- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.667
- Konu Sahibi derinderin
Tabiki erkek tarafıPeki gelinliği kim alır?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tabiki erkek tarafıPeki gelinliği kim alır?
Kına ve gelinlik yani. Teşekkürler.Tabiki erkek tarafı
Evet aynen yöreler farklı mı inşallah masraftan kaçmıyorlardıe bizim memleketler arası uzaktı.Kına ve gelinlik yani. Teşekkürler.
Canim ciddiyim. Bugun her sey gulluk gulustanlik ama o nikahsiz bekledigin 2 hafta ileride basina kakilir. Babanin evinden nikahla cikman hem aileni hem seni memnun eder. Seni memnun edecek kismi uzun vadede goreceksin..Tamam
Belki 2 nikah yaparız bilemedim yaa
Biliyorum işte. Manevi kısımlarda sorun oluşabiliyor. Şimdilik deli deliyi görünce sopasını saklar kısmındayız. Kaynanam da beni biliyor o yüzden bana bişey demiyor veya diyemiyor. Annemi arayıp demiş. Adet yerini bulsun diye uğraşırken iyice zıvanadan çıkarırlarsa düğün yaptık demem bırakırım ben. Önce benim huzurum önemli mantığındayım.Canim ciddiyim. Bugun her sey gulluk gulustanlik ama o nikahsiz bekledigin 2 hafta ileride basina kakilir. Babanin evinden nikahla cikman hem aileni hem seni memnun eder. Seni memnun edecek kismi uzun vadede goreceksin..
Aynen bunu diyorum. Hatta mesajımı düzenleyeyim. Sağol hatırlattığın için.Nikahı başka şehirde kıyacaksanız fazla prosedürü var göze almaya değer mi karar senin bağlı bulunduğun belediyeden izin belgesi çıkaracaksın kıymak istediğin belediyenin müsaitligine göre gün verecek
Aynen farklı. Biri doğu biri batı. Nişanlım masraftan kaçmıyor. Annesi kaçmaya çalışıyor. Bunu iade-i ziyarette düğün konusu konuşulurken bizzat kendisi gösterdi. Şimdi de aynı kafa. Umrumda mı? Tabiki değil. Uzun vadede saygı görmez (işime gelir), kendi bilir.Evet aynen yöreler farklı mı inşallah masraftan kaçmıyorlardıe bizim memleketler arası uzaktı.
Bizde aynı böyleydik şükür eşim ailesi gibi değil olsa zaten düğün olmazdı çoktan biterdi bu iş aynen herkes yaptığı yani ederi kadar.Aynen farklı. Biri doğu biri batı. Nişanlım masraftan kaçmıyor. Annesi kaçmaya çalışıyor. Bunu iade-i ziyarette düğün konusu konuşulurken bizzat kendisi gösterdi. Şimdi de aynı kafa. Umrumda mı? Tabiki değil. Uzun vadede saygı görmez (işime gelir), kendi bilir.
Gelinliği Erkek tarafı alır siz de onun takım elbise-ayakkabısını alırsınız.Peki gelinliği kim alır?
1. Nikah erkek tarafinda olur.Selam hanımlar (tecrübesiz herkesin fikri altın değerinde)
Hadi bi el atın şu işe yaa
Size birkaç sorum var (gerildim de biraz)
Sizden başka kimde yardımcı olamaz.
Sorulara geçmeden önce bilgileri vereyim;
1) Haziran-temmuzda düğünüm olacak.
2) 2 düğün olacak. ilki kız tarafında, ikincisi erkek tarafında.
3) Evlenince erkek tarafının yaşadığı şehirde oturacağız.
4) ikimizin de ikametgahı erkek tarafının yaşadığı şehirde (ikametgah değişikliği yapamam o da yapamaz, prosedür nasıl işliyor bilmiyorum)
5) Düğünler arasında 2 -3 hafta olacak
6) Kız tarafında kına+düğün şeklinde olacak.
Bu kadar bilgiyi konu dağılmasın diye yazdım.
Şimdi sorularımı sormak istiyorum
1) Nikah kız tarafında mı olmalı erkek tarafında mı olmalı? (Düğün zamanlarını bu yüzden belirtmiştim)
2) Kına kıyafetlerini erkek tarafı mı hediye ediyor?
Adetlerde nasıldır bilmiyorum. Gelinliği de erkeğin alması gibi bir şey mi?
Soruların devamı gelebilir. Şimdiden teşekkürler.
Aman diyeeim kimseyi karistirmayin nisanliniz halletsin ortayi bulsun her seyin kararini ikiniz alin cok rahat edersiniz.Ya aslında nişanlımla bende sıkıntı yok. İki tarafın da gönlü hoş olsun istiyoruz ikimiz de. İşin içine büyükler girince saçma sapan şeyler oluyor. O öyle dedi bu böyle dedi vs..
Bak bu gelinlikçideki çiçek, duvak, damat çiçeği hediyelerini bilmiyordum. İyi ki söyledin teşekkürler. Bir de kız kınasından 2 hafta sonra düğün olmayacak. Kız tarafında kına+düğün aynı gece olacak. Yani düğünün içine kınayı da sıkıştırıyorlar ya ondan olacak. Erkek tarafında düğün bundan 2 hafta sonra olacak.Kiz dugunu yani kinan ile normal dugun arasindaki 2 3 haftalik sure bana cok uzun geldi onun oluru 1 haftadir. Ornegin bu haftasonu kiz kinasi olduysa haftaya da erkek dugunu olur. Nikah bence cok onemli degil gelinlik giymeyeceksen sana yakin bir belediyeden alirsiniz tarihi kiyarsiniz nikahi biz oyle yapmistik. Gelinlikci bindalliyi da veriyor ayni zamanda yani gelinlikciyle anlastiginizda bindallilara da bakin onu kiralik veriyorlar zaten cicek damat cicegi ve duvak da genelde hediye olarak verilir gelinlikciden mutlaka bi surecte gelinlikcide bunlaari da belirtin. Kina malzemeleri erkege ait. Kina kuruyemis icecekler erkege ait ama salonun parasini kiz oder ya da kinadaki hediyelikler vs kiz yapar onlari.. siz neredesiniz?? Kiz dugunu dediginize gore istanbulda degilsiniz sanirim bir de istanbulda bindallidan once abiye elbise giyilir onu da erkek yapar damatligi da kiz tarafi alir. Biz bu sekilde yaptik nisanda evlendim.
Aynen mobilyaları gittik beğendik. Hafta içi de gitmiş beğendiklerimizi almış. benim bile haberim olmadıAman diyeeim kimseyi karistirmayin nisanliniz halletsin ortayi bulsun her seyin kararini ikiniz alin cok rahat edersiniz.