Düğünsel Stresler

Tanidik davetiyeci ve kuaför hic yokmu dügunde takilan paralarla ertesi gun ödeme yapabilirsiniz digerleri cokda muhim degil onlar taksitlede alinip odenir dugunden sonra yada iyi bi taki gelirse satip onlarida alabilirsiniz baazen kimsenin yapmamasi daha iyi oluyor kimsenin agzina laf vermemis oluyorsunuz

şu durumda öncelik davetiye ve kuaför görünüyor diğer eksiklikleri de düğünden gelenlerle tamamlayın bence, mesela benimde hala mutfak masam televizyonum 2 odanın da halısı eksik 3 haftalık evliyim alınır yani kime ne istediğim zaman alırım he ben maddi durumdan dolayı değil pandemiden dolayı ve son güne kadar çalıştığım için alamadım fırsat bulamadım ama bu saatten sonra da ailelere aldıramam kendimiz alıcaz siz mutlu olunda herşey olur alınır düzene girer yeter ki huzurunuz kaçmasın

Aaaa olur mu hiç önce kadınlar kulübü yüce konseyinden izin almaları gerekiyor(!)
Asgari ücretlilere ölüm(!)

Esimin ailesi hicbiseye yardim etmedi ustelik esimin kendi evinin tapularini vermiyorlar!
Nisanda annem bana kendi evinin perdelerini, avizelerini halisini yeniletti totalde 10 binlira parami aldi ki ben ogrenciydim.
Nisandan sonra 2 bilezigimi bana sormadan annem babam caldi evlendim cocugum olucak hala odemediler.
dugunden once ode dedigimde babam tuzluklar firlatti basimdan asagi dugun oncesi bayramda cakmak firlatti dizim kanadi.
dugunumde esimin bana aldigi bileziklerden birini alip kendileri takiyomus gibi yaptilar. Takilan paralari annem aldi. 3 gram altin 2 ceyrek filan kaldi taki olarak.
Dugunden sonra ilk maasimi alinca babam bin dolar gonder bilmem be diye maasimi aldi.
Ev aldik esya aldik esimle ne ceyizim vardi ne yardim edenim. Uzulmeyin bakin bizimkilerin yaninda baya makul yardimci olmus aileleriniz var.
Bakin 3 aydir esim yanimda degil bi basima hamileyim annem gelip de bi tas corba yapmadi. Anne mi? Baba mi bende yokkk hic gormedim. Aglaya aglaya evlendm. Cok uzgunum aklima geldikce uzuluyorum.

Birde işi riske edip o gün salya sümük çıkmakta var.. burada ben olsam yaptırmazdım diyen çokta herkeste yaptırmış ben daha düğünde saçını ken yapan görmedim

Buna bende katılıyorum. Bende burada duydum kendim yaptim diyeni ben riske giremezdim. Ayrica arkadas dugunune gidiyorun dersen duvaktir aksesuardir o zımbirtılar nasıl olacak?

Burada yazilan yorumlarla gercek hayat bazen uyuşmuyor.

Tamam fiyat performan olarak arastirilir cok para verip begenmediğin bir sac ile dugune cikmamak icin ama kendin oturup yapmak ya da arkadas dugunu diye yaptirmak mantıklı değil. Zaten dügün yapıyorsan masraf yapmışsındır bir kuafor mü kaldı gitmeyip masrafdan kısılacak.

Benim size kuafor olarak tavsiyem benim mesela kır çekimim ve dügünüm ayni gün oldu. tek kuaforle hem kır cekimi yaptirdim hem dugunume katıldım. ikisi icin ayri ayri kuafor masrafı odemedim.

Birde tavsiyem cok reklam yapan cok satafatli uc rakamlar isteyen kuaforler her zaman cok guzel isler cıkarmıyor. Benim dügünümden önce bir arkadasımi dugununde boyle biryer mahfetti. arkadasim resmen dugun fotograflarina bakmak istemiyor. Tavsiye uzerine bir yer bulun bazen daha kucuk kuaforlerden cok guzel sac makyaj cıkabiliyor.

Şu anlattığınız mantık bizim toplumda ćok var. Bende çok şaşıyorum. illaki esyanin en luksu olsun ama varsin makarna yiyelim otobuse binelim.

