-
- Konu Sahibi Khalesinil
Tanidik davetiyeci ve kuaför hic yokmu dügunde takilan paralarla ertesi gun ödeme yapabilirsiniz digerleri cokda muhim degil onlar taksitlede alinip odenir dugunden sonra yada iyi bi taki gelirse satip onlarida alabilirsiniz baazen kimsenin yapmamasi daha iyi oluyor kimsenin agzina laf vermemis oluyorsunuzNe zor işmiş arkadaş bu düğün zımbırtısı, sanki dipsiz kuyu..
Geriye sayıyoruz ve bitse de kurtulsak diyoruz. İkimizde yorulduk..
Şuan sırf gidip arayıp kafasının etini yemeyim diye biraz kafamın dağılması için yazıyorum. Hayatta hiçbir şeyin fiyatını bile sormadan ödeyip çıkan ben yeminle çıldırıcam. Her şey pahalı, nereye baksam her şey gözüme para gibi gözüküyor.
Uzun yıllar süren arkadaşlığımızın ardından e hadi biz iyi anlaşıyoruz seviyoruz da bir birimizi yaşımızda geçiyor çoluk çocuk sahibi olamayız kalk evlenelim dedik evleniyoruz.
İkimizde eğlenmeyi gezmeyi seven insanız. Arkadaş çevremiz ortak. Normalde her şey güllük gülistanlık. Ama gel gör ki bu dönem stressiz gitmiyor. Öyle yada böyle sudan sebeplerden tartışma hiç bitmiyor. Çünkü ikimizde maddi olarak yorulduk.
Yola çok güzel başladık her şey yolunda idi ama tıkandık gibi bir şey oldu.
Çok soyut geçtim sanırım,
Eylülde sevgili olmaya karar verdik Nisanda evlilik teklifi etti. tanışma şu bu derken haziranda aile arasında nişan.
Öyle abartılı şeyleri hiç sevmedik ikimizde ama aileler durmuyor durulmuyor. Nişan arkasında arkadaşlarla bahçemizde toplandık corona da sebepti küçük bir piknik parti yaptık. Sırf ailenin gönlü olsun diye eve organizatör çağırdık evi süslettik (toplam 4 saat için)
Yok çiçeği yok böceği derken Nişana kadar olan süreçte 17.000 TL para gitti şaka gibi.. (Tüm nişan masrafları ve ev için boya tadilat kira abonmanlıklar vs yani eşya hariç)
Yüzükler pırlanta şu bu derken bu para gitti.. ayrı ayrı alınırken bişeyler para değildi bir pırlantaya hevesim vardı en pahalısı içinde oydu ama diğerleri nasıl böyle kartopu etkisi yaratıyor anlamıyorum. Hayat pahalı hemde çok..
Oturacağımız eve masraf olmasın diye yasaklar da kendimiz boyadık, temizliğini kendimiz yaptık. Ev ailelerinin evi ama kira ödüyoruz (piyasaya göre uygun meblağ) Nisan ayından itibaren kiramızda başladı..
Birlikte para biriktirdik bu süreçte koltuk takımlarını peşin aldık.. Annesi biraz destek çıktı beyaz eşya aldık. Annemler destek çıkacaklar yatak odasını alacağız.
Yıllardır annem sayesinde birikmiş bir çeyiz seti ile mutfak eşyaları çıktı aradan.
Evde ocak vardı davlumbaz vardı yenisini almadık
Perdeleri yaptırdık.
Düğün salonu piyasası ise ayrı bir dünya (Nişan yapmadın kına yapmıyosun ben senin mürüvetini göremiycekmiyimler, yakın çevrede evlenen arkadaşların havalı tavırları falan.. ) Bizde bindik bir alamete tuttuk bir salon.. Evet neyse onuda planladık..
Şimdi kaldık el elde baş başta..
Kuaför yok
Tv miz yok
Yemek masamız yok
Halımız yok
Davetiyemiz yok
Düğüne 2 aydan az zaman var
Oturup konuşuyoruz takmayalım kafamıza düğünden sonra yaparız falan.. Sonra bir şey oluyor ikimizinde canı sıkılıyor..
