- 30 Nisan 2014
- 5.475
- 17.106
-
- Konu Sahibi yuvarlanan asi bir panda
15 gün abartı bir sayı bence. Konu sahibi almayın misafir dememiz için abartmış. İnsanların işi gücü okula giden çocuğu var, kim kalacak o kadar süre. Belki bir iki yaşlı kalır onlar da kayınvalidede olur. Uzaktan gelen akrabaların tamamı boş beleş çocuksuz insanlar değildir tahminimce. Düğüne gelen maksimum 3 gün kalır.
İlerde benim de başıma gelecek bir olay ben evimi açarım ama en fazla 2 gece kalırlar o da bir şekilde idare edilir ama 15 gün üst üste misafirlik mi olur işleri güçleri yok mu geri dönerler elbet
Evet gerçekten bu ev sahibine çok büyük saygısızlık zaten düğün dernek işleri yorucu bi de o kadar zaman o kadar misafir Allah sabır versin valla ama bir şekilde anlatılmalı yanlış olduğu, çok mu uzaktan geliyorlar, aile bağları çok sıkı da o yüzden mi bu kadar rahatlar2 gün olsa insan idare eder aslında ama bizim düğünde evlerinde 50 kişi vardı ve hepsi de 15 gün kaldılar. Ben bile üzüldüm ya hallerine. Maddi manevi düğünden çok yordular.
Size tatile geliyorlar herhalde 10 15 gun nedir Bn asla kabul etmemEşimin erkek kardeşi evlenecek bu yıl sorunlar çözülürse Eylül Ekim gibi. Şimdi kafalarından plan yapıyorlar misafiri 2 eve böleriz diye. Bu 2. ev benim evim oluyor. Eşimin burada başka akrabaları da var. Biri misafir kabul etmiyor diğerine de kendileri gitmiyorlar. O tarihlerde benim ailemde gelecek düğün için. Siz olsanız der miydiniz şimdiden misafir kabul edemem ailem gelecek vs. diye yoksa bekler miydiniz son an'a kadar. Ben de evleneli 1 yıl olmadı henüz kendi çekirdek ailem dışında yatılı gelen olmadı akraba olarak. Eşimden yana aileme, gelen arkadaşlarıma karşı saygısızlık, istememe durumu görmedim. Kendi de davet ederdi. Haksızlık da etmek istemiyorum ama 10 15 gün bu kadar insan tepemde bunalırım eminim ki . Siz olsanız ne düşünürdünüz?
Merak ettim nerelisiniz 50 kişi birden nasıl kayınvalidenizin evinde kalabildi ki hayır kv deniz misafirine bişey diyemez ama o 50 kişi bir evde nasaıl kaldılar 15 günn 50 kişiye her ögün yemek çıkarsan off dünaya bir para hepsi 2 güne bir duş alsa offf bayılcam şimdi misafirliğinde bir adabı olmalı2 gün olsa insan idare eder aslında ama bizim düğünde evlerinde 50 kişi vardı ve hepsi de 15 gün kaldılar. Ben bile üzüldüm ya hallerine. Maddi manevi düğünden çok yordular.
Benim ailem de gelecek o yüzden çok yerimiz yok ama sığacak kadar kişiyi tabi ağırlamak isteyin. Mesela 4 kişi daha ağırlayabilirim gibi. Ama mutlaka deyin benim ailem de gelecek diye. 10-15 gün de sürmez sanırım ya. Bu kadar süre katılı kalan insnalara hayranım insan hiç mi kendi evini özlemezEşimin erkek kardeşi evlenecek bu yıl sorunlar çözülürse Eylül Ekim gibi. Şimdi kafalarından plan yapıyorlar misafiri 2 eve böleriz diye. Bu 2. ev benim evim oluyor. Eşimin burada başka akrabaları da var. Biri misafir kabul etmiyor diğerine de kendileri gitmiyorlar. O tarihlerde benim ailemde gelecek düğün için. Siz olsanız der miydiniz şimdiden misafir kabul edemem ailem gelecek vs. diye yoksa bekler miydiniz son an'a kadar. Ben de evleneli 1 yıl olmadı henüz kendi çekirdek ailem dışında yatılı gelen olmadı akraba olarak. Eşimden yana aileme, gelen arkadaşlarıma karşı saygısızlık, istememe durumu görmedim. Kendi de davet ederdi. Haksızlık da etmek istemiyorum ama 10 15 gün bu kadar insan tepemde bunalırım eminim ki . Siz olsanız ne düşünürdünüz?
Senin düğününde nerede kaldı bu insanlar? Ayrıca 15 gün nasıl kalabiliyorlar yani iş güç çoluk çocuk okul vs vs yok sanırım.
Kesinlikle katiliyorum. 15 gün kim kimin düğünü için gider kalır15 gün abartı bir sayı bence. Konu sahibi almayın misafir dememiz için abartmış. İnsanların işi gücü okula giden çocuğu var, kim kalacak o kadar süre. Belki bir iki yaşlı kalır onlar da kayınvalidede olur. Uzaktan gelen akrabaların tamamı boş beleş çocuksuz insanlar değildir tahminimce. Düğüne gelen maksimum 3 gün kalır.
hakli derim, ki ben en kv görümce sevmeyen insanim herhalde su kk da. yinede onlari kabul ederim. teyzemde cok istiyorsa kina sabahi gelir o gece kalir yol cok uzaksa birde dügün gecesi kalir, sabahda kahvaltidan sonra gider. 15 gün nedir yani.
O zaman sizin aileniz niye geliyor? Eşinizin ailesiyle ilgilenin düğün zamanı.