ki ben de düşünüyorum, kendini tanımak adına psikiyatra gidiyor. İlla her şeyi kendi başımıza aşacağız diye bişey yok. Bide bu telkin cd leri filan ne kadar bilimsel? Para tuzağı gibi geliyor bana.. Kaç kişide denenmiş, aç kişide başarılı olunmuş...??
nlp, reiki filan eyvallah ama bu yeni çıkan şeyler yok nefes terapisi bunalr bana saçma geliyor..
ay canım bizde de ailecek kilo problemi var, ne güzel kilo almaya uğraşmışsın, gerçi hoş o da zor da. spor hem zayıflamak için, hem de kilo almak için en iyi yol demek ki.
evet yaza az kaldı, inşallah hepimiz için çok güzel bir yaz olsun.
çıplak ayakla yürümek, vücudumuzdaki elektriği atmak için en güzel yöntem.
Merhaba Pofu,
bu siteye bir kaç aydır üye olmama rağmen şu ana kadar hiç bir bölüme herhangi bir yorum yazmadım.Sessiz üyeydim anlayacağınız:) ta ki sizin bu topiğinizi görene kadar. Topiğinizi görünce sessizliğimi bozma ihtiyacı hissettim.Çünkü, aslında az çok bildiğim ama uygulama konusunda kendimi disipline edemediğim şeyler ve daha fazlası uygulama metodlarıyla birlikte tam da bu sayfada bulunuyor.67.sayfaya kadar okudum ve sonuna kadar da okumaya devam edeceğim inşallah.Kimbilir daha ne güzel yazılarla ve yorumlarla karşılaşacağım.Düşünmesi bile heyecanlandırıcı:)
Ben de olumlama yapmak istiyorum ve bu gece başlamaya niyetlendim. Aslında üç niyetim var ama sizin yorumlarınızı okuduğum kadarıyla niyetlerimizi tek tek ele almamızı tavsiye ediyorsunuz.Hangisinden başlayacağım konusunda kararsız kaldığım için ben de kura çektim:) Kurada "zayıflamak" niyetim çıktı.Henüz olumlama cümleleri oluşturmadım ama yatmadan evvel mutlaka oluşturacağım.Esma olarak da yanlışım varsa düzeltin,sağlık için olan esmayı çekmeliyim sanırım.
Şu an bile aldığım niyet vesilesiyle içim huzurla doldu diyebilirim, ki,bu daha başlangıç.Her zaman olmasa da ara ara yaşadığım tecrübeleri burada paylaşırım.Unutmadan, güzel topiğiniz için size teşekkürü bir borç bilirim. Allah hepimizin kalbine güzellikler versin.
:)
Selam hoşgeldin aramıza,
Bende senin gibi bu başlıktan sonra üye oldum. Ben ilk başta daha basit hedefler seçtim. Misal, sabah olumlu uyanmak, gece bebişten dolayı uyuyamasam bile işe olumlu güleryüzle başlamak..
Ve inanır mısın kısa zamanda bu gerçekleşti.. Çünkü farkındalığım çok artmıştı.. Dedim ki üzgün de olsam gün başlıycak, güler yüzlü olsam da. O halde ben her şeye rağmen güler yüzlü olmayı seçiyorum dedim..Olumlamalar yaptım..
Yorgun da olsam hep iyiyim, muluyum dedim. Şükür dedim.
Ve trafikte sinirlenmiyorum artık.. Daha kolay park yeri buluyorum.. Zinde uyanıyorum.. Hayat kalitem arttı bildiğin.. :)
Sadece bakış açımı değiştirdim halbuki ve bunlar oldu..
doktorunuzun önerdiği film ve kitap isimlerini yazabilirmisiniz acaba.Kendini sarıp sarmalaman lazım. Ben de benzer bir süreçteyim, yeni yeni toparlanıyorum. Gerçekten duaların, namazların faydasını çok gördüm. Normalde namaz kılmıyorum ama bu süreçle birlikte her gün iki rekat da olsa kılmaya çalışıyorum. Her kılışımda çok ağladım, ağladıkça da açıldım, şifalandım. Senin de kendine şifa verecek bir yöntemin mutlaka vardır. Ama yılmak veya vazgeçmek bunların arasında değil. İstersen bir doktora da git, illa ilaç almak zorunda değilsin, benim doktorum bana ödevler veriyordu izlemem gereken filmler, okumam gerekenler kitaplar şeklinde. Bu bir süreç. Her süreç gibi bu da geçecek. Kötü veya olumsuz düşünmeye başlayınca direkt kendine bunu hatırlat veya o kalıbı bir olumlama cümlesi ile değiştir. İlk zamanlar inanarak yapmıyor olabilirsin ama sonrasında inanmaya başlıyor insan. Tutunuyorsun.