Mesela benim kuzenim. altlarinda arabaları yok doktora bile otobusle gider hergun poğaca kizarma yapar yemeğe, salonda 1 cama 4 bin tl ye perde diktirdim 2.500 tl kumandalı avize aldım diye her yerde söyler. Birde benim evimi begenmez. arkamdan diyormus ki ben tek maasla ne mobilyalar aliyorum onlar bir de cift maas vaveyla hala dugunde aldigi mobilyayı kullanıyor. Halbuki benim altımda arabam var ne yemeden ne gezmeden kısarım. bir avvzeye de bilmem kac taksitle 2.500 tl vermem. onun yerine uzerine biraz daha koyar tatile giderim.

Canım senin ailen yine yatak odasını alıyor benim ailemde sıfır imkan hatta ben yardım etmesem gecinemiyorlar. Ben takilarima kadar herşeyi kendim yapmak zorundayım siz çoğunu halletmiş siniz ama inanın ki daha kötü durumda olanlar var borç harç kredi bı şekilde yapacağım. Hepsi hallolur evlenenle ev alana Allah yardım eder derler

Konu sahibi arkadaş öncelikle hayırlı olsun evliliğiniz bir ömür boyu mutlu olursunuz dilerim. Bu düğün zamanları herkes aynı süreçlerden geçiyor kiminin ailesi destek olur kimi olmaz kiminin imkanı olduğu halde hicbisey yapmaz kiminin imkanları kısıtlı olsa bile çok şey yapar ama şu bir gerçek ki olan hep gelinle damada olur didisip dururlar bu stresler yüzünden en güzel zamanlar tartışmalarla geçer. Size tavsiyem içinizden ne geliyorsa maddi imkanlarinizi çok zorlamadan yapmaya çalışın evet her şey çok pahalı bu dönemde maalesef düğün yapmak da çok masraflı bir iş

biz de eşimle herseyimizi kendimiz yaptık her iki tarafta çalışınca aileler pek birşey yapmak istemiyorlar biz de kimseden bişey istemedik düğünde takılan altınları dahi almadık. Çoğu esyamiz bekarliktan kalan kullandığımız şeylerdi yenilemedik borçlarımızı ödedik çok şükür iki sene içinde bütün borçlar bitti rahatladık sonra da istediğimiz herseyi aldık hatta iyi ki evlenirken almamışım dediğim çok fazla şey oldu çünkü daha güzel modeller gelmişti tek içimde kalan şey balayına gidemedik borcumuz var daha da artmasin dedik hep içimde kalmıştır ha sonrasında borçlar bitince çok kez tatile gittik gezdik falan ama dedim ya balayı farklı olurdu keşke gitseydik. O yüzden diyorum size de içinizde kalan ne varsa imkanlar dahilinde yapmaya çalışın sonucta o borçlar ödenecek bitecek ama geri dönüp baktığınızda güzel hatiralariniz olsun aklınızda.
Tekrar mutluluklar dilerim

o kısma yorum yapmak istemedim,zira polemiğe çevirmekten başka bir işe yaramayacaktı... kaldı ki hangi üyelerden bahsediyor bilmiyorum ki?

hep derim susmak taraf tutmaktır diye...

kadın gümbür gümbür hakaret ediyor çaktırmadan aba altında da sopa gösteriyor sizler susun

kaliteli 3-5 üye ve avam bizler : ) yaşasın kezbanizm...

hep derim susmak taraf tutmaktır diye...

kadın gümbür gümbür hakaret ediyor çaktırmadan aba altında da sopa gösteriyor sizler susun

kaliteli 3-5 üye ve avam bizler : ) yaşasın kezbanizm...
haksızlık ediyorsunuz bence Kazen bey... ben bahsi geçen üye kimlerle sorun yaşadı kime kızdı bilmiyorum, üyeyi tanımıyorum da zaten,konularını dahi hatırlamıyorum. ancak durduk yere beni etiket yapınca şaşırdım ve güzel sözlerine teşekkür ettim.

eğer diğer sözlerine karşılık verseydim de bu sefer polemik yaptım diye ben suçlu durumuna düşecektim. kimsenin arkasından imada bulunmak istemedim, kimsenin meselesine karışmak istemedim,zira dediğim gibi kendi aralarında ne yaşandı bilmiyorum ki, yönetime bir laf etti mi inanın hatırlamıyorum,çok üstünkörü okudum,adımın geçtiği yere odaklandım denebilir.

kimsenin meselesine karışmadan çıkmak istedim, çünkü burada insanın aklına gelmeyecek şeyler bile kavgaya dönebiliyor,o yüzden ucundan da olsa müdahil olmak istemedim açıkçası...

bence sizler üyeleri az çok tanıyorsunuz artık,en azından bazı üyeleri, ben başkalarına hedef göstererek hakaret edilen bir yerde zaten sessiz kalmam ki...