Oturup tavuk gibi düşünüyoruz..
Babası hayatta değil ailesi pek destekçi değil.. (Tek desteklerini beyaz eşyada yaptılar)
Benim ailemde aynı durumda biz kendimiz yapıcaz diye çıktık ama bi ne yaptınız diyenimiz yok
Azcık morale motivasyona ihtiyacımız var sanırım.. Yoksa evlenmeden çökücek sinir sistemimiz
şu durumda öncelik davetiye ve kuaför görünüyor diğer eksiklikleri de düğünden gelenlerle tamamlayın bence, mesela benimde hala mutfak masam televizyonum 2 odanın da halısı eksik 3 haftalık evliyim alınır yani kime ne istediğim zaman alırım he ben maddi durumdan dolayı değil pandemiden dolayı ve son güne kadar çalıştığım için alamadım fırsat bulamadım ama bu saatten sonra da ailelere aldıramam kendimiz alıcaz siz mutlu olunda herşey olur alınır düzene girer yeter ki huzurunuz kaçmasınNe zor işmiş arkadaş bu düğün zımbırtısı, sanki dipsiz kuyu..
Şuan sırf gidip arayıp kafasının etini yemeyim diye biraz kafamın dağılması için yazıyorum. Hayatta hiçbir şeyin fiyatını bile sormadan ödeyip çıkan ben yeminle çıldırıcam. Her şey pahalı, nereye baksam her şey gözüme para gibi gözüküyor.
Uzun yıllar süren arkadaşlığımızın ardından e hadi biz iyi anlaşıyoruz seviyoruz da bir birimizi yaşımızda geçiyor çoluk çocuk sahibi olamayız kalk evlenelim dedik evleniyoruz.
İkimizde eğlenmeyi gezmeyi seven insanız. Arkadaş çevremiz ortak. Normalde her şey güllük gülistanlık. Ama gel gör ki bu dönem stressiz gitmiyor. Öyle yada böyle sudan sebeplerden tartışma hiç bitmiyor. Çünkü ikimizde maddi olarak yorulduk.
Eylülde sevgili olmaya karar verdik Nisanda evlilik teklifi etti. tanışma şu bu derken haziranda aile arasında nişan.
Öyle abartılı şeyleri hiç sevmedik ikimizde ama aileler durmuyor durulmuyor. Nişan arkasında arkadaşlarla bahçemizde toplandık corona da sebepti küçük bir piknik parti yaptık. Sırf ailenin gönlü olsun diye eve organizatör çağırdık evi süslettik (toplam 4 saat için)
Yok çiçeği yok böceği derken Nişana kadar olan süreçte 17.000 TL para gitti şaka gibi.. (Tüm nişan masrafları ve ev için boya tadilat kira abonmanlıklar vs yani eşya hariç)
Yüzükler pırlanta şu bu derken bu para gitti.. ayrı ayrı alınırken bişeyler para değildi bir pırlantaya hevesim vardı en pahalısı içinde oydu ama diğerleri nasıl böyle kartopu etkisi yaratıyor anlamıyorum. Hayat pahalı hemde çok..
Oturacağımız eve masraf olmasın diye yasaklar da kendimiz boyadık, temizliğini kendimiz yaptık. Ev ailelerinin evi ama kira ödüyoruz (piyasaya göre uygun meblağ) Nisan ayından itibaren kiramızda başladı..
Birlikte para biriktirdik bu süreçte koltuk takımlarını peşin aldık.. Annesi biraz destek çıktı beyaz eşya aldık. Annemler destek çıkacaklar yatak odasını alacağız.
Yıllardır annem sayesinde birikmiş bir çeyiz seti ile mutfak eşyaları çıktı aradan.
Perdeleri yaptırdık.
Düğün salonu piyasası ise ayrı bir dünya (Nişan yapmadın kına yapmıyosun ben senin mürüvetini göremiycekmiyimler, yakın çevrede evlenen arkadaşların havalı tavırları falan.. ) Bizde bindik bir alamete tuttuk bir salon.. Evet neyse onuda planladık..