Selam psikolog ve psikiyatra gittim annem bizzat götürdü ilaç yazdı psikiyatr ilacı 1 ay kullandım ne olumlu ne olumsuz bir etkisi olmadığından kullanmayı bıraktım bünyem ilaca alışmasın diye bişeyleri aşmak zorunda hissediyorum çünkü kendi halime bıraktığımda bir bitkiden farkım kalmıyor ve annem o halime çok üzülüyor sürekli bir ölürsem kurtulurum düşüncesi var beynimde o kadar hayat sevincim gitmiş ki yeniden güçlendirmeye çalışıyorum bişeylerle uğraşarak bu benim hayata küstüğüm bir dönem oldu yoksa eski sevgilime karşı hiç bişey yok içimde ama 2 yıl öncesine kadar gayesiz rahat vurdumduymaz bi halde yaşayan biriydim sanırım bünyem hayatın acı yönlerine alışık olmadığından şok etkisi yarattı bende hiç daha önce aklıma gelmeyen şeyleri düşünüp mahvoluyorum anneme bişey olcak diye korkuyorum ve en çok etiğim duam annemden önce öleyim diye böyle bir sınırda duruyor gibiyim bi adım atsam ya düşücem ya da feahlıycam Allaha sığındım inşallah dualarımı kabul ederse bi çıkış yolu bulabilirim
Merhaba travmanın durumuna göre ilaç kullanım sürecinizi doktorunuzla konuşup ilacı keşke öyle bıraksaydınız. Tedaviye cevap bazen uzun süre ilaç kullanımını gerektirebiliyor. Bu dönemi dönüştürmek için doğru yerlerden bilgiye ulaşıp çalışmalarla bunları dönüştürebilirsiniz. Ben profesyonel olarak yaşam koçluğu yapıyorum. Dilerseniz size kendiniz uygulayabileceğiniz çalışmalar verebilirim. Yaşanılan her olumsuz durum bizim ruhsal gücümüzü elimize almamız için bir fırsattır. Krizi fırsata çevirmek de bizim elimizdedir. Sevgiler
doktorunuzun önerdiği film ve kitap isimlerini yazabilirmisiniz acaba.
Canım doktorumun önerdiği kitap ve filmler kişiye yönelik. Öneriler tamamen kişisel. Ancak Engin Geçtan-İnsan Olmak, David Burns-İyi Hissetmek gibi kitaplar vardı öneriler arasında, özellikle David Burns'un kitabını şiddetle tavsiye ederim.
Teşekkür ederim ilginize ama daha önce hiç ilaç kullanmadım .İlaç kullanmak kendimi zayıf hissetirdi ve sahte bir huzur olduğunu bilincinde olmak da var ben kendimi çok dinleyen biriyim fiziksel olarak da acı eşiğim çok yüksektir normal de bile ilaç kullanmayan biriyim yıllar önce düşüp bileğimi kırmıştım ama yürüyerek eve gidip o gece mışıl mışıl uyumuştum sabah kalktığımda şişince kırıldığını anladık :) yani eski gücüme kendim kavuşmalıyım tabi ki manevi desteğe ihtiyacım var bence bütün ilaçlardan daha değerli burda sağolsun tüm arkadaşlar çok ilgili hiç tanımadıkları bir insan için bile yardımcı olabilmek adına çırpınıyorlar bu beni çok iyi hissettiriyor iyi ki varsınız tüm yardımları kabul edebilirim burda çok şey öğrendim özellikle benden yaşça büyük ablalarımdan sağolsunlar
Bülent Gardiyanoğlu'nun İki Tam Bir Tek kitabını okuyup oradaki çalışmaları yapmanız size fayda sağlar. Aşağıda Zero Limit ile ilgili yaptığınız yorumu okuduğum için benim size sunacağım çalışmaları zihinsel olarak kabul etmeyebileceğinizi düşündüm. Benim yaptığım ve önereceğim çalışmalar kuantum fiziğinde var olan her şey enerjidir temeline göre şekillenen enerji sistemi üzerinden yapılan çalışmalar olacak. Sevgiler. Kalbinizin şifası sizi güçlendirsin