üzüldüm yorumunuza,ne diyeyim

Siz orada "teşekkür ederim beni onore etmişsiniz teşekkür ederim ama genelleme yapıp hakaret etmeseydiniz daha mutlu olurum deseydiniz." süper olurdu ya neyse...

dediğiniz gibi polemik olurdu haklısınız uzatmamakta fayda var...#

haklısınız,keşke üyenin yazdığını daha dikkatli okuyup böyle bir cümle kursaydım,o an aklıma gelmedi bu. bu konuda haklısınız.

şu an fark ediyorum. bir dahakine daha dikkatli okumam gerektiği dersini çıkarayım bari ne diyeyim :)

Şöyle söyleyeyim ben evleneli 6 yıl oldu. O zaman yatak odamı babam aldığı için istediğini al dedi beğendiğim bir model vardı ve 5.500 aldım. Diğer mobilyaları toplam 6.00tl aldık. 6 yıldır hiç bir şey olmadı taş gibi. Neler var içinde
2 berjerli oturma grubu
Yemek masası
Konsol
TV ünitesi
Portmanto
Erzak dolabı
Sallanan sandalye
Orta sehpa
Beyaz eşyaları internetten araştırıp öyle almıştık. Tek taş yüzüğüm var eşim arkadaşına yaptırttırmış normalin yarı fiyatına. Biraz araştırma ile daha uygun maliyetli şeyler bulabilirsiniz

Bir de gerçekten araştırılmamış
Biz de damatlık aldık ama modifiye ediliyordu
Yani yakalarını orasını burasını çıkarıp kravat takınca takım elbise oluyor
Eklemelerini yapınca damatlık
Hem nişan hem kına hem düğün nerede istersen giy
Biraz uyanık olmak lazım sanki

Damatlıkların tamamı modifiye ediliyor sanırım. Çok abartılı kumaşları falan yoksa kullanılır normal günde de tabi ki.

Takım elbise için piyasaya hakim olmak lazım. Gideyim beğenip alayım dedin mi güzel kazıklanıyorsun. Bir de ceket bedeni falan biliyorsan internette de çok süper kampanyalar oluyor.

1 günlük giyilecek kullanılacak şeylere yüksek para verilmesine şiddetle karşı olanlardanım. Ayrı nişan salonu şatafatlı organizasyonlu kına vs. de israf. Güzel bir düğün yeterli. Ama eşya da ucuza kaçılması gerekmez. Herkes bütçesine göre zevkine göre en iyisini alabilir. Uzun yıllar kullanılıyor sonuçta.Ha bir de takı sevmeyenler ya da kendine takı takılmayanlar ayy takı da neymişşş ayyyy pırlanta da neymiş yazarlar devamlı almayan almasın da alana da karışmayın yahuuu

Konu sahibi
İlk mesajınızdan nişana sadece 17 bin harcadığınız anlaşılıyordu
Siz sonraki yorumlarda bunu düzelttiniz ama bunu okumayan üyeler doğal olarak "Nişana 17 bin harcayıp (hem de piknikli) sonradan neden söyleniyorsunuz ki maddi açıdan?" Mantığı ile yorum yaptı ki ben de başta öyle düşündüm
İlk sayfalarda yazdığınız bir sürü yorumda düğün stresinin sebebi manevi değil maddi gibi duruyor çünkü yorumlar genelde maddiyat üzerine
Bu sebeple linçlendiğinizi düşünmeyin
Siz kendinizi doğru ifade etseydiniz kimse neden pikmiğe 17 bin lira verdiniz demezdi bence...

Eğer stresiniz manevi ise temel şeyleri halledin ve düğünden sonraya bırakın. Bu sürecin tadını da çıkarmak lazım. En güzel olması gereken günleri kendinize işkence haline getirmeyin.

Üstelik şu ana kadar borç yapmadık demişsiniz. Aslında şanslısınız. Bir çok insan sürüyle borcun altına giriyor şu aşamaya kadar. Zengin değilseniz zaten düğün dediğiniz şey borçsuz olmaz. Herkes aynı durumda yani.

O pırlantaların üzerinde çocukların kanları... şaka şaka alın takın bişe demedik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…