Kuaför yok
Tv miz yok
Yemek masamız yok
Halımız yok
Davetiyemiz yok
Oturup konuşuyoruz takmayalım kafamıza düğünden sonra yaparız falan.. Sonra bir şey oluyor ikimizinde canı sıkılıyor..
Babası hayatta değil ailesi pek destekçi değil.. (Tek desteklerini beyaz eşyada yaptılar)
Benim ailemde aynı durumda biz kendimiz yapıcaz diye çıktık ama bi ne yaptınız diyenimiz yok
Azcık morale motivasyona ihtiyacımız var sanırım.. Yoksa evlenmeden çökücek sinir sistemimiz
Aaaa olur mu hiç önce kadınlar kulübü yüce konseyinden izin almaları gerekiyor(!)12 bin gelirimiz var yazmış ee evde var az kira ödenen. Parasız insan evlenmesin deniyor yok artık. Az harcar ayağını yorganına göre uzatır asgari ücretli bile kurar yuvasını. Evlenmek ve 1 çocuk her yetişkinin hakkı
Birde işi riske edip o gün salya sümük çıkmakta var.. burada ben olsam yaptırmazdım diyen çokta herkeste yaptırmış ben daha düğünde saçını ken yapan görmedim
Evime temizliğe gelen kadınlar bile beğenmiyor benim eşyalarımı ha ha ha. Çokk ta tınnn eskiyene dek kullanacağımm. Evime lüks eşya doldurup minibüsle gezmek dışarda yemek yiyememek istediğini giyememek tatile gidememek benzin gidecek diye arabayı kapıda dekor olarak tutmak mı normal?zeytinyağını lüks görüp her 2 yılda perde değiştiren komşum bile var
Canım senin ailen yine yatak odasını alıyor benim ailemde sıfır imkan hatta ben yardım etmesem gecinemiyorlar. Ben takilarima kadar herşeyi kendim yapmak zorundayım siz çoğunu halletmiş siniz ama inanın ki daha kötü durumda olanlar var borç harç kredi bı şekilde yapacağım. Hepsi hallolur evlenenle ev alana Allah yardım eder derlerNe zor işmiş arkadaş bu düğün zımbırtısı, sanki dipsiz kuyu..
Perdeleri yaptırdık.
Kuaför yok
Tv miz yok
Yemek masamız yok
Halımız yok
Davetiyemiz yok
kendi adıma çok onore ve mahçup oldum :)) çok teşekkür ederim beni çok utandırdınız :)
o kısma yorum yapmak istemedim,zira polemiğe çevirmekten başka bir işe yaramayacaktı... kaldı ki hangi üyelerden bahsediyor bilmiyorum ki?kendi adınıza sevindiniz de keşke hakaret edilen arkadaşlarınız adına da az da olsa üzülseydiniz.
o kısma yorum yapmak istemedim,zira polemiğe çevirmekten başka bir işe yaramayacaktı... kaldı ki hangi üyelerden bahsediyor bilmiyorum ki?
haksızlık ediyorsunuz bence Kazen bey... ben bahsi geçen üye kimlerle sorun yaşadı kime kızdı bilmiyorum, üyeyi tanımıyorum da zaten,konularını dahi hatırlamıyorum. ancak durduk yere beni etiket yapınca şaşırdım ve güzel sözlerine teşekkür ettim.hep derim susmak taraf tutmaktır diye...
kadın gümbür gümbür hakaret ediyor çaktırmadan aba altında da sopa gösteriyor sizler susun
kaliteli 3-5 üye ve avam bizler : ) yaşasın kezbanizm...
haksızlık ediyorsunuz bence Kazen bey... ben bahsi geçen üye kimlerle sorun yaşadı kime kızdı bilmiyorum, üyeyi tanımıyorum da zaten,konularını dahi hatırlamıyorum. ancak durduk yere beni etiket yapınca şaşırdım ve güzel sözlerine teşekkür ettim.
eğer diğer sözlerine karşılık verseydim de bu sefer polemik yaptım diye ben suçlu durumuna düşecektim. kimsenin arkasından imada bulunmak istemedim, kimsenin meselesine karışmak istemedim,zira dediğim gibi kendi aralarında ne yaşandı bilmiyorum ki, yönetime bir laf etti mi inanın hatırlamıyorum,çok üstünkörü okudum,adımın geçtiği yere odaklandım denebilir.