Bunu da alacağım kitaplar listeme ekledim .Kuantum benim de ilgilendiğim bir konu ben Evrenden torpilim var kitabını ve rabbin nefesi kitabını kendime ve aklıma yakın buldum zero limit de yer yer güldüğüm bölümler oldu içimde yer edecek bir kitap değil maalesef ki yazarın daha önce çekim yasası adlı kitabını da okumuştum o daha akla yatkındı birde açık ve net ifade etmedikleri sır olarak kalması gerekli bölümlere taktım kafayı yani türk bir yazar uzman olsa iletişime geçersin bi şekilde de yani dünyanın he ryerinde insanlar okuyor bunu enerjiye ve bunun değiştirilip olumlu kullanılabileceğime inanıyorum ama kitapta bile kendine mahkum etmeye çalışıp bunu ticarete döken insanları samimi bulmuyorum ve inancım olamıyor malesef Aykut Oğut ta aynı şekilde ve Seda Diker sürekli konunun özünü anlatmayıp kendilerine bağlamaya yönelik kitap yazıyorlar yoksa itiraz ettiğim ne kuantum ne de enerjidir ben daha secret kitabı çıkmadan yıllar önce 100%100 düşünce kitabını okumuştum ve mantıklı bulmuştum ayrıca reiki uygulamamı her gün yapıyorum ama çakraların esmalarını okuyarak yapıyorum beni inancımdan ve mantığımdan uzaklaştırmayan herşeyi kabul edebilirim :)
kürZero limitte bahsedilen konular evrensel sistemde çözülüyor ve bu çözülmeyi anlamlandıramıyorsunuz. Biz insanlık olarak evrensel işleyişi çözebilmiş değiliz. Bu nedenle de tanımlayamıyoruz.
Ho'oponopono çok kolay ve etkili bir yöntem. Evet kitapta çok net bir şekilde nasıl bir uygulama yapılacağından bahsetmiyor. Ben kendime oluşturduğum çalışma şekli Ho'oponopono için şu oldu. Çok da işe yarıyor. Denemek isterseniz; içinde bulunduğunuz sizi yoran durum her ne ise önce onu söylüyorsunuz ve bu duruma neden olan bendeki hatalı duygu ve düşünceler için özür dilerim, lütfen beni affet, teşekkür ederim, seni seviyorum. Sonra gün içinde aklınıza geldikçe sadece özür dilerim, lütfen beni affet, teşekkür ederim, seni seviyorum cümlelerini tekrarlıyorsunuz. O konu üzerine ne kadar çalışma yapılması gerektiğini benim ho'oponopono ile ilgili okuduklarımdan anladığım konuyu unutmuşsanız çalışma tamamlanmıştır deniyor. Daha görsel şekli de kiynesyoloji kas testini uygulayabilirsiniz. Çeşitli yöntemler mevcut benim her zaman her yerde kolayca kullanabildiğim yöntemi paylaşayım. Sol eliniz baş ve işaret parmağınızı birleştirerek daire oluşturun. Sağ elinizin baş ve işaret parmağını bu oluşturduğunuz dairenin ortasında birleştirin. Zincir gibi iç içe olacak. Daha sonra Niyet ettiğiniz konu he ise bu tamamen şifalandı mı diye sorun ve parmaklarınız sıkıca birbirine değerken ellerinizi birbirinden ayırmaya çalışın. Eğer birbirinden çok kolay ayrılıyorsa daha çalışmaya devam edin. Birbirinden ayrılmayacak ya da zor ayrılacak noktaya gelene kadar özür dilerim, beni affet, teşekkür ederim, seni seviyorum demeye tekrar edin.
Çakraları açmak için hangi esmaları okuyorsunuz?
Hangi esma hangi çakraya etki ediyor? bu konuda tatmin edici bir bilgi bulamadım hiç.
Kök Chakrası: Zikir: Hüvvemin Anlamı : Ya Rabbi
Hara Chakrası: Zikir: Üvvemin Anlamı: Ya Kadimu
Göbek Çhakrası: Zikir: Rahin Anlamı: Ya Haliku
Kalp Chakrası: Zikir: Budin neşrin Anlamı: Ya Kerim Ya Rahim
Boğaz Chakrası: Zikir:Bulliyin Anlamı: Ya muhassaras Semavati vel ardı
Alın Chakrası:Zikir: Kema Yürmin Anlamı: Ya Alimü
Tepe chakrası : Zikir: Henşarin Anlamı: Ya Muhyi
Bu Çalışmaları En uzun Süre olarak 10 veya 15 dakika Yapınız.
Ama daha fazla yapabiliyorsanız daha fazla yapınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?