Düğün

Ben de ayrı düğün ve kına olacak zannetmiştim,kına ve düğünü bir arada yapanlar sade gelinlik giydi benim gittiklerimde kına elbisesi giymediler.Sadece kına yakılırken kızın başına kırmızı eşarp tül gibi olur ya ondan takıyorlar.Kına için elbiseye gerek yok bence.

Ben de mersinliyim düğün içinde kına yapılan düğünlerde gelinler hiç ayrıyeten kına elbisesi giymedi aynen dediğiniz gibi.

Peki gelinlik giyecek misiniz? Ya da esinizle mi olacaksiniz yoksa o 2 haftada yine baba evinde mi kaliniyor? Bu sekildeki adetleri bilmiyorum maalesef ama 2 haftayi siz 1 e dusurun bence

Kina bizde ayri ayri yapilir gelinligi erkek tarafi damatligida kiz tarafi alir nikahi ikinizin oldugu ve sadece ailelerin oldugu sekilde kiyarsaniz iki tarafta memnun kalir.

Peki gelinlik giyecek misiniz? Ya da esinizle mi olacaksiniz yoksa o 2 haftada yine baba evinde mi kaliniyor? Bu sekildeki adetleri bilmiyorum maalesef ama 2 haftayi siz 1 e dusurun bence
Gelinlik giyicem. Düğünün içine kına organizasyonunu sıkıştırmış olacağız. 2 hafta baba evinde kalıcam.

Kina bizde ayri ayri yapilir gelinligi erkek tarafi damatligida kiz tarafi alir nikahi ikinizin oldugu ve sadece ailelerin oldugu sekilde kiyarsaniz iki tarafta memnun kalir.
Normalde ayrı yapılır bizde de ama aileler birbirine çok uzak şehirlerde olduğu için 2 düğün yapanlar kız tarafının düğününe kınayı da sıkıştırıyorlar artık. Son birkaç yılda bu tarz evliliklerde gördüğüm birçok düğün bu şekilde oluyor. Ayrıca kına salonu tutmaya gerek kalmıyor, kız tarafında da düğün yapılmış oluyor.

O tarz da olabilir aslında. Haklısınız. Teşekkür ederim.

Sizin daha yakınmış ne güzel
Şu an resmen “allah başka dert vermesin kardeş” diyebileceğim bir konu açmışım gibi hissediyorum

Her yörenin adeti farklı onlara sorabilirsin aslında sen niye bu kadar arada kaldın genelde büyükler hallederler
Büyüklerin iletişim sıkıntısı var. Bugün bunu gördük. Bir de bu, yöre adeti olmaktan çıkmış. Çok farklı yerlerdeyiz ortayı bulmaya çalışıyoruz

İlk düğünde yada ilk düğünden önce kıyılsın tabiki. Evli değilsiniz ama düğün var, çok saçma.

Bizde gelinliği ve kınalığı erkek tarafı aldı, danatlığı biz aldık. Onların adetleride önemli.

Benimde ilk dugunim kina+dugun ikinci dugunum normal dugun seklinde oldu nikahı evlilik tazminati alabilmek ve dugun hazirliklarimizi daha rahat yapabilmek icin ( is yerine cikisimi vermek icin) erken yaotim ve iki dugunum arasinda 4 gun vardi iki fakli sehirde.

Ama simdiki aklim olsa madem iki dugunuzun arasında 2-3 hafta var. Kinayi ve düğünü ayri yapin cunku ben ilk dugunumden hic bisey anlaamadım vaktim olsaydı ayri yapardim hayatinda bir kere evleneceksin sonucta ( istisnalar kaideyi bozmaz) . Ayrica gelinligim ile nikah masasina oturmayi cok isterdim. Dugunlerin birinde kiyin nikahi bence. Ayrıca su anne baba yada aile buyuklerinin sacma sapan diretmeleri yok mu sinir oluyorum ya yok nikajsiz cikartmam bilmem ne zaten evlilik yoluna baskoymussun ne olacak sanki diger dugunde nikah yapsaniz? Benim annemde ilk düğün benim sehrimde olacak dedi diye iki dugunumun arasi 4 gun olmak zorunda kaldi haldir haldir hic biseu anlamadim.

derinderin, hayırlı olsun mutluluklar dilerim, ben adetler kısmını pas geçiyorum, düğün dernek yapmak, aman takıydı bohçaydı, gelinliği kim alır, erkek tarafı ne yapar ilgilenmiyorum çünkü, bana boş yere stres gibi geliyor zira ama nikah konusunda annenize katılıyorum, baba evinden nikahlı çıkın, dünyanın binbir türlü hali var, geri kalan kısımlarda orta yol bulursunuz ama nikahı annenizin isteğine göre yapın, ikametgahınız nişanlınızla aynı şehirde diye anladım, o zaman şöyle yapacaksınız.
Sağlık raporu, vukuatlı nüfus cüzdanı örneği, ikametgah belgesi alıp kayıtlı olduğunuz ilçenin evlendirme dairesinden evlenme izni alacaksınız, bu izinle ailenizin bulunduğu yerde nikah yapabilirsiniz.

ya ben uğraşamam sanırım. Bir sürü yorgunluk 1 gece kına 1 gece düğün. Sonra kalk git öteki düğüne...
Büyüklerin adeti saçma sapan diyoruz ama onların kafa eski sistem çalıştığı için sırf kendimize laf getirtmemek adına da kurallara uymaya çalışıyoruz. Bu konuyu başkası açsa altta alıntıladığım şeyi yazardım aynen. Sırf “biz seni nikahsız almıştık” demesinler diye. Ki benim kaynanam bunu diyebilecek kapasitede.
Canim ciddiyim. Bugun her sey gulluk gulustanlik ama o nikahsiz bekledigin 2 hafta ileride basina kakilir. Babanin evinden nikahla cikman hem aileni hem seni memnun eder. Seni memnun edecek kismi uzun vadede goreceksin..

Muneee teşekkürlerrrr. Bu arada aramız kötü değil dimi senle özür dilerim zamanında kırdığım için. Bizim tarafın düğünü nerde olacak biliyorsun. Biz merkezde oturuyoruz sen ilçedesin amaaaan alt tarafı 1 saat. Mekan belli tarih belli. Özelden atarım sana beklerim düğüne
Bilgi için teşekkür ederim. Şu ikametgah kısmı canımı sıkıyor. Umuyorum 1 günde halledilebilen bir prosedürdür bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…