Düğün zamanı ve yatılı misafir sorunu

Ucuz motel, öğretmenevi neden kapatmıyorsunuz? Yemek masrafı vs ile nerdeyse aynı şeye denk gelir. Ben evime samimi olmadığım insanları on gün hayatta alamam. Misafir zaten sevmiyorum. Aileniz de aynı sürede gelmesin. Evinize samimi olduğunuz birini alabilirsiniz veya ailenizi bahane edip otel olayını çözersiniz. Bunlara yemek yap, kahvaltı hazırla, çamaşır, duş almaları vs korkunç.

3 gün olsa zaten 3 gün yazarım. Beni onaylamanız gibi bir beklentim yok.

İlerde benim de başıma gelecek bir olay ben evimi açarım ama en fazla 2 gece kalırlar o da bir şekilde idare edilir ama 15 gün üst üste misafirlik mi olur işleri güçleri yok mu geri dönerler elbet

2 gün olsa insan idare eder aslında ama bizim düğünde evlerinde 50 kişi vardı ve hepsi de 15 gün kaldılar. Ben bile üzüldüm ya hallerine. Maddi manevi düğünden çok yordular.

Herkes mi 15 gün kalıyor? Yani düğüne gelen 1-2 gün kalır gider, uzaktan gelen yakın akrabaların bir kısmı kalır, onlar da kv’de kalırlar.

2 gün olsa insan idare eder aslında ama bizim düğünde evlerinde 50 kişi vardı ve hepsi de 15 gün kaldılar. Ben bile üzüldüm ya hallerine. Maddi manevi düğünden çok yordular.
Evet gerçekten bu ev sahibine çok büyük saygısızlık zaten düğün dernek işleri yorucu bi de o kadar zaman o kadar misafir Allah sabır versin valla ama bir şekilde anlatılmalı yanlış olduğu, çok mu uzaktan geliyorlar, aile bağları çok sıkı da o yüzden mi bu kadar rahatlar

Size tatile geliyorlar herhalde 10 15 gun nedir Bn asla kabul etmem

Merak ettim nerelisiniz 50 kişi birden nasıl kayınvalidenizin evinde kalabildi ki hayır kv deniz misafirine bişey diyemez ama o 50 kişi bir evde nasaıl kaldılar 15 günn 50 kişiye her ögün yemek çıkarsan off dünaya bir para hepsi 2 güne bir duş alsa offf bayılcam şimdi misafirliğinde bir adabı olmalı

15 gün çok uzun bir süre erkenden kabul edemeyeceğinizi söyleyin ki ona göre plan yapsınlar son anda supriz misafirlerinizle yarım ay dib dibe kalmayın.

Benim ailem de gelecek o yüzden çok yerimiz yok ama sığacak kadar kişiyi tabi ağırlamak isteyin. Mesela 4 kişi daha ağırlayabilirim gibi. Ama mutlaka deyin benim ailem de gelecek diye. 10-15 gün de sürmez sanırım ya. Bu kadar süre katılı kalan insnalara hayranım insan hiç mi kendi evini özlemez

Mesela eşimin kardeşi evlenirken gençler bizde kaldı 1 gün, hatta 1 gece. Düğün sonrası gittiler, teyzesi ailesi ile 1 hafta kaldı o da kvlerde.

Dublekste mi oturuyorsunuz? 20 kişi nasıl kalınır ya 1 evde? Bunun yemeği var, çamaşırı var, temizliği var. Düğün evinde hiç kalmadım gerçi nasıl ayarlıyorlar bunları bilmiyorum. Karşılayabileceğiniz kişi kadar alabilirim deyin o halde. Ne şiş yansın ne kebap. 5-6 kişi alabilirim dedikten sonra hayır 10 kişi daha alacaksın mı diyecekler sana? Otel değil sonuçta. Tamam düğün zamanı ama her şeyinde bi sınırı var. Doğru dille kendini anlatırsın.

Sizde 15 gün kalacaklarını sanmıyorum. Doğrudan akrabası değilsiniz. Ne konuşabilirler sizinle 15 gün?

Kusura bakmayın ama sayılar bana biraz abartı geliyor. 50 kişi bir eve nasıl sığsın? Hadi sığdılar 50 kişi 15 gün aynı yerde yaşamayı nasıl kabul etsin. Hangi yöreden insan varsa bizde de böyle deyiversin yaa!

çoğunluk 15 güne takılmış fakat bazı yerlerde oluyor böyle şeyler, bizde de düğün zamanı gelip 10-15 gün kalan çok gördüm. Saçma bir durum keşke böyle olmasa ama büyükler gelip kalıyor işte. Konu sahibine bu konuda yüklenmek anlamsız.

Evime almak istemiyoruz derseniz aranız kötü olabilir. Çünkü kendi aileniz gelip kalacak, onlarda kalmayacak olsa tutarlı olurdu ama durum öyle değil.

Ben sizin yerinizde olsam ailemle iyi anlaşan akrabalar arasından evime alıp gelirdim. Veya gençler / kuzenler varsa onları toplardım. Düğün dernek zamanı kalacak yer sorunu oluyor illaki. Evinizde müsaitmiş uygun gördüğünüz kişileri davet edin isterseniz.

Bir de sadece beş gün düğün öncesi sonrası diye ayarlasanız aslında hallolurdu. Beş gün otel fazlamtutmaz ve insanlar daha rahat eder. Odayı 40-50 TL bile olabilir. Arayın pazarlık yapın. Sizden başka kim gidip orada kalacak? Boştur zaten.

Kesinlikle katiliyorum. 15 gün kim kimin düğünü için gider kalır

Bunun +versiyonu gelin kv evine geliyor zaten. Düğün günü kuzenim(uzaktan) otele gittiler. Öbür gün eve geldiler misafirler 10 gün durdu öyle gittiler. Bir de üstüne banyo yapmalarına kıs kıs güldüler oo iş vardı demek gece diye. Midesi bulanıyor insanın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…