Düğün

Kına ve gelinliği erkek tarafı alır. Sadece Kına salonu ve kınadaki yemekleri kız tarafı öder.

Aman yok ne kötü olacak, anlık atışmalar bizimkiler, öyle kinlenip kan davası yapmam ki rahat olun hepiniz

Davetin için çok teşekkür ederim, nasip olursa gelmeyi çok isterim

Valla ikametinin olduğu yer çok kalabalık nüfusa sahip değilse hemen hallolur bence, küçük ve kalabalık olmayan yerlerde bu tip işlemler hemen yapılıyor.

Ahh adetler... Hic sorma. Esimle bana kalsa nikahtan gidecegiz direkt ama ailelerin gonlu olsun diye biz iki yontulmamis odun :) dans da ettik, kollarimizi birbirine dolayip icecek de ictik, birbirimize pasta da yedirdik.. Off tam iskence.. Esimle ben romantizmden ve bu tur prosedurlerden nefret ederiz ama biz de iki dugun yapmak zorunda kaldik. Oyle ya da boyle idare ettik gecti o gunler. Esimle hatirladikca hala tuylerimiz diken diken olur

Aynen bu saçma şeyleri ben de yaşıycaaam
Pasta yedirirken kollarınızı da dolamadınız demi birbirinize? Ben de sizin gibi romantik değilim nişanlım romantik.

Aynen bu saçma şeyleri ben de yaşıycaaam
Pasta yedirirken kollarınızı da dolamadınız demi birbirinize? Ben de sizin gibi romantik değilim nişanlım romantik.
Pasta sirasinda yaptik mi oyle bisey hatirlamiyorum. Zaten o sekilde herkesin icinde pasta yemek bizim namimiza tam bir trajedi, bir de kollarimizi dolamissak eyvahlar olsun. Sanirim psikolojik olarak o anilari geri atiyorum. Hatirlamak istemedigimden :) ne diyeyim, Allah yardimcin olsun. Sag salim huzurla atlatin bu sureci bir yastikta kocayin insAllah. Cok tahammul edemem dersen sakinlestirici falan alirsin yok daha buyuk travma yasarim dersen dugunden sonra hafizani sildirirsin..

Ben kendi bildiğimi söyleyeyim. Kına kıyafetini erkek tarafı alıyor. Bu şekilde bir genelleme yapabiliriz diye düşünüyorum. Ama nikah konusunda pek bir fikrim yok.
Yakın bir arkadaşım bu şekilde iki düğün yapmıştı. Kız tarafının olduğu yerde kına oldu. Kız önce gelinlik sonra bindallı giydi. Yani kına düğün karışımı birşey.
Bir sonraki hafta erkek tarafında düğün vardı. Erkek tarafının olduğu şehre gittiler. Düğünden bir veya iki gün önce nikahları kıyıldı. Yani düğün salonunda olmadı nikah.oda nikahı şeklinde oldu. Nikah memurunun düğün salonuna gelmesi de masraf. O yüzden böyle birşey yapmış olabilirler.

Sizin daha yakınmış ne güzel
Şu an resmen “allah başka dert vermesin kardeş” diyebileceğim bir konu açmışım gibi hissediyorum
Biraz öyle ama herkesin derdi kendine büyük . Yani siz huzurlu bir dugun olsun istiyorsunuz ki en heyecanli zamanlarinizdan biri hakli olarak gönül kırmak istemiyorsunuz. Umarim her şey gönlünüzce olur. Simdiden mutluluklar

Bizde eşim nişan,kına ve düğün kiyafetlerini kiraladı. Bende nişanda giydiği takım elbiseyi aldım. Nikahımızda düğünden 12 gün önce nikah sarayında oldu. 14.10.14 idi. Ozel tarih istedigimiz icin haftaiçiydi. Sizin yerinizde olsam kınadan önce ya da kına esnasında yapardim nikahi

Evet yaa bak bunu unutmuşum. Memurun düğün salonuna gelmesi olayı.. teşekkürler

Nişanlım düğünde nikah istiyor. İlla düğünde “evet” diyecekmiş
Desin

Evlenmeden once burayi bulsaydim eminim cok faydasi olurdu banada. Hersey gönlünüzce olsun. İnsanlari takmayin kafaniza
Yaa siz öyle diyorsunuz ben bir de nerdeyse 10 senedir üyeyim. Bdvdeki hemen hemen her konuyu okumuşluğum var ve senaryolar hep aynı. Buna rağmen sorma gereği duyuyor insan. Ki ben çok konu açan biri de değildim ama şu merasimi atlatana kadar sorularım olacak büyük ihtimalle.

Bazen çoğunluğun amaaaaann bunun için konu mu açılır dediği şeyler bile, aslında yeri geliyor sorma ihtiyacı duyulur hale geliyor, hele evlenmek için yapılan gelenekler tam bir kaos, gelin saçı yapılacak erkek tarafı kaç kişiyi öder
Büyüklerin hevesleri, hayalleri olmasa en temizi yap nikahı evlen gitsin :)))

Şeytan diyor aynen öyle yap hepsinin hevesi kursağında kalsın

Şeytan diyor aynen öyle yap hepsinin hevesi kursağında kalsın
:))) boş ver sen geleneklere göre evlen, ailenin hayalleri vardır birkaç prosedür için kırmaya değmez.
Ama şahsen ben kızımı sanırım birçok evlilik adetini yapmadan evlendireceğim ileri de, ben zaten öyle dünürle o dükkan senin bu dükkan benim, kayınvalide bohçası, görümce hediyesi uğraşamam anında sıkıntı basıyor bu tip şeylerden, kızımla damadımın oturacağı koltuğa kadar karışılırsa da sinir basar, kavga çıkarırım, en temizi vereceğim ellerine parayı ne alıyorlarsa alsınlar ikisi, bir nikah yapsınlar, sonrasında arkadaşlarıyla eğlenmeye gitsinler, çeyiz zaten yok kızımı veriyorum daha ne

Aynen ya biz biraz daha rahat davranıcaz kendi çocuklarımız olunca.

NEyse sen önce kızını da al gel benim düğüne de sonra halledersin o işleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…