Sen onun avukatı mısın? Arkadaş gayet te kendini savunup, net ifade edebiliyor.
2.si madem benim yaptığım şey başkasının hayatına karışmak ve hadsizlik yapmak, senin yaptığın nedir? Bana da karışma o zaman!!!
Ne zamandan beri İslama aykırı bir şeyi dile getirmek ve namaz kıl diye tavsiye de bulunmak üstünlük taslamak oldu? Ben burada ne kendimi övdüm ne de kendimle ilgili bir şeyler anlattım!
O senin görüşün. Dinimiz her konuda soft algıdan oluşmuyor. Dinde zorlama yok kısmı İslama girme hususunda yok.
“Bununla beraber Allah ve Resulü bir işe hükmettiği zaman, gerek mümin bir erkek ve gerekse mümin bir kadın için, o işlerinde başka bir tercih hakkı yoktur. Her kim de Allah ve Resulüne âsi olursa açık bir sapıklık etmiş olur.”(Ahzab 36)
Başka dinden kız alınır, kız verilmez. Arkadaş Tuğçe kazaz gibi din değiştirip kilise de mi evlenecekti? Sonra özüne dönmeye çalışıp, arayışa mı girecekti? Bak eski sevgilisinin ailesi dindarmış ve Müslüman olduğu için kendisini istememişler. Taaa buradan benim onuruma dokundu. Bu hassaslığı bir Müslümanın göstermesi gerekirdi.
Çocuk olunca vaftiz mi olunacak mesela!!. Elbette ki bu şekilde evliliği seçebilir. Bu şekilde benim etrafımda da evlenen var. Bu kişiler dindar olmamakla beraber, bütün sorumluluklarını sırtlarına alıp, ülkemizde kendi kültürümüzde çocuklarını yetiştiriyorlar.
Birinin yanlışını dile getirmek, diğerini üstün yapmaz. Farklı bakış açısından bakıp, yine kendi dilediğini seçecek. Herkesin hür iradesi de var, aklıda var çok şükür.
Bu arkadaş mücadele verdiğine göre, dindar olmak isteme yolunda umudu var demektir.(bana göre)
Yabancı olmasında sorun yok ki ablacım. Önce insan olsun sonra Müslüman.

Din benim yaşantımda önemli değil, onun dinin ona, benim dinim bana diyorsa, hayat senin hayatın. Seçtiğin duruma göre de iki cihanda bedelini taşı bileyecek olgunlukta olman dileğiyle.
Çok uzatmayacağım. Vaktim olsa uzun uzzzuunn tartışırdım.
"Ey iman edenler!
Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyiniz. Onlar sadece birbirlerinin dostudurlar. İçinizden onları dost tutanlar, onlardandır. Şüphesiz Allah, zâlimler topluluğuna doğru yolu göstermez. Kalplerinden hasta olanlar “Bize bir felâket gelmesinden korkuyoruz” diyerek, onların arasına koştuklarını görürsünüz. Belki Allah fetih, ya da kendi katından bir iş getirir de onlar, içlerinden gizlediklerine pişman olurlar. (O zaman) iman edenler: “Bunlar mıdır sizinle beraber olduklarına bütün güçleriyle yemin edenler?” diyeceklerdir. Onların bütün yaptıkları boşa gitmiştir de kaybedenlerden olmuşlardır." (Maide, 51-53)
Namazın kılınışına karışma ile, Hristiyan yada Yahudi'yle yarenlik yapma ve evlenmeye kalkma aynı kefeye nasıl koyulabilir. Tabi ki her mezhepte ufak tefek uygulama farklılıkları var, ama unutmayın ki şekli şemaili farlı da olsa her mezhepte namaz kılmak var.
Tekrar cevap yazmayacağım. Herkese mutlu günler.[/
Cidden tartışacak bir durum yok boşu boşuna tatsızlığa sebep oldum gibi geliyor eski sevgilim ve ailesi zaten bana bunu teklif ettiler ayrılmamızın sebebi benim kabul etmemem çünkü ben kimseyi Müslüman ol diye zorlamazken bunun bana yapılmasını hazmedemedim tuğçe kazaz la bir tutulduğum içinde kırıldım açıkçası çünkü ben büyük bir savaş verdim hastanelik oldum sinir sistemim çöktü ama asla bir an bile dinimi terketmeyi düşünmedim aılan hakaretleri olanları anlatıp canınızı sıkmak istemiyorum ama başım dik bir şekilde terkedildim ben :) şimdi diyorum ki iyi ki olmamış ama daha önce hiç böyle bir şey yaşamamıştım ailem ve ben çok yıprandık şimdi kendimi toparlamaya çalışıyorum ve büyük konuşmuyorum şua görüştüğüm kişi Yahudi ama arkadaşlık boyutundayız geleceği bilemem ama asla asla demiyorum Allahım hayırlısı neyse onu veriyor zaten dediğiniz gibi önceki sevgilimden beni kurtaran yine Allahım o çok büyük inşallah bu buhranlı günlerimide atlatıcam