- 29 Ağustos 2014
- 1.367
- 2.487
- 31
- Konu Sahibi derinderin
Esim izmirli ben ankara nikahimiz dugunden 1 sene önce Konya da oldu. Herkes kalkip oraya geldi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aynen ya biz biraz daha rahat davranıcaz kendi çocuklarımız olunca.
Yok onla değil o gereksiz bi hevesmiş.Çokk tebriklerr, hayırlı uğurlu olsun diyorum öncelikle.. düğün işlerinden haberim yok ama ben senin eski konunu hatırlıyorum yorum da yapmıştım mesaj da atmıştımm.. öhömm evet magazin servisi iş başında ay kimle evleniyorsun şu özür dilediğin ama kırgınlığı geçmeyen hayvansever biri vardı onunla mı, yoksaa yeni bi aşk mı.. merak ettim kusuruma bakma lütfen, şimdiden mutluluklar dilerimm
Kız tarafındaki düğün bize ait. Bizim düğün de öyle olacak. Kına+düğün ikisi bir aradaNıkah erkek yarafında olur ve arastr ıkı tane nıkah da yapılabılır bence. Kına kıyafetını evet erkek tarafı alır ama yazık ıkı dugun bırden yapacakmıs erkek tarafı masrafları cok olur dersen sen al kına kıyafetını
bırde nacızane fıkrım bende uzak sehırlerdeydım bızım orda kına oldu ben kınaya gelınlıgımle geldım kına yakılırken bındallımı gıydım hem kına hem dugun gıbı olmustı bırde ertesı gunu evden gelın cıktım gelınlık davul zurnaylaa erkek tarfında da dugun oldu sadece byle hem daha ekonomık hemde daha az yorucuydu
bu dogru degil... gelinin kiyafeti kina nisan gelinlik nikah hepsi erkek tarafina ait. Damatikta kiz tarafina ait.Kına gecesi her türlü masrafıyla geline ait.
Gelinlik de.
Nikahın şehri önemsiz.
Damatlığını o alır tabi.
Adet ben de bilmem
Mantıklı düşününce böyle
Kına gecesi, gelinin evden uğurlanması adına yapılır, yani geline ait.
Gelinlik ile de baba evinden uğurlanır, hediye paketi gibi, masraf yine gelinde.
nikah erkek tarafında olurSelam hanımlar (tecrübeli tecrübesiz herkesin fikri altın değerinde)
Hadi bi el atın şu işe yaa
Size birkaç sorum var (gerildim de biraz)
Sizden başka kimde yardımcı olamaz.
Sorulara geçmeden önce bilgileri vereyim;
1) Haziran-temmuzda düğünüm olacak.
2) 2 düğün olacak. ilki kız tarafında, ikincisi erkek tarafında.
3) Evlenince erkek tarafının yaşadığı şehirde oturacağız.
4) ikimizin de ikametgahı erkek tarafının yaşadığı şehirde (ikametgah değişikliği yapamam o da yapamaz, prosedür nasıl işliyor bilmiyorum)
5) Düğünler arasında 2 -3 hafta olacak
6) Kız tarafında kına+düğün şeklinde olacak.
Bu kadar bilgiyi konu dağılmasın diye yazdım.
Şimdi sorularımı sormak istiyorum
1) Nikah kız tarafında mı olmalı erkek tarafında mı olmalı? (Düğün zamanlarını bu yüzden belirtmiştim)
2) Kına kıyafetlerini erkek tarafı mı hediye ediyor?
Adetlerde nasıldır bilmiyorum. Gelinliği de erkeğin alması gibi bir şey mi?
Soruların devamı gelebilir. Şimdiden teşekkürler.
kına kıyafeti erkek alır nikah ikametten dolayı erkek tarafında olur büyük ihtimal bunu ikini oratk karar verin ki düğün erkek tarafına aittir nikahda otarfta olmalıSelam hanımlar (tecrübeli tecrübesiz herkesin fikri altın değerinde)
Hadi bi el atın şu işe yaa
Size birkaç sorum var (gerildim de biraz)
Sizden başka kimde yardımcı olamaz.
Sorulara geçmeden önce bilgileri vereyim;
1) Haziran-temmuzda düğünüm olacak.
2) 2 düğün olacak. ilki kız tarafında, ikincisi erkek tarafında.
3) Evlenince erkek tarafının yaşadığı şehirde oturacağız.
4) ikimizin de ikametgahı erkek tarafının yaşadığı şehirde (ikametgah değişikliği yapamam o da yapamaz, prosedür nasıl işliyor bilmiyorum)
5) Düğünler arasında 2 -3 hafta olacak
6) Kız tarafında kına+düğün şeklinde olacak.
Bu kadar bilgiyi konu dağılmasın diye yazdım.
Şimdi sorularımı sormak istiyorum
1) Nikah kız tarafında mı olmalı erkek tarafında mı olmalı? (Düğün zamanlarını bu yüzden belirtmiştim)
2) Kına kıyafetlerini erkek tarafı mı hediye ediyor?
Adetlerde nasıldır bilmiyorum. Gelinliği de erkeğin alması gibi bir şey mi?
Soruların devamı gelebilir. Şimdiden teşekkürler.
Zaten en yakinlarindan akil almaktansa burdan akil almak cok daha iyiYaa siz öyle diyorsunuz ben bir de nerdeyse 10 senedir üyeyim. Bdvdeki hemen hemen her konuyu okumuşluğum var ve senaryolar hep aynı. Buna rağmen sorma gereği duyuyor insan. Ki ben çok konu açan biri de değildim ama şu merasimi atlatana kadar sorularım olacak büyük ihtimalle.