- 31 Aralık 2015
- 41.443
- 132.589
-
- Konu Sahibi derinderin
Ya bana çok tuhaf geliyor, niye her şeyi çifter çifter yapıyorsunuz? Masraftan başka getirisi var mı bu işlerin? Bir de düğün sevmiyormuşsunuz yani, sırf stres, sırf masraf. Alt tarafı evleniyorsun, birkaç saatlik eğlenceye binlerce para yatırıyorsun. Hem de iki kere. O parayla eksik gedik alınır, olmadı kenara atılır. Veya çok güzel balayı yapılır...
Yani ne bileyim, biraz da böyle düşünmek lazım diye düşünüyorum, yine herkesin kendi tercihi ama...
Bir de kayınvalıdem masraftan kaçıyor demişsiniz. Kusura bakmayın ama çifter çifter düğünden ben olsam ben de kaçardım. Çöpe atılacak param yok çünkü, kolay kazanılmıyor. İki kere düğün, iki kere hazırlık çok fuzuli masraf cidden. Onu da demeden edemedim.
Nikah düğünden önceki gün eşinizin memleketinde aile arasında yapın olsun bitsin.Abartmaya gerek yok hem ailenizde şahit olurSağol. Aslında her şeyi yazamadım. Yaannem diyor ki “ben burdan nikahsız göndermem” .
Ulan diyorum içimden 2 hafta ara var çok da umrumda değil. 2 hafta sonra hep birlikte gideriz. Ama illa göndermezmiş
1-) size kalmis. Bir kurali yoktur yani surda olur burda olur diye.Selam hanımlar (tecrübeli tecrübesiz herkesin fikri altın değerinde)
Hadi bi el atın şu işe yaa
Size birkaç sorum var (gerildim de biraz)
Sizden başka kimde yardımcı olamaz.
Sorulara geçmeden önce bilgileri vereyim;
1) Haziran-temmuzda düğünüm olacak.
2) 2 düğün olacak. ilki kız tarafında, ikincisi erkek tarafında.
3) Evlenince erkek tarafının yaşadığı şehirde oturacağız.
4) ikimizin de ikametgahı erkek tarafının yaşadığı şehirde (ikametgah değişikliği yapamam o da yapamaz, prosedür nasıl işliyor bilmiyorum)
5) Düğünler arasında 2 -3 hafta olacak
6) Kız tarafında kına+düğün şeklinde olacak.
Bu kadar bilgiyi konu dağılmasın diye yazdım.
Şimdi sorularımı sormak istiyorum
1) Nikah kız tarafında mı olmalı erkek tarafında mı olmalı? (Düğün zamanlarını bu yüzden belirtmiştim)
2) Kına kıyafetlerini erkek tarafı mı hediye ediyor?
Adetlerde nasıldır bilmiyorum. Gelinliği de erkeğin alması gibi bir şey mi?
Soruların devamı gelebilir. Şimdiden teşekkürler.
Aynen bu saçma şeyleri ben de yaşıycaaam
Pasta yedirirken kollarınızı da dolamadınız demi birbirinize? Ben de sizin gibi romantik değilim nişanlım romantik.
Ayrı kına olmayacakmış düğünün içinde olacakmış oda ben de ilk başta öyle anlamıştım.nikah erkek tarafında olur
kın akıyafetlerını kız alır
madem kına yapacaksın neden senın tarafında da düğün oluyor
çok gereksız bence
Benim de kına düğünüm aynı gün oldu takı töreninden sonra bindallı giydimTeşekkkür ederim haklısınız nisanlimin ailesi hiç destek olmuyorlar.1 kuruş destekleri yok bende çalışıyorum genelde herşeyi kendim yaptım.ailem çok destek oldu sağolsunlar.bizde kinayida erkek yapar normalde ama inanın düğün salonunun parasını da ben verdim artık altından kalkamıyorum o yüzden kınayı nasıl yaparım bilmiyorum