Düğün zamanı ve yatılı misafir sorunu

yuvarlanan asi bir panda

Guru
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2018
8.062
20.998
Eşimin erkek kardeşi evlenecek bu yıl sorunlar çözülürse Eylül Ekim gibi. Şimdi kafalarından plan yapıyorlar misafiri 2 eve böleriz diye. Bu 2. ev benim evim oluyor. Eşimin burada başka akrabaları da var. Biri misafir kabul etmiyor diğerine de kendileri gitmiyorlar. O tarihlerde benim ailemde gelecek düğün için. Siz olsanız der miydiniz şimdiden misafir kabul edemem ailem gelecek vs. diye yoksa bekler miydiniz son an'a kadar. Ben de evleneli 1 yıl olmadı henüz kendi çekirdek ailem dışında yatılı gelen olmadı akraba olarak. Eşimden yana aileme, gelen arkadaşlarıma karşı saygısızlık, istememe durumu görmedim. Kendi de davet ederdi. Haksızlık da etmek istemiyorum ama 10 15 gün bu kadar insan tepemde bunalırım eminim ki . Siz olsanız ne düşünürdünüz?

Eşimin kardeşi evlense tabiki evimde misafir ağırlardım. Tıpkı kendi kardeşim evlenirken de ağırlayacağım gibi.
15 gün neden onu anlamadım. Düğüne/kınaya 1 gün varken gelip, bittiğinin ertesi gün gidilmez mi? Bu insanların işi gücü yok mu? Düğün için gelinip 2 hafta kalındığını hiç görmedim çevremde.

15 gün mü

esiniz ailenizin de gelecegini dusunmustur heralde. yada aileniz dugune 1 2 gun kala gelsin dugun sonrasi kalsin yaninizda olmazmi öyle

Eşinin ailesi iyiyse bence kabul et kendini çok zorlasanda. Eşinin kardeşi de streslidir şuan, zor durumda olmasa istemezdi bence, senin yazdıklarından onu anladım

Sizin kardeşinizin düğünü olsa ailenize misafir kabul edemem kusura bakmayın, eşimin ailesi gelecek der miydiniz? Eminim demezdiniz. Empati önemli ve gerekli bir meziyet.

Sizin eşiniz dururken neden başka akrabalara gidilsin ki sonuçta kardeşinin evi ama 15 gün tabiki çok fazla 1-2 gün yeterli düğün için bunu konuşmanız gerekiyor. Ayrıca eşimin akrabaları gelmesin sadece benim ailem gelsin demek de bana bencilce geliyor.

15 gün abartı bir sayı bence. Konu sahibi almayın misafir dememiz için abartmış. İnsanların işi gücü okula giden çocuğu var, kim kalacak o kadar süre. Belki bir iki yaşlı kalır onlar da kayınvalidede olur. Uzaktan gelen akrabaların tamamı boş beleş çocuksuz insanlar değildir tahminimce. Düğüne gelen maksimum 3 gün kalır.

Yani kalmasinlar demek sivri bir çikis elbet ama 10 15 gun nedir Allah aşkina. Sizin orada dugunler ne şekil oluyor? 2 gun kalir gidersin.

Misafircilik oynamayi cok sevmeyen biri olarak çekinceni anliyorim. Su 15 günü anlat sen bize.

İlerde benim de başıma gelecek bir olay ben evimi açarım ama en fazla 2 gece kalırlar o da bir şekilde idare edilir ama 15 gün üst üste misafirlik mi olur işleri güçleri yok mu geri dönerler elbet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…