kimsenin meselesine karışmadan çıkmak istedim, çünkü burada insanın aklına gelmeyecek şeyler bile kavgaya dönebiliyor,o yüzden ucundan da olsa müdahil olmak istemedim açıkçası...
bence sizler üyeleri az çok tanıyorsunuz artık,en azından bazı üyeleri, ben başkalarına hedef göstererek hakaret edilen bir yerde zaten sessiz kalmam ki...
üzüldüm yorumunuza,ne diyeyim
haklısınız,keşke üyenin yazdığını daha dikkatli okuyup böyle bir cümle kursaydım,o an aklıma gelmedi bu. bu konuda haklısınız.Siz orada "teşekkür ederim beni onore etmişsiniz teşekkür ederim ama genelleme yapıp hakaret etmeseydiniz daha mutlu olurum deseydiniz." süper olurdu ya neyse...
dediğiniz gibi polemik olurdu haklısınız uzatmamakta fayda var...#
Yani işte bence gereksiz ve fazla olmuş. Benim eşim takım elbise giyiniyor iş hayatında. Biz o yüzden nişanda takım almadık mesela. Ama takım kullanmayan çok insan var, ben olsam bi keten pantolon bi gömlek tercih ederdim yaz ayındaki nişana. Verdiğiniz para çok fazla çünkü takım elbise piyasasını bilen biri olarak bana göre. Geçen ay beymenden indirimde yakalayıp 800 liraya aldık biz mesela 2 takım. Fabrika, altınyıldız 400-500 civarıydı. Bize koymuyor çünkü eşimin kullandığı, mecbur olduğumuz bir şey takım elbise. Senede bir kere giyecek olsa aldırmazdım. Bir de bunun yakası satenli matenli kuşaklı papyonlu damatlığı alınacak çünkü. Yazık günah.
Damatlıkların tamamı modifiye ediliyor sanırım. Çok abartılı kumaşları falan yoksa kullanılır normal günde de tabi ki.Bir de gerçekten araştırılmamış
Biz de damatlık aldık ama modifiye ediliyordu
Yani yakalarını orasını burasını çıkarıp kravat takınca takım elbise oluyor
Eklemelerini yapınca damatlık
Hem nişan hem kına hem düğün nerede istersen giy
Biraz uyanık olmak lazım sanki
1 günlük giyilecek kullanılacak şeylere yüksek para verilmesine şiddetle karşı olanlardanım. Ayrı nişan salonu şatafatlı organizasyonlu kına vs. de israf. Güzel bir düğün yeterli. Ama eşya da ucuza kaçılması gerekmez. Herkes bütçesine göre zevkine göre en iyisini alabilir. Uzun yıllar kullanılıyor sonuçta.Ha bir de takı sevmeyenler ya da kendine takı takılmayanlar ayy takı da neymişşş ayyyy pırlanta da neymiş yazarlar devamlıBir de gerçekten araştırılmamış
Biz de damatlık aldık ama modifiye ediliyordu
Yani yakalarını orasını burasını çıkarıp kravat takınca takım elbise oluyor
Eklemelerini yapınca damatlık
Hem nişan hem kına hem düğün nerede istersen giy
Biraz uyanık olmak lazım sanki
O pırlantaların üzerinde çocukların kanları... şaka şaka alın takın bişe demedik1 günlük giyilecek kullanılacak şeylere yüksek para verilmesine şiddetle karşı olanlardanım. Ayrı nişan salonu şatafatlı organizasyonlu kına vs. de israf. Güzel bir düğün yeterli. Ama eşya da ucuza kaçılması gerekmez. Herkes bütçesine göre zevkine göre en iyisini alabilir. Uzun yıllar kullanılıyor sonuçta.Ha bir de takı sevmeyenler ya da kendine takı takılmayanlar ayy takı da neymişşş ayyyy pırlanta da neymiş yazarlar devamlıalmayan almasın da alana da karışmayın yahuuu