Düğün

Nikahı başka şehirde kıyacaksanız fazla prosedürü var göze almaya değer mi karar senin bağlı bulunduğun belediyeden izin belgesi çıkaracaksın kıymak istediğin belediyenin müsaitligine göre gün verecek

Canim ciddiyim. Bugun her sey gulluk gulustanlik ama o nikahsiz bekledigin 2 hafta ileride basina kakilir. Babanin evinden nikahla cikman hem aileni hem seni memnun eder. Seni memnun edecek kismi uzun vadede goreceksin..
Biliyorum işte. Manevi kısımlarda sorun oluşabiliyor. Şimdilik deli deliyi görünce sopasını saklar kısmındayız. Kaynanam da beni biliyor o yüzden bana bişey demiyor veya diyemiyor. Annemi arayıp demiş. Adet yerini bulsun diye uğraşırken iyice zıvanadan çıkarırlarsa düğün yaptık demem bırakırım ben. Önce benim huzurum önemli mantığındayım.

Aynen bunu diyorum. Hatta mesajımı düzenleyeyim. Sağol hatırlattığın için.

Evet aynen yöreler farklı mı inşallah masraftan kaçmıyorlardıe bizim memleketler arası uzaktı.
Aynen farklı. Biri doğu biri batı. Nişanlım masraftan kaçmıyor. Annesi kaçmaya çalışıyor. Bunu iade-i ziyarette düğün konusu konuşulurken bizzat kendisi gösterdi. Şimdi de aynı kafa. Umrumda mı? Tabiki değil. Uzun vadede saygı görmez (işime gelir), kendi bilir.

Bizde aynı böyleydik şükür eşim ailesi gibi değil olsa zaten düğün olmazdı çoktan biterdi bu iş aynen herkes yaptığı yani ederi kadar.

1. Nikah erkek tarafinda olur.
2. Kina kiyafetini erkek tarafi alir.

Kiz dugunu yani kinan ile normal dugun arasindaki 2 3 haftalik sure bana cok uzun geldi onun oluru 1 haftadir. Ornegin bu haftasonu kiz kinasi olduysa haftaya da erkek dugunu olur. Nikah bence cok onemli degil gelinlik giymeyeceksen sana yakin bir belediyeden alirsiniz tarihi kiyarsiniz nikahi biz oyle yapmistik. Gelinlikci bindalliyi da veriyor ayni zamanda yani gelinlikciyle anlastiginizda bindallilara da bakin onu kiralik veriyorlar zaten cicek damat cicegi ve duvak da genelde hediye olarak verilir gelinlikciden mutlaka bi surecte gelinlikcide bunlaari da belirtin. Kina malzemeleri erkege ait. Kina kuruyemis icecekler erkege ait ama salonun parasini kiz oder ya da kinadaki hediyelikler vs kiz yapar onlari.. siz neredesiniz?? Kiz dugunu dediginize gore istanbulda degilsiniz sanirim bir de istanbulda bindallidan once abiye elbise giyilir onu da erkek yapar damatligi da kiz tarafi alir. Biz bu sekilde yaptik nisanda evlendim.

Ya aslında nişanlımla bende sıkıntı yok. İki tarafın da gönlü hoş olsun istiyoruz ikimiz de. İşin içine büyükler girince saçma sapan şeyler oluyor. O öyle dedi bu böyle dedi vs..
Aman diyeeim kimseyi karistirmayin nisanliniz halletsin ortayi bulsun her seyin kararini ikiniz alin cok rahat edersiniz.

Bak bu gelinlikçideki çiçek, duvak, damat çiçeği hediyelerini bilmiyordum. İyi ki söyledin teşekkürler. Bir de kız kınasından 2 hafta sonra düğün olmayacak. Kız tarafında kına+düğün aynı gece olacak. Yani düğünün içine kınayı da sıkıştırıyorlar ya ondan olacak. Erkek tarafında düğün bundan 2 hafta sonra olacak.

Bence de nikahsız gitmeyin. Anneniz haklı. Ailenizin olduğu şehirde kıyın nikahı sonra düğün olur zaten.
Kıyafetleri damat tarafı alır diye biliyorum ama herkese göre de değişir.

Bizde iki dugun yaptik ama arada iki gun vardi hafta degil şöyle cuma mersinde dugun yaptik gelinlikle kuaforden cikip eve gelince dugun oncesi imam nikahı kiyildi kusak baglama vs evden cikip dugun salonuna gectik.kina gecesi yaptirmadim evde olmasini istemedim bindallli vs de ugrasmak istemedim dugun salonunda gelinlikle yaktik hani gelinlik degisip bindalli giyilirdi ugrasmak istemedim. Nisan kiyafeti gelinlik erkek tarafi aldi bindalli istemedigim icim alinmadi.
Cumartesi yola ciktik aksamina kutahyaya vardik orda her sey hazirdi sabahtan kufaor album cekimi vs derken salona gectik dugunde nikahimiz kiyildi bizde bu sekilde oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…