Güçlü duruşundan dolayı seni tebrik ederim öncelikle. Sorulmadan anlattığına göre yaşadığın durumu sıkıntılı görüp çare arıyorsun diye anlıyorum ve durumu anlatıyor olman seni eleştiriye açık hale getiriyor.
Son nefesimizde dahi Mü'mün olarak gideceğimizin garantisi olmadığa inanırım o yüzden de kimseyi yargıla hakkımız olmadığını düşünürüm. Eleştirmekle yargıyı karıştırmayalım. Şu da bir gerçek ki nasıl bir yaşantımız var ise o hal ile de ölürüz. Gerçeklik ile doğruyu da karıştırmayalım. Doğrular her insana göre değişebilir. Gerçek olan ise herkes ve her durum için geçerlidir. Neyse..
Aynı filmi tekrar yaşıyor olman senin yaralarını geçirmeyecek maalesef, sürekli kıyas yapman da unutmanı sağlamayacak
. (anladın sen onu
). Biraz zamana ihtiyacın var.
Direkt duygularıyla hareket etmeyen mantıksal bir kızsın. Eğer sabırla ve duayla beklersen gönlüne ve aklına uyan hayırlı bir evlilik yapacağına inanıyorum. Kimsenin hayatı güllük gülistanlık değil. Herkesin imtihanı farklı ve imtihanımız sürekli yenileniyor. Senin imtihanın da bu yönde oluyor.
Kaderinde olan evliliğe giderken, ne olup bittiğini anlamıyorsun bile. Bir bakıyorsun nişanlanmış, bir bakıyorsun ki evlenmişsin. Hatta sanki kendini dışardan izliyorsun gibi oluyorsun, Allah Allah bütün bunları yaşayan ben miyim diyor insan.
Yürekten ,içinin yağları eriyerek istediğimiz her şey mutlaka kabul olur. Rabbimiz bize ne istedik te vermedi, bir düşünmek lazım. Sadece sabırla , ısrarla en önemlisi hayırlısı ile istemeye devam etmek lazım.
Teşekkür ederim ben bu konu da eleştirilmekten ya da fikir almaktan gocunmuyorum çünkü dinimizin gerçeklerini bende biliyorum ama aşk çok güçlü bir duygu yine de Allahın beni koruduğuna inanıyorum ama bu sadece diğer tarafın Hristiyan olması değil insan olmaması ondan önce türk bir sevgilim vardı aldatıldım daha büyük bir acı olamaz derken bunu yaşadım o yüzden artık büyük konuşmuyorum Allahım ne verirse onu kabul ediyorum evet bir ilişkiye hazır olmadığımın ben de farkındayım zaten acele etmiyorum yani illa bunla olsun demiyorum karşıma çıkan ilk kişiye ama ben kim olursa olsun kimsenin duygularını incitemiyorum Allahım hep önüme bir kapı açıyor haftasonu yine bunu yaşadım o Yahudi dediğim kişi benden 5 yaş küçükmüş yani din konusuna girmeme hiç gerek kalmadı yaş konusunu problem ediyormuş gibi davrandım çünkü ben dini yüzünden kimsenin kalbini kıramam benim kalbimi çok kırdılar ne kadar kötü bir his olduğunu biliyorum sadece dua ediyorum Allahımdan benim için hayırlısını diliyorum zaten cumartesi olanlar yüzünden dedim ki benim derdim dert değil şimdi çok daha büyük bir acı var içimde Allahım sevdiklerinin acısını kimseye yaşatmasın