- 23 Kasım 2008
- 5.894
- 7.344
-
- Konu Sahibi derinderin
İkinizin bulunduğu yer erkek tarafı oldugu için nikah orada olsun. Zaten nikah ikamet oldugu yerde oluyor diye biliyorum.selam tecrübeli hanımlar.
Size birkaç sorum var (gerildim de biraz)
Sizden başka kimde yardımcı olamaz.
Sorulara geçmeden önce bilgileri vereyim;
1) Haziran-temmuzda düğünüm olacak.
2) 2 düğün olacak. ilki kız tarafında, ikincisi erkek tarafında.
3) Evlenince erkek tarafının yaşadığı şehirde oturacağız.
4) ikimizin de ikametgahı erkek tarafının yaşadığı şehirde (ikametgah değişikliği yapamam o da yapamaz)
5) Düğünler arasında 2 -3 hafta olacak
6) Kız tarafında kına+düğün şeklinde olacak.
Bu kadar bilgiyi konu dağılmasın diye yazdım.
Şimdi sorularımı sormak istiyorum
1) Nikah kız tarafında mı olmalı erkek tarafında mı olmalı? (Düğün zamanlarını bu yüzden belirtmiştim)
2) Kına kıyafetlerini erkek tarafı mı hediye ediyor?
Adetlerde nasıldır bilmiyorum. Gelinliği de erkeğin alması gibi bir şey mi?
Soruların devamı gelebilir. Şimdiden teşekkürler.
Şeytan diyor öyle yap. Biz evlendik de geç.Bunların kuralı olmaz
Sen Nasıl istersen
Hatta nikahı git salonda sadece şahitlerle kıy iki tarafta da düğün olsun eşitlik olsun
Sağol. Aslında her şeyi yazamadım. Yaannem diyor ki “ben burdan nikahsız göndermem” .İkinizin bulunduğu yer erkek tarafı oldugu için nikah orada olsun. Zaten nikah ikamet oldugu yerde oluyor diye biliyorum.
Kına kıyafetini bizim orda erkek tarafı alır.
Soruların devamını bekliyoruz
Bu arada hayırlı olsun
Ya aslında nişanlımla bende sıkıntı yok. İki tarafın da gönlü hoş olsun istiyoruz ikimiz de. İşin içine büyükler girince saçma sapan şeyler oluyor. O öyle dedi bu böyle dedi vs..Herseyde bir orta yol bulmaya çalışın. Bu böyle olacak şu şöyle olacak diye bir gereklilik olmamalı. Nisanlinizla da konuşun nasıl daha kolay olursa işleriniz öyle rota cizin..
Biz nişan kısmını atlattık. Nişan kıyafetini benim ailem aldı. İsteme + nişan birarada olduBizde nisani biz yapmistik , dolayiaiyla bizim evde olmustu. Ama Nisan kiyafetimi erkek tarafi almisti.
Yani bu sizin ne istediginize ve karsinizdaki kisilere bagli aslinda.
O hediye paketi olayına ayrı kıl oluyorum zaten. Arkadaşım evlenirken annesiyle konuşuyorduk aynı fikirdeyizKına gecesi her türlü masrafıyla geline ait.
Gelinlik de.
Nikahın şehri önemsiz.
Damatlığını o alır tabi.
Adet ben de bilmem
Mantıklı düşününce böyle
Kına gecesi, gelinin evden uğurlanması adına yapılır, yani geline ait.
Gelinlik ile de baba evinden uğurlanır, hediye paketi gibi, masraf yine gelinde.
O zaman ya nikah da kınaya birlikte olacak ya da kınaya gitmeden önce ilk basta büro nikahı yapacaksınız. Arada gecen iki haftada baba evinden cıkıp kendi evinize gececekse iz anneniz haklı. Tabi ben olsam düğün olmasan resmi nikah olsa bile evimde kal azdım o ayrı ama asıl olan resmi nikah oldugu için anneni dinle.Sağol. Aslında her şeyi yazamadım. Yaannem diyor ki “ben burdan nikahsız göndermem” .
Ulan diyorum içimden 2 hafta ara var çok da umrumda değil. 2 hafta sonra hep birlikte gideriz. Ama illa göndermezmiş
Şehir dışına gelin giden tanıdıklarımın nikahı kızların yaşadığı şehirde kıyıldı ikamet olayını bilmiyorum,kına kıyafeti anlaşmaya bağlı olabilir herkes kendi elbisesini alabilir yada karşılıklı sen ona o sana alır.selam tecrübeli hanımlar.
4) ikimizin de ikametgahı erkek tarafının yaşadığı şehirde (ikametgah değişikliği yapamam o da yapamaz)
1) Nikah kız tarafında mı olmalı erkek tarafında mı olmalı? (Düğün zamanlarını bu yüzden belirtmiştim)
1-Nikahın erkek tarafının düğününde olması uygun olur.selam tecrübeli hanımlar.
Peki gelinliği kim alır?1-Nikahın erkek tarafının düğününde olması uygun olur.
2-kına kıyafeti erkek tarafınındır onlar alır bunu herkes bilir.
Adetler değişiyor valla eşimin tarafı bizde yok deyip hep kenara çıktı herşeyde şuanda ona göre kıymetleri var bende.Bizdede kıymet vermeyene kıymet yok